اسلام و مسلمانان
-
فرهنگ تدفین اسلامی در آلمان
فرهنگ دفن اسلامی در آلمان در حال تغییر است. هر چند نسل اول مسلمانان مهاجر تمایلی به تدفین خویشاوندان خود در خاک آلمان نداشتند، اما با افزایش جمعیت مسلمانان، نیاز به دفن بر اساس آیین اسلامی در آلمان نیز بیشتر شد.
-
وزیر کشور آلمان اعلام کرد:
کنفرانس اسلامی آلمان؛ مجمعی برای گفتوگو میان دولت فدرال و مسلمانان
وزیر کشور آلمان خواستار گسترش ارتباط دولت آلمان با مسلمانان است. او به تازگی در گفتوگو با انجمنهای اسلامی، اعلام کرد که میخواهد از کنفرانس اسلامی آلمان به عنوان مجمع مرکزی برای گفتوگو میان دولت فدرال و مسلمانان آلمان استفاده کند.
-
راهاندازی کمپین خیابانی برای آگاهسازی شهروندان اروپا درباره دین اسلام
۱۲ کشور اروپایی از جمله آلمان به تازگی شاهد کمپین خیابانی “من یک مسلمانان هستم” بودند. این کمپین که ۸ سال پیش با هدف معرفی دین اسلام به شهروندان غیرمسلمان در اروپا راهاندازی شده بود، در دو سال گذشته به دلیل بحران کرونا نتوانست فعالیتی انجام دهد.
-
دانشگاه فرایبورگ برگزار میکند:
کارگاه آموزشی ترجمههای قرآنی در فرایبورگ آلمان
دانشگاه فرایبورگ میزبان کارگاه آموزشی درباره ترجمههای قرآن و بحثهای مربوط آن در آسیای مرکزی و قفقاز خواهد بود. این کنفرانس چهاردهم و پانزدهم اکتبر در فرایبورگ برگزار خواهد شد.
-
دیدار و گفتگو با سلمی فاروقی همسر روژه گارودی
تنها قدرتی که به شکل واقعی در مقابل اسرائیل ایستاده و باعث وحشت او می شود ایران است
دکتر محمد مهدی احمدی رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در اسپانیا در روزهای پایانی ماه مبارک رمضان و در اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در سفری به شهر کوردوبا با همسر روژه گارودی، خانم سلمی فاروقی دیدار کرد و از منزل و موزه گارودی در این شهر بازدید نمود.
-
درخواست مسلمانان از دولت فدرال برای مقابله با اسلامهراسی
تیراندازی به مسجدی در شهر هاله آلمان، نگرانیهایی زیادی درباره شرابط مسلمانان در سراسر این کشور به وجود آورده است. در این میان، نهتنها اعضای جوامع اسلامی، بلکه شهروندان و اعضای کلیساهای آلمان نیز با ابراز نگرانی از وقوع دوباره این حادثه، خواستار برخورد قاطع با اسلامهراسی در جامعه آلمان شدهاند.
-
تل آویو آینده، تهران یا استانبول
اگر تهران این گام دشوار و ناممکن را بردارد، تهران اقبال لاهوری به وجود خواهد آمد. همان اقبال لاهوری که همواره برای مردم ایران عزیز بوده و آرزو داشته، تهران به ژنو درشرق تبدیل شود.
-
مسلمانان چین و پژوهشگران غربی
از ورود اسلام به سرزمین پهناور چین بیش از سیزده قرن می گذرد. از همان اوان تا به امروز، مسلمانان چینی، علیرغم دوری از سرزمین های اسلامی، چراغ مسلمانی خود را روشن نگه داشتند. براساس اطلاعات ششمین سرشماری عمومی چین در سال ۲۰۱۰، تعداد جمعیت مسلمان چین بیست و سه میلیون نفر بوده است. لازم به ذکر…
-
اختلاف بر سر جنایات مرتبط با اسلام هراسی
دولت فدرال آلمان از سال ۲۰۱۷، جنایات مرتبط با اسلامهراسی و آمار حملات به مسلمانان و مساجد را به صورت مستقل ثبت میکند. این در حالی است که آمارهای اعلام شده توسط دولت آلمان با اعداد و ارقام منتشرشده توسط انجمنها و سازمانهای اسلامی این کشور، تفاوت زیادی دارد.
-
با همکاری زنان مسلمان و غیرمسلمان برگزار میشود؛
نمایشگاه عکس “پرترههایی از زندگی زنان”
پرترههایی از زندگی زنان” عنوان نمایشگاهی است که توسط زنان مسلمان در لایپزیگ راهاندازی شده است. در این نمایشگاه، تصاویری از زندگی زنان مسلمان و غیرمسلمان بر روی دیوارها نقش بستهاند. همچنین در خلال نمایشگاه، کارگاههای آموزشی درباره اهمیت تنوع و تکثر در جامعه آلمان برگزار میشود.
-
نگاهی به شیوه تعلیم امامان جماعت در کالج اسلامی اسنابروک
مؤسسه اسلامی «اسنابروک» ۱۵ سال است که در آلمان فعالیت دارد، این کالج دورههای آموزشی برای امامان جماعت برگزار میکند و در این دورهها ارزشها و فرهنگ آلمانی آموزش داده میشود.
-
در آلمان صورت می گیرد
آموزش امامان در آلمان
کالج اسلامی اسنابروک به زودی، یک دوره آموزشی دو ساله برای امامان جماعت در آلمان برگزار میکند. این دوره که با حمایت وزارت کشور آلمان برگزار میشود، به زبان آلمانی است. همچنین گفته میشود که امامان جماعت در این دوره با ارزشها و فرهنگ آلمانی نیز آشنا میشوند
-
در فراخوان دانشگاه هامبورگ اعلام شد؛
فرصت مطالعاتی درباره تکامل جوامع اسلامی
دانشگاه هامبورگ در فراخوانی از پژوهشگران حوزه مطالعات اسلامی و خاورمیانه خواست که برای مشارکت در تحقیقی با عنوان ‘تکامل جوامع اسلامی؛ رویکرد الگوریتمی به تاریخ اجتماعی” اقدام کنند. این فرصت پژوهشی برای مدت دو سال است.
-
آموزش مددکار؛ نیاز امروز جامعه مسلمانان آلمان
بسیاری از کارشناسان مسائل اجتماعی در آلمان معتقدند که جمعیت مسلمانان در بحرانها و شرایط اضطراری نیاز به حضور امامان جماعت و یا مددکاران اجتماعی دارند که به باورهای اسلامی واقف باشند؛ این در حالی است که این کشور با کمبود نیروی مسلمان در حوزه مددکاری مواجه است.
-
دانشگاه مونستر بررسی میکند؛
بهرهگیری از آموزههای اسلام و قرآن در حوزه خدمات اجتماعی
دانشگاه «مونستر» آلمان دوره جدیدی با عنوان “ اسلام در خدمات اجتماعی” راهاندازی کرده است. در این دوره، دانشجویان قرار است درباره بهرهگیری از آموزههای اسلام و قرآن در حوزه خدمات اجتماعی به بحث و گفتوگو بپردازند.
-
آیا وعدههای دولت جدید در قبال مسلمانان و مهاجران عملی است؟
دوران حکومت ۱۶ ساله حزب دموکرات مسیحی به پایان رسیده است و حالا احزاب سوسیال دموکرات، دموکراتهای آزاد و سبزها با عنوان دولت ائتلاف چراغ راهنمایی، اداره آلمان را به دست گرفتهاند. در توافقنامه این گروه ائتلافی، رویکردهای جدید مهمی در قبال مسلمانان و مهاجران وجود دارد. سایت اسلامیک گزارش مفصلی…
-
تناسب مسلمانان در جمعیت هندوستان
به گزارش روزنامه ایندین اکپسرس مورخه ۱۱ مئی ۲۰۲۲م؛ هرم سنی نشان میدهد که جمعیت هند جوان است، که، طبق دوره ۵ بررسی ملی سلامت خانواده، نمونهای از کشورهای در حال توسعه با امید به زندگی پایین است. این هرم همچنین نشان می دهد که باروری در ۵ سال گذشته به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
-
به میزبانی دانشگاه بن صورت گرفت؛
صدمین سالگرد آنهماری شیمل
دانشگاه بن آلمان چندی پیش میزبان بزرگداشت صدمین سالگرد آنهماری شیمل، محقق مطالعات اسلامی بود. در این مراسم، آنه ماری شیمل به عنوان مهمترین محقق غیرمسلمان حوزه اسلامی در آلمان معرفی شد. همچنین مسئولان مرکز بینالمللی الهیات تطبیقی و مسائل اجتماعی دانشگاه بن اعلام کردند که از سال آینده، کمک…
-
شورای اسلامی آلمان؛ پل ارتباطی میان دولت فدرال و انجمنهای اسلامی
براساس آخرین برآوردهای صورت گرفته در آلمان، بیش از ۵ میلیون مسلمان در این کشور زندگی میکنند که ۶.۴ تا ۶.۷ درصد مجموع جمعیت این کشور را تشکیل میدهند. علاوه بر این، در چند دهه اخیر، سازمانهای اسلامی و مساجد زیادی نیز در کشور ژرمنها شکل گرفته است. شورای اسلامی آلمان از جمله سازمانهای مهم…
-
افزایش تقاضا برای درس تعلیمات اسلامی در مدارس بایرن
درس تعلیمات اسلامی از سال تحصیلی جاری در ۴۰۵ مدرسه در ایالت بایرن ارائه میشود. به گفته مسئولان مدارس این ایالت، درخواست برای حضور در کلاسهای تعلیمات اسلامی در بایرن به طرز قابل توجهی، افزایش یافته است.
-
توسط موسسه الهیات اسلامی اسنابروک صورت گرفت؛
برگزاری نمایشگاه نسخههای تاریخی قرآن کریم به زبان آلمانی
موسسه الهیات اسلامی اسنابروک به تازگی میزبان نمایشگاهی از نسخههای تاریخی و ارزشمند قرآن کریم به زبان آلمانی شده است. در این نمایشگاه که تا پایان ژوئن ادامه دارد، نسخههایی از قرآن کریم که قدمت آنها به قرن شانزدهم میرسد، به نمایش عمومی گذاشته شدهاند.
-
در راستای تعلیم معلمان مدارس در آلمان صورت گرفت؛
راهاندازی رشته “ آموزش تعلیمات اسلامی” در دانشگاه پادربورن
مسئولان دانشگاه پادربورن، رشتهای به عنوان “ آموزش تعلیمات اسلامی” را در مقطع کارشناسی راهاندازی کردهاند. دانشجویانی که در این رشته به تحصیل میپردازند، در آینده میتوانند در مدارس ابتدایی، متوسطه و همچنین هنرستانها به تدریس تعلیمات اسلامی بپردازند.
-
برگزاری پرشور مراسم ماه مبارک رمضان در آلمان پس از دو سال انتظار
امسال، سازمانهای اسلامی آلمان مراسم افطار ماه مبارک رمضان را با حضور پرشمار مسلمانان و همچنین غیرمسلمانان برگزار کردند. این در حالی است که در دو سال گذشته به دلیل شیوع کرونا، حضور در مساجد و برگزاری مراسم افطار به صورت دستجمعی ممنوع شده بود.
-
برنامه های فرهنگی ماه رمضان ۲۰۲۲ در اسپانیا
با آغاز ماه مبارک رمضان در کشور اسپانیا، خبر آغاز این ماه و روزهایی که در آن مسلمانان این کشور با جمعیتی حدود ۲.۲ میلیون نفر، یک ماه را روزه می گیرند در مطبوعات و رسانه های این کشور به شکل گسترده ای بازتاب یافت.
-
رئیسجمهور دولت فدرال در پیامی به مناسبت عید فطر بیان کرد:
عید فطر و همزیستی در جامعه آلمان
فرانک والتر اشتاین مایر، رئیسجمهور دولت فدرال آلمان در پیامی ضمن تبریک به مناسبت عید سعید فطر، این مراسم را بخشی از همزیستی در کشورش توصیف کرد. او در پیام تبریک خود به مناسبت ماه مبارک رمضان نوشت:« عید فطر باعث وحدت در میان مسلمانان میشود و در عینحال، مسلمانان را با پیروان سایر ادیان و حتی…
-
بوسنیاییها باید با صدای رسا به دنیا بگویند که اسلامهراسها چه کسانی هستند
رئیس شورای ریاست جمهوری بوسنی و هرزگوین: بوسنیاییها باید با صدای رسا به دنیا بگویند که اسلامهراسها چه کسانی هستند.
-
نقش آفرینی افراطیون راستگرا در اروپا
ماجرای هتک حرمت به قرآن کریم در سوئد
با رشد افراط گرایی راست در اروپا و ترویج نگرشهای مخالف با مهاجران مسلمان در سالهای اخیر، جریانهای رادیکال و اسلام ستیز در صدد بهره برداری از این شرایط برای تقویت موقعیت خود برآمده اند. راسموس پالودان یکی از چهره های این جریان در دانمارک و سوئد است که با تمسک به رفتارهای موهن در پی کسب رای افراطیون…
-
مطالعات اسلامی در چین
دین اسلام یکی از ادیان الهی بزرگ جهان و یکی از سه دین مهم و تاثیرگذار در سرزمین پهناور چین است. برپایۀ اسناد تاریخی موجود، دین اسلام در دوران حکومت سلسله تانگ در سال ۶۵۱ میلادی به این سرزمین وارد شد. با این که از زمان ورود آئین محمدی به این سرزمین بیش از سیزده قرن می گذرد و مسلمانان در برخی…
-
نتایج تحقیقات موسسه اتحاد علیه اسلام هراسی و خصومت با مسلمانان در آلمان نشان می دهد
مسلمانان آسیبدیده از جرائم نژادپرستانه
نتایج تحقیقات موسسه اتحاد علیه اسلام هراسی و خصومت با مسلمانان(CLAIM) در آلمان نشان می دهد که بسیاری از مسلمانان آسیبدیده از جرائم نژادپرستانه تحت حمایت هیچ موسسهای قرار نمیگیرند
-
نماینده عالی جامعه بینالمللی در بوسنی و هرزگوین
اسلام در بوسنی و هرزگوین به طور سنتی به وضوح به سمت اروپا گرایش دارد
بنیادگرایان اسلامی در بوسنی و هرزگوین نفوذی ندارند.