۲۸ فروردین ۱۳۹۹ - ۲۱:۳۷

پژوهشگران نشریه بریتانیایی " The Economist" ثابت کردند که قزاقستان از نظر طلاق در رده ده کشور اول جهان است.

پژوهشگران نشریه بریتانیایی " The Economist" ثابت کردند که قزاقستان از نظر طلاق در رده ده کشور اول جهان است.

مقصر چه کسی است؟

متخصصان قزاقستانی نگران نتیجه گیری های همتایان خارجی هستند. آنها تصمیم گرفته اند نخستین گزارش ملی با عنوان "خانواده های قزاقستانی-۲۰۱۹" را تهیه کنند. براین اساس نظرسنجی با هدف شناسایی انواع خانواده های قزاقستانی انجام شد ،آنها از ژوئن تا نوامبر حدود یکصد پرسش درباره انگیزه های ازدواج و طلاق در جامعه آماری خود مطرح کردند .

در این نظرسنجی ۱۷ خانواده شرکت کردند از جمله خانواده های پراولاد و چند ملیتی، خانواده های تک والد ،خانواده هایی با فرزندان معلول و پیران و سالخوردگان، جامعه شناسان  به دنبال پاسخ سوالات خود در خصوص ثبت اجباری ازدواج و زندگی زنا شوئی بودند سوالاتی از قبیل چه سنی برای تولد فرزند اول مناسب است؟ چه کسی باید سرپرست خانواده باشد؟ و سوالات دیگر.

در نتیجه این نظر سنجی مجموعه ای از توصیه های مناسب برای توسعه نهاد خانواده به دست آمد.

هدف از ازدواج:

از لحاظ تناسب درصدی، پاسخ به سؤال اصلی که چرا شخص ازدواج می کند، کمی تعجب  آور است. اکثریت (۷۰%) گفتند که صرفا می خواهند یک خانواده تشکیل بدهند. تعداد کسانی که با عشق ازدواج می کنند کمتر است(۶۳.۱%). همچنین ازدواج با هدف داشتن فرزند (۳۷.۱٪) و ۳۴،۴ % پاسخ دهندگان به  این سوال که چه کسی درباره تولد فرزند تصمیم می گیرد، گفتند: خدا.

نقش والدین نیز در این ازدواج مهم است، ۱۳ % از پاسخ دهندگان رضایت والدین را درازدواج مهم عنوان کرده اند و ۶.۶% نیز رضایت والدین در انتخاب همسر توسط فرزند راضروری دانسته اند .

ثبت ازدواج : مخالف و موافق:

ایا ثبت ازدواج لازم است یا نه؟ به نظر ۷۲.۹% پاسخ دهندگان ثبت ازدواج ضروری است. ۱۳.۹% از آنها گواهی ازدواج را ضروری نمی دانند. برای ۱۳.۲% از پاسخ دهندگان این امر هیچ اهمیتی ندارد.مردم تمایل به ازدواج رسمی دارند. تعداد طلاق زوجین که ده ها سال با هم زندگی می کردند، روزافزون افزایش می یابد.

تعداد ازدواج و طلاق بیش از حد، در کشور قزاقستان مشاهده می شود.

تاتیانا ریزووشکینا، متخصص بنیاد عمومی "انستیتوی حقوق برابر و امکانات برابر قزاقستان" اعلام نمود که در حال حاضر از هر سه یک مورد منجر به طلاق می شود. علت آن، روند انتقال از مدل پدرسالاری به مساوات خواهی است که بر اساس آن حقوق مرد و زن برابر شناخته می شود. این موضوع درکشورهای اسکاندیناوی بسیار رایج است. در این کشورها رابطه آزاد را به رابطه رسمی ترجیح می دهند.

این کارشناس چند علت را برای شکست نهاد خانواده پدرسالارمطرح می کند: علت آن پیش از همه زنانه سازی است. زنان نه تنها از لحاظ مالی، بلکه از لحاظ اخلاقی نیز برای استقلال و خودکفایی تلاش می کنند. اگر زن از شوهر خود قوی تر شود، این زوج  متاسفانه شکست می خورد مردان همچنین طرفدار ساختار پدرسالارانه هستند.

از پدرسالاری به مساوات خواهی:

این جامعه شناس خاطر نشان نمود که امروزه در قزاقستان برای  بازسازی ساختار خانواده اقدامات گسترده ایی صورت می گیرد. وی گفت: تعداد زیادی از زوجین در نگاه خود به ازدواج و زندگی زناشویی بازنگری می کنند. در حال حاضر زنان بیشتر از خدمات خانه داری استفاده می کنند و خودشان به انجام کارهای خانه نمی پردازند.

۷/۹/۱۳۹۸

https://۳۶۵info.kz

کد خبر 791

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =