-
بازتابهای شعر غالب: کشف حکمت جاودانه از دریچهای نو
کتاب اندیشیدن با غالب مفاهیم ژرف و پیچیدهی این شاعر بزرگ را با زبانی ساده به انگلیسی بازگو میکند و بینشهای ماندگار او را دربارهی جامعه، خودآگاهی، و تفکر انتقادی روشن میسازد — فراتر از مضامین آشنای دلتنگی عاشقانه
-
نمایشگاه موزه ای سرزمین مهر در موزه استان گوانگدونگ
این نمایشگاه شامل 151 اثر ارزشمند از پنج موزه تخصصی ایران است که عبارتند از: موزه رضا عباسی، موزه مقدّم دانشگاه تهران، موزه شیشه و سرامیک ایران، موزه هنرهای ملی ایران و موزه فرش ملی ایران. آثار به نمایش درآمده از دوران 3000 سال قبل از میلاد تا قرن بیستم را شامل می شود و در دسته بندیهایی…
-
پاپ جدید و چشمانداز روابط قزاقستان و واتیکان
قزاقستان کشوری منحصربهفرد است که در آن پیروان ادیان و مذاهب گوناگون بر پایه اصول بردباری و احترام متقابل، در صلح و همزیستی زندگی میکنند. این کشور، به واسطه سیاستهای پیگیرانه خود در جهت تحکیم وحدت قومی و دینی، به عنوان بستری معتبر برای گفتوگوی آزاد میان ادیان شناخته شده است. یکی از شرکای…
-
خلاصه گزارش توسعه تجارت بینالمللی فرهنگی چین (2024)
در مواجهه با شرایط پیچیده و متغیر بین المللی، توسعه اقتصادی و تجاری کشورهای مختلف به طور فزاینده ای تحت تأثیر ژئوپلیتیک قرار می گیرد. تجارت فرهنگی خارجی چین نیز در فرآیند توسعه با کیفیت با چالش های خاصی مواجه است. در سال 2023، کل تجارت واردات و صادرات محصولات فرهنگی خارجی چین روندی نزولی جزئی…
-
صنعت چاپ و نشر و چالش های آن در زیمبابوه
صنعت چاپ در زیمبابوه
اقتصاد ناپایدار زیمبابوه تأثیر مستقیمی بر صنعت نشر داشته است. افزایش هزینههای تولید، کاهش تقاضا برای کتابهای چاپی و کاهش سرمایهگذاری در این حوزه از جمله پیامدهای این بحران هستند. بسیاری از ناشران مستقل به دلیل شرایط اقتصادی نامناسب مجبور به تعطیلی شدهاند.
-
چه کسی می تواند احزاب اسلامی بنگلادش را به هم نزدیک کند؟
حزاب اسلامی در آستانه انتخابات تمایل دارند با هم متحد شوند و تلاش ها برای حضور احزاب میانه رو در این روند ادامه دارد. در این زمینه پیش از انتخابات، احزاب بی ان پی، جماعت اسلامی و حزب تازه تأسیس شهروند ملی، همگی در تلاش هستند تا احزاب اسلامگرا را به خود نزدیکتر کنند. احزاب اسلامگرا دو هدف اصلی…
-
«انسان» علیه هویتهای دیگرش
انسان وقتی متولد میشود؛ چونان کاغذ سفید است. نمیدانم این تعبیر را قبلاً چه کسی بیان کرده است، اما من این تعبیر را از باغِ خیالم میچینم و باز میگویم؛ انسان وقتی تولد میشود، چونان کاغذ سفید است؛ اما اجتماع او را خطخطی میکند و رنگارنگ؛ و او دارای شخصیت و هویتی می شود.
-
کارشناس برجسته قرقیز: نوار غزه محرک بیداری جهانی میشود
واژه «مقاومت» بار دیگر نه به عنوان خشونت، بلکه به عنوان یک اعتراض اخلاقی به بیقانونی تکقطبی آمریکا و متحدش اسرائیل، به عنوان وظیفهای برای حمایت از مظلومان، وارد آگاهی عمومی شده است. فراخوانها برای تحریم و تظاهرات هزاران نفر، به دور از کشورهای مسلمان، اما فراتر از مرزهای آنها، دیگر یک شیوع…
-
40 هزار مدرسه دینی برای قالببندی ذهنها و نگاه یکسان سازی برنامه درسی مدارس امروزی
در سه و نیم سال گذشته، طالبان نظام آموزشی افغانستان را بهگونهی اساسی تغییر دادهاند.
-
ضرورت مشارکت اندیشمندان اسلامی در کمیسیون اصلاح امور زنان
سخنرانان " میزگرد بررسی گزارش کمیسیون اصلاحات امور زنان " که بعد از ظهر روز چهارشنبه از طرف مرکز تحقیق و توسعه ابتکار در تالار باشگاه ملی مطبوعات برگزار شد، اعلام کردند که پیشنهادات این کمیسیون در بنگلادش قابل اجرا نیست. به همین دلیل کمیسیون و گزارش آن باید فورا لغو شود و کمیسیون جدیدی متشکل…
-
معرفی دانشگاه مقصود ناریکبایف قزاقستان
دانشگاه مقصود ناریکبایف (MNU) یکی از دانشگاههای پیشرو در قزاقستان است که در شهر آستانه واقع شده و پیشتر با نام KAZGUU شناخته میشد. این دانشگاه به نام مقصود ناریکبایف، حقوقدان و دولتمرد برجسته قزاقستان، نامگذاری شده است. MNU در تلاش است تا با ارائه آموزش باکیفیت و مطابق با استانداردهای بینالمللی،…
-
کریستن کاونتری؛ نخستین زن و نخستین آفریقایی در رأس کمیته بینالمللی المپیک
در یک تحول تاریخی، خانم کریستن کاونتری وزیر ورزش، جوانان، فرهنگ زیمبابوه در تاریخ ۲۰ مارس ۲۰۲۵ بهعنوان رئیس کمیته بینالمللی المپیک (IOC) برگزیده شد. این انتخاب، نقطه عطفی در تاریخ ۱۳۱ ساله این نهاد ورزشی است و برای نخستین بار یک زن و یک آفریقایی ریاست IOC را بر عهده میگیرد.
-
پیدایش گروه تروریستی محمودا در نیجریه
در حالی که دولت فدرال نیجریه به تلاشهای خود برای مقابله با ناامنی در مناطق شمالی کشور ادامه میدهد، ظهور یک گروه تروریستی جدید به نام «محمودا» در ایالتهای کوارا و نیجر، زنگ خطر تازهای را برای ثبات و امنیت منطقه به صدا درآورده است. این گروه که در مدت کوتاهی بخشهای وسیعی از منطقه شمال مرکز(منطقه…
-
کتاب "ایران و خلیج عربی"؛ روایتی خلیجی از پیچیدگیهای روابط تاریخی
دکتر مصطفی عقیل، از پیشگامان تاریخنگاری معاصر در کشور قطر، متولد سال ۱۹۴۹ در محلهی فریج الغانم دوحه است. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در مدرسه ای دینی به پایان رساند و سپس تحصیلات عالی را در رشته تاریخ در دانشگاه الازهر مصر ادامه داد. با کسب مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه عین شمس و پیوستن…
-
افق های جدید در بررسی تبادلات تمدنی چین و ایران در دورۀ یوان-مغول
بررسی تبادلات تمدنی چین و ایران
رابطۀ بین تمدنهای چینی و ایرانی، از دیرباز توجه فراوان مجامع دانشگاهی را به خود جلب کرده و موضوعی اساسی در مطالعات تاریخی آسیاست. سلسلۀ مغولی یوان در طول حیات خود، روابط نزدیکی با ایلخانان و تأثیر ژرفی بر آنان داشت؛ با این حال، ماهیت پراکنده، چندزبانه و ناهمگن منابع، مانع انجام مطالعات جامع…
