کُرسی «امام علی» در دانشگاه حبیب کراچی

هدف اساسی تأسیس این کرسی گنجاندن حکمت، عرفان و فلسفه اسلامی در آموزش عالی در پاکستان برای مطالعه و تحقیق دانشجویان و پژوهشگران است. این کرسی به این دلیل به نام امام علی علیه السلام نامگذاری شده که شخصیت والای امیر مومنان در سراسر جهان اسلام به عنوان مظهر علم، حکمت، معرفت، اخلاق و معنویت مورد احترام بسیار بالایی است.

از ابتدای سال 2025 کرسی مطالعاتی و پژوهشی در فلسفه، حکمت و علوم انسانی امام علی علیه السلام به طور رسمی فعالیت علمی خود را در دانشگاه حبیب کراچی آغاز کرده است. این اولین کرسی در پاکستان و نیز در جهان است که به نام امام علی علیه السلام برای پژوهش در فلسفه، حکمت و علوم انسانی در یک دانشگاه تأسیس شده است. هدف اساسی تأسیس این کرسی گنجاندن حکمت، عرفان و فلسفه اسلامی در آموزش عالی در پاکستان برای مطالعه و تحقیق دانشجویان و پژوهشگران است. این کرسی به این دلیل به نام امام علی علیه السلام نامگذاری شده که شخصیت والای امیر مومنان در سراسر جهان اسلام به عنوان مظهر علم، حکمت، معرفت، اخلاق و معنویت مورد احترام بسیار بالایی است. کرسی موقوفه امام علی علیه السلام به عنوان اولین کرسی با این نام در زمینه حکمت و علوم انسانی در جهان، دانشگاه حبیب را به عنوان یک موسسه علمی فرهنگی پیشگام جهانی در ترویج و توسعه حکمت و تحقیقات معنوی معرفی می کند.

معرفی کُرسی فلسفه، حکمت و علوم انسانی «امام علی» 
در دانشگاه حبیب کراچی

معرفی کُرسی فلسفه، حکمت و علوم انسانی «امام علی» 
در دانشگاه حبیب کراچی

زین و فرزانه جیوانجی بازرگانان معروف، نیک اندیش و انسان دوست پاکستانی که تابیعیت ایالت متحده آمریکا را دارند در تأسیس کرسی موقوفه امام علی بن ابی طالب علیه السلام در دانشگاه حبیب نقش اساسی را در تأمین مالی داشتند. زین جیوانجی به عنوان یک تاجر موفق و روشنفکر با درک اهمیت ایجاد فرصت آموزش و پرورش درست برای رهبران نسل بعدی، سرمایه گذاری در آموزش عالی در پاکستان را انتخاب کرد. اهدای کرسی موقوفه توسط ایشان به دانشگاه حبیب نه تنها یک اقدام ستودنی سخاوتمندانه بشردوستانه است، بلکه کمکی معنادار به توسعه فکری پاکستان نیز می باشد.  افتتاحیه این بخش، در اوایل  سال 2025 میلادی طی مراسم باشکوهی با حضور حبیب رفیق رئیس دانشگاه حبیب، دکتر سید آصف رضوی معاون رئیس دانشگاه، دکتر سید سجاد رضوی رئیس دانشکده معارف اسلامی، دکتر سید نعمان نقوی پژوهشگر برجسته و دانشیار دانشکده علوم انسانی دانشگاه حبیب، دکتر تینا پوروهیت محقق سرشناس هندی و دانشیار در دانشگاه بوستون در آمریکا، دکتر نجیب جان دانشیار علوم انسانی در دانشگاه حبیب، زین جیوانجی رئیس شرکت بیمه جیوانجی و موسس و وقف کننده کرسی امام علی علیه السلام به دانشگاه حبیب و همسرش فرزانه جیوانجی و تعداد زیادی از دانشجویان آن دانشگاه در تالار مرکزی دانشگاه حبیب برگزار شد.  دکتر تینا پوروهیت سخنرانی تخصصی خود را با موضوع «امام علی: الگویی کاریزماتیک برای متفکران مدرن اسلامی» در جمع استادان و دانشجویان ارائه کرد. وی در ادامه سخنان خود، تلاش های فیلسوفان و اندیشمندان مسلمان قرن نوزدهم و بیستم میلادی را که درصدد احیای حکمت و دانش سنتی اسلامی در چارچوب مدرنیته و جدید بودند برجسته کرد. دکتر تینا پوروهیت، آشتی بین دو مدل تفکر و حکمت دینی؛ کاریزماتیک و آرمانی را مورد بحث قرار داده و اظهار داشت که متفکران اسلامی طی قرن های گذشته همواره تحت تأثیر این دو الگوی تفکر متمایز اما به هم پیوسته بوده اند.  همچنین زین جیوانجی طی سخنان خود گفت: بسیارخوشحالیم که شاهد سخنان دکتر تیناپوروهیت پژوهشگر برجسته هندی-آمریکایی، در ضمن دروس کرسی مطالعاتی و پژوهشی امام علی علیه السلام در مورد فلسفه، حکمت و علوم انسانی بودیم که موضوعاتی مانند تفکر اسلامی سنتی و مدرنیته را که باعث ترویج و توسعه دانش در قلمرو حکمت و علوم انسانی می شود، با بیان اندیشه های متفکران مسلمان قرن نوزدهم و بیستم میلادی در چارچوب چالش های مدرنیته عمیقاً و به تفصیل ارائه کرد.

معرفی کُرسی فلسفه، حکمت و علوم انسانی «امام علی» 
در دانشگاه حبیب کراچی

دانشگاه حبیب یک موسسه آموزشی و تحقیاتی جدید با کیفیت در سطح آموزش عالی در کراچی پاکستان است که در سال 2010 میلادی توسط گروه شرکت های تجاری حبیب تأمین مالی شد و در سال 2012 به عنوان یک دانشگاه  خصوصی مستقل به رسمیت رسید. این یک دانشگاه، برنامه های آموزشی را در مقطع کارشناسی در رشته های علوم، مهندسی، هنر، علوم انسانی، علوم اجتماعی، تاریخ، فلسفه و مردم شناسی ارائه می کند.

لینک منابع:

https://habib.edu.pk/

https://jang.com.pk/news/1430765

https://www.youtube.com/watch?v=DvlVkZ_mKYk

https://habib.edu.pk/HU-news/habib-university-inaugurates-imam-ali-a-s-endowed-faculty-chair-in-wisdom-and-humanities/

کد خبر 23790

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =