شبکه اجتماعی ادناکلاسنیکی در روسیه با همکاری وزارت فرهنگ و پورتال "Kultura.RF"، پروژه ای فرهنگی با استفاده از آخرین فن آوری در زمینه هوش مصنوعی و بینایی کامپیوتر را، با استفاده از شاهکارهای نقاشی روسیه اجرا می کند.
با استفاده از فناوری تشخیص چهره، قهرمانان نقاشی ها و پرتره های معروف از هنرمندان روسی که در عکس آپلود شده است، توسط کاربران در موزه های روسیه شناخته می شود. در این طرح، علاوه بر معرفی آثار نقاشی معروف در روسیه، کاربران با علایق مشترک به وسیله انتشار عکس های خود، به یکدیگر معرفی می شوند. این پروژه همزمان با «شب موزه» در ۱۹ ماه می اجرا می شود.
در این طرح، همزمان با «شب موزه» در موزه های بزرگ روسیه، کاربران می توانند با تابلوهای برگزیده ای چون «دختری با هلو» والنتین سروف (گالری تریتیاکوفسکی) ،«پرتره لرمانتف» (موزه دولتی ارمیتاژ، سن پترزبورگ)، «پرتره اولگا الکساندورنا-گینز» ایلیا رپین (موزه دولتی هنرهای زیبا جمهوری تاتارستان، قازان) و برخی دیگر از نقاشی های معروف روسیه عکس گرفته و با استفاده از فن آوری تشخیص هویت در شبکه اجتماعی ادناکلاسنیکی آن را منتشر سازند. این عکس ها در یک پروفایل در شبکه اجