به منظور ترویج علمی و استاندارد و نهادینه شده کارهای فرهنگی و گردشگری، و ایفاء نقش مهم برنامه ریزی در توسعۀ فرهنگ و گردشگری، در روزهای اخیر، وزارت فرهنگ و گردشگری "اقدامات مدیریتی برای برنامه ریزی فرهنگی و گردشگری" را تنظیم کرد، تا سیسم برنامه ریزی فرهنگ و گردشگری را از جنبه اصول عمومی، ایجاد پروژه و ظرفیت سازمانی و در دیگر امور همساز کند و در نتیجه مدیریت برنامه ریزی را بهبود دهد و کیفت برنامه ریزی را بالا ببرد.
در این «اقدامات» اشاره کرد که : برنامه ریزی فرهنگی و گردشگری به برنامه ریزی متوسط و بلند مدت که توسط ادارات فرهنگی و گردشگری تهیه شده است، تقسیم می شود. این عمدتا شامل برنامه ریزی عمومی، برنامه ریزی خاص، برنامه ریزی منطقه ای است که از سوی بخش مربوط آن منطقه در واحد وزارت فرهنگ و گردشگری به نام وزارت فرهنگ و گردشگری تدوین می شود، ونیز شامل برنامه های توسعه فرهنگی و گردشگری محلی است که توسط اداره فرهنگ و گردشگری محلی تهیه می شود. برنامه ریزی وزارت فرهنگ و گردشگری زیر نظر اداره ی سیاست و مقررات است. ادارات محلی فرهنگ و گردشگری باید تهیه و اجرای برنامه را بر اساس قوانین و مقررات و یا وظایف و الزامات مورد تأیید دولت محلی انجام دهند.
در «اقدامات» به طور روشن بیان شده است که: سازمان برنامه ریزی به طور کلی ضرورت برنامه ریزی پروژه را باید تبیین کند وچرایی آن را اثبات کند ؛ ولازم است که برنامه کار مربوط هر بخش را تنظیم و توضیحات ضروری در مورد دوره برنامه ریزی، وضعیت تبین و اثبات، روش آماده سازی، ترتیب میزان پیشرفت، تضمین کارکنان و الزامات بودجه و غیره را انجام دهد؛ باید تحقیق و استدلال در مسائل مهم را عمیق و عالمانه تبیین کند، و تحقیقات جامع در مورد مسائل عمده پیش رو و بحرانهای احتمالی را ژرف ، وارسی نماید ، ودر جمیع جهات به پشتیبانی، محدودیت منابع و محیط زیست و پیشگیری از خطر را مد نظر داشته باشد. برنامه های وزارت فرهنگ و گردشگری باید توسط وزیرفرهنگ تصویب شود. برنامه ریزی ویژه ای که برای تصویب به شورای دولت ارسال می شود، توسط اداره سیاست و مقررات وزارت فرهنگ و گردشگری و اداره مربوط به بخش توسعه و اصلاحات تدوین می شود. پس از طرح برنامه ریزی، واحد برنامه ریزی ، باید کار مقدماتی مانند تحقیقات اساسی، جمع آوری داده ها و تحقیقات در موضوع را به خوبی انجام دهد، شاخص های هدف را از لحاظ علمی بسنجد و به طور کامل و منطقی تصمیمات خود را تبین کند ودر این برنامه ریزی به مشارکت اجتماعی در سطح قابل قبول توجه کند.
در این «اقدامات» تاکید شده است که : ادارات فرهنگی و گردشگری در تمام سطوح باید مکانیسم هماهنگی در برنامه ریزی را ایجاد و بهبود بخشد. برنامه ریزی فرهنگ و گردشگری باید با برنامه ریزی کلی استفاده از زمین، برنامه ریزی شهری و روستایی، برنامه ریزی حفاظت از محیط زیست و سایر برنامه های مرتبط در پیوند باشد. اداره برنامه ریزی و تهیه کننده باید به نظرات ارگان های محلی، واحد های فرهنگی و گردشگری، بخش های مربوطه، متخصصان و محققان در اشکال مختلف گوش فرا دهد و در صورت لزوم با افکار عمومی مشورت کند.
این «اقدامات» همچنین به بهبود مکانیسم اجرای برنامه ریزی و به مسوولیت اجرای برنامه ریزی، تدوین برنامه اجرایی سالانه و تقویت ارزیابی اجرای برنامه توجه ویژه ای دارد.
نویسنده : یانگ چیان
منبع : روزنامه فرهنگی چین، ۰۴ / ۰۷ / ۲۰۱۹، ۰۹:۱۵
نظر شما