-
بازاندیشی در گفتمان پاکستان: نیاز به پژوهش انتقادی و گفتوگوی آزاد
گفت وگوی آزاد و پژوهش های انتقادی نیاز امروز پاکستان
گفتمان عمومی در پاکستان به طور فزایندهای تحت تأثیر شکافهای ایدئولوژیک قرار دارد. بحثهای سیاسی به ندرت به اجماع منجر میشوند و بیشتر به مشاجرات رسانهای، جنگهای لفظی در شبکههای اجتماعی و حتی خشونت در دنیای واقعی میانجامند. در مباحث دینی، هرگونه پرسش از تفسیرهای سنتی میتواند واکنشهای…
-
گپ و گفتی با یادگارهای گذشته در بازار بهابرا، راولپندی
بازار " بهابرا " در راولپندی
کوچهها و بازارهای قدیمی راولپندی همواره به دلیل تاریخ، فرهنگ و معماری باشکوهشان مورد توجه قرار گرفتهاند. به ویژه بازار بهابرا که با گذشتهای پرافتخار، ساختمانهای قدیمی و شیوه سنتی زندگی، همچنان جایگاهی ویژه دارد.
-
بررسی کتاب آندریاس تی. ریک " شیعیان پاکستان ؛ جامعهای جسور و در عین حال محاصرهشده "
شیعیان پاکستان ؛ جامعهای جسور و در عین حال محاصرهشده
یکی از جامعترین پژوهشهای صورتگرفته در این زمینه، کتاب «شیعیان پاکستان – جامعهای جسور و در عین حال محاصرهشده» اثر آندریاس تی. ریک، پژوهشگر آلمانی است که سالها در پاکستان و افغانستان تحقیق کرده است. این کتاب بررسی دقیقی از تاریخ سیاسی شیعیان پاکستان، سازمانهای مذهبی آنها و تعاملشان با…
-
فیلم مدّتها توقیفشده شعیب منصور در آستانه اکران در بحبوحه تنشهای تازه
بر اساس گفتههای مایا علی،" آسمان بولے گا" ظاهراً به دلایل سیاسی کنار گذاشته شده بود، عمدتاً به این دلیل که در فضای فعلی که دیپلماسی فرهنگی اغلب بر بیان صریح هنری اولویت دارد، "بیش از حد ضد هندی" تلقی میشد. این فیلم بر اساس عملیات پاسخ سریع ساخته شده است — واکنش نظامی پاکستان به حملات هوایی…
-
رصد تحولات رسانهای و اجتماعی عراق پیش از نشست سران عرب در ۱۵ آوریل ۲۰۲۵
رصد تحولات عراق پیش از نشست سران عرب در ۱۵ آوریل ۲۰۲۵
نشست سران عرب در 15 آوریل ۲۰۲۵ در شرایطی برگزار میشود که عراق با مجموعهای از چالشهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی دست و پنجه نرم میکند. این مقاله تلاش دارد تا با رصد تحولات رسانهای و اجتماعی عراق پیش از این نشست، به بررسی چگونگی بازتاب مسائل داخلی و منطقهای در گفتمان رسانهها و نگرش جامعه…
-
چهار گزینه در برابر طرح «موزائیک» سازمان ملل متحد برای افغانستان
روابط میان گروه طالبان و جامعهی جهانی به بنبست رسیده است. برای عبور از این وضعیت، سازمان ملل متحد در فوریه سال جاری، طرحی با عنوان «موزائیک» یا «نقشه راه همهجانبه برای افغانستان» را به اعضای روند دوحه ارائه کرد (و شنیده میشود که نسخهی جدید طرح موزائیک در آیندهی نزدیک ارائه خواهد شد).…
-
کاهش حقوق و حذف پستها
رهبر طالبان با افزایش فشار بر کارکنان دولتی، دستور کاهش حقوق همه کارمندان تحت کنترل این گروه را صادر کرده است.
-
مدرسه دینی و دانشگاه در افغانستان
در گذشتهها، پیش از آنکه نظام آموزشی معاصر به وجود آید و دانشگاهها رونق گیرند، مدارس محل اصلی آموزش سواد و پرورش نخبگان بودهاند.
-
کسب مقام اول در دو بخش پرتره و کاریکاتور در "همایش بینالمللی الازهر برای کاریکاتور و پرتره" توسط هنرمندان ایرانی
هنرمندان ایرانی برای دومین سال پیاپی موفق به کسب رتبههای برتر در همایش بین المللی الازهر برای کاریکاتور و پرتره شدند.
-
"روز بین المللی زبان چینی" 2025
"روز بین المللی زبان چینی" در سال 2020 تأسیس شد و به مدت پنج سال متوالی برگزار شده است. موضوع رویداد امسال "زبان چینی: هدیهای از گذشته زمان و فضا" است و در بیش از 100 کشور در سراسر جهان هزاران برنامه از جمله سخنرانی های شخصیت های مشهور، نمایشگاه های فرهنگ علم و فنّاوری، رویدادهای یونسکو…
-
بیگانگی روشنفکران معاصر مسلمان از زبانهای کلاسیک علوم اسلامی—عربی و فارسی
تأملاتی در سنتهای فکری اسلام
نقد فاروق بر این موضوع، ضرورت احیای مهارتهای زبانی در عربی و فارسی را برای دسترسی مستقیم به عمق و تنوع سنتهای فکری و فرهنگی اسلام برجسته میکند.
-
نظام آموزشی مراکز دینی در قزاقستان
در سالهای اخیر، آموزش دینی در قزاقستان دچار تحولات چشمگیری شده است. دولت با حمایت اداره دینی مسلمانان قزاقستان در حال ایجاد نظام آموزش حرفهای اسلامی است که بر اصول دولت سکولار استوار است، اما در عین حال نیاز جامعه به رشد معنوی را نیز نادیده نمیگیرد. در مرکز این مدل، مدارس دینی–کالجها قرار…
-
سهمیه شغلی پدر برای زنان متاهل در پاکستان
طبق نظر دیوان عالی کشور پاکستان، دختر یک فرد پس از ازدواج همچنان واجد شرایط استخدام در یک شغل دولتی تحت سهمیه پدر متوفی خود باقی میماند و ازدواج تأثیری بر استقلال مالی زنان ندارد.
-
فراتر از سختیها ؛ ثروت فرهنگی، زیستمحیطی و معنوی تهرپارکر
گنجینههای جاودانۀ " تهر" پاکستان
تهرپارکر اغلب به اشتباه به عنوان بیابانی بایر تصور میشود، اما ساکنان آن آن را "رِگِستانِ آباد" مینامند—بیابانی که زندگی در آن جریان دارد. این سرزمینی است پر از درختان و گیاهان مقاوم، جایی که طاووسها آزادانه پرسه میزنند و داستانهای شفاهی، رودخانۀ ناپدیدشدۀ ساراسواتی یا غَغَّر-هکرا را به…
-
مسیر هیپی از لندن تا راولپندی: سفری در گذر زمان
"مسیر هیپی" از لندن تا راولپندی
در تهران، مسافران با مهماننوازی گرم ایرانیان روبهرو شدند، اما مشکلات آنها در جادههای ناهموار به سمت مشهد آغاز شد. لاستیکهای بازسازیشدهی خودرو، که نقصی پنهان در هنگام خرید بود، شروع به ایجاد مشکل کردند. در یک منطقهی دورافتاده، رینگ چرخ داخلی آسیب دید. در حالی که ناامیدانه به کمک نیاز…