از میان بسیاری از عوامل مؤثر بر امنیت خاورمیانه، افراط گرایی و تروریسم نقش بسیار بدی داشته است. در سالهای اخیر، جامعه جهانی شاهد ربوده شدن و تحریف آموزه های واقعی اسلام توسط برخی نیروهای افراط گر بوده است، نیروهای افراطی از این طریق پشتیبانی نظری و روش شناختی برای طیف گسترده ای از اقدامات تروریستی انجام داده اند.

 "مجمع امنیت خاورمیانه" بزودی با حمایت چین برگزار خواهد شد، مقامات و دانشمندان ده ها کشور و سازمان های بین المللی از جمله کشورهای خاورمیانه برای بحث در مورد مسئله تاریخی چگونگی دستیابی به امنیت در خاورمیانه جمع می شوند و  این نشست از اهمیت بالایی برخورداراست. این امر به این دلیل است که در تاریخ خاورمیانه، تمدن پرشکوه و متنوعی به وجود آمده است و زادگاه مهمی از تمدن بشری به ویژه زادگاه اسلام و تمدن اسلامی است و امروزه نیز سرچشمه عملیات اقتصادی جهان و ترویج رفاه انسان است.

 اما متأسفانه، خاورمیانه زیبا و غنی سالهاست که گرفتار جنگ ها، درگیری ها و آشفتگی ها شده است. دلایل آن پیچیده است و مردم جهان آن را می بینند و دل غمگین می کنند. مردم خاورمیانه که در این وضعیت قرار دارند، مشتاق صلح، ثبات، سعادت و خوشبختی هستند و به پایان یافتن همه جنگ ها، درگیری ها و آشفتگی دل خوش می کنند. آنها مایل به همکاری با جامعه جهانی برای کشف راه ها و روش های دستیابی به امنیت در خاورمیانه هستند.جامعه بین المللی همچنین مایل به همکاری با مردم خاورمیانه برای ارتقاء امنیت در خاورمیانه است. چین به عنوان یک عضو مسئول جامعه بین المللی، مایل است مرحله ای را برای بحث و مشورت برای ارتقاء امنیت در خاورمیانه فراهم کند.

 از میان بسیاری از عوامل مؤثر بر امنیت خاورمیانه، افراط گرایی و تروریسم نقش بسیار بدی داشته است. در سالهای اخیر، جامعه جهانی شاهد ربوده شدن و تحریف آموزه های واقعی اسلام توسط برخی نیروهای افراط گر بوده است، نیروهای افراطی از این طریق پشتیبانی نظری و روش شناختی برای طیف گسترده ای از اقدامات تروریستی انجام داده اند. سازمان های تروریستی مختلف، برخی تضادهای اساسی را که در هر جامعه ای وجود دارد، اغراق می کنند و تحریف می کنند و از نقایص و اشتباهات اجتماعی در سیاست های داخلی و خارجی دولت استفاده می کنند. آنها برخی از جوانان را که دچار مشکلات زندگی هستند، شستشوی مغزی و تحریک می کنند و آنها را به سمت سازمان های تروریستی می کشانند تا در فعالیت های تروریستی شرکت کنند. در حال حاضر، کشورهایی که دارای آشفتگی در خاورمیانه مانند سوریه، عراق، یمن و لیبی هستند می توانند امواج افراط گرایی و تروریسم را ببینند. آنها بی رحمانه به مردم آسیب می رسانند و کارهای بسیار بدی انجام می دهند؛ آنها ثبات این کشورها را تضعیف می کنند و توسعه اقتصادی و پیشرفت اجتماعی را مانع می شوند. بنابراین، نخستین "مجمع امنیت خاورمیانه" از اهمیت گفتگوی تمدن سخن خواهد گفت، ماهیت افراط گرایی و تروریسم را افشا می کند، نقاب قلابی آنها را بر می دارد، و تبلیغ فعالانه گفتگو بین تمدنها را ترویج می کند، تصویر مثبت از اسلام را حفظ می کند، سوء تفاهم ها را از بین می برد، و همکاری بین کشورها در خاورمیانه و کشورهای خارج از منطقه را ایجاد می کند و برای تحقق امنیت در خاورمیانه پیشنهاداتی ارائه می دهد.

در مورد چگونگی اجرای گفتگوی موثر بین تمدن ها، نویسنده معتقد است که ابتدا باید مفهوم برابری بین تمدن های مختلف برقرار شود. در بین تمدنها فقط تفاوت ها وجود دارد، خوب یا بد وجود ندارد. تمدنها باید به یکدیگر احترام بگذارند و احترام متقابل نیز از طریق گفتگو میان تمدنها حاصل می شود. دوم، تمدنها می توانند هماهنگی و همزیستی متقابل داشته باشند. سوم، تمدنها می توانند با یکدیگر مبادله کنند و تجربه متقابل را یاد بگیرند، و با هم توسعه پیدا کنند.

