-
کتابخانه غازی خسروبگ سارایوو، حافظه تاریخی بالکان
کتابخانه تاریخی غازی خسروبیگ که در محله باش چارشیا سارایوو قرار دارد، با زیربنای ۷ هزار مترمربع و ۳۵ کتابدار بزرگترین کتابخانه کشور بوسنی و هرزگوین محسوب میشود. افزون بر قدمت ۵۰۰ ساله این کتابخانه، به دلیل وجود برخی آثار خطی نادر از جمله سومین نسخه قدیمی گلستان سعدی (و به روایتی قدیمی ترین…
-
مؤسسه استانی حفاظت از میراث فرهنگی، تاریخی و طبیعی سارایوو
مؤسسه دولتی با عنوان کامل «مؤسسه استانی حفاظت از میراث فرهنگی-تاریخی و طبیعی سارایوو» فعالیت خود را در سال ۱۹۶۳ به عنوان «صندوق ساماندهی باشچارشیا» آغاز کرد.
-
موسسه زبان دانشگاه سارایوو؛ حافظ زبان بوسنیایی
موسسه زبان دانشگاه سارایوو یک مؤسسه علمی است که به تحقیق و پژوهش در زمینه زبان، آموزش کادر برای تحقیقات علمی و انتشار نتایج تحقیقاتی در نشریات خود میپردازد.
-
«عبداللهی فوده نجون» رئیس انجمن نویسندگان سنگال
«عبداللهی فوده نجون» رئیس انجمن نویسندگان سنگال
آقای «عبداللهی فوده نجون» Abdoulaye Fodé Ndione به تازگی به عنوان رئیس انجمن نویسندگان سنگال (AES) انتخاب شده است. او به عنوان یک چهره کلیدی برجسته در ادبیات معاصر آفریقا است.
-
تنوع آینده را رهبری می کند: قدرت "او (زن)" در نوآوری علمی و فنّاوری
دولت چین به تعمیق استراتژی ملی "اولویت آموزش، برابری جنسیتی" ادامه می دهد و با ایجاد یک سیستم آموزشی با کیفیت بالا و متعادل و حذف جامع نابرابری های جنسیتی در آموزش، بزرگترین سیستم آموزش ذخیره علم و فنّاوری زنان جهان را ایجاد کرده است که آموزش اجباری تا آموزش عالی را پوشش می دهد. در سطح آموزش…
-
حمایت وزیر امور خارجه تایلند : عضویت در بریکس گامی به جلو است
عضویت در گروه بریکس به نفع منافع ملی تایلند است و میتواند به اقتصاد و همکاریهای بینالمللی کمک کند
-
آداب و سنتهای مردم قزاقستان در ماه مبارک رمضان
ماه مبارک رمضان جایگاه ویژهای در زندگی مسلمانان قزاقستان دارد. این ماه، زمان روزهداری، تزکیهی روح، نیکوکاری و همبستگی است. با وجود اینکه قزاقستان کشوری چندمذهبی است، اسلام نقش مهمی در تاریخ و فرهنگ آن ایفا میکند. سنتهای رمضان در قزاقستان ترکیبی از مناسک دینی و عناصر فرهنگ ملی محلی را در…
-
شکنجه در افغانستان؛ طالبان ۸۸ نفر را در یک ماه شلاق زدند.
طالبان در ادامهی برپایی دادگاههای صحرایی و شلاق زدن شهروندانی که از سوی این گروه متهم شناخته میشوند، در کمتر از یک ماه گذشته، ۸۸ تن را در ۱۴ ولایت به اتهامهای فرار از منزل، رابطه¬ی خارج از ازدواج، سرقت و لواط در محضر عام شلاق زدهاند.
-
نظرسنجی سلاموطندار؛ ۶۰.۳ درصد از جوانان، نسبت به آیندهی خود امید دارند
انسان به امید زنده است؛ اما عاملهای مختلفی مانند رفاه اجتماعی، فراهمبودن زمینهی رشد، داشتن اقتصاد و شغل مناسب و تأمین امنیت در یک جامعه، روی میزان امیدواری فرد نسبت به آیندهاش تأثیر میگذارد.
-
تقلای پناهجویان افغان در پاکستان برای بقا و بحرانی که هر روز عمیقتر میشود
برای بسیاری از پناهجویان افغان، زندگی در اسلام آباد تقلای بیپایان است. من به عنوان نویسنده این گزارش، هنگام ترک کشور به قصد پاکستان امیدوار بودم که به امنیت و ثبات دست خواهم یافت؛ اما اینجا با واقعیتی بسیار متفاوت مواجه شدم.
-
بینیال هنری تایلند، پوکت 2025: روابط پایدار انسان و طبیعت
بینیال تایلند، یک رویداد بینالمللی مهم در دنیای هنر معاصر است که هر دو سال یکبار در یکی از استانهای تایلند برگزار میشود. این رویداد توسط دفتر هنر و فرهنگ معاصر تایلند (OCAC) و وزارت فرهنگ تایلند برگزار میشود و هدف اصلی آن حمایت و ترویج هنر معاصر تایلندی است.
-
آیین ها و سنت های مردم جمهوری آذربایجان پیش از نوروز
چهارشنبه باد
سومین چهارشنبه از این سلسله چهارشنبهها چهارشنبه باد (Yel Çərşənbəsi) نام دارد که نماد باد، هوا و جنبش است. بر اساس باورهای کهن، پیش از زایش دوباره طبیعت در نوروز، چهار عنصر اصلی (آب، آتش، باد و خاک) خلق شدهاند. پس از آب و آتش، باد پدید آمده است که خود مقدمهای بر زایش خاک و سپس جهان و انسان…
-
سرگذشت نوروز در افغانستان؛ چرا بلخ را مهد و مرکز نوروز میدانند؟
سرگذشت نوروز در افغانستان
هرچند طالبان در سراسر کشور نوروز را حرام خوانده است، اما نمادهای نوروز اکنون در شهر مزارشریف به چشم میخورند.
-
روز جهانی زنان؛ از چالشها و محرومیتها تا مقاومت زنان در برابر حاکمیت طالبان
هشت مارس، روز جهانی زنان، نمادی از مبارزات پیگیرانه و مقاومتهای زنان در برابر تبعیضها و نابرابریها در سطح جهان به شمار میرود
-
به مناسبت 8 مارس:
روز جهانی زن و تاثیر آن بر وضعیت زنان در نیجریه
روز جهانی زن (IWD) بهعنوان یک رویداد مهم جهانی، نمادی از مبارزه مستمر زنان برای حقوق خود و برابری جنسیتی است. این روز که ریشه در اوایل قرن بیستم دارد، زمانی آغاز شد که زنان در سراسر جهان با تبعیضهای گستردهای در عرصههای مختلف اجتماعی، اقتصادی و سیاسی روبهرو بودند. جنبشهای اجتماعی و کارگری…
-
آداب و رسوم مردم افغانستان در ماه مبارک رمضان
ماه رمضان در افغانستان مانند سایر کشورهای مسلمان اهمیت ویژهای دارد و مردم این کشور با آداب و رسوم خاص خود به ماه مهمانی خدا میروند.
-
با استفاده از مزایای زنان برای کاوش در مسیر کارآفرینی مد زنان
در دو دهه اخیر، روندهای جهانی مد شاهد ویژگیهایی از جمله همزمانی جریانهای بالا به پایین و پایین به بالا بوده است، و تعریف مد به شکلی متنوع تر و شخصیت تر شده است. تحت تأثیر مصرف کنندگان نسل هزار سال جدید و نسل زد(Generation Z ) ، تأثیر مد سریع (فست فشن) از طراحان مشهور و برندهای لوکس…
-
جذابیت تحصیل در قزاقستان: چالشها و فرصتها
در سالهای اخیر، قزاقستان به مقصدی جذاب برای دانشجویان خارجی که به دنبال اخذ آموزش عالی باکیفیت هستند، تبدیل شده است. افزایش تعداد دانشجویان خارجی نشاندهنده اعتبار رو به رشد دانشگاههای قزاقستان در عرصه آموزش بینالمللی است. در این گزارش آمار توزیع جغرافیایی، رشتههای تحصیلی دانشجویان خارجی…
-
دین و دین گرایی در بوسنی و هرزگوین
دین گرایی در بوسنی و هرزگوین
گذار پرآشوب بوسنی و هرزگوین (BiH) پس از دوران سوسیالیسم، بهطور اساسی تحت تأثیر رابطه بین جوامع مذهبی و ناسیونالیسم قومی قرار گرفته است. سه جامعه اصلی قومی-مذهبی در این کشور یعنی مسلمانان بوشنیاک، کاتولیکهای رومی کروات و ارتدوکسهای صرب، در سطوح مختلفی به ایدئولوژیهای مبتنی بر هویت مشروعیت…
-
مؤسسه مطالعات بوشنیاک بوسنی و هرزگوین
مؤسسه مطالعات بوشنیاک یک نهاد پژوهشی در چارچوب انجمن فرهنگی بوشنیاکها در بوسنی و هرزگوین است.
-
قدرت مکاتبات سیاسی در پاکستان: تاریخ، حکمرانی و دیپلماسی
یکی از تأثیرگذارترین مکاتبات که بر پایههای ایدئولوژیک پاکستان تأثیر گذاشت، نامهنگاری میان قائد اعظم محمد علی جناح و علامه محمد اقبال بود. در سالهای ۱۹۳۶ تا ۱۹۳۷، اقبال از جناح خواست تا رهبری مسلمانان شبهقاره هند را بر عهده گیرد و برای تأسیس یک کشور مستقل مسلمان تلاش کند. این نامهها نقش…
-
کودکیهای از دست رفته: تأثیر روانی افراطگرایی بر کودکان پشتون
تأثیر روانی افراطگرایی بر کودکان پشتون بحرانی خاموش است که نیاز به توجه فوری دارد. سرمایهگذاری در سلامت روانی، آموزش و فرصتهای این کودکان نه تنها یک ضرورت انسانی، بلکه یک الزام استراتژیک برای صلح و ثبات بلندمدت است.
-
فروشندگان زن در اسلامآباد: توانمندسازی خانوادهها و تقویت اقتصاد غیررسمی
در خیابانهای پرجنبوجوش اسلامآباد، یک انقلاب آرام اما قدرتمند در حال وقوع است. فروشندگان زن به عنوان عناصر کلیدی در اقتصاد غیررسمی شهر ظاهر شدهاند. آنها نه تنها خانوادههای خود را تأمین میکنند، بلکه با به چالش کشیدن هنجارهای اجتماعی، ثابت میکنند که مقاومت و اراده میتواند بر سختترین…
-
سنتهای رمضان در پاکستان: ماهی پر از شور و شوق، عطرها و غذاهای لذیذ و دلپذیر
رمضان در پاکستان ماهی است که مانند هیچ ماه دیگری نیست. به عنوان یکی از بزرگترین کشورهای مسلمان جهان، این ماه مقدس با شور و اشتیاق فراوان، معنویت عمیق و سنتهای غنی آشپزی گرامی داشته میشود.
-
«انسانمحوری» به مثابهی بدیلِ بحران قومی در افغانستان
«انسانمحوری» بدیلِ بحران قومی در افغانستان
مسئلهی افغانستان پیش از این که قومی باشد، هستیشناختی است. بسیاری از انسانهای افغانستان در شناخت و تعریف از خود دچار خطا هستند؛ زیرا ایشان خودشان را بهجای تعریف و شناختن بر اساس ذات، بر بنیاد عَرَض میشناسند و بر سر همین عَرَضها با همدیگر اختلافات عمیق دارند.
-
هوانس تومانیان، شاعر و چهره برجسته ادبیات ارمنی
هوانس تومانیان شاعر غزلسرا، قصیدهگو و حماسهسرای ارمنی است که به جز شعر در سایر رشتههای ادبی نیز از جمله داستاننویسی، نقد ادبی، ترجمه و قصیدههای کودکان تبحر کافی داشته است تا آنجا که در زمینه داستانسرایی و حکایتنویسی فقط «قازاروس آقایان» و از لحاظ تمثیلپردازی و لطیفهگویی تنها «دانا…
-
گزارش تحلیلی درخصوص سریال «رز شیرازی» یکی از پربینندهترین و موفقترین مجموعههای تلویزیونی ارمنستان در سالهای اخیر
سریال« رُز شیرازی » یکی از پربینندهترین و موفقترین مجموعههای تلویزیونی ارمنستان
سریال «رز شیرازی» (Shirazi Varde) یکی از پربینندهترین و موفقترین مجموعههای تلویزیونی ارمنستان در سالهای اخیر محسوب میشود که از ۸ فوریه ۲۰۲۰ از شبکه Armenia TV پخش شد و پس از ۲۱۰ قسمت در ۹ ژانویه ۲۰۲۱ به پایان رسید. این مجموعه که به کارگردانی کاجایر هاکوبیان و تهیهکنندگی یلنا آرشاکیان…
-
از فقر مالی تا فقر کیفیت زندگی: رشد اقتصادی تایلند در سایه فقر چندبعدی
رشد اقتصادی تایلند در سایه فقر چندبعدی
با وجود پیشرفتهای قابل توجه در کاهش نرخ فقر با چالشی بحرانی مواجه است چرا که طبق آخرین گزارش از دفتر شورای توسعه اقتصادی و اجتماعی ملی (NESDC)، حدود 24 میلیون نفر از شهروندان این کشور همچنان در معرض خطر فقر چندبعدی قرار دارند
-
رشد آمار قتل های ناموسی در پاکستان
قتل های ناموسی در پاکستان به یک معضل جدی تبدیل شده است. در چند سال اخیر حوادث قتلهای ناموسی در پاکستان افزایش یافته است، لذا در این گزارش این حوادث و عوامل آن را بررسی می کنیم تا وضعیت قتل های ناموسی در این کشور روش گردد.
-
اهل سنت بریلوی در پاکستان- قسمت اول - معرفی، تاریخچه و اعتقادات
اهل سنت بریلوی در پاکستان
پاکستان تنها کشوری در جهان است که به نام اسلام استقلال یافته و اکثریت آن مسلمان هستند. مسلمانان پاکستان مبتنی بر دو مذاهب اسلامی از جمله شیعه واهل سنت هستند، اما اهل سنت چند فرقه های اسلامی از جمله اهل سنت دیوبندی، اهل سنت بریلوی و اهل حدیث (سلفی) را تشکیل می دهند. اهل سنت بریلوی در پاکستان…