دین
-
اعتراض یک دریاسالار ترکیه به برگزاری مراسم مذهبی ارتدوکسها در صومعه سوملا
جیهات یایجی، رئیس سابق ستاد فرماندهی نیروی دریایی ترکیه و مبتکر دکترین «میهن آبی»، با انتقاد از برگزاری مراسم مذهبی ارتدوکسها در صومعه سوملا، بار دیگر در کانون توجهات قرار گرفت.
-
صومعه نفپکتوس یکی از دوصومعه بزرگ مرکز یونان
صومعه نفپکتوس با نام منجی یکی از دو صومعه بزرگ شهر نفپکتوس واقع در شمال منطقه پلوپونز و تقریبا در مرکز یونان قرار دارد. این صومعه از سال 1980 و به رهبری اسقف اسپیریدون شروع به کار کرد. این صومعه در فاصله حدود 5 کیلومتری شمال نفپکتوس در مکانی زیبا و مسلط بر منطقه و برروی تپه ای به همین نام…
-
ترکیه و مسلمانان شمال یونان
یکی از اختلافات بین ترکیه و یونان مسئله اقلیت مسلمان در این منطقه است. اگرچه در معاهده لوزان به وضوح از اقلیت مسلمان صحبت به عمل آمده اما ترکیه بر ترک بودن این اقلیت اصرار می ورزد. از سوی دیگر، موضع رسمی یونان از نیمه دوم قرن بیستم این است که در این منطقه تنها اقلیت به رسمیت شناخته شده، اقلیت…
-
سفر رئیس جمهور یونان به شمال یونان و دیدار با مسلمانان این منطقه
خانم سکلروپولو رئیس جمهوری یونان به منظور احترام و نشان دادن اهمیت همزیستی مسلمانان و مسیحیان منطقه در خلال ماه مبارک رمضان که همزمان با دوران روزه داری مسیحیان بود، هفته گذشته به شمال یونان سفر و با نمایندگان مسلمانان و مسیحیان این منطقه دیدار و گفتگو کرد.
-
حمله صهیونیست ها به کلیسای ارتودکس یونان در بیت المقدس
براساس اعلام دفتر پاتریارک بیت المقدس تعداد ۵۰ یهودی تندرو به کلیسای کوچکی که متعلق به پاتری یارک بیت المقدس است، حمله و بخشی از آن را تخریب کردند. این اقدام تندروهای یهودی باعث نگرانی شدید آتن و شهروندان این کشور شده است.
-
عید پاک مسیحیان ارتدکس یونان و آداب روزه داری
امسال مراسم عید پاک مسیحیان ارتدکس یونان روز یکشنبه مورخ 24 ماه آوریل 2022 ( برابر با 4 اردیبهشت 1401 شمسی) برگزار می شود. آغاز دوران روزه داری در یونان و برای مسیحیان ارتدکس یونان که برای مدت 40 روز به طول می انجامد، توسط شورای عالی کشیشان، به رهبری " ایرونیموس دوم" اسقف اعظم این کشور تعیین…
-
عید پاک مسیحیان ارتدکس یونان
عید پاک مسیحیان ارتدکس یونان
-
مسئلهسازی مسجد رسمی آتن (بخش ۵)
چکیده: این مقاله به تحقیق پیرامون «مسئلهسازی» مسجد تازهتأسیس شهر آتن میپردازد که از حدود دو قرن پیش که کشور از امپراتوری عثمانی رهایی یافت نخستین مسجد «رسمی» پایتخت محسوب میشود. این مقاله با استفاده و توسعه آثار علمی موجود پیرامون مسئلهسازی مساجد در اروپای معاصر و با تمرکز بر زمینه یونانی…
-
مسئلهسازی مسجد رسمی آتن (بخش ۴)
چکیده: این مقاله به تحقیق پیرامون «مسئلهسازی» مسجد تازهتأسیس شهر آتن میپردازد که از حدود دو قرن پیش که کشور از امپراتوری عثمانی رهایی یافت نخستین مسجد «رسمی» پایتخت محسوب میشود. این مقاله با استفاده و توسعه آثار علمی موجود پیرامون مسئلهسازی مساجد در اروپای معاصر و با تمرکز بر زمینه یونانی…
-
مسئلهسازی مسجد رسمی آتن (بخش ۳)
چکیده: این مقاله به تحقیق پیرامون «مسئلهسازی» مسجد تازهتأسیس شهر آتن میپردازد که از حدود دو قرن پیش که کشور از امپراتوری عثمانی رهایی یافت نخستین مسجد «رسمی» پایتخت محسوب میشود. این مقاله با استفاده و توسعه آثار علمی موجود پیرامون مسئلهسازی مساجد در اروپای معاصر و با تمرکز بر زمینه یونانی…
-
مسئلهسازی مسجد رسمی آتن (بخش۲)
چکیده: این مقاله به تحقیق پیرامون «مسئلهسازی» مسجد تازه تأسیس شهر آتن میپردازد که از حدود دو قرن پیش که کشور از امپراتوری عثمانی رهایی یافت نخستین مسجد «رسمی» پایتخت محسوب میشود. این مقاله با استفاده و توسعه آثار علمی موجود پیرامون مسئلهسازی مساجد در اروپای معاصر و با تمرکز بر زمینه یونانی…
-
مسئلهسازی مسجد رسمی آتن (بخش ۱)
این مقاله نخست با نگاهی اجمالی و متمرکز به تاریخ ، مذهب و فرهنگ یونان متناسب با مساجد و تا حدی، اسلام و مسلمانان، به کاوش در آثار معتبر علمی موجود در زمینه مسئلهسازی معاصر مساجد میپردازد. بعد از آن، یافتههای حاصل از این دو نوبت کار میدانی را تشریح میکند تا گفتمانهای مخالفت ورزی نسبت به…
-
وضعیت احترام اجتماعی به آزادی دینی
آمار شبکه ثبت خشونت نژادی [۱](RVRN) در سال ۲۰۱۹ که تازهترین سال در دسترس است، ۵۱ مورد هدفقرارگرفتن مهاجران یا پناهندگان به خاطر مذهب را در مقایسه با ۷۴ مورد در سال ۲۰۱۸ نشان داد.
-
وضعیت احترام دولت به آزادی دینی
قانون اساسی یونان مذهب ارتدکس را «مذهب غالب» میداند و «دعوت به دین خود» را ممنوع میکند که طبق قانون اینگونه تعریف میشود، «هرگونه تلاش مستقیم یا غیرمستقیم برای مداخله در باورهای دینی شخصی با عقیده دینی متفاوت با هدف تضعیف این باورها از طریق ابزارهای فریبکارانۀ انگیزشی یا سوءاستفاده از بیتجربگی،…
-
جمعیتشناسی مذهبی
دولت ایالات متحده رقم کلی جمعیت را ۱۰.۶ میلیون نفر تخمین میزند . طبق نظرسنجیهای پژوهشی ۸۱ تا ۹۰ درصد جمعیت ارتدکس یونانی، ۴ تا ۱۵ درصد خدا ناباور، و ۲ درصد مسلمان شناسایی شدند.
-
سفرپاپ اعظم به یونان
هدف پاپ از سفر به یونان حمایت از پناهجویان
-
عضویت، شهروندی و حقوق اقلیت مسلمان ساکن شمال یونان
اقلیت مسلمان تراکیه خود دارای زیرگروه ها و شاخه های مختلفی است. از یک سو به نسلهای مسلمانان ساکن در تراکیه معاف از تبادل جمعیت در سال ۱۹۲۳ بر می گردد و از سوی دیگر انتخاب نسل جدید در عضویت در اقلیت بهعنوان یک مسلمان یا تعلق به یک زیرگروه زبانی، قومی یا مذهبی، ازجمله ترکزبان، پوماکزبان یا…
-
ارکان صاحب صلاحیت در منطقه تراکیه یونان
امروزه، سه رکن مجزای اقلیت در تراکیه میتوانند در حوزه صلاحیت خود اعمال قدرت کنند. مفتیها، کمیتههای مدیریت موقوفات و هیئتهای امنای مدارس تحت اراده دولت، دارای نیروی گردان هستند. در بسیاری موارد، محدوده قدرت آنان و شیوه انتخابشان، همچنان، یک مشکل جدی میان دولت و اقلیت را نشان میدهد. در…
-
موقوفات مسلمانان در یونان
یونان نحوه مدیریت موقوفات منطقه تراکیه،[۱] را از قانون عثمانی (معاهده لوزان) به ارث برد. ماده ۴۰ معاهده لوزان برای اعضای اقلیتها تضمین میکند که «با هزینه خودشان از حقوق برابر در تأسیس، مدیریت و کنترل هر مؤسسه خیریه، مذهبی و اجتماعی، هر مدرسه یا مؤسسه دیگر جهت آموزش و پرورش، همراهبا حق استفاده…
-
دفاتر مفتیها در منطقه تراکیه یونان
یونان دینداری را در حوزه عمومی تأیید میکند و از یک «مذهب غالب» رسمی (یعنی مطابق ماده ۳ قانون اساسی، ارتدکس یونانی) برخوردار است. در این فضا، اسلام نیز به رسمیت شناخته میشود و نهادهای اجرایی اقلیت مسلمان (مثلاً، دفاتر مفتیها) تاکنون در تراکیه و به میزان کمتر در جزایر دودکانس از شأنیت نهادهای…
-
مبنای حقوقی خودگردانی جوامع اقلیت مسلمان منطقه تراکیه
اعضای اقلیت مسلمان تراکیه، همانند هر شهروند یونانی دیگر، مشمول قانون اساسی یونان و پیمانهای بین المللی حقوق بشر هستند. علاوهبر آن پیوند حقوقی، اقلیت مسلمان تراکیه از سال ۱۹۲۳، تحت فصل حمایت از اقلیت معاهده لوزان (مواد ۳۷-۴۵) که تعهدات متقابلی را برای ترکیه و یونان بهترتیب درخصوص غیرمسلمانان…
-
مرکز بین ارتودکس کلیسای یونان
