۲۳ خرداد ۱۳۹۹ - ۱۰:۰۸

رادیو فرانس کولتور که به انتشار برنامه های فرهنگی اختصاص دارد با توجه به حادثه تروریستی که موجب واکنش شدید رهبران این کشور علیه تروریسم اسلامی گردیده است، میزگردی در خصوص این که آیا اسلام دینی سیاسی است، ترتیب داد.

رادیو فرانس کولتور که به انتشار برنامه های فرهنگی اختصاص دارد با توجه به حادثه تروریستی که موجب واکنش شدید رهبران این کشور علیه تروریسم اسلامی گردیده است، میزگردی در خصوص این که آیا اسلام دینی سیاسی است، ترتیب داد. در این برنامه از حضور "رمی براگ"، کارشناس و فیلسوف دوره باستان و قرون معاصر همچنین "سلیمان بشیر"، فیلسوف و کارشناس تاریخ علم دعوت شده بود. در این برنامه ابتدا به اظهارات "امانوئل ماکرون"، رئیس جمهوری فرانسه در روز تجلیل از ۴ پلیسی که به دست همکار اسلامگرای خود کشته شده بودند، اشاره شد. وی در این مراسم گفته بود: "آنان (پلیس های مقتول) زیر ضربات یک اسلام تحریف ‌شده ای که جز مرگ، ارمغانی ندارد، از پا درآمدند.

 رئیس جمهوری فرانسه ضمن تشبیه اسلام‌گرایی به "هیدرا"، هیولای افسانه‌های یونان باستان که سرهای متعددی داشت و هر بار که یکی از آن ها قطع می‌شد، سر دیگری به جای آن می‌روئید، خواستار بسیج فرانسویان و هشیاری آن ها برای مقابله با این پدیده شد. در میزگرد فرانس کولتور تلاش شرکت کنندگان بر این بود تا به این سوال که سال هاست در فرانسه مطرح می باشد و موافقین و مخالفین بسیاری دارد، پاسخ داده شود. آیا اسلام بالذاته دینی سیاسی است و آیا با سایر ادیان مخالف است و آیا قابلیت جمع شدن یا سازگاری با مدرنیته را دارد؟ آیا پیروان این دین بر أساس متون دینی آزادی لازم برای اعمال انتخاب خود را دارا می باشند؟ آیا اسلام با دمکراسی سازگار است؟

 سلیمان بشیر در صحبت هایی که در این خصوص ایراد کرد، گفت: نباید سوال را این گونه طرح کرد زیرا شما جوهره و ذات اسلام را در برابر جوهره جمهوریت قرار می دهید. مثلا در ایرلند قانون سقط جنین مدت هاست تصویب شده است اما مسیحیان مقاومت می کنند. وی گفت: اسلام را نباید مفرد نوشت باید آن را جمع دانست و در جهان اسلام گرایشات و سلایق متعددی وجود دارد. سلیمان بشیر در این میزگرد قرآن را کتاب قانون ندانست و آن را یک متن مذهبی می داند و می گوید: این تصور که متون قرآنی الزاما یک قانون است، صحیح نیست. 

رمی براگ نیز در این میزگرد اظهار داشت: مسیحیان دوره قرون وسطی افراد جنتلمن نبودند و کشتارهای زیادی انجام دادند اما در هر اقدامی فریاد یا شعار مسیحیت سرندادند. مساله این است که در اسلام همواره یک هسته سخت و تندرو وجود دارد که این اقدامات را به نام دین و با شعار الله اکبر انجام می دهد.

کد خبر 1504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 11 =