-
قانداسها در قزاقستان: بازگشت قزاقها به وطن تاریخی
بازگشت قزاقها به وطن تاریخی خود یکی از مهمترین روندهای اجتماعی در قزاقستان محسوب میشود. این بازگشت نه تنها نشاندهنده تعهد دولت به حفظ هویت ملی است، بلکه به تقویت فرهنگ و اقتصاد کشور نیز کمک میکند. وضعیت قانداس ها که به مهاجران قومی قزاق بازگشته به قزاقستان اعطا میشود، نقش کلیدی در تسهیل…
-
قدیمی اما فراموشنشدنی: ۱۰ سریال کلاسیک پاکستانی که باید دوباره تماشا کنید
صنعت تلویزیون پاکستان در سالهای اخیر با سریالهای پربینندهای جان تازهای گرفته و مرزهای جدیدی را در عرصه سرگرمی تعریف کرده است. با این حال، شایسته است که به سریالهای نمادین گذشته نیز ادای احترام کنیم—آثاری که در دوران انحصار پیتیوی ساخته شدند، پایهگذار تلویزیون پاکستانی بودند و هنوز هم…
-
آژانس ملی تحقیقات و نوآوری (BRIN) - اندونزی
آژانس ملی تحقیقات و نوآوری که به اختصار BRIN (Badan Riset dan Inovasi Nasional) نامیده می شود،
-
ورزش سنتی کشورهای ترک
ورزش رزمی آلپاقوت آذربایجان
ورزش رزمی آلپاقوت به عنوان یک ورزش رسمی در جمهوری آذربایجان به ثبت رسیده است. نام «آلپاقوت» که ریشه در فرهنگ اقوام ترکزبان ساکن استپهای بزرگ دارد، با مجوز رسمی شماره ۳۷ مورخ ۱۴ اکتبر ۲۰۱۴ وزارت فرهنگ و گردشگری جمهوری آذربایجان به واصف نمازوف، پژوهشگر هنرهای رزمی کوچنشینان و ترکها و استاد…
-
سه رهبر جنجالی سال ۲۰۲۴: خاویر میلی، ترامپ و اردوغان
در سال ۲۰۲۴، سه شخصیت سیاسی با ایدهها و اقدامات رادیکال، گرههای گوردی زیادی را باز کردهاند: خاویر میلی در آرژانتین، دونالد ترامپ در آمریکا، و رجب طیب اردوغان در ترکیه. این رهبران با روشهای غیرمتعارف خود، مسیر سیاست و اقتصاد کشورشان را تغییر دادهاند.
-
وضعیت درآمد مهاجران ایرانی مقیم در آلمان
طبق گزارش یک رسانه، مهاجران هندی در آلمان به طور قابلتوجهی درآمد بیشتری نسبت به میانگین جمعیت شاغل دارند. کمترین دستمزد میانگین متعلق به شاغلان رومانیایی و سوری است. ایرانیها نیز جایگاه بالایی را به خود اختصاص دادهاند.
-
فردیناند یوستی (Ferdinand Justi) ایران شناس آلمانی
فردیناند یوستی (Ferdinand Justi) یکی از ایرانشناسان برجسته قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم بود که تأثیر زیادی در مطالعات ایرانشناسی و زبانهای ایرانی گذاشت. او در سال ۱۸۴۶ در آلمان به دنیا آمد و پس از گذراندن تحصیلات در دانشگاههای آلمان، به پژوهشهای خود در زمینه تاریخ، زبانشناسی و فرهنگ ایران…
-
تغییر روند غذاخوردن و رستورانگردی هندی ها
رژیمهای غذایی مد روز در حال محو شدن هستند و تغذیه شخصی جایگزین آنها میشود. بارها و رستورانهای هندی موجی جهانی ایجاد کرده اند و به سمت بومی شدن تمایل یافته اند. فرهنگ خوردن در هند در حال بازنگری است ب و مقصدهای غذاخوری فراتر از کلان شهرها در حال گسترش هستند و هوش مصنوعی وارد صنعت غذا و نوشیدنی…
-
انتشار کتاب «عرفای اسلام» در آلمان
انتشارات: Neu übersetzt Verlag نویسنده: رینولد ا. نیکلسون سال انتشار: ۲۰۲۴ تعدادصفحات: ۱۱۱ قیمت: ۱,۹۹ €
-
از همدردی مسلمانان با قربانیان بازار کریسمس تا افزایش رویدادهای نژادپرستانه علیه مهاجران
حزب دموکرات آزاد (FDP) در ایالت نوردراین-وستفالن آلمان خواستار ممنوعیت استفاده از حجاب برای کودکان در مدارس شده و در عین حال، موضع نامشخص دولت ایالتی را مورد انتقاد قرار داده است. این درخواست در حالی مطرح میشود که این حزب در سال ۲۰۱۸ با چنین ممنوعیتی مخالفت کرده بود.
-
سرفصل های دشوار در سوریه
از شواهد امر چنان بر می آید که در سال جدید، بیش از پیش درگیر تحولات داخلی و خارجی خواهیم بود. البته نمی توان مسئله کُردها و تحولات سوریه را مستقل از یکدیگر ارزیابی کرد. ارزیابی دولت برای گام های دشواری که باید در مورد مسئله سوریه بردارد، همچنان ادامه دارد. شنیده ها حاکی از آن است که سرفصل های…
-
تصوف و کنشگران اصلی آن در نیجریه
نقش پیچیده تصوف در نیجریه، تلاقیای است غنی و پرتنش که در آن روحانیت عرفانی با جریانهای سیاسی همافزا و همراستا میشود. در این عرصه در حال تحول، فرقههای صوفی که ریشههایشان به سنتهای قرون وسطی برمیگردد فقط نگهبانان عرفان اسلامی نیستند، بلکه بازیگران مهمی در عرصه اجتماعی و سیاسی به شمار…
-
آیا علویان از نقشهای که برایشان در حال اجراست، آگاه هستند؟
سنیها و علویان علی رغم اختلافاتی که با یکدیگر دارند، قرنهاست که در صلح و صفا در این سرزمین بدون دست درازی به همدیگر زندگی میکنند. حوادث ماراش در سال ۱۹۷۸ و واقعه چوروم در سال ۱۹۸۰ اقدامات تحریک آمیزی برای "تکمیل" کودتای ۱۲ سپتامبر بود. وقایع سیواس در سال ۱۹۹۳ هیچ ربطی به مسئله علوی ـ سنی…
-
ذوالفقار زوکو جمهور؛ جهان از دریچه کاریکاتور
در ۲۴ سپتامبر ۱۹۲۰، ذوالفقار زوکو جمهور، نویسنده سفرنامه، نقاش، کاریکاتوریست، فیلمنامهنویس سینما و تلویزیون، طراح صحنه تئاتر و طراح لباس، مدیر هنری فیلم و منتقد هنر بوسنیایی در شهر کونیتس متولد شد. او در ۲۷ نوامبر ۱۹۸۹ در هرزگ نووی درگذشت و دو روز بعد در کونیتس به خاک سپرده شد.
-
سنتها و آداب کریسمس در ونزوئلا
کریسمس یک جشن مذهبی و فرهنگی است که تولد عیسی مسیح را گرامی میدارد. این جشن به ویژه در میان مسیحیان، اما همچنین در بسیاری از فرهنگها و کشورهای مختلف در سراسر جهان، مهم است. کریسمس به طور عمده تولد عیسی مسیح را جشن میگیرد، که در مسیحیت به عنوان پسر خدا و ناجی بشر شناخته میشود. این جشن در…
-
مهرپرستی در قلمرو بوسنی و هرزگوین امروزی
آئین میترا به مدت سه قرن در هرزگوین حضور داشته است. اهمیت آن برای تاریخ و تمدن کلاسیک در این واقعیت منعکس میشود که این آئین پس از آنکه امپراتور روم، تئودوسیوس اول، در سال ۳۹۲ میلادی تمام اشکال ادیان بتپرستی را ممنوع کرد، همچنان در قلمرو هرزگوین امروزی به حیات خود ادامه داد. یافتههای سکهشناسی…
-
تاریخ اسلام در ونزوئلا
اسلام در ونزوئلا به عنوان یک اقلیت دینی در میان جمعیتی عمدتاً مسیحی به ویژه کاتولیک است. بر اساس گزارش مرکز تحقیقات پیو، تا سال ۲۰۱۰ تقریباً ۹۰۰۰۰ مسلمان در ونزوئلا زندگی میکردند علاوه بر این، ونزوئلا دومین کشور در آمریکای لاتین با بیشترین تعداد مسلمان پس از آرژانتین است. به همین ترتیب، ونزوئلا…
-
با حضور قاریان و حافظان برجسته منطقه
شب قرآن در جنوب صربستان
شب قرآن با حضور رئیس مشیخت اسلامی مفتی دکتر دودیچ، در آخرین یکشنبه سال ۲۰۲۴ در مسجد شهر برودارِوو در ایالت سنجاک در مرز مونته نگرو با حضور قابل توجه مسلمانان برگزار شد.
-
مرکز دولتی فولکلور روسیه به نام و.د پولنوف
مرکز فولکلور روسیه که در سال ۱۹۹۰ به ابتکار وزارت فرهنگ و آکادمی علوم اتحاد جماهیر شوروی ایجاد شد، در حال حاضر یک زیرمجموعه ساختاری دولت روسیه است. خانه هنرهای عامیانه به نام پولنوف، کار مطالعه، حفظ و به روزرسانی فرهنگ عامیانه سنتی بر اساس علوم جدید را انجام میدهد.
-
ساختمانهای سنتی آسانتی؛ میراث جهانی غنا
ساختمانهای سنتی آسانتی یکی از مهمترین میراثهای فرهنگی غنا میباشد که در نزدیکی شهر کوماسی، واقع شده است. این ساختمانها به دلیل اهمیت فرهنگی و سبک معماری منحصر به فردی که دارند، در سال 1980، در فهرست میراث جهانی یونسکو ثبت شدند.
-
تونی مایکل موندا؛ هنرمندی که هنر را با فعالیت های اجتماعی درآمیخت
تونی مایکل موندا نامی است که مترادف با توسعه هنر در زیمبابوه شناخته میشود. پس از بیش از سه دهه فعالیت در نقد هنری، هدف او برای افزایش آگاهی و تقویت قدردانی بومی از هنر، همچنان ادامه دارد.
-
احمد بای
احمد بنمحمد الشریف بناحمد القلی معروف به احمد بای است و پدرش در زمان سلطنت بای حسن منصب خلیفه را برعهده گرفت و پدربزرگش احمد القلی است که بر بیلیک حکومت میکرد اما مادرش حجةالشریفه الجزائریالاصل از خاندان ابنقنا یکی از بزرگترین شیوخ اعراب صحرایی بود.
-
نمایش ۱۵۰ عکس تاریخی از گرجستان به صورت آنلاین
بیش از ۱۵۰ سند عکاسی که آثار تاریخی گرجستان را در قرون ۱۹، ۲۰ و ۲۱ متعلق به آرشیو ملی گرجستان به صورت آنلاین در دسترس عموم قرار گرفت
-
دانشگاه دولتی هنر و صنایع روسیه به نام سرگئی استروگانف
این مرکز علمی، تحقیقاتی و مهارتی با تمرکز بر رشتههای طراحی و هنرهای کاربردی و تزئینی و با نام غیررسمی استروگانوکا یکی از قدیمیترین آکادمیهای هنرهای خلاق روسیه محسوب میشود.
-
چالش ها و معضلات اجتماعی در مدارس زیمبابوه
در زیمبابوه، حفاظت در مدارس به دلیل چالشهای منحصربهفردی که این کشور با آن روبرو بوده است، اهمیت ویژهای پیدا میکند. با وجود پیشرفتهایی در توسعه قوانین و سیاستهای حمایت از کودکان، اجرای مؤثر شیوههای حفاظتی هنوز با موانع مختلفی روبرو است که عمدتاً ناشی از عوامل سیستمی و اجتماعی-فرهنگی است.
-
کریسمس در زیمبابوه؛ جشنی در آغوش سنت و مدرنیته
کریسمس در زیمبابوه یک جشن پر جنب و جوش است که آداب و رسوم سنتی را با جشن های مدرن ترکیب می کند. میراث فرهنگی متنوع این کشور بر نحوه برگزاری کریسمس تأثیر می گذارد و تجربه ای منحصر به فرد و شادی آور ایجاد می کند.
-
زیست گاز: راه حلی برای کاهش هزینه های سوخت و حفظ محیط زیست
زیستگاز یک منبع تجدیدپذیر انرژی حساب میشود، مشابه انرژی خورشیدی و انرژی بادی بوده و از زیستتوده یا زبالههای زیستی تولید می شود و سازگار با محیط زیست است.
-
دیدگاه ذاکر نایک به مسیحیت و هندویسم
دکتر نایک موضع اسلام در مورد توحید را تکرار کرد و تأکید داشت که عبادت باید فقط به سوی خالق یکتا باشد. او تفاوتهای فلسفی و الهیاتی بین مفهوم اسلامی خدا و سنتهای بتپرستی رایج در هندوئیسم را توضیح داد. او به متون مقدس هندو مانند اوپانیشادها و وداها اشاره کرد و ادعا کرد که این متون نیز پرستش…
-
معرفی کتاب دانشنامۀ چین
این دانشنامه ، تاریخ و وضعیت کنونی چین را به اختصار معرفی میکند و توسعه و تحول را در تمام جنبههای جامعۀ بزرگ چین، به ویژه پیشرفت در چین معاصر، پوشش میدهد و خوانندگان میتوانند از رهگذر این اطلاعات کلیدی، روند اساسی توسعۀ اجتماعی در چین را ببینند و دریابند.
-
ترجمه اردوی «مصیبت نامه» اثر شاعر مشهور فارسی، فریدالدین عطار
ترجمه اردوی «مصیبت نامه» توسط سلیم سیتهی، پلی میان عرفان فارسی و خوانندگان امروزی اردو ایجاد کرده است. این اثر تضمین میکند که حکمت جاودانۀ فریدالدین عطار همچنان الهامبخش و روشنگر نسلهای آینده باشد و جوهر یکی از بزرگترین شاعران صوفی تاریخ حفظ گردد.