-
گامی مؤثر در ترویج کتابخوانی در عصر شبکههای اجتماعی
استقبال چشمگیر نوجوانان قزاق از "کتاب یک صفحه ای" ایرانی
در تاریخ ۲۳ آوریل ۲۰۲۵، در راستای گرامیداشت روز جهانی کتاب و «اولین دوره روز ملی کتاب قزاقستان» و فعالیتهای بخش کتاب ایران، مراسم رونمایی از مجموعه داستان «کتاب در یک صفحه» اثر مهدی میرعظیمی نویسنده سرشناس ایرانی، با عنوان قزاقی «Бір беттік кітап» برگزار شد.
-
نظرات رئیسجمهور قرقیزستان در مورد ممنوعیت نقاب و برقع
در قرقیزستان، شورای علمای مفتیات تصمیم گرفت پوشیدن لباسهایی را که کاملاً صورت را میپوشاند، ممنوع کند. خبرگزاری «خبر» نظر صادر جباروف رئیسجمهور را در این مورد دریافت کرد.
-
راهکارهای فرانسه برای توسعه زبان فرانسوی در سایر کشورها - قسمت دوم
این مقاله به بررسی استراتژیها، تاکتیکها و اقدامات دیپلماتیک فرانسه در زمینه توسعه زبان خود پرداخته و به بودجههای تخصیص یافته برای این امر خواهد پرداخت. قسمت دوم...
-
راهکارهای فرانسه برای توسعه زبان فرانسوی در سایر کشورها - قسمت اول
این مقاله به بررسی استراتژیها، تاکتیکها و اقدامات دیپلماتیک فرانسه در زمینه توسعه زبان خود پرداخته و به بودجههای تخصیص یافته برای این امر خواهد پرداخت.
-
عبدالله بلوچ: یکی از ماجراجویان فرهنگی بلوچستان
وادی کیچ در ایالت بلوچستان منطقه ایست که در هر روستا و شهرک آن یک شخصیت معروف وجود داشته است. چه این شهرت به شجاعت و دلاوری باشد، یا به مهماننوازی و سخاوت، خوشآوازی و موسیقی، غیرت و حمیت، شعر و شعرسرایی یا علم و ادب — در هر صورت، این منطقه به نوعی با یک شخصیت برجسته شناخته میشود.
-
شناخت هویت قومی فرملیان افغانستان
شناخت قوم " فرملی " افغانستان
قوم فرملی یا فرملیان، یکی از اقوام قدیمی و اصیل ساکن در سرزمین کابلستان و اطراف آن هستند که تا امروز از نظر هویتی، کمتر مورد توجه و پژوهشهای علمی قرار گرفتهاند.
-
مشاهیر پیشاور ؛ آغا سید مبارک حسین شاه نقوی از برترین روضهخوانان فارسی شهر پیشاور
برترین روضهخوان فارسی شهر پیشاور
بهمحض اینکه نام آغا سید مبارک حسین شاه نقوی به میان میآید، تنها یک جمله بر زبان جاری میشود: آغا مبارک شاه از برترین روضهخوانان فارسی در پیشاور بود. او از هیچ تلاشی در ترویج عزاداری بر منبر امام حسین (ع) در امامبارگاه های شهر پیشاور و بهویژه در توسعه و ترویج نوحههای فارسی دریغ نکرد. او…
-
معرفی کتاب «علامه بلاغی، از برجسته ترین متفکران اسلامی»
محمد جواد بن حسن بن طالب البلاغی (۱۲۸۲ هـ – ۱۳۵۲ هـ)، از علمای دین، فقیهان و مفسران شیعه ی عراق به شمار می رود. وی علاوه بر آن که شاعر و ادیبی توانا به زبان عربی بود، در حوزه ی پژوهش های ادیان نیز فعالیت داشت و به برخی زبان های زنده ی دنیا، از جمله فارسی، انگلیسی و عبری تسلط داشت. از جمله مشارکت…
-
مشاهیر پیشاور ؛ آقای میر سید محمد اسحاق الموسوی
از اصفهان تا محله گل بادشاهی پیشاور
حضرت مرشد کامل، عرشنشین، سلطان اولیا، شمس العارفین، عالم جلیل، فقیه قبیله، پیشوای اهل عرفان، مقتدای اهل ایمان، سیادتمآب حضرت آقای میر سید محمد اسحاق الموسوی در سال ۱۷۸۵ میلادی مطابق با ۱۲۰۶ هجری در خانه آقای میر سید محمد اسماعیل الموسوی (رحمةاللهعلیه) در کامل افغانستان متولد شدند. آقای…
-
تامین اعتبار هفتادو پنچ پروژه فرهنگی در گرجستان توسط وزارت فرهنگ در سه ماهه اول سال جاری
تامین اعتبار هفتادو پنچ پروژه فرهنگی در گرجستان
به عنوان بخشی از برنامه ها "ارتقاء فرهنگ" و "ارتقاء روابط فرهنگی بین المللی"، وزارت فرهنگ 74 پروژه را در سه ماهه اول سال جاری تأمین کرد.
-
پیشینه تاریخی تحصیل زنان در افغانستان
افغانستان کشوری که تاریخ پرفراز و نشیبی در زمینه حقوق زنان، بهویژه حق آموزش، تجربه کرده است.
-
تولوگون قاسمبیکوف؛ نویسنده برجسته قرقیز
تولوگون قاسمبیکوف نویسنده برجسته قرقیز ۱۵ ژانویه ۱۹۳۱ در روستای آقجول بخش آقسی استان جلالآباد چشم به جهان گشود. بعد از به پایان رساندن مدرسه، به عنوان معلم و سپس دبیر اجرایی ریاست روستای آقجول فعالیت خود را آغاز کرد. وی در سالهای ۱۹۵۲-۱۹۵۷ رشته زبانشناسی دانشگاه ملی قرقیزستان را به پایان…
-
عوامل و پیامدها؛ افزایش ازدواج اجباری در افغانستان
ازدواج یکی از دیرینهترین پدیدههای اجتماعی است که در درون جامعهی انسانی وجود داشته و جزء جدایی ناپذیر نهاد خانواده میباشد.
-
دیدگاههای کارشناسان اندیشکدههای روسی:
ترامپیسم انقلابی
دونالد ترامپ و اطرافیانش انقلابیاند؛ آنها که به خواست سرنوشت، خود را در رأس هسته اصلی نظام بینالمللی کنونی یافتهاند، به طور سیستماتیک و ماهرانه در حال نابودی آن هستند.
-
شبکه ها و مراکز مطالعاتی لیبرال و سکولار در عراق
از سال 2022 چندین مرکز مطالعاتی و شبکه ی ماهواره ای جدید در عراق تاسیس شده اند که تاثیر گسترده ای بر فضای فکری شیعیان عراق داشته اند. ویژگی اصلی این مراکز و شبکه ها این است که هم «شیعی» و هم «مخالف خط انقلابی» هستند و تاثیر آنها نیز روز به روز بیشتر می شود. در این گزارش به شکل خلاصه به بررسی…
-
معرفی مراکز:
انستیتو رسانه دانشگاه تحقیقات ملی روسیه
این انستیتو به فرآیندهای اجتماعی به شیوهای بسیار گستردهتر نگاه میکند؛ آموزش در زمینه روزنامهنگاری، ارتباطات رسانهای، مدیریت رسانه، تحلیل کلانداده، اصول اولیه کارگردانی دیجیتال، تدوین، تولید دیجیتال، مراحل فرآیند خلاقیت و چرخه تولید خلق یک اثر برای سکوهای چندرسانهای، و در یک کلام، هر…
-
توسعه حوزه فناوری و هوش مصنوعی در عتبه حسینی
تأکید هیئت علمی آستانه مقدسه حسینی بر اجرای برنامه های راهبردی خود از جمله هوش مصنوعی و امنیت سایبری .... هیئت آموزش فنی در آستانه ی مقدس حسینی بیش از (100) برنامه نویس را در یک بحث تعاملی در مورد فناوری های آینده جذب می کند.
-
شغل اصلی۷۰ درصد از تولیدکنندگان محتوای روسی، کار در رسانههای اجتماعیست
درصد بالایی از تولیدکنندگان محتوا در روسیه تنها در رسانههای اجتماعی کار میکنند
یک مطالعه جدید با عنوان «عصر خالقان محتوا» که توسط انستیتو مطالعات فرهنگی دانشکده عالی اقتصاد دانشگاه ملی تحقیقات روسیه انجام شده است، روند رو به رشد خالقان محتوا را با استفاده از پلتفرمهای داخلی تأیید میکند و بر اهمیت میکرواینفلوئنسرها، قالبهای ویدیوی کوتاه و گسترش منطقهای تأکید دارد.
-
رهبر طالبان ؛ اگر کسی حرف ما را قبول نکند، به زور میقبولانیم
هبتالله آخوندزاده، رهبر طالبان گفته است که حرف ملاهای این گروه «حکم» و «لازمالعمل» است و اگر کسی قبول نکرد، باید به «جبر» وادار به پذیرش شود.
-
بحران تکدّیگری در افغانستان؛ ریشهها و راهکارها
پس از تسلط حکومت طالبان بر افغانستان، پدیدهی گدایی و تکدّیگری که پیش از آن نیز در کشور کم و بیش وجود داشت، به یک بحران اجتماعی گسترده تبدیل شد.
-
پایکوبی های سریلانکا (بخش سوم و پایانی)
یاکون ناتیما، نه فقط یک نمایشنامه یا میانآهنگی که برای سرگرمی طراحی شده است، بلکه یک آیین با دقت ساخته شده است که سابقه آن به گذشته پیش از بودایی سریلانکا میرسد.
-
اندیشکده های معروف در چین
در دهۀ ۱۹۵۰، اندیشکدهها در چین تأسیس شدند، اما ساختار، کارکنان و مأموریتهای آنها در طول زمان، بهویژه در دورۀ اصلاحات و بازسازی سیاسی و اقتصادی، تغییرات متعددی داشته است. رهبران کلیدی مانند دنگ شیائوپینگ و هو یائوبانگ، با درک محدودیتهای بخشهای حزبی و دولتی، به ارزش منابع اطلاعاتی جایگزین…
-
تأثیر فضای مجازی بر زبان فارسی در افغانستان
فضای مجازی یا فضای سایبری، مفهومی است که برای نامیدن مجموعهای از ارتباطات درونی انسانها از طریق کامپیوتر و وسائل مخابراتی بدون در نظر گرفتن جغرافیای فیزیکی بهکار میرود.
-
معرفی کُرسی فلسفه، حکمت و علوم انسانی «امام علی» در دانشگاه حبیب کراچی
کُرسی «امام علی» در دانشگاه حبیب کراچی
هدف اساسی تأسیس این کرسی گنجاندن حکمت، عرفان و فلسفه اسلامی در آموزش عالی در پاکستان برای مطالعه و تحقیق دانشجویان و پژوهشگران است. این کرسی به این دلیل به نام امام علی علیه السلام نامگذاری شده که شخصیت والای امیر مومنان در سراسر جهان اسلام به عنوان مظهر علم، حکمت، معرفت، اخلاق و معنویت مورد…
-
" ایمپرس مارکت " کراچی از قتلگاه استقلال طلبان تا بازار کالا فروشان
" ایمپرس مارکت " کراچی قتلگاه دیروز و بازار امروز
بازار تاریخی ایمپرس Empress Market از قدیمی ترین بازارهای کراچی، روبروی پارک تاریخی جهانگیر، در محله صدر در وسط بزرگترین شهر پاکستان واقع شده است. ریشه های تاریخی این بازار به دوران استعمار بریتانیا، زمان ملکه وکتوریا، حاکم وقت انگلیس و مستعمره شبه قاره هند، بنگلادش و پاکستان می رسد. این بازار…
-
فرهنگ کتابخوانی و جنبشهای سیاسی در بلوچستان
در بلوچستان، میان گرایش روزافزون به کتابخوانی و جنبشهای سیاسی پیوندی عمیق وجود دارد. قوم بلوچ برای شناخت تاریخ، فرهنگ و حقوق خود، کتابها را منبعی اساسی دانسته است. به دلیل مظلومیت سیاسی، کتابها به آنها کمک کردهاند تا به هویت و مبارزه سیاسی خود پی ببرند. تلاش برای زنده نگه داشتن زبان و…
-
آکادمی پشتو در دو راهی فراز و فرود
جامعه پشتون چون هنوز با سنت شفاهی پیوند خورده است و فرهنگ نوشتن و خواندن تازه رونق یافته است، اما ترویج خواندن و نوشتن در زبان پشتو هنوز هم در همان نقطهای قرار دارد که سالها پیش بوده است. بسیاری از جوانان تحصیلکرده پشتون، امروز هم از لطایف و رموز زبان خود همچنان ناآگاه و بیخبرند، چنانکه…
-
ترور حقانی: تصادف یا نتیجهای از کشمکشهای قدرت؟
با تشدید کشمکشهای قدرت میان جناح قندهاری و شبکه حقانی، و تبادل اتهامات میان پاکستان و افغانستان بر سر گروههای شبهنظامی مرزی، ضروری است که بررسی شود آیا ترور حمیدالحق حقانی یک حادثهی منفرد بوده یا بخشی از یک استراتژی گستردهتر برای تثبیت قدرت.
-
مهاجرت از پاکستان: چرا هزاران نفر همه چیز را به خطر میاندازند تا فرار کنند؟
اوج این بحران در ۲ ژانویه ۲۰۲۵ نمایان شد، زمانی که یک قایق حامل مهاجران در نزدیکی جزایر قناری اسپانیا واژگون شد. از میان ۵۰ نفری که جان باختند، ۴۴ نفر پاکستانی بودند—جوانانی که همه چیز خود را برای آیندهای بهتر قمار کردند، اما سرانجام در دریای بیرحم ناپدید شدند. این فاجعه تنها یک تراژدی نیست؛…
-
نگرش عمومی نسبت به طلاق در پاکستان: انگ اجتماعی، آگاهی حقوقی و نابرابریهای جنسیتی
این مطالعه که از ۱۰۰۰ مرد و زن در مناطق شهری و روستایی چهار استان پاکستان نمونهگیری کرده است، دیدگاههای مردم را درباره خلع (حق زن برای طلاق) و طلاق (طلاقی که از سوی مرد انجام میشود) در چارچوب قانونی و اجتماعی کشور نشان میدهد.