-
نگاهی به فیلم "جناح" داستان زندگی بنیانگذار پاکستان
فیلم "جناح" یک فیلم بیوگرافی پاکستانی-بریتانیایی زندگی نامهای محصول ۱۹۹۸ است که داستان زندگی محمد علی جناح، بنیانگذار پاکستان، را روایت میکند. این فیلم به کارگردانی جمیل دلاوی ساخته شده و کریستوفر لی در نقش محمد علی جناح ایفای نقش میکند.
-
مراسم رونمایی از سند راهبردی توسعه سنگال 2050
مراسم رونمایی از سند راهبردی توسعه سنگال 2050
در تاریخ 14 اکتبر 2024 (23 مهرماه 1403) رئیسجمهور سنگال «بصیرو جومای فای» طی سخنرانی که در مراسم رسمی رونمایی از «سند راهبردی توسعه سنگال 2050» ایراد کرد، به ترسیم مسیر توسعه این کشور برای دهههای آینده پرداخت.
-
حضور پررنگ فیلمهای ایرانی در جشنواره بین المللی فیلمهای ورزشی کنیا
حضور موثر و با کیفیت فیلمهای ایرانی در جشنواره بین المللی فیلمهای ورزشی در کنیا 2024 جایگاه و اهمیت خاصی بدان بخشیده است
-
وضعیت مذاهب اسلامی در قزاقستان
اسلام در قزاقستان جایگاه مهمی در زندگی دینی و فرهنگی مردم این کشور دارد. تاریخ اسلام در این منطقه به بیش از یک هزار سال میرسد که با گسترش آن به آسیای مرکزی در قرن هشتم آغاز شد. امروز قزاقستان یک کشور چند مذهبی است که در آن اکثریت مردم دارای دین اسلام هستند. مسلمانان این کشور، با سایر ادیان،…
-
تغییرات و امیدها به انتخابات پارلمانی سریلانکا
انتخابات پارلمانی سریلانکا در ۱۶ نوامبر ۲۰۲۴ درحالی برگزار می شود که در انتخابات ۲۱ سپتامبر ریاست جمهوری با انتخاب آنوراکومارا دیسانایاکه تغییر اساسی و گردش سیاسی جدی در این کشور رخ داده است.
-
علل گسترش افراط گرایی دینی در قزاقستان و راههای مقابله آنها
در جوامع مدرن، مشکل گروههای مذهبی مخرب به رغم آشکار بودن خطر آنها همچنان مطرح هستند. بسیاری از افرادی که هرگز به احتمال قرار گرفتن تحت تأثیر ایدئولوژی های رادیکال فکر نمیکردند، خود را در چنگال شبکههای جذب کننده مییابند.
-
جایگاه ایران در نیجریه؛ فرصتها و چالش ها
گفتمان غالب در یک کشور میتواند به شدت بر روابط آن با کشورهای دیگر تأثیر بگذارد. وقتی گفتمان رسمی یا عمومی یک کشور بر ارزشها، هنجارها و رویکردهای مثبت نسبت به همکاری و دیپلماسی تأکید کند، میتواند به تقویت روابط دوستانه و همکاریهای اقتصادی و فرهنگی منجر شود
-
ازدواج زودهنگام در اندونزی؛ چالش ها و پیامدها
اندونزی با جمعیت بیش از ۲۸۰ میلیون نفر و ترکیبی از فرهنگ ها و باورهای مذهبی متنوع، یکی از پرچالشترین کشورهای جهان در زمینه مسائل اجتماعی و فرهنگی است. یکی از مسائل اصلی اجتماعی در این کشور ازدواج زودهنگام دختران نوجوان است که در بسیاری از مناطق روستایی و محروم رواج دارد. این مسأله بهویژه…
-
«جوهرخونی» روایتی تلخ از کتابخانه اقبال در هند
«جوهرخونی» روایتی تلخ درباره کتابخانه اقبال در شهر بوپال هند است و تأملی درباره شکننده بودن نهادهای فرهنگی و اهمیت حفظ میراث ادبی. سانجانا چودری نویسنده مقاله از طریق توصیفهای واضح و بافت تاریخی، کتابخانه، خواننده را دعوت میکند تا درباره چیزهایی که از دست میرود فکر کنند؛ نه فقط یک کتابخانه،…
-
کلیساهای تاریخی گنجه
کلیسایهای مسیحی موجود در گنجه بخش مهمی از تاریخ کلی این شهر را تشکیل میدهند. این گزارش به بررسی تاریخچه کلیساهای تاریخی شهر گنجه در جمهوری آذربایجان میپردازد. در این گزارش، به نقش دودمان زیاداوغلو در ساخت برخی از این کلیساها و همچنین تأثیر حکومت روسیه بر کلیساهای این شهر اشاره شده است.
-
معبد پاتینی و یتیم خانه فیل ها در سریلانکا
پاتینی خدای نگهبان در ادیان بودایی و هندوی سریلانکا است. هندوهای تامیل سریلانکا نیز او را به عنوان کاناگی امان می پرستند.
-
تلاش برای وحدت احزاب اسلامی در بنگلادش
حزب جماعت اسلامی بدنبال ائتلاف با برخی از احزاب اسلامی برای ایجاد «وحدت انتخاباتی» میان اسلامگراها برای رقابت با احزاب سیاسی در انتخابات پارلمانی آینده است. برای این منظور، جلسات جداگانه ای با حداقل پنج حزب و گروه اسلامی و نیز علمای دینی ذی نفوذ برگزار کرده است.
-
عصر دیجیتال و چالشهای سلامت روان
همانطور که تکنولوژی همچنان در حال توسعه است، جوانان به طور فزاینده ای به دستگاه های دیجیتال روی می آورند تا زندگی روزمره خود را طی کنند. در حالی که این ابزارها ارتباطات، آموزش و سرگرمی را متحول کرده اند، اما به بحران سلامت روانی که جوانان امروزی با آن مواجه هستند نیز دامن می زند.
-
الگوی آموزشی معارف قرن وزارت آموزش و پرورش ملی ترکیه
.رویکرد اساسی برنامه درسی ملت ما دارای میراث کهنی است که بر پایه مولفه های ارزشی چون عدالت، حکمت، رحمت، نیکی، راستگویی، سختکوشی، مفید بودن و زیبایی بنا نهاده شده است. ترکیه امروز با گام های مصمم در حوزه آموزش و پرورش قدم در "قرن آینده" می گذارد. نظام آموزش و پرورش ترکیه اخلاق مدار و فاضل است…
-
دیدگاه عضو اتحادیه نویسندگان روسیه پس از رخدادهای لبنان:
پیروزی در آسمان
آمریکا با تبر شش پر، درختان باغهای زیتون خاور نزدیک را قطع میکند. انقلاب جهانی اسلام درهم شکست و به جای هلال طلایی مقدس، ماه کبود مردهای بر فراز جهان اسلام طلوع کرد که حفرههایی از بمبها و گلولههای اسرائیل در آن فرو رفته است. این ماه گورستان با دهانههای دودزا از آتاکامای دوربرد و سایههای…
-
«محمد آراز» شاعر مردمی آذربایجان
در دل تاریخ ادبیات آذربایجان، نامی میدرخشد که همچون نگینی بر تارک شعر این سرزمین مینشیند؛ محمد آراز. شاعری که با کلامی موزون و دلنشین، روح وطن را در نغمههای خود جاری ساخت. آراز، نه تنها شاعری توانا، بلکه مردی آزاده و وطندوست بود که تمام هستی خود را وقف خدمت به هنر و ملتش کرد. زندگینامه…
-
"هوهانس تومانیان" داستان نویس و فعال ادبی ارمنی
تومانیان شاعر، داستان نویس و فعال ادبی - اجتماعی پرآوازه ارمنی ۱۹ فوریه سال ۱۸۶۹ در روستای " دسق" ایالت لوری ارمنستان متولد شد. (روستای زادگاه شاعر هوهانس امروزه جزو روستاهای بخشی ست که به نام تومانیان نامگذاری شده است.)
-
معرفی دانشگاه کیمپ(KIMEP) قزاقستان
دانشگاه کیمپ (KIMEP) یکی از دانشگاههای خصوصی و معتبر در آلماتی قزاقستان است. این دانشگاه با تمرکز بر رشتههای علوم انسانی، علوم اجتماعی، حقوق و اقتصاد، دورههای آموزشی متنوع و کاربردی را در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا ارائه میدهد.
-
باتیک؛ هنری اصیل با جایگاهی جهانی در اندونزی
باتیک، این هنر دیرینه و نفیس، نمادی از فرهنگ، هویت و تاریخ اندونزی است که به یکی از شناخته شدهترین میراث های فرهنگی و هنری این کشور تبدیل شده است. این هنر که شامل طراحی نقش های پیچیده و جذاب بر روی پارچه است، نه تنها در فرهنگ محلی و آداب و رسوم اندونزیایی نقش دارد، بلکه درصنایع مد، طراحی…
-
حکمرانی خوب از نگاه برخی اندیشمندان مسلمان نیجریه :
شفافیت، پاسخگویی و عدالت: اجزای اصلی حکمرانی خوب
کنگره مسلمانان نیجریه (TMC) در ۷ اکتبر ۲۰۲۴ در ابوجا، پایتخت نیجریه، سخنرانی سالانهای داشت که به بررسی موضوعات کلیدی مرتبط با جامعه مسلمانان و چالشهای کنونی پرداخته شد. این رویداد با حضور شخصیتهای برجسته از جمله پروفسور عیسی پانتامی، وزیر سابق ارتباطات و اقتصاد دیجیتال، و دیگر رهبران دینی…
-
سفر ذاکر نایک به پاکستان
دکتر ذاکر نایک، 30 سپتامبر 2024 میلادی به پاکستان سفر کرد و تا 28 اکتبر در این کشور خواهد ماند. به محض ورود وی به فرودگاه اسلام آباد، رانا مشهود، رئیس برنامه جوانان نخست وزیر پاکستان، سید دکتر عطاء الرحمان، دبیر وزارت امور مذهبی پاکستان و شمشیر علی مزاری، دبیر امور مذهبی پاکستان برای پارلمان…
-
چرا پاکستان و هند روز استقلال را به فاصله یک روز جشن می گیرند؟
پاکستان و هند به دلیل شرایط تاریخی ویژهای، روزهای استقلال خود را به فاصله یک روز جشن میگیرند. در نیمه شب ۱۴ اوت ۱۹۴۷ قانون استقلال هند به اجرا درآمد و کشور به دو قلمرو مستقل هند و پاکستان تقسیم شد. هرچند این قانون تاریخ ۱۵ اوت را به عنوان روز استقلال هر دو کشور تعیین کرد، پاکستان روز استقلال…
-
آمادگی کلیسای ارتدکس بوسنی و هرزگوین برای گفت و گوهای دینی با ایران
رهبر کلیسای ارتدکس بوسنی-دابر (سارایوو)، تمایل خود را برای برگزاری گفتوگوهای دینی با جمهوری اسلامی ایران ابراز کرد.
-
معرفی؛
احمد جواد، شاعر، روشنفکر و فعال اجتماعی برجسته آذربایجان
احمد جواد در سال ۱۸۹۲ در روستای سیفلی شهرستان شامکیر، گنجه متولد شد. از همان کودکی به ادبیات علاقهمند بود و تحت تأثیر محیط خانوادهای مذهبی و فرهنگی، به تحصیل علوم اسلامی پرداخت. اما در عین حال، به ادبیات مدرن و افکار آزادیخواهانه نیز علاقه نشان میداد.احمد جواد، شاعر، روشنفکر و فعال اجتماعی…
-
جشنواره تئاتر "روتوندا" در شهر گوری
جشنواره تئاتر "روتوندا" به طور رسمی در شهر گوری افتتاح شد. این جشنواره از ۵ لغایت ۱۲ اکتبر به میزبانی تئاتر دولتی درام گوری به نام گیورگی اریستوی برگزار می شود.
-
بنگلادش آینده، بنگلادشی اسلامی خواهد بود
مولانا محمد مامون الحق، دبیرکل مجلس خلافت بنگلادش در نشست عمومی شاخه جوانان این حزب که در شهر میمسنگ برگزار شد، در سخنانی به عنوان میهمان عالی گفت : در جنگ آزادی بنگلادش که ۳ میلیون نفر از مردم این کشور به شهادت رسیدند، هیچ یک از اعضای خانواده شیخ حسینه شرکت نکرده و شهید نشدند. با این حال او…
-
آموزش دین اسلام در مدارس آلمان
ایالت نوردراین-وستفالن (NRW) تصمیم به ادامه آموزش درس دین اسلام در مدارس خود گرفته است و با پیشنهاد حزب دموکرات آزاد (FDP) برای لغو این آموزش مخالفت کرد.
-
سین کیانگ : سرزمین آشتی طبیعت و صنعت
این منطقه، سرزمین بیش از ۴۰ گروه قومی از جمله اویغورها و چینیهای هان است. اویغورها: گروه مسلمان ترک که حدود نیمی از جمعیت منطقه را تشکیل میدهند. اکثر اویغورها مسلمان سنی هستند؛ چینیِ هان: دومین گروه قومی بزرگ است که حدود ۴۲ درصد از جمعیت است و سایر گروههای قومی، عبارتند از هوی (مسلمانان…
-
پیشنهاد حزب جماعت اسلامی به دولت موقت بنگلادش
سید عبدالله موحد طاهر نائب امیر جماعت اسلامی بنگلادش پیشنهادات ۱۰ ماده ای حزب جماعت اسلامی برای اصلاحلات در کشور را بعد از ظهر چهارشنبه در یک نشست خبری ارائه داد. متعاقب اعلام رسانه ای این پیشنهادات، شفیق الرحمان امیر ( رهبر ) جماعت اسلامی در سخنانی گفت: "اساساً پیشنهادات اصلاحی جماعت اسلامی…
-
مردم فلسطین حمایت بوسنی و هرزگوین را فراموش نخواهند کرد
رزق نموره، سفیر فلسطین در بوسنی و هرزگوین در گفتگو با خبرگزاری دنونی آواز به مناسبت سالگرد هفتم اکتبر تاکید کرد که امیدوار بود آمریکا و سایر کشورهای تأثیرگذار بر دولت اشغالگر اسرائیل فشار بیاورند تا با وجود نفوذ لابی های صهیونیستی در آمریکا، کشتار و جنگ نسل کشی علیه مردم فلسطین متوقف شود.