اسلام و مسلمانان
-
مسلمانان از دولت ائتلافی جدید چه میخواهند؟
احزاب سوسیال دموکرات، دموکراتهای آزاد و سبزها حدود دو ماه بعد از انتخابات پارلمانی آلمان از تشکیل دولت ائتلافی آینده موسوم به چراغ راهنمایی خبر دادند.
-
دانشگاه فرایبورگ با همکاری مرکز تحقیقاتی GloQur برگزار میکند:
کارگاه بینالمللی ترجمه قرآن در سده بیستم میلادی
دانشگاه فرایبورگ با همکاری مرکز تحقیقاتی GloQur ، کارگاهی درباره ترجمه قرآن در سده بیستم میلادی برگزار می کند. کارگاه مذکور در روزهای پانزدهم و شانزدهم ماه مارس سال آینده برگزار می شود و علاقمندان از سراسر جهان فرصت دارند تا ۳۰ نوامبر سال جاری، مقالات خود را برای دانشگاه فرایبورگ ارسال کنند.
-
انتشارات پیش رو
معرفی کتاب آلمانی زبان " حذف احمدیه از اسلام"
کتاب آلمانی زبان "حذف احمدیه از اسلام" که توسط "نوید منصور" دانشجوی مقطع دکترا دانشگاه گوته فرانکفورت به رشته تحریر در آمده است، توسط شرکت"انتشاراتی نوموس در اول مارس ۲۰۲۲ ( برابر دهم اسفند۱۴۰۰ ) در آلمان منتشر میشود.
-
پخش آیات قرآن در نمایشگاه کتاب فرانکفورت
نمایشگاه کتاب فرانکفورت در حالی امسال با حضور هزاران علاقمند به ادبیات برگزار شد که برای اولینبار، آیاتی از قرآن کریم در سال نمایشگاه طنینانداز شد.
-
شورای مرکزی مسلمان آلمان در فراخوانی اعلام کرد؛
ضرورت مشارکت بالای مسلمانان در انتخابات بوندستاگ
به اعتقاد مسئولان این شورا، مشارکت پایین مسلمانان در این دوره از انتخابات میتواند به قدرتگرفتن گروههای ضداسلامی کمک کند.
-
امام جامعه اسلامی پنزبرگ خطاب به مخالفان اسلام در آلمان:
درک و شناخت قرآن، زندگی انسانها را متحول میکند
بنیامین ادریز، امام جامعه اسلامی پنزبرگ خطاب به مخالفان اسلام در آلمان میگوید که قرآن منشا گفتوگوی صمیمی انسان و خداوند است و منبعی مهم برای شناخت ارزشهای اخلاقی به شمار میرود. او که از سن یازده س
-
جایگاه اسلام و مسلمانان در برنامههای انتخاباتی
۲۶ سپتامبر سال جاری، تاریخی جدید در تقویم آلمان فدرال خواهد بود. در این تاریخ، آنگلا مرکل بعد از ۱۶ سال از سمت صدراعظمی آلمان کنار میرود و شهروندان آلمانی صدراعظم جدید فدرال را انتخاب میکنند.
-
طی یک پروژه دو ساله؛
پخش اذان از مسجد بزرگ کلن امکانپذیر شد
مسلمانان کلن پس از سالها انتظار حالا میتوانند پیش از حضور در مراسم نماز جمعه، صدای اذان را بشنوند. پخش اذان از مسجد بزرگ کلن در روزهای جمعه، به عنوان پروژهای آزمایشی آغاز شده و قرار است در دو ساله آینده در این شهر اجرا شود.
-
نظرسنجی جدید در آلمان نشان میدهد:
سهچهارم مردم آلمان موافق پخش اذان در این کشور نیستند
نظرسنجی جدید در آلمان نشان میدهد که تنها ۱۸ درصد از مردم این کشور موافق پخش اذان در سطح شهرها هستند و سه چهارم شهروندان این کشور نمیخواهند که صدای اذان را مانند زنگ کلیسا در طول روز بشنوند.
-
۱۰۱ حدیث برای زندگی روزمره
زندگی پر از چالشهایی است که ما دائما باید با آن روبرو شویم. برای مقابله با این چالشها، باید نقشه راه مطمئنی به همراه داشته باشیم. همه میدانند که نحوه زندگی و سخنان حضرت محمد(ص) برای همه مسلمانان الگو و نمونه است.