البته برابری، احترام متقابل، تحمل، همزیستی متقابل، یادگیری متقابل، تعامل متقابل و توسعه مشترک در بین تمدنها به طور طبیعی حاصل نمی شود، باید تلاش های زیادی انجام شود به ویژه برخی موانع باید برطرف شوند. در سال های اخیر، بزرگترین موانع گفتگو میان تمدن ها ناشی از یکجانبه گرایی شدید و "معیار دوگانه" گسترده است. به عنوان مثال، سیاستمداران و محققان برخی از قدرتهای بزرگ غربی با تعصب و تبعیض نسبت به اسلام و مسلمانان روبرو هستند، تاکنون در سیستم گفتمان آنها، عباراتی مانند "تروریسم اسلامی (Islamic terrorism)" و "فاشیسم اسلامی (Islamic Fascism)" هنوز پر است. یعنی آنها مستقیماً اسلام و جمعیت مسلمان را با تروریسم و فاشیسم برابر می کردند. این تهمت به اسلام بزرگ و جمعیت عظیم مسلمان است. با تحقیق در مورد ریشه های عقیدتی آنها، دلیل چنین سخنان شرورانه به اسلام و مسلمانان، کاملاً از نژاد، مذهب، ارزش های استکبار و احساسات"برتری" آنها است. برای مثال دیگر، برخی از قدرتهای غربی ، واقعیت های تجاوز و اشغال اسرائیل از سرزمین فلسطین و محرومیت اسرائیل از حقوق و منافع قانونی فلسطین را نادیده گرفته و مبارزات مردم فلسطین علیه اشغال را "تروریسم" و حمله نظامی اسرائیل علیه غیرنظامی فلسطین را "ضد تروریسم" توصیف می کنند.

به عنوان نمونه دیگر ، برخی از قدرتهای غربی این واقعیت را نادیده گرفته اند که اسرائیل به سرزمین های فلسطین حمله و اشغال کرده و مردم فلسطین را از حقوق و منافع قانونی خود محروم کرده است و مبارزات مردم فلسطین علیه اشغال را "تروریسم" توصیف کرده است. این کاملا سیاه و سفید را دگرگون کرده و "معیار دوگانه" را اجرا کرده است. علاوه بر این، برخی از قدرتهای غربی حملات خشونت آمیز علیه منافع خود را "تروریسم" توصیف می کنند،  اما در مورد حملات تروریستی در کشورهای هدف خود، سخن دیگری  گفته اند، این نیز "معیار دوگانه" است. در برخی از کشورهای غربی، هنگامی که عاملان حملات خشونت آمیز شهروندان غربی هستند، مقامات اغلب آنها را به عنوان پرونده های جنایی عمومی توصیف می کنند، اما هنگامی که عاملان حملات خشونت آمیز مهاجران یا پناهندگان مسلمان هستند، آنها آن را "حمله تروریستی" مجاز می دانند. همه اینها نشان می دهد که تبعیض، تهمت و "معیار دوگانه" علیه اسلام و مسلمانان در جهان غرب در همه جا آشکار است. این همین اصلی ترین چالش پیش روی گفتگو بین تمدن ها است.  به عبارت دیگر، برای اینکه به خوبی گفتگو بین تمدن ها انجام شود، از یک سو جامعه جهانی باید گفتگوی دوستانه با کشورهای خاورمیانه و جهان اسلام برقرار کند، و از دیگر سو همبستگی و همکاری با کشورهای خاورمیانه و جهان اسلام را تقویت کند، به طور مشترک با قاطعیت در برابر غرور نژادی ، تعصبات مذهبی و "استانداردهای مضاعف" بجنگید.

از زمان های قدیم تاکنون، مردم چین تبادل دوستانه و دوستی با مردمان کشورهای خاورمیانه حفظ کرده اند. چین روابط دوستانه و همکاری با همه کشورهای خاورمیانه حفظ کرده است. چین به اسلام و تمدن اسلامی احترام می گذارد و به طور فعال در گفتگوهای متمدن، تبادل و همکاری با کشورهای خاورمیانه و جهان اسلام شرکت می کند. در حال حاضر، همکاری دوستانه چین با کشورهای خاورمیانه و جهان اسلام با فرصتهای مهم تاریخی روبرو است، از جمله تمایل به ساخت "یک کمربند و یک جاده" و دستیابی به پیشرفته های متقابل مفید و برنده برنده است؛ همچنین شامل تمایل یکدیگر از طریق گفتگو و مشورت برای کشف اصول دستیابی مشترک به امنیت در خاورمیانه به فرض احترام به حاکمیت، تمامیت ارضی، عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر و انتخاب راه های ملی، سیستم ها و مدل ها بر اساس قوانین بین المللی و منشور سازمان ملل است. تنها زمانی که خاورمیانه امن باشد، خاورمیانه می تواند به توسعه پایدار دست یابد، مردم خاورمیانه می توانند زندگی خوبی داشته باشند و جهان می تواند امن باشد. فقط با توسعه خاورمیانه می توان جهان را به خوبی توسعه داد و مردم دنیا زندگی خوبی می تواند داشته باشد.

خبرنگار : دونگ مَن یوان (Dong man yuan)

منبع : سایت "روزنامه رین مین"،  25 / 11 / 2019

کد خبر 1562

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =