نهمین جشنواره بینالمللی فولکلور و فرهنگ سنتی در جمهوری داغستان با حضور گروههای مختلف موسیقی از کشورهای مدعو و اقصی نقاط روسیه از جمله گروه موسیقی سنتی آیین به نمایندگی از کشور ایران از تاریخ نهم تا چهاردهم تیر برگزار شد. این جشنواره با حمایت وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه با حضور گروههای موسیقی از ۹ کشور از جمله ایران برگزار شد. ادارهکل همکاریهای فرهنگی و امور ایرانیان خارج از کشور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با همکاری ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان اقدام به اعزام این گروه موسیقی به روسیه کرد.
در نخستین روز جشنواره و در برنامه افتتاحیه اجرای برنامه گروه موسیقی آیین با استقبال حاضرین و بینندگان جشنواره مواجه شد. این برنامه در ابتدا با شعری از خیام نیشابوری شروع و در ادامه قطعه بیکلام جزر و مد اجرا شد. پایان بخش برنامه نماینده ایران نیز تصنیفی ساخته شده بر اشعار مولوی بود که مورد توجه مخاطبان جشنواره قرار گرفت. پس از پایان اجرای گروه موسیقی آیین، گروههای موسیقی کشورهای آذربایجان، مکزیک، بلاروس و گروههای موسیقی نقاط مختلف فدراسیون روسیه اقدام به اجرای برنامه کردند.
روز دوم جشنواره بینالمللی موسیقی فولکلور داغستان با حضور گروههای مختلف موسیقی کشورهای مدعو و گروههای موسیقی اقصی نقاط کشور روسیه در میدان لنین شهر ماخاچ قلعه آغاز شد و گروه موسیقی آیین که به نمایندگی از کشور ایران در داغستان حضور داشت در دومین برنامه خود به اجرای موسیقی ملی و آیینی ایران پرداخت. اجرای برنامه گروه موسیقی آیین در ابتدا با تصنیفی از ساختههای این گروه به نام ساقیا و با شعری از حافظ شروع شد و در ادامه نوازندگان کوبهای به تک نوازی پرداختند. پایان بخش برنامه نماینده ایران نیز با تصنیفی به نام مطرب تنبور ساخته شده براشعار مولانا به اتمام رسید که با استقبال حضار همراه شد. پس از پایان اجرای گروه موسیقی آیین، گروه موسیقی کشور آذربایجان و گروه های موسیقی اقصی نقاط کشور روسیه اقدام به اجرا برنامه موسیقی نمودند تا روز دوم این جشنواره نیز به پایان برسد.
گروه آیین در روز سوم به شهر تاریخی دربند در جمهوری داغستان سفر کرد و در قلعه مشهور این شهر به اجرای برنامه پرداخت. همچنین سرپرست گروه روز سیزدهم تیر در میزگرد «فرهنگ عامیانه، سنتها و مدرنیته» در سالن همایشهای کتابخانه ملی جمهوری داغستان شرکت کرد و به پرسشهای خبرنگاران درباره فرهنگ و موسیقی ملی ایران پاسخ گفت.
گروه آیین روز دوشنبه چهاردهم بهمن در ضیافت ناهار سفیر محترم ج.ا.ایران در فدراسیون روسیه شرکت کرد و سپس در برنامه «شبهای فرهنگ و هنر ایران؛ پهلوانان اساطیری در ایران و اوستیا» که به همت رایزنی فرهنگی در کتابخانه ادبیات خارجی مسکو برگزار شد به اجرای برنامه پرداخت. برنامه فوق از شبکههای مجازی و تلویزیونی روسیه و جمهوری اوستیا پوشش داده شد.
نهمین جشنواره بینالمللی فولکلور و فرهنگ سنتی با هدف حفظ و توسعه اصالت، سنتها و ویژگی ملی فرهنگ عامیانه و تبادل سنتهای فرهنگی مردم مختلف و کمک به حفظ و توسعه میراث فرهنگی ناملموس کشور برپا شد. بنابر اطلاعیه موسسه دولتی روس کنسرت، امسال بهترین گروههای مردمی از جمهوری اسلامی ایران، جمهوری چک، اسلواکی، صربستان، هند، آذربایجان، داغستان، قزاقستان، ازبکستان و مناطق روسیه در این جشنواره شرکت کردند.
مصطفی رشیدی بنیانگذار و مدیر هنری گروه موسیقی سنتی آئین از استان همدان است که در سال ۲۰۱۵ تاسیس شد. نوازندگان این گروه نه تنها موسیقی سنتی ایران، بلکه موسیقی محلی مردم مرکز و غرب ایران را نیز اجرا میکنند. این گروه در جشنوارههای مختلف ملی شرکت کرده و برنده بسیاری از آنها شده است. در سال ۲۰۱۷، آئین در بمبئی و حیدرآباد (هند) کنسرت برگزار و در سال ۲۰۱۹ در جشنواره هنرهای کشورهای مسلمان (مالزی) شرکت کرد. اعضای گروه موسیقی آیین شامل مصطفی آزادی مقتدر، سید اسحاق صادقی، مهرداد وارسته دلیر، حسین احمدی نشاط، معین سره وندی، فرشاد فراهانی دلجو و مصطفی رشیدی مطلق هستند.
حضور گروه آیین بازتاب مناسبی در رسانهها وشبکه های اجتماعی رسمی و دولتی فدراسیون روسیه و جمهوری داغستان داشت که ذیلاً به تعدادی از آنها اشاره شده است.
نظر شما