گذرنامه پاکستان در جایگاه چهارم بی اعتبار ترین پاسپورت جهان

بر پایه رده‌بندی انجام شده برای گذرنامه‌های ۱۹۹ کشورهای جهان بر مبنای شاخص «هِنلی» گذرنامه پاکستان به عنوان بدترین پاسپورت دنیا در جایگاه چهارم قرار دارد. پاسپورت پاکستان در ردیف ۱۰۹ لیست اعلام شده از سوی هنلی قرار گرفته است .

بر پایه رده‌بندی انجام شده برای گذرنامه‌های ۱۹۹ کشورهای جهان بر مبنای شاخص «هِنلی» گذرنامه پاکستان به عنوان بدترین پاسپورت دنیا در جایگاه چهارم قرار دارد.  پاسپورت پاکستان در ردیف ۱۰۹  لیست اعلام شده از سوی هنلی قرار گرفته است .  

موسسه «هنلی و شرکا» از سال ۲۰۰۶ میلادی در فصل‌های مختلف سال براساس داده‌های جمع‌آوری شده از انجمن بین‌المللی حمل‌ونقل هوایی و نیز اطلاعاتی که از تجزیه و تحلیل قوانین روادید(ویزا) بدست می‌آید اقدام به انتشار رده‌بندی معتبرترین گذرنامه‌های جهان می‌کند. مهم‌ترین شاخصی که برای تهیه این فهرست استفاده می‌شود، تعداد کشورهایی است که با هر گذرنامه و بدون ویزا می‌توان به آنها سفر کرد.

شهروندان پاکستانی بدون اخذ ویزا تنها میتوانند به ۳۱ کشور جهان سفر کنند.

افغانستان، سوریه و عراق همچون سه سال گذشته در انتهای جدول رتبه‌بندی اعتبار گذرنامه‌های کشورهای جهان قرار دارند.

گذرنامه ژاپن در ابتدای سال ۲۰۲۲ نیز همچون سه سال گذشته جایگاه معتبرترین پاسپورت جهان را حفظ کرده ولی امسال این جایگاه را با سنگاپور به اشتراک گذاشته است. با استفاده از پاسپورت ژاپنی و سنگاپوری می‌توان به ۱۹۲ کشور جهان بدون نیاز به اخذ ویزا سفر کرد.

ملاحظه: پاسپورت‌های ۱۳ کشور عضو اتحادیه اروپا در میان ۲۱ کشوری قرار گرفت که اعتبار گذرنامه‌های آنها در آغاز سال ۲۰۲۲ میلادی رتبه‌ جهانی اول تا ششم را از آن خود کردند.

کره جنوبی با آلمان در رتبه دوم(با امتیاز ۱۹۰) و فنلاند، ایتالیا، لوکزامبورگ و اسپانیا (با امتیاز ۱۸۹) با هم در رتبه سوم قرار دارند.

کشورهای اتحادیه اروپا طبق معمول در صدر فهرست قرار دارند و فرانسه، هلند و سوئد با یک پله صعود به اتریش و دانمارک در جایگاه چهارم (با امتیاز ۱۸۸) پیوستند. ایرلند و پرتغال نیز با امتیاز ۱۸۷ در رده پنجم قرار دارند.

ایالات متحده و بریتانیا که در سال ۲۰۱۴ رتبه اول را به طور مشترک در اختیار داشتند، در آغاز سال ۲۰۲۲ همراه با بلژیک، نیوزیلند، نروژ و سوئیس در جایگاه ششم قرار گرفتند. دو کشور مهاجرپذیر استرالیا و کانادا نیز با ۱۸۵ امتیاز در کنار چک، یونان و مالت در رتبه هفتم قرار دارند. اعتبار گذرنامه سه کشور مهاجر پذیر نیوزیلند، استرالیا و کانادا در سال ۲۰۲۰ در رتبه نهم قرار داشت.

در میان کشورهای خاورمیانه، پاسپورت امارات عربی متحده بالاترین اعتبار را دارد؛ به طوری که با ادامه صعود خود در این رده‌بندی از رتبه بیستم در سال ۲۰۱۹ به جایگاه پانزدهم در ابتدای سال ۲۰۲۲ رسیده است. دارندگان گذرنامه امارات امکان سفر بدون ویزا به ۱۷۵ کشور را دارند.

گدرنامه ترکیه نیز با ارتقاء سه پله‌ای نسبت به آغاز سال ۲۰۲۱ در رتبه ۵۰ قرار گرفته و با استفاده از آن می‌توان به ۱۱۰ کشور جهان بدون نیاز به ویزا سفر کرد. گذرنامه‌های قطر، کویت و عربستان سعودی نیز به ترتیب در رتبه‌های ۵۳، ۵۴ و ۶۵ قرار دارند که اعتبار آنها در مقایسه با ابتدای سال ۲۰۲۱ که به ترتیب ۵۶، ۵۵ و ۶۶ بود، بهبود یافته است.

گذرنامه ایران همراه با پاسپورت جمهوری دموکراتیک کنگو در جایگاه ۱۰۱ قرار دارد و با استفاده از این گذرنامه می‌توان به ۴۲ کشور جهان بدون نیاز به روادید(ویزا) سفر کرد. گذرنامه ایران که بر اساس رده‌بندی شاخص هنلی در ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی در جایگاه ۹۶ قرار داشت.

پایگاه اینترنتی شبکه خبری جیو  سایت روزنامه تریبیون ۱۵ آوریل مطابق با ۲۶ فروردین  

کد خبر 12542

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 15 =