با شیوع بیماری ویروس کورنا (کوید ۱۹) از ایالت ووهان چین و سرایت به همه مناطق دنیا، کشورهای جهان هرکدام روش های مختلفی را برای مقابله با انتقال این ویروس مسری را در پیش گرفتند البته روشها با توجه به شرایط درمانی، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی جوامع گوناگون بوده است
ابتدا هند با توجه به وضعیت کشورهای جهان به ویژه چین و ایران و ایتالیا نگران بودند و اعلام کردند که به این سه کشور سفر نکنند اما شیوع این بیماری با ورود جهانگردان خارجی و اتباع هندی که در خارج به سر می بردند، آغاز گردید. پس از مشخص شدن اولین مورد در دهلی، دولت مرکزی در ابتدا تبصره های را در جهت رعایت بهداشت تصویب کرد و به همه مراکز دولتی و خصوصی ارسال نمود. در این دستور العمل آمده بود که اجتماعات بیش از پنج نفر ممنوع و همه افراد و ادارات بایستی از محلول های ضد عفونی کننده دست و ماسک استفاده کنند و تمامی مکان های مذهبی ، مدارس و دانشگاهها رانیز تعطیل نمود. در این میان پروازهای ایران ایر و ماهان ایربه مقصد تهران و بالعکس تا اطلاع ثانوی لغو گردید . به تبع مسافران در فرودگاه های بمبئی و دهلی نو از پرواز بازماندند و هندی های جهانگرد نیز در ایران نیز نتوانستند به هند بیایند. در نهایت پس از مذاکرات طولانی سفارت کشورمان در هند با مقامات وزارت امور خارجه هند و برنامه ریزیهای کنسولگری های کشورمان در بمبئی و حیدرآباد این مشکل مسافران ایرانی مرتفع گردید .دولت مرکزی و دولت های ایالتی قوانین بسیار سختی را در فرودگاهها اعمال کردند و در برخی موارد مسافران تا شش ساعت در صف فرودگاه برای انجام اجباری تست کرونا معطل می ماندند.
اما داستان تنها به اینجا ختم نشد بلکه موارد ابتلا به سرعت جهش قابل توجه ای یافت و اولین مورد فوتی در ایالت تامیل نادو و دومین مورد در ایالت مادیاپرادش باعث گردید که زنگ هشداری برای دولت به صدا درآید. دولت مرکزی در روز شنبه ۲۱ ماه مارس (دومین روز فروردین سال ۱۳۹۹) وضعیت هشدار اعلام کرد و در شامگاه همان روز نخست وزیر نریندرا مودی سخنرانی نمود و گفت که با افزایش
موارد ابتلا به این ویروس و اپیدمی سریع آن مجبور هستیم که در تمام کشور تا تاریخ اول آوریل حکومت نظامی اعلام کنیم و هیچ فردی نباید از فردا در خیابان ها و معابر شهر تردد کند. اما برخی افراد به خاطر برخی از مسائل همچنان در شهر تردد می کردند. سپس به موجب دستور صادره کلیه پرواز های خارجی و حتی پرواز های داخلی لغو و فرودگاهها مسدود گردید. جالب آنکه نریندرا مودی گفته بود که راس ساعت پنج بعد از ظهر همگی در بالکنهای ها منازل و جلو درب های منازل خود به مدت پنج دقیقه دست بزنند و یا با وسایل خانه از قبیل قاشق و کاسه سرو صدا راه بیاندازند که مورد استقبال همگی قرار گرفت و سراسر هند را سرو صدای عجیبی در برگرفت .البته این شیوه ریشه در اعتقاد هندوان دارد ایشان معتقدند که سر و صدا های ناهنجار باعث فرار دشمنان می شود.
پس از اعلام دستور حکومت نظامی در مبادی شهرها گروههای پزشکی برای انجام تست کرونا قرار گرفتند و ازکلیه افرادبا دستگاه تست تب سنجی را انجام می دادند . همچنین گروه هایی نیز به ضد عفونی کردن مکان های مقدس معابد و مساجد همت گماشتند و گروهی نیز با مراجعه به درب منازل از همه افراد خانوار تست گرفته و به آنها کارت سلامت داده می شد.
دولت محلی مهاراشترا نیز قانونی را تصویب نمود که در آن آمده است تمامی مشاغل دولتی و خصوصی که حکومت نظامی را بی توجهی کنند باید جریمه بپردازند و اگر کارفرما به اجبار کارمندان را به حضور درمحل کار وادار نماید و از آنها بخواهد که به کار خود ادامه دهند می بایست مبلغ یک میلیون روپیه به عنوان جریمه و نیزدو ماه زندان را باید متحمل گردند. اما علیرغم این هشدار باز برخی از نهادها از این فرمان مدنی سر پیچی نموده و به صورت پنهانی کار می کردند، تا این که بالاخره نخست وزیر هند در شامگاه ۲۴ مارس راس ساعت هشت شب طی مصاحبه ای اعلام کرد که برخی از افراد و نهاد ها دستورات و قوانینی که باعث شکسته شدن زنجیره اپیدمی می گردید را همواره زیر پا گذاشتند و من از ساعت ۱۲ شب امشب اعلام حکومت نظامی می نمایم و خانه به خانه بایستی قرنطینه اجباری شوند و این قرنطینه تا بیست و یک روز (تا ۱۴ آوریل) ادامه خواهد داشت. این بزرگترین و کم نظیرترین قرنطینه خانگی جهان است که در تاریخ بشریت تاکنون نظیر نداشته است. . نخست وزیر هند فرمان منع رفت و آمد را برای هند با جمعیت یک میلیارد و سی صد میلیون نفری صادر نمود که با صدور این دستور تقریبا یک پنجم جمعیت جهان در شرایط منع رفت و آمد قرار گرفتند وفقط کارکنان دستگاههای خدمات رسان نظیرنیروهای پلیس، کارکنان بیمارستانها و کارکنان آتش نشانی حق تردد را دارند ودربین واحدهای صنفی فقط فروشگاههای عرضه مواد غذایی و داروخانه ها باز هستند . البته مشتریان و خریداران مواد غذایی و داروخانه ها صفهای طویلی را تشکیل می دهند که در این صفوف باید حتما فاصله اجتماعی یک متر را رعایت نمایند . از هفته پیش هم دولت هند با توجه به نیاز شدید خود به تجهیزات بخش مراقبتهای ویژه ، صادرات محصولاتی از قبیل ماسک ، ژل ضد عفونی و کپسولهای اکسیژن را ممنوع اعلام کرد . پیش از این هم چنانکه گفته شد دولت مرکزی هند تمام پروازهای بین المللی و داخلی رالغو کرد و از فعالیت ناوگان حمل ونقل عمومی و خطوط شبکه ریلی گسترده این کشورنیز جلو گیری نمود .
وی در سخنرانی خود گفت که اگر ما اپیدمی این بیماری را در این ۲۱ روز نتوانیم کنترل کنیم کشورمان ممکن است تا ۲۱ سال عقب بماند . او با خواهش و التماس گفت که این دستور به خاطر فرد به فرد شما جمعیت هند است و اگر فردی رعایت نکند خود، خانواده و نسل آینده را در معرض خطر قرار داده است. هم اکنون این قانون در حال اجرا و افراد اگر بیرون از خانه بروند باید جریمه های سنگین و زندان را تحمل کنند و حتی اگر به تذکرات پلیس نیزگوش فرا ندهند، پلیس می تواند به آنها شلیک کند.
تا زمان درج این گزارش طبق اعلام وزارت بهداشت هند تعداد مبتلایان در هند ۶۰۶ نفر گزارش شده است (۵۶۳ نفر هندی و ۴۳ نفر اتباع خارجی هستند) که تاکنون ۱۰ نفر فوت کرده اند. باید گفت که اموات بدور از هر مذهبی براساس دستورات و مصوبات بهداشتی سوزانده می شوند.
نظر شما