-
منبع:سایت اسلامیک
با گذشت ۲۰ سال از حملات گروه تروریستی القاعده به برجهای دوقلو در ایالات متحده، هنوز هم سیاستگذاری در بسیار از کشورهای جهان تحت تاثیر این رویداد قرار دارد. در واقع دولتهای غربی، سالها است که به بهانه مبارزه علیه تروریسم، مسلمانان مهاجر را محدود و منزوی کردهاند و زندگی مسلمانان به شدت تحت…
-
آیا از مساجد آلمان به اندازه کافی محافظت میشود؟
شهر برلین به تازگی میزبان کنفرانسی با عنوان "آیا مساجد به اندازه کافی محافظت میشوند؟" بود. در این کنفرانس که با حضور برخی از مسئولان دولت فدرال آلمان و همچنین مدیران سازمانهای اسلامی برگزار شد،
-
اجازه برگزاری مشروط جشن عید میلاد النبی در بمبئی و حومه کلانشهر
بر اساس اطلاعات موثق از وزرات امور داخله ایالت مهاراشترا و پلیس بمبئی قرار است که جشن عید میلاد النبی (ص) همانند سنوات پیش از کرونا با رعایت پرتکل های بهداشتی برگزار شود.
-
محکومیت اهانت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص)
پیرو اهانت به ساحت مقدس پیامبر عظیم الشان اسلام (ص) از سوی فردی به نام وسیم رضوی رئیس پیشین اوقاف ایالت اوتار پرادش هند ، علما و خطبای بمبئی جلسه ای را با حضور اکثریت در حسینه هال مسجد ایرانیان برگزار نمودند . در آن نشست به شدت سخنان موهن رئیس پیشین اوقاف را محکوم و او را مرتد دانستند.
-
برگزاری مراسم هفته وحدت در منطقه غرب و جنوب هند
به مناسبت هفته وحدت و ولادت خجسته خاتم الانبیا (ص) مراسم ها و جشن های بسیاری در منطقه غرب و جنوب هند برگزار گردید.
-
فعال گردشگری بوسنیایی در گفتوگو با ایکنا:
محرومیت گردشگری حلال از حمایت دولت
مدیر فروش شرکت گردشگری «mersi doo» با بیان اینکه برای گردشگری حلال در بوسنی در سطح دولتی هیچ پروژه، برنامه و حمایتی وجود ندارد.
-
تحلیلی درباره اختلافات در رهبری جامعه مسلمانان روسیه
میلیونها مسلمان در روسیه با مشکلی لاینحل مواجه شدند
به گزارش خبرگزاری ریانوستی روز ۲۹ سپتامبر سال جاری خبر درگیری بین مسلمانان بر سر رهبری دینی مسلمانان روسیه در رسانه های کشور منتشر شد. اسماعیل بردییف رهبر مسلمانان قفقاز ضمن اشاره به درگیریهای صورت گرفته بین پیروان اسلام در روسیه، راویل عین الدین رهبر دینی مسلمانان فدراسیون روسیه را به نقض…
-
پوتین خواستار جلوگیری از ورود اسلامگرایی افراطی به CSTO شد
دمیتری پسکوف سخنگوی مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه مهم می داند که از نفوذ اسلام گرایی افراطی از افغانستان به خاک کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت دسته جمعی (CSTO) و جذب شهروندان به صفوف شبه نظامیان جلوگیری نمود.
-
مسلمانان روسیه روز ۱۵ اکتبر را روز جهانی فتوا نامیدند
رئیس شورای علما در اداره دینی مسلمانان روسیه به خبرنگار ریانوستی اظهار کرد که مسلمانان از سازمان ملل متحد خواستهاند تا ۱۵ اکتبر به عنوان روز جهانی فتوا تعیین شود.
-
کشورهای اسلامی و روسیه: هدف جنگ رسانه ای غرب
الکساندر بیکانتوف، معاون مدیرکل دپارتمان اطلاعات و مطبوعات وزارت امور خارجه روسیه در سخنانی در گردهمایی «فدراسیون روسیه، دنیای اسلام» در قازان اعلام کرد که روسیه و دنیای اسلام باید با یکدیگر با جنگ رسانهای غرب مقابله کنند.
-
حمایت شورای مسلمانان روسیه از واکسیناسیون
شورای علمای مجمع دینی مسلمانان روسیه، با صدور فتوایی اعلام کرد که خودداری از واکسیناسیون برای مصونیت در مقابل ویروس کرونا، بدون پایه و اساس صحیح (بیدلیل) نادرست بوده و مورد اشکال است. این خبر در وب سایت رسمی این شورا بارگزاری شده است.
-
میثم الجنابی، اسلامشناس برجسته روسیه در گذشت
پروفسور الجنابی همکار پژوهشی بنیاد ابن سینا و استاد دانشگاه دوستی ملل مسکو هجدهم جولای ۲۰۲۱ (۲۷ تیرماه ۱۴۰۰) بر اثر کرونا درگذشت.
-
مسجد و مقبره ریورساید [1]، اومگنی[۲] ، دوربان[۳]
این مسجد توسط حاجی سوفی [۴] که در سال ۱۸۹۵ به آفریقای جنوبی مهاجرت کرد، ساخته شد. او مسؤول ساخت ۱۱ مسجد دیگر، تأسیس ۱۳ مدرسه و ساخت تعدادی قبرستان بود. او در سال ۱۹۱۱ درگذشت و پیکرش در مقبره هشت ضلعی که خود طراحی کرده بود، به خاک سپرده شد. در ۱۷ اکتبر ۱۹۸۰، طبق قوانین قدیمی NMC، این مکان به…
-
بالتیک روستایی آریایی در منطقه لِداخ هند
بالتیک شهری در منطقه استراتژیک لِداخ هند (شمال هند) می باشد که در قسمت بالای رودخانه ی سِند واقع شده است. این منطقه به دلیل موقعیت سوق الجیشی آن بین مناطق کارگیل، لِه و بلتستان می باشد
-
کاهش جمعیت مسلمانان نسبت به هندوها
بر اساس گزارشی که از قیاس دو سرشماری سالهای اخیر هند تهیه و تدوین شده است مشخص گردید که نرخ کاهش جمعیت مسلمانان نسبت به جمعیت هندوها شیبی تند دارد و به طور چشمگیر جمعیت مسلمانان کاهش یافته است.
-
عضویت، شهروندی و حقوق اقلیت مسلمان ساکن شمال یونان
اقلیت مسلمان تراکیه خود دارای زیرگروه ها و شاخه های مختلفی است. از یک سو به نسلهای مسلمانان ساکن در تراکیه معاف از تبادل جمعیت در سال ۱۹۲۳ بر می گردد و از سوی دیگر انتخاب نسل جدید در عضویت در اقلیت بهعنوان یک مسلمان یا تعلق به یک زیرگروه زبانی، قومی یا مذهبی، ازجمله ترکزبان، پوماکزبان یا…
-
روابط یونان و ترکیه از منظر معاهده لوزان
چارچوب حقوقی قدیمی که معاهده لوزان آن را ارائه داد به منازعات سیاسی یونان و ترکیه که ازلحاظ تاریخی مسأله قبرس (۱۹۵۵-تاکنون) آن را تشدید کرده، وابسته بود و همچنان وابسته است. چنانکه کریستوس روزاکیس[۱] اشاره میکند، در دوران پس از جنگ جهانی دوم، کارایی مفاد معاهده لوزان و کارکرد اقلیت درپاسخ…
-
ارکان صاحب صلاحیت در منطقه تراکیه یونان
امروزه، سه رکن مجزای اقلیت در تراکیه میتوانند در حوزه صلاحیت خود اعمال قدرت کنند. مفتیها، کمیتههای مدیریت موقوفات و هیئتهای امنای مدارس تحت اراده دولت، دارای نیروی گردان هستند. در بسیاری موارد، محدوده قدرت آنان و شیوه انتخابشان، همچنان، یک مشکل جدی میان دولت و اقلیت را نشان میدهد. در…
-
موقوفات مسلمانان در یونان
یونان نحوه مدیریت موقوفات منطقه تراکیه،[۱] را از قانون عثمانی (معاهده لوزان) به ارث برد. ماده ۴۰ معاهده لوزان برای اعضای اقلیتها تضمین میکند که «با هزینه خودشان از حقوق برابر در تأسیس، مدیریت و کنترل هر مؤسسه خیریه، مذهبی و اجتماعی، هر مدرسه یا مؤسسه دیگر جهت آموزش و پرورش، همراهبا حق استفاده…
-
دفاتر مفتیها در منطقه تراکیه یونان
یونان دینداری را در حوزه عمومی تأیید میکند و از یک «مذهب غالب» رسمی (یعنی مطابق ماده ۳ قانون اساسی، ارتدکس یونانی) برخوردار است. در این فضا، اسلام نیز به رسمیت شناخته میشود و نهادهای اجرایی اقلیت مسلمان (مثلاً، دفاتر مفتیها) تاکنون در تراکیه و به میزان کمتر در جزایر دودکانس از شأنیت نهادهای…