-
موانع ارتباط فرهنگی و تمدنی ایران و چین: پیشنهاد فعال کردن دیپلماسی عمومی
موانع ارتباط فرهنگی و تمدنی ایران و چین
ایران و چین رابطه ۲۶۰۰ ساله دارند. جاده ابریشم، قرنها ایران و چین را به هم متصل میکرد و از این جاده نه فقط کالا، بلکه فرهنگ و تمدن میان دو سرزمین مبادله میشد. حضور سعدی(بزرگترین شاعر ایرانی در قرن ۱۳ میلادی) در چین و تعریفهای او از این سرزمین، باعث برجای ماندن خاطره خوش از چین شده است.…
-
جبرگرایی زبانی و یادگیری زبان روسی در قزاقستان
جبرگرایی زبانی مفهومی است که بیان میکند زبانی که فرد به آن صحبت میکند، تفکر و درک او از جهان را تعیین میکند. در قزاقستان معاصر، زبان روسی نقش مهمی در زندگی اجتماعی و فرهنگی ایفا میکند، که این موضوع را به یک مسئلهی پر اهمیت تبدیل کرده است. در این مقاله، بررسی خواهیم کرد که چگونه نظریه جبرگرایی…
-
قانونی سازی قمار در تایلند: تهدیدی برای ارزشهای سنتی یا فرصتی برای نوآوری اجتماعی؟
قانونمند کردن قمار در تایلند ؛ تهدید یا فرصت
تایلند روابط پیچیدهای با قمار دارد. این کشور با تاریخ فرهنگی غنی و صنعت گردشگری پررنگ خود شناخته میشود، اما قمار در این کشور به طور کلی برای دههها غیرقانونی بوده است
-
آموزش راهبان بودایی در سریلانکا(بخش اول)
آموزش راهبان بودایی در سریلانکا
ما اغلب فرض میکنیم که گسترش جهانی سیستمهای آموزشی مدرن منجر به افزایش دانش، مهارتهای انتقادی بیشتر، و شاید حتی تحمل و درک بیشتر شود. با استفاده از تغییر روشی که برای آموزش راهبان بودایی در سریلانکا استفاده می شود، می توانم بگویم که سیستم آموزشی مدرن یک شمشیر دولبه است.
-
آیین ها و سنت های مردم جمهوری آذربایجان پیش از نوروز
چهارشنبه آب
چهارشنبههای آخر سال نمونهای از میراث فرهنگی جمهوری آذربایجان هستند که تنوع فرهنگ جشنهای مردم آذربایجان را نشان میدهند. این آیینها ریشهای کهن دارند و از باورهای قدیمی در مورد چهار عنصر مقدس آفرینش، اعتقادات مردمی، آیینهای کهن، اسطورههای تقویمی و مراسم فصلی مرتبط با بهار سرچشمه میگیرند.…
-
زلزله سیاسی در آلمان
نتایج انتخابت آلمان اعلام شد و اتحاد دموکرات مسیحی در انتخابات پارلمانی پیروز شد – سوسیالدموکراتها بدترین نتیجه تاریخ خود را تجربه کردند – آلترناتیو برای آلمان در جایگاه دوم قرار گرفت – حزب چپ به پارلمان راه یافت، اما حزب دموکرات آزاد و ائتلاف زارا واگنکنشت موفق نشدند.
-
بازنگری در راهحل ژنرال مشرف برای بنبست کشمیر
پس از شکست نفوذ کارگیل که محکومیت جهانی را در پی داشت، ژنرال پرویز مشرف دریافت که پاکستان نمیتواند کشمیر را از طریق زور تصرف کند. این تحول در تفکر استراتژیک پاکستان باعث شد که مشرف در اوایل ۲۰۰۷ به مانموهان سینگ، نخستوزیر هند، طرح صلحی را پیشنهاد کند.
-
از کوی سینما تا قلههای عرفان(حمزه بابا شینواری)
حمزه شینواری؛ از کوی سینما تا قلههای عرفان
ارسطوی پشتو، پدر غزل و رئیس المتغزلین، امیر حمزه خان شینواری، در میان پشتونهای ساکن پاکستان و افغانستان، بهعنوان یکی از شاعران بزرگ، ادیبان، صوفیان، فلاسفه، روانشناسان، منتقدان، داستاننویسان، نمایشنامهنویسان، مقالهنویسان، مقالهپردازان، مترجمان، نامهنگاران، اندیشمندان، رماننویسان، سفرنامهنو…
-
قند پارسی: تأملی بر افول میراث هند و فارسی
افول فارسی در پاکستان را میتوان در جایگزینی عبارت "خدا حافظ" با "الله حافظ" مشاهده کرد، در حالی که این اصطلاح حتی در میان اعراب نیز رایج نیست. این تغییر زبانی نمادی از گسست فرهنگی از میراث فارسی است.
-
سنت اصیل دستاربندی در فرهنگ پشتون
دستار(عمامه) جزئی مهم و رنگی زیبا از فرهنگ پشتون هاست. به عمامه، دستار، شمله، پگ، پگری، عمامه، منداسه، سرپوش و سرپیچ نیز گفته میشود. واژهی دستار از زبان فارسی است، اما در زبان پشتو با تلفظ "دُستار" (با ضمه) ادا میشود. چون دستار بر سر بسته میشود، آن را پیشوای لباس میدانند. عمامه نهتنها…
-
نگاه بدوی طالبان به آموزش مدرن؛ تقسیمبندی اجتماعی بر اساس مفاهیم سنتی
طالبان در ادامه اعمال ممنوعیتهای گسترده خود علیه نهادهای آموزشی در کشور، یک لایحه نه مادهای را به تصویب رساندهاند که براساس آن، دانشآموزان، استادان و سایر دستاندرکاران نهادهای آموزشی در افغانستان موظف به پوشیدن پیراهن و تنبان[شلوار] و بستن دستار یا لنگی به سر هستند.
-
علل و پیامدهای مهاجرت در نیجریه
مهاجرت یکی از پدیدههای جهانی است که در دهههای اخیر شدت بیشتری پیدا کرده است. نیجریه، به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای آفریقا، با جمعیتی بالغ بر ۲30 میلیون نفر، از جمله کشورهایی است که حجم قابل توجهی از مهاجرت به کشورهای مختلف را تجربه میکند. این مهاجرتها به دلایل مختلف اقتصادی، اجتماعی،…
-
شبکههای اجتماعی در افغانستان؛ سوءاستفاده و استفادههای نادرست
شبکههای اجتماعی در افغانستان هرچند با یک جهش ناگهانی به عرصه آمدند؛ اما براساس آمار وزارت تکنولوژی و مخابرات در حال حاضر حدود ۱۰ الی ۱۲ میلیون نفر روزانه به اینترنت وصل میشوند و با مهمترین شبکههای اجتماعی و نحوهی استفاده از آن آشنایی دارند.
-
حلال بحران نیمسده افغانستان: عبور از سلطه به گفتگو
نزدیک به نیم قرن است که افغانستان درگیر منازعه است. بسیاری از کارشناسان و ناظران بحران افغانستان بر این باورند که رقابتهای منطقهای به این بحران دامن زده است، در حالی که برخی دیگر، ریشههای درگیری را به عوامل ژئوپلیتیکی گسترده تر در سطح بینالمللی نسبت میدهند. در این میان رهبران، نخبگان و…
-
(مقاله)
جشن روز جهانی عدالت اجتماعی امروز در 20 فوریه برای برجسته کردن اهمیت عدالت اجتماعی در سراسر جهان از جمله در پاکستان برگزار شد. جهانیان به این واقعیت جهانی پی بردند که توسعه اجتماعی و عدالت اجتماعی برای حفظ صلح در میان ملل ساکن در مناطق مختلف جهان ضروری است، زیرا هدف توسعه اجتماعی و عدالت اجتماعی…
-
رحمان بابا؛ شاعر بلند آوازه زبان پشتو
عبدالرحمان ملقب به رحمان بابا، شاعر بلند آوازه زبان پشتو در یک خانواده فقیر به دنیا آمد. اسم پدرش عبدالستار بود، درباره تاریخ تولد رحمان بابا اختلاف وجود دارد و از دوران کودکی او هم اطلاعاتی در دست نیست.
-
آرامگاه همسر نادرشاه، در شهر پیشاور
یادگار افشاریه در شهر پیشاور
با ورود به منطقهی پرجمعیت کوهاتی گیت در شهر پیشاوراگر نگاه شما در ابتدای بازار به تابلوی کهنهای که کنار دیوار قرار دارد یا به بنری که به درختان بسته شده است بیفتد و شما نیز به تاریخ علاقهمند باشید، آنچه روی آن نوشته شده برایتان جالب خواهد بود. روی تابلو این جمله نوشته شده است: "مقبرهی…
-
کتاب " رز ایرانی در سیام "
این کتاب در 4 بخش کلی به تاثیراتی که فرهنگ و ادبیات و هنر ایرانی در جامعه سیام ( تایلند قدیم ) داشته می پردازد و یکی از منابعی کم نظیری است که در مورد هر موضوع به ریشه یابی پرداخته و با ارائه منابع تاریخی به اثبات موضوع و تاثیرات آن میپردازد.
-
چشمانداز ترویج قدرت نرم تایلند تشریح شد
«قدرت نرم» محرک تحول اقتصادی است و این امر در انزوا ساخته نمیشود. بلکه نیازمند همکاری میان دولتها، کسبوکارها، خالقان و سرمایهگذاران است
-
روابط هند و پاکستان: رویکرد ژئواکونومیک به صلح و شکوفایی
روابط بین هند و پاکستان همواره از دریچه رقابت امنیتی و تنشهای نظامی تحلیل شده است، به طوری که اختلافات ارضی و درگیریهای تاریخی، تعاملات دو کشور را شکل دادهاند. اما یک رویکرد جایگزین، یعنی ژئواکونومیک، میتواند راهی پایدار برای دستیابی به صلح و شکوفایی مشترک فراهم کند. با اولویت دادن به تجارت…
-
نظر علمای پاکستان در خصوص تنظیم خانواده
در پاکستان، یک تصور غلط رایج این است که تنظیم خانواده (FP) در اسلام مجاز نیست. با این حال، این دیدگاه با نظرات بسیاری از علمای برجسته اسلامی و مؤسسات معتبر، مانند دانشگاه الازهر، که تأیید کردهاند اسلام از تنظیم خانواده مسئولانه حمایت میکند، مغایرت دارد. اسلام بر مسئولیتپذیری والدین، رفاه…
-
روابط چین و ایران در دورۀ مغولان و اسلامی
منابع اولیۀ اسلامی، اطلاعات اندکی در زمینۀ روابط چین و ایران به دست میدهند و حتی پیروزی زید بن صالح بر چینیها در طراز (طلاس) در شرق سمرقند در سال ۱۳۳ ه. (۷۵۱ م.) را نیز ثبت نکردهاند (گیب، ۱۹۲۳، ۹۵-۹۸). از سوی دیگر، منابع چینی بهندرت تفاوتهای آشکاری بین دیپلماسی و فعالیتهای تجاری قائل…
-
در بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب الجزایر چه گذشت؟
بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی الجزایر از تاریخ ششم تا شانزدهم نوامبر 2024 (شانزدهم تا بیست وششم آبان 1403) با شعار "نقرا لننتصر/ می خوانیم تا پیروز شویم" با حضور کشور قطر به عنوان مهمان ویژه برگزار شد. این نمایشگاه که در میان کشورهای عربی و آفریقایی از جایگاه ویژه ای برخوردار است…
-
سیاست خارجی چندجانبه قزاقستان: دلایل و اهداف حضور فعال در سازمانهای بینالمللی
جمهوری قزاقستان پس از فروپاشی شوروی در 16 دسامبر 1991 اعلام استقلال کرد و نور سلطان نظربایف را که ابتدا در سال 1989 بعنوان رئیس حزب کمونیست قزاقستان به قدرت رسیده بود، بعنوان رئیس جمهور خود در سال 1991 انتخاب کرد. یکی از اصلیترین چالشهای رهبری این کشور در سالهای ابتدایی پس از استقلال، انتخاب…
-
رنان ایرانی پیشرو در علم و فنآوری
رنان ایرانی پیشرو در علم و فنآوری
پس از انقلاب اسلامی، مشارکت زنان در علوم و پژوهشهای علمی بهطور چشمگیری افزایش یافت. با وجود محدودیتهایی همچون دسترسی محدود به همکاریهای بینالمللی و کمبود برخی منابع پژوهشی، زنان ایرانی موفق شدند در حوزههای مختلف علمی مشارکت کنند. 🔹 علوم پزشکی: • زنان ایرانی در علوم پزشکی پیشرفت چشمگیری…
-
زنان مسلمان تایلندی با ششمین گردهمایی زنان مسلمان به استقبال رمضان میروند
زنان مسلمان تایلندی به استقبال ماه رمضان رفتند
آگاهیبخشی در خصوص داشتن ذهنی دلسوز و کمک به نیازمندان، یتیمان و خانوادههای فقیر و تربیت افراد بعنوان امت پیامبر محمد (ص)، که باید در آن صبر و فداکاری برای بشریت را برای زندگی مشترک و خوشبختانه هدایت کند از مهمترین وظایف این گردهمایی میباشد
-
شهر سرخ، میراث فرهنگی جهان
ولایت بامیان، دارای شگفتیها و عجایت طبیعی و انسانی بسیاری است. شهر غلغله، شهر سرخ( شهر ضحاک) و بودای بامیان از معروفترین بناهای تاریخی این ولایت به شمار میرود.
-
نقض حقوق یا مبارزه با رادیکالیسم؟ تصویب قانون جدید آزادی دین در قرقیزستان
در فوریه 2025، قانون جدید آزادی دین و انجمنهای دینی که در پایان ژانویه توسط رئیسجمهور امضا شد، در قرقیزستان لازمالاجرا خواهد شد. کارشناسان معتقدند که این قانون شامل اقدامات محدودکننده است، اما در عین حال معتقدند که مقررات جدید به دولت کمک میکند تا تعدادی از مشکلات را حل کند.
-
توسعه قدرت نرم فرهنگی با آشپزخانه ، غذا ،هویت و تاریخ در یک بشقاب
غذا ، پیشران توسعه قدرت نرم فرهنگی تایلند
در دوران جنگ جهانی دوم، کمبود برنج در تایلند دولت را مجبور به یافتن جایگزین غذایی کرد. نخستوزیر وقت، برای کاهش مصرف برنج و ایجاد حس ملیگرایی، غذایی جدید را بهعنوان غذای ملی معرفی کرد.
-
'گزارش مهاجرت در گرجستان
مهاجرت چالش زمانه ما و فرآیندیست که با جهانی شدن همراه است. سالانه صدها میلیون نفر به کشورهای مختلف مهاجرت می کنند. اکثر آنها به دنبال زندگی بهتر هستند، در حالی که برخی دیگر به دلیل تمایل به زندگی در محیط امن تر مجبور به ترک کشور خود هستند. مدیریت صحیح فرآیندهای مهاجرتی و تنظیم آن با توسعه…