۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۶

برای نخستین بار در فرانسه یک مسجد اقدام به برگزاری نماز جماعت به امامت دو زن کرد.

Ces femmes imames mènent la prière et déclarent la guerre au sexisme

برای نخستین بار در فرانسه یک مسجد اقدام به برگزاری نماز جماعت به امامت دو زن کرد. فرانس انفو در مقاله ای به همین بهانه به موضوع نمازخانه های مختلط پرداخته و می نویسد: نخستین مسجد مختلط در پاریس کار خود را از 7 سپتامبر آغاز کرد. این نمازخانه مختلط که در آن زن و مرد در کنار هم نماز را برپا می دارند، الزاما به مذاق همگان خوش نمی آید.

در مقاله ای که فرانس انفو روی سایت خود منتشر ساخته ابتدا به جدایی زنان از مردان در مساجدی مانند مسجد بزرگ پاریس اشاره دارد و می نویسد: جدایی زنان از مردان در این مسجد مورد رضایت همه حاضران است اما مبتکران راه اندازی مسجد مختلط از آن خشنود نیستند. آن ها با راه اندازی نمازخانه خود به نام "سیمرغ" در مسجد "فاطمه" (ع – م) نسبت به این وضعیت واکنش نشان می دهند."کاهینه بهلول" که امام این مسجد می باشد، دانشجوی دکتری در مدرسه کاربردی مطالعات عالی است، امیدوار است که با این قرائت جدید بتوان بهتر به چالش های زمان حاضر پاسخ گفت.

وی با اشاره به این که به عنوان یک زن، از این که در مساجد و اماکن مذهبی مکان های دست دوم به آن­ها اختصاص داده می شود، ناراحت است. 

بر اساس این خبر وی با استفاده از یک طرح مشارکتی اقدام به خرید مکان برای این نمازخانه کرده تا یک زن نیز بتواند به عنوان امام جماعت نماز برگزار کند.

در همین ارتباط "اریک ژفروآ"، استاد دانشگاه استراسبورک و اسلام شناس معتقد است که این امر نمی تواند مشکلی ایجاد کند زیرا در قرآن به این مساله هیچ اشاره ای نشده است. در اسلام هر چه که ممنوع نشده مجاز است. در تاریخ اسلام تا دوره های اخیر زنان مفتی وجود داشتند که حتی به مردان نیز آموزش می دادند. با برپایی این نمازخانه در واقع به دوران صدر اسلام باز می گردیم.

به گزارش فرانس انفو البته بسیاری به ویژه در جامعه مسلمانان با چنین تحلیلی مخالفند. "عبدا.. ذاکری"، دبیر کل شورای فرانسوی آیین اسلام به این موضوع با دید مثبتی نگاه نمی کند و می گوید: به لحاظ عرفی این که زنی در جلو مردی قامت خود را خم کند پسندیده نیست. ادیان قرن هاست آمده اند و قالب خود را یافته اند و نمی تواند یک شبه این قالب ها را بر هم زد.

وی در مورد موفقیت این ابتکار ابراز تردید کرده است. از طرفی کاهینه بهلول می گوید از سوی افراطیون "جادوگر کثیف" نام گرفته و تهدید به مرگ شده است. 

یادآوری می شود که کاهینه بهلول" از پدری الجزایری (از بلاد کابیل) و مادری فرانسوی به دنیا آمده و مادر بزرگ مادری اش یکی از یهودیان لهستانی بوده است. وی متاثر از شرین خانخان، نخستین امام زن مسجدی در دانمارک که از مادری فنلاندی و پدری سوری به دنیا آمده، بوده است.

کد خبر 1419

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =