۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۹

آقای بدر بن سالم بن حمدان العبری متولد سال1980 میلادی در منطقه السیب در مسقط می باشد. العبری مدرک لیسانس را در موسسه علوم شرعی عمان در سال 2003 و مدرک فوق لیسانس خود را در رشته علوم اسلامی از دانشگاه قدیس یوسف لبنان در سال 2006 اخذ نموده است.

محقق سرشناس عمانی بدر العبری

  آقای بدر بن سالم بن حمدان العبری متولد سال1980 میلادی در منطقه السیب در مسقط می باشد. العبری مدرک لیسانس را در موسسه علوم شرعی عمان در سال 2003  و مدرک فوق لیسانس خود را در رشته علوم اسلامی از دانشگاه قدیس یوسف لبنان در سال 2006 اخذ نموده است.ایشان رسما در بخش پژوهشهای دینی وزارت اوقاف و امور دینی عمان مشغول به کار است. از فعالیتهای جانبی ایشان می توان موارد ذیل را نام برد.

  • عضو انجمن کتاب و ادب سلطنت عمان
  • عضو کمیته فکر در انجمن کتاب و ادب سلطنت عمن
  • صاحب شبکه اجتماعی انس در یوتیوپ
  • دارای ستون هفتگی در بخش آراء در روزنامه عمان(سه شنبه ها) 
  • نویسنده رسمی روزنامه الکترونیکی شئون عمانیه به صورت ماهانه

نامبرده دارای مقالات، تحقیقات و پژوهشهای متعدد با موضوعات فقهی، تمدنی، فرهنگی و اجتماعی است. همچنین کتابها، سفرنامه ها و جزواتی نیز با مضوعات فوق نیز تالیف نموده است. صفحه اینستاگرام ایشان مملو از پستهایی با مضامین مصاحبه های علمی با دانشمندان ادیان  و مذاهب کشورهای متعدد است.

ایشان علاقه وافری به پژوهش و بررسی جامعه، مسائل فرهنگی، دینی و همچنین اجتماعی کشورمان دارد لذا بارها به جمهوری اسلامی ایران سفر نموده و یک سفر نامه نیز بدین منظور به تالیف نموده است. ایشان در سفرهای خود به جمهوری اسلامی ایران با ارتباط مستقیم با مخاطبین  به صورت  میدانی نسبت به کسب اطلاعات مورد نظر خود اقدام نموده و نظرات خود را به صورت شفاف و بدون ملاحظات سیاسی در شبکه های اجتماعی و جرائد رسمی کشور عمان اعلام می دارد.

ایشان در آخرین مقاله خود در باره جامعه ایران اینگونه نظر خود را مطرح می نماید:  " بعضی از منتقدان، بینش سیاست های کشورشان را با واقعیت جامعه انسانی در ایران اشتباه می‌گیرند و بنابراین اگر رابطه (سیاسی) بد باشد با فرافکنی کلیتی منفی درباره جامعه ایران ارائه و همه چیز را به سیاست ربط می دهند. و ملت بزرگی که جمعیت آن به نود میلیون نفر می رسد را محدود به حزب حاکم یا ولی فقیه و رهبر معظم انقلاب اسلامی می نمایند و از سوی دیگر کسانی هستند که گرایش های مذهبی یا فرقه ای دارند و ایران را به عنوان الگوی ایده آل در اجرای اسلام می‌بینند. نه تنها انتقادی را  نمی‌پذیرند بلکه بدان نزدیک هم نمی‌شوند، بنابراین یک تصویر ایده آل اغراق آمیز را  ارائه می نمایند. اما واقعیت این است که حکومت ایران مانند هر حکومت دیگری در جهان نشان دهنده جریانی در جامعه ایران است و جامعه ایرانی مانند هر جامعه  بشری دیگر محدود به جریان حاکم نمی‌باشد".

 شنیده ها حاکی از آن است که شخصیت و صراحت لهجه و ابراز نظرات ایشان به صورت شفاف در جرائد و شبکه های اجتماعی در جامعه عمان (با توجه به فضای محدود و بسته سیاسی کشور عمان)، و مهمتر از آن  ارتباط و مناظره و گتفگو با شخصیت های علمی ادیان مختلف (مسیحی، بهایی و...) و ارائه نظرات  روشنفکرانه، باعث شده است تا متدینین شیعه و سنی و حتی اباضیه موجود در کشور عمان نسبت به ایشان نظر مثبتی را نداشته باشند.

پیشنهادات:

 پیشنهاد این نمایندگی استفاده هر چه بیشتر از پتانسیل و نظرات و ایده های این محقق فعال توسط بخشهای تحقیقاتی، پژوهشی کشورمان است. ایشان ارتباط بسیار خوبی با برخی از پژوهشگران و محققان و دانشمندان ادیان مختلف درکشورهای عربی و اروپایی دارد.

بهره جستن  از روشنفکران، محققان و فرهنگیان کشورهای همسایه با گرایشهای علمی و معرفتی و صرف نظر از گرایشات  سیاسی و حکومتی می تواند در تقارب علمی و فرهنگی دانشمندان کشورمان کمک بسزایی بنماید

 

کد خبر 19488

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 5 =