-
پرده های ۲۳ مین جشنواره بین المللی فیلم داکا پایین کشیده شد
فیلمها، مستر کلاسها و نمایش فیلمهای بینالمللی و بنگلادشی خارقالعاده، پایان بیست و سومین جشنواره بینالمللی فیلم داکا را رقم زد. هیجان این جشنواره با نمایش مورد انتظار فیلم "بولی" (کشتی گیر) به کارگردانی اقبال حسین چاودری به اوج خود رسید. فیلمی مشهور که در جشنواره فیلم بوسان ۲۰۲۳ برنده…
-
" دورتو پویا دی " در سریلانکا
روز کامل ماه دوروتو پویا به عنوان تعطیلات رسمی در سریلانکا مشخص شده است. این روز پویا در اولین روز ماه کامل در ژانویه جشن گرفته می شود که به عنوان اولین بازدید بودا از سریلانکا است.
-
بیست و پنجمین دوره جوایز بهترین روزنامه نگاران در سریلانکا
بیست و پنجمین دوره جوایز بهترین روزنامه نگاران، رویدادی معتبر سالانه برای تجلیل از بهترین های رسانه های مکتوب در کشور، امروز (۰۷) در سالن رقص امپایر، هتل مونت لاوینیا برگزار می شود.
-
افتتاح «گوشه فرهنگی» برای ترویج هنرمندان منطقه پوتوهار
گوشه فرهنگی بهعنوان یک مرکز پویا طراحی شده است که به نمایش صنایع دستی محلی، موسیقی سنتی، رقصهای محلی و دیگر فعالیتهای فرهنگی اختصاص دارد. این مرکز بستری برای هنرمندان فراهم میکند تا استعدادهای خود را به نمایش بگذارند و با مخاطبان گستردهتر ارتباط برقرار کنند.
-
معرفی فستیوال Choimus
کشور پاکستان به دلیل تنوع قومتی و جغرافیایی، از فرهنگ های مختلفی و جذابی برخوردار است که هر ساله علاقمندانی از سراسر جهان برای لذت بردن از این زیبایی های تمدنی به این کشور و مناطق مختلف آن سفر می کنند. در منطقه چترال در شمال غربی پاکستان، گروهی از انسان ها با باورهای متفاوت از قاطبه مردم این…
-
فرهنگ بومی چوببازی در افغانستان
رقص چوب مناطق مختلف افغانستان است؛ اما فعلاً رقص چوب در مناطقی چون کابل، هرات، قندهار، مزارشریف، بدخشان، پنجشیر و … بیشتر رواج دارد. رقص چوب در این مناطق معمولاً با ساز و دهل همراه میباشد و در مراسم عروسی انجام میشود.
-
شب «چله» یا شب «یلدا» از منظر دین مقدس اسلام
با ظهور اسلام و پذیرش تعالیم این دین الهی از سوی ملل مختلف، با این آیین کهن (شب یلدا) مخالفتی نشده و مغایر با آموزههای دینی اعلام نگردیده است.
-
نگاهی به سابقه شبِ یلدا و گرامیداشت آن در افغانستان
آخرین شبِ خزان و درازترین شب سال در افغانستان، به نام شب یلدا یا شبِ چله یاد میشود؛ شبی که مردم افغانستان با پهن کردن سفره، چیدن میوههای گوناگون، آوازخوانی، قصه¬خوانی، شعرخوانی و خوردن میوههای تازه به ویژه تربوز (هندوانه) و انار، آن را جشن میگیرند.
-
سده سده دهقانی، چهل کنده سوزانی
در حوزۀ تمدنی فارسی زبان، ۵۰ روز مانده به نوروز و ۱۰۰ روز گذشته از آغاز فصل زمستان، یا همان دهم بهمن ماه را با افروختن آتش و عبور کردن از آن، جشن گرفته و به خوشحالی میپرداختند. به گفتۀ دانشپژوهان؛ این جشن، نوعی استقبال از نور و پایان فصل ذلت سرما است که با گذشت بیش از صد روز از فصل سرما،…
-
اکرام فیلم "BATIE Girl"، اثر مشترک پاکستان و چین در سینماهای پکن
"Batie Girl"، یک تولید مشترک مهم بین پاکستان و چین، آماده است تا تماشاگران را در سینماهای سراسر چین مجذوب کند. این فیلم روز پنجشنبه 29 آذرماه در پکن به نمایش درآمد و فصل جدیدی از تبادلات فرهنگی میان دو کشور را آغاز کرد.