مرکز بین ارتودکس کلیسای یونان در سال ۱۹۶۹ میلادی توسط ایرونیموس اول اسقف اعظم پیشین یونان تاسیس شد. این مرکز که متعلق به کلیسای ارتودکس یونان است در سال ۱۹۹۹ میلادی طی قانون ۱۹۹/۱۳۲ توسط دولت یونان به رسمیت شناخته شد. ریاست این مرکز در حال حاضر برعهده ایرونیموس دوم اسقف اعظم آتن و سراسر یونان…
-
اسلام هراسی در یونان
این گزارش با در نظر گرفتن همهی پیشرفتهای محلی، ملی و بینالمللی، وجود اسلام هراسی در سال ۲۰۱۹ در یونان را بررسی میکند. نتیجهی اصلی این است که اسلام هراسی همچنان در بخشهای مختلفی در سراسر کشور وجود دارد. هرچند که اسلام هراسی بیشتر در سطح گفتمانی پدیدار شده و مواردی همچون نفرت پراکنی علیه…
-
روزه داری در مسیحیت ارتدکس یونان
آئین روزه داری در بسیاری از ادیان و با شیوه های گوناگون برگزار می گردد. گرچه سنت روزه داری بر اساس دستورات دینی، مناسک خاص خود را دارد اما فرهنگ های مختلف در شیوه برگزاری این مراسم بی تاثیر نبوده اند. سنت روزه داری در یونان بر اساس آموزه های مسیحیت ارتدکس شرقی است اما آداب و رسوم یونان باستان…
-
همایش مسلمانان شرق اروپا و چالش های پیش رو
همایش مسلمانان شرق اروپا و چالش های پیش رو به همت انجمن مسلمانان اروپا به ریاست عبدالوحید نیازف و با مشارکت انجمن مسلمانان یونان عصر روز چهارشنبه مورخ ۲۳/۴/۱۴۰۰ در سالن همایش هتل کاراول در آتن برگزار گردید.
-
وضعیت مسلمانان یونان
صبح روز چهارشنبه مورخ ۱۳/۰۵/۱۴۰۰ دکتر یشار شریف داماد اغلو استاد بخش مطالعات اسلامی دانشگاه ارسطو با حضور در رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران با مهدی نیک خواه قمی رایزن فرهنگی کشورمان در آتن دیدار و گفت و گو کرد. وی در این دیدار نگاه تحلیلی خود را از وضعیت مسلمانان شمال یونان مطرح کرد که در…
-
بازگشایی مسجد آتن
ساخت این مسجد در حدود ۸۸۷.۰۰۰ یورو هزینه داشته و این هزینه از طریق خزانه داری یونان تامین شده است.
-
اعزام اسقف اعظم کشور آلبانی به یونان پس از ابتلاء وی به ویروس کرونا
اناستاسیوس ینولاتوس در سال ۱۹۲۹ میلادی در منطقه پیراس واقع در جنوب غرب شهر آتن متولد شد و تحصیلات خود را در رشته الیهات در دانشکده الهیات دانشکاه آتن به پایان رساند و بعد ازاتمام تحصیلات خود در دوره کارشناسی، طی یک مراسمی لباس روحانیت ارتدکس را پوشید و برای تبلیغات مسحیت ارتدکس عازم آفریقا…
-
گزارش ابتلای اسقف اعظم یونان به ویروس کرونا
ایرونیموس دوم اسقف اعظم آتن و یونان در سال ۱۹۳۸ در شهر "ویوتی یا" واقع در شمال غرب یونان متولد شد. تحصیلات خود در مقطع کارشناسی را در رشته فلسفه (تاریخ فلسفه) در دانشکده الهیات دانشگاه آتن به پایان رساند و مطالعات خود را در رشته بیزانس شناسی(رم شرقی) ادامه داد. سپس برای گذراندن دوره کارشناسی…
-
گزارشی از جشنهای ویژه میلاد مسیح (ع) در یونان
شهروندان یونانی که ۹۸ درصد مسیحی ارتدکس هستند حدود یکماه قبل از فرا رسیدن میلاد حضرت عیسی(ع) برای برگزاری این مراسم وارد عمل می شوند و خانواده ها و کلیساها به جنب و جوش و فعالیت می افتند .