-
ماه مبارک رمضان در الجزایر
محیط اجتماعی الجزایر همواره فضایی دینی ومذهبی داشته است وشاید به همین دلیل بود که استعمارگران فرانسوی علیرغم همه جنایات وتهدیدها وفشارهای گسترده نتوانستند باورها واعتقادات دینی مردم الجزایر را تغییر دهند.
-
در بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب الجزایر چه گذشت؟
بیست و هفتمین دوره نمایشگاه بین المللی الجزایر از تاریخ ششم تا شانزدهم نوامبر 2024 (شانزدهم تا بیست وششم آبان 1403) با شعار "نقرا لننتصر/ می خوانیم تا پیروز شویم" با حضور کشور قطر به عنوان مهمان ویژه برگزار شد. این نمایشگاه که در میان کشورهای عربی و آفریقایی از جایگاه ویژه ای برخوردار است…
-
نقش زوایا در مقاومت در برابر اشغال فرانسه
استعمارگران فرانسوی در هنگام اشغال الجزایر برای به زانو درآوردن مردم این کشور از وسایل و ابزارهای گوناگونی چون کشتار و آواره کردن آنان استفاده کردند، اما بسیار زود متوجه بنیان های اساسی این مردم شدند که بیش از همه در دین اسلام و زبان عربی تجلی می یافت و شخصیت جزایری را شکل می داد، از همین…
-
رهبران مقاومت الجزایر 2
در این سطرها به برخی از اصلاحگرایان مختلف کشور الجزائر که در دوران استعمار و اشغال فرانسه در این کشور مشغول به مقاومت و مقابله فکری بلکه حتی مسلحانه با اشغالگر فرانسه بودند، اشاره می شود .
-
شخصیتهای مقاومت مردم الجزایر در برابر استعمار فرانسه
رهبران مقاومت الجزایر
این مقاله به تعریف برخی از شخصیت هایی می پردازد که بین سال های 1830 تا 1900 میلادی علیه استعمار فرانسه و اشغالگری جنایتبار این کشور و بهطور خاص تجربههای خونین و سیاه از دوران ۱۳۲سالهٔ حاکمیت فرانسه سرشار از جنایاتی است که هنوز هم تازه و زنده است و هرروز بخشهایی جدید از آن افشا میشود، قیام…
-
احمد بای
احمد بنمحمد الشریف بناحمد القلی معروف به احمد بای است و پدرش در زمان سلطنت بای حسن منصب خلیفه را برعهده گرفت و پدربزرگش احمد القلی است که بر بیلیک حکومت میکرد اما مادرش حجةالشریفه الجزائریالاصل از خاندان ابنقنا یکی از بزرگترین شیوخ اعراب صحرایی بود.
-
سیدی امحمد بوقبرین
سیدی أمحمد بن عبدالرحمن الأزهری معروف به بوقبرین، عارفی مشهور است که در زاویهٔ سیدی أمحمد در محلهٔ بلوزداد پایتخت مدفون میباشد.
-
سیدی عبد الرحمن الثعالبی
عبدالرحمانبنمحمد ثعالبی، کنیهاش ابوزید، مفسر، محدث و فقیه مالکی الجزائری در قرن نهم هجری بوده است. وی در زهد و پارسایی شهره بود و از مشایخ طریقت و تصوف بهشمار میآمد. وی بهسبب گرایشهای زاهدانهاش، منصب قضا را که بهاجبار پذیرفته بود، رها کرد. بهگفتهٔ یکی از شاگردانش، دیانت وی بر عِلمش…
-
سیدی بومدین الغوث
ابومدین شعیب بنالحسین انصاری اندلسی، معروف به سیدی بومدین یا ابومدین تلمسانی و ملقب به شیخالشیوخ بوده و ابنعربی او را «معلم معلمین» خوانده است.
-
کشور الجزایر
الجزائر کشوری اسلامی است که شاید بتوان گفت نزدیکترین و بیشترین ظرفیتها را برای ارتباط راهبردی درازمدت و عمیق با ایران داراست.