استان پنزن میزبان کنفرانس «اسلام در ولگا در قرن‌های ۲۰ و ۲۱: تاریخ، دوران معاصر، چشم اندازها» بود که طی آن به بزرگداشت "عباس حضرت بیبارسوف" پرداخته شد.

کنفرانس علمی-عملی با عنوان «اسلام در ولگا در قرن‌های ۲۰ و ۲۱: تاریخ، دوران معاصر، چشم اندازها» و بزرگداشت "عباس حضرت بیبارسوف" مفتی سابق استان پنزن در بخش یلوزان مرکزی منطقه گورودیشنسکی برگزار شد.

این کنفرانس از سوی اداره دینی مسلمانان ولگا و باشقیرستان با حمایت کمیته اجرایی کنگره جهانی تاتار برگزار شد.

در این نشست روسای سازمان‌های اسلامی، دانشمندان، فعالان اتحادیه‌های مسلمانان و فعالان اجتماعی از تاتارستان، باشقیرتستان، مورداوی، سنت پترزبورگ، پنزن، ساراتوف و اولیانسک حضور داشتند.

نشست با آشنایی با فعالیت‌های شیخ عباس حضرت بیبارسوف آغاز شد. "آلفرد بوستانوف" دانشمند و مردم شناس و استاد دانشکده تاریخ دانشگاه اروپایی سنت پترزبورگ درباره زندگی و پژوهشهای عباس حضرت بیبارسوف درباره میراث اسلامی سخنرانی کرد. وی درباره سفر علمی سال ۲۰۱۳ که در آن کتابخانه و آرشیو فعال اسلامی قرن پیش که شامل کتابهای ارزشمند اسلامی در روستای یلوزان مرکزی مورد پژوهش قرار گرفت تعریف کرد. عباس حضرت بیبارسوف نه تنها امام و روحانی بود، بلکه آشنایی با تاریخ نیز داشت و بخوبی ضرورت حفاظت از منابع خطی برای نسلهای آینده را درک می کرد. وی در طول عمر خود اسناد و کتاب های منحصر بفردی را از تمام نقاط شوروی سابق جمع آوری کرد.

به گفته بوستانوف اسلام در زمان شوروی وجود داشته و در دهه های ۶۰ و ۷۰ مسلمانان کتب حدیث را منتشر می کرده و بدنبال فراگیری دانش دینی و حفظ آن بودند.

عباس حضرت بیبارسوف در سال ۱۹۳۷ در بخش یلوزان متولد شدند و ایشان فعال مذهبی برجسته روسیه، مفتی و رئیس اداره دینی مسلمانان منطقه پنزن بودند که مدتی نیز امام جماعت مسجد جامع شهر اوفا را عهده دار بودند و در سال های نه چندان دور در تالار اجتماعی منطقه پنزه نیز فعالیت داشتند. ایشان یکی از کامل ترین کتابخانه های مذهبی اسلام روسیه را نیر در اختیار داشتند. در اکتبر سال  ۲۰۱۲چشم از دنیا فرو بست.

منبع خبر: شورای مفتیات روسیه

https://muslim.ru/articles/۲۸۷/۱۹۵۹۹/

کد خبر 2502

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 0 =