امضای تفاهم نامه و قرارداد بیلان کار هست ولی پایان کارنیست بلکه شروع و استارت یک پروسه همکاری متقابل و سازنده است. طرف های خارجی روی امضا و قول ما حساب باز می کنند ؛ آن را جدی می گیرند و بر اساس اراده و جدیت ما برای پیگیری و اجرایی شدن تفاهمات و تعهدات؛ ما را قضاوت و ارزیابی می کنند.

با هماهنگی های صورت گرفته و پیگیری رایزنی فرهنگی ج.ا.ایران  ایران در بیشکک؛  در تاریخ  ۶ بهمن ۹۹ نشست مجازی مسئولان دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه روسی-قرقیزی اسلاویانی برگزارشد. دکترسلیمی رئیس دانشگاه علامه و دکتر نیافدیف رئیس دانشگاه اسلاویانی ابتدا بطورکوتاه درمعرفی دانشگاه های خود و ظرفیت ها و زمینه های همکاری سخنرانی نمودند. پرویزقاسمی رایزن فرهنگی ایران درقرقیزستان نیز درصحبت های کوتاه خود برگزاری نشست و محقق شدن زمینه پیوند و تعامل دانشگاه علامه طباطبایی با دانشگاه اسلاویانی درآسیای مرکزی رابه فال نیک گرفت و اظهارامیدواری نمود برگزاری این نشست و تفاهم نامه ای که بین دوطرف بامضامی رسد نتیجه سازنده ای را در جهت برقراری و تقویت همکاریهای علمی اموزشی دوکشور بدنبال داشته باشد. پس از تبادل نظرات و دیدگاه های دیگر افراد شرکت کننده در نشست ؛ تفاهم نامه همکاری بین دو دانشگاه مشتمل بر۵ ماده و به سه زبان روسی؛ انکلیسی و فارسی بامضا رسید.

گفتنی ست در این نشست وبیناری؛ درترکیب دانشگاه علامه طباطبایی و در کنار دکتر سلیمی ریاست دانشگاه علامه طباطبایی ؛  مدیران و همکاران ایشان : دکتر جلال دهقانی معاون پژوهشی؛ دکتر ماندانا تیشه یار مدیر اموربین الملل ؛ دکتر نعمت الله ایرانزاده  رئیس دانشکده ادبیات و زبان های خارجی؛ دکتر آتوسا گودرزی رئیس موسسه اموزش عالی بیمه اکو؛ دکترسعیدشکوهی رئیس گروه تحقیقات  منطقه آسیای مرکزی و قفقاز ؛ دکتر جوادکاشانی  رئیس دانشگده حقوق و علوم سیاسی و دکتر موسی عبداللهی رئیس گروه زبان روسی و دکتر نرگس سنایی استاد زبان و ادبیات روسی دانشگاه علامه طباطبایی حضور داشتند.

در ترکیب دانشگاه روسی- قرقیزی اسلاویانی قرقیزستان نیز در کنار دکتر ولادیمیر نیفادیف ریاست ان دانشگاه؛ دکتر لیلا صدیق اوا معاون ارتباطات بین الملل؛ دکتر لئونیدسوماراکوف معاون سیاست اطلاعات ؛ یولیا کالیوژنایا رئیبس اداره روابط بین الملل؛دکتر امانگلدی بیک بالایوا رئیس دانشکده علوم انسانی؛ دکتر مامد تاگایف مدیر انستیتو روسی دانشگاه؛ دکتر لوتسف گرمان رئیس دانشکده طبیعی - فنی ؛ دکترصلوات عثمان اف رئیس دانشکده روابط بین الملل و دکتر ملاحت مامداوا رئیس مرکزایرانشناسی دانشگاه اسلاویانی  حضور داشتند.

نکته: دانشگاه علامه طباطبایی درسالهای اخیر در بعد ارتباطات بین المللی و برقراری تعاملات با دانشگاه های خارجی عملکرد بسیارخوب و بلکه چشمگیری از خودنشان داده است. در۵-۶ سال اخیر که بعنوان کارشناس ارشد مسائل فرهنگی روسیه درسازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی فعالیت داشتم به عینه روابط و همکاری های روبه گسترش دانشگاه های کشورمان با دانشگاه های روسیه را شاهد بودم و دراین میان به جرات می توان گفت دانشگاه علامه سرآمد همه دانشگاه های کشور بود. درتحقق این اتفاق یعنی تقویت و بنیانگذاری روابط علمی دانشگاهی کشورمان و خاصه دانشگاه علامه با دانشگاه های روسیه چند عامل و فاکتور موثر بودند که ازجمله مهمترین آنها می توان به نقش دکتر سنایی سفیروقت کشورمان و دکترملکی رایزن سابق اشاره نمود. شالوده خوب گذاشته شده دراین زمینه توسط مسئولان ذیربط کنونی نیز دنبال می شود. پس ازحضور درقرقیزستان درکسوت رایزن فرهنگی؛ آرزو می کردم بتوانیم شالوده کاربنیان نهاده شده با دانشگاه های روسیه را بنوعی با دانشگاه های اسیای مرکزی نیز تکرار کنیم .باتوجه به شناختی که از دانشگاه علامه طباطبایی درسال های اخیر کسب کرده ام و نیز اراده و جدیتی که درمسئولان آن دانشگاه سراغ داریم فکرمی کنم حضور دانشگاه مذکور با امضای این تفاهم نامه دراین بخش از آسیای مرکزی منشا اتفاقات خوبی در روابط علمی دانشگاهی دوکشورخواهد بود . با این توضیخ که برخی دانشگاه های کشورمان درسال های گذشته قراردادها و تفاهم نامه هایی را با دانشگاه های قرقیزستان امضا کرده اند ولی متاسفانه اکثر انها صرفا در حد امضا باقی مانده اند. این مسئله تقریبا در هریک ازدیدارهایمان با مسئولان دانشگاه های قرقیزستان بعنوان گله مطرح می شده است؛ کمااینکه در دیدار وبیناری امروز؛ این موضوع از زبان رئیس دانشگاه اسلاویانی نیز مطرح گردید. امضای تفاهم نامه و قرارداد بیلان کار هست ولی پایان کارنیست بلکه شروع و استارت یک پروسه همکاری  متقابل و سازنده است. طرف های خارجی روی امضا و قول ما حساب باز می کنند ؛ آن را جدی می گیرند و بر اساس  اراده و جدیت ما برای پیگیری و اجرایی شدن تفاهمات و تعهدات؛ ما را قضاوت و ارزیابی می کنند.

۴ ماه دیگر پیگیری و بررسی اولیه روند اجرایی مفاد تفاهم نامه امضا شده در تاریخ امروز۶ بهمن ماه ۹۹ نشان خواهد داد تحلیل کارشناسی و خوش بینانه نگارنده چقدر با واقعیات مصداق دارد!

پرویز قاسمی

کد خبر 4035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 9 =