-
لباس و رنگ در مراسم سنتی "شامگاه هولود" عروسی های بنگلادس
رنگ های مورد استفاده در مراسم جشن هولود (زردچوبه) روشن و شاد است. در حالی که رنگ زرد خردلی عمدتاً برای اکثر عروسها رنگ انتخابی است و آنها تمایل دارند رنگ پوست ما را برجسته کند، گزینههای رنگ بیشتری نیز وجود دارد. رنگ های قناری، آفتابگردانی، ذرتی و آناناسی سایههایی از رنگ دوستداشتنی زرد هستند…
-
اجرای نمایش نسل کشی در سرزمین های اشغالی
اجرای نمایش عمق فجایع و نسل کشی رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی
-
حضور ایران در دوازدهمین نمایشگاه IDEAS ۲۰۲۴ در کراچی
در این نمایشگاه ۵۳۲ شرکت تولید مهمات دفاعی از ۵۵ کشور جهان شرکت نمودند. تعداد بازدید کنندگان که شامل تاجران بزرگ سلاح و نمایندگان رسمی دفاعی بودند، ۵۲.۰۰۰ نفر بود. وزارت دفاع جمهوری اسلامی ایران که برای نخستین بار با پاویون رسمی خود در نمایشگاه بینالمللی تسلیحات پاکستان (آیدیاز ۲۴) حضور یافت…
-
رشد چشمگیر سریلانکا در کارآفرینی
سریلانکا در ارتقای کارآفرینی پیشرفت چشمگیری داشته است و بر اساس گزارش آژانس فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICTA)، این کشور در رتبه چهارم جدول جهانی شبکه کارآفرینی (GEN) قرار گرفته است.
-
مسلمانان و انتخابات پارلمان در سریلانکا
انتخابات پارلمانی و شورها در سریلانکا روز پنجشنبه ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴ در سراسر کشور برگزار می شود.
-
تعطیلی رستوران های مک دونالد در سریلانکا
شرکت مکدونالد برای تعطیلی شعبات خود در سریلانکا به توافق رسیده است
-
واپ پویا ، اصیل ترین فعالیت مذهبی بودایی
روز پویا ماه کامل واپ به ویژه برای بوداییان سریلانکا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با توجه به کاتینا چیوارا پوجا، لباس های فصل مرطوب به راهبان بودایی که در فصل بارانی استفاده می کنند ارائه می شود.
-
سنت نام گذاری در پاکستان
نام های پاکستانی از ریشه های عربی، هندی-فارسی یا ترکی گرفته می شود. هویت قبیله ای و خانوادگی به شدت مورد احترام است. بنابراین، بسیاری از مردم نام قبیله خود را با نام خانواده خود اضافه می کنند.
-
کبدی؛ ورزشی محبوب در شبه قاره
کبدی یک ورزش تیمی و سنتی است که بیشتر در کشورهای آسیای جنوبی مانند هند، پاکستان، بنگلادش، ایران و نپال محبوب است. در این ورزش، دو تیم با هفت بازیکن بهطور معمول در یک زمین مستطیلشکل بازی میکنند. هدف بازی این است که هر تیم سعی کند تا بازیکنان تیم مقابل را با لمس کردن آنها و بازگشت به نیمه…
-
روابط ایران و سریلانکا: گذشته، حال و آینده
بنیاد راه یاب (Pathfindr)و اندیشکده حاکمیت و سیاست (GPTT) ایران به طور مشترک وبیناری را در مورد روابط ایران و سریلانکا برگزار کردند.
-
گردشگری و تجارت سریلانکا در پورتوریا
سفارت سریلانکا در پرتوریا در ۲۷ سپتامبر همزمان با "روز جهانی گردشگری" رویدادی برای ارتقای گردشگری و تجارت در «منلین مال»، یکی از بزرگترین مراکز خرید در قاره آفریقا، ترتیب داد.
-
هر کودکی شایسته دوران کودکی شاد و بی دغدغه است
رئیسجمهور آنورا کومارا دیسانایکه اعلام کرد که دولت وی چندین چالش مهم را که کودکان امروزی با آن مواجه هستند، شناسایی کرده است.
-
دیدار رئیس جمهور جدید سریلانکا با رهبران و پیروان ادیان مختلف
رئیس جمهور تازه منتخب، آنورا کومارا دیسانایاکه، پس از بازدید خود برای ادای احترام به «دالادا مالیگاوا»، معبد دندان مقدس، روز دوشنبه ۲۳ سپتامبر از بخشهای مختلف این معبد بازدید کرد و با روحانیون ارشد بودایی دیدار و از آنها برکات دریافت کرد.
-
تبریک جمعیت العلمای سریلانکا به رئیس جمهور منتخب
جمعیت العلمای سرتاسر سریلانکا (ACJU) صمیمانهترین تبریکات خود را به جناب آقای آنورا کومارا دیسانایکه به مناسبت انتخاب دموکراتیک ایشان به عنوان نهمین رئیسجمهور اجرایی جمهوری دموکراتیک سوسیالیستی سریلانکا ابراز میدارد.
-
جشن اسالا پراهرا در کندی
اسالا پراهرای کندی تاریخی از ۱۰ تا ۲۰ آگوست امسال در خیابان های پایتخت تپه باستانی رژه خواهد رفت. این راهپیمایی در راستای آیین های سنتی برگزار می شود. و این راهپیمایی توسط دیوادانا نیلامه از سری دالادا مالیگاوا، نیلانگا دلا بندرا (سرپرست) همراه با چهار نگهبان اصلی از چهار معبد مهم : ویشنو،…
-
مردم در جشن استقلال پاکستان
در روز 14 اگوست مردم سراسر پاکستان روز استقلال را با شور و شوق میهن پرستانه جشن می گیرند. بسیاری از افرادی که در رژه روز استقلال شرکت می کنند، لباس سبز و سفید به تن می کنند که رنگ پرچم پاکستان است. مردم برای جشن گرفتن روز استقلال از بناهای تاریخی و مکان های با اهمیت ملی دیدن می کنند. همچنین…
-
ده جشنواره معروف پاکستان( بخش دوم اعیاد ملی و سنتی)
هر سال، پاکستان اعیاد مذهبی و ملی خود را با تهیه غذا، پایکوبی، آتش بازی، و موسیقی جشن می گیرد و آنها را به یک جزء حیاتی از فرهنگ این کشور تبدیل کرده است. این جشن ها مناسبت های شادی برای مردم می باشند و از اهمیت فوق العاده ای برخوردار هستند. اینها شامل رویدادهای فرهنگی و اسلامی می شود که هر…
-
گردهمایی بزرگ عاشورایی مسلمانان بهره در سریلانکا
بهره های سریلانکا مهاجرانی از گجرات هند هستند و به زبان مادری به دو زبان اردو و هندی صحبت می کنند. با این حال، اکثریت جامعه بهره در سریلانکا به زبان انگلیسی و سینهالی صحبت می کنند. تعداد قابل توجهی نیز به تامیل صحبت می کنند. از آنجایی که سینهالی و تامیل هر دو زبان های مهمی برای فعالیت های تجاری…
-
رتبه طراحی لباس تیم سریلانکا در المپیک پاریس
لباسهایی که تیم سریلانکا در مراسم افتتاحیه المپیک پاریس بر تن کرد، توسط مجله معروف Sports Illustrated در رتبه سوم بهترین ها قرار گرفت.
-
سنت ازدواج در قوم پشتون
ازدواج؛ سنت نیکویی است که باعث تکمیل شدن دین و آرامش زن و مرد در کنار هم دیگر می شود. عفت، پاکدامنی، دوری از انحرافات و تداوم نسل را درپی دارد؛ از این رو در دین مقدس اسلام ازدواج اهمیت به سزایی دارد.