سناتور رضا ربانی نماینده حزب مردم و رئیس سابق مجلس سنا گفت که اگر تحولی در راستای ایجاد نرمش در سیاست خارجه پاکستان در قبال اسرائیل از طریق ارتباطات محرمانه و غیر رسمی در جریان است باید در این باره اطلاع رسانی شود.

سناتور رضا ربانی نماینده حزب مردم و رئیس سابق مجلس سنا گفت که اگر تحولی در راستای ایجاد نرمش در سیاست خارجه پاکستان در قبال اسرائیل از طریق ارتباطات محرمانه و غیر رسمی در جریان است باید در این باره اطلاع رسانی شود. او در اظهاراتش در مجلس سنا گفت: پارلمان تنها محلی است که این گونه امور باید در آنجا به بحث گذاشته شود. اگر سیاست‌های خارجه کشور در دفتر امور خارجه تنظیم نمی‌شوند پس این کار در کجا صورت می‌گیرد؟  ما می‌دانیم که این سیاست‌ها در کجا تنظیم می‌شوند. وزیر امور خارجه در مجلس گفته بود که سیاست خارجه فقط در دفتر امورخارجه تنظیم می‌شود اما اخبار منتشره در رسانه‌ها حاکی از آن است که اجازه مسافرت به اسرائیل به اتباع پاکستانی داده شده است. این امر باید تایید شود. آن‌ها قبل از اینکه یهودی باشند، شهروندان پاکستان هستند. در حالی که در گذرنامه‌های پاکستانی بطور واضح است که شهروندان پاکستانی غیر از اسرائیل می توانند به تمام کشورهای جهان می‌توانند مسافرت کنند. آنها چگونه به اسرائیل سفر می‌کنند؟

در این حال صادق سنجرانی رئیس مجلس سنا  خواهان ارائه گزارش از دفتر امور خارجه در این خصوص به مجلس سنا شد. نمایندگان اپوزیسیون در این هنگام به دلیل عدم حضور وزرای مربوطه، صحن مجلس را به عنوان اعتراض ترک کردند.  سپس با توجه به کمبود نمایندگان حاضر در جلسه و عدم تکمیل حد نصاب اجلاس به مدت نیم ساعت متوقف گردید.

توضیح:

پیش از این شایعه مربوط به فرود هواپیمای اسرائیلی در اسلام آباد نخست توسط ایوی شارف سردبیر روزنامه هاآرتص در رسانه ها پخش شد. ایوی شارف با گذاشتن چند تصاویر و استناد به سایت رادار هواپیما در صفحه توییتر خود گفت که یک هواپیمای اسرائیلی از تل آویو عازم اسلام آباد بوده و این هواپیما به مدت ده ساعت در پاکستان توقف کرده است. مدیر روزنامه هاآرتص در خصوص مسافران هواپیما اشاره ای نکرد. ولی بسیاری اظهار داشتند که نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل عازم اسلام آباد بوده است. پس از این شایعه برخی از رهبران احزاب دیگر و اپوزیسیون همچون احسن اقبال (وزیر سابق فدرال) و اسفندیار ولی رئیس حزب ملی عوامی خواهان توضیح دولت در این خصوص شدند. پس از این خبرهای ضد و نقیض فؤاد چودهری (وزیر اطلاع رسانی) و شاه محمود قریشی (وزیر خارجه) فرود هواپیمای اسرائیلی در اسلام آباد را رد کردند. همچنین عارف علوی رئیس جمهور پاکستان هم گفت که پاکستان هیچ گونه روابطی با اسرائیل برقرار نخواهد کرد.

لیکن در چند روز گذشته وزارت خارجه پاکستان خبر اجازه سفر یک شهروند یهودی پاکستانی به نام فیشل خالد را با گذرنامه پاکستانی به اسرائیل تایید کرد و اظهار داشت که فیشل خالد به عنوان یک یهودی می تواند به اسرائیل سفر کند. حال این نکته مبهم است که اگر این شهروند یهودی پاکستانی قصد سفر به بیت المقدس را دارد مطابق چه مقرراتی و یا با اخذ چه مجوزی می تواند به اسرائیل سفر کند؟ زیرا که در صفحات داخلی گذرنامه پاکستانی به صراحت به زبان انگلیسی و اردو نوشته شده است که این گذرنامه برای سفر به اسرائیل معتبر نیست. آیا در این خصوص می توان استثنایی قائل شد و یا فیشل خالد با مدارک جداگانه ای به اسرائیل سفر خواهد کرد؟ همچنین آیا این می تواند زمینه ای باشد تا در آینده بتوان روابط با اسرائیل را برقرار کرد؟

زیرا که با نگاه به سابقه روابط دو کشور، شرایط پاکستان و اذهان عمومی در حال حاضر امکان برقراری روابط میان پاکستان و اسرائیل وجود ندارد. زیرا که برای برقراری چنین ارتباطی نیاز به هموار کردن اذهان عمومی و روابط پشت پرده طولانی می باشد.

اکسپرس، ۵/۱۱/۱۳۹۷

کد خبر 1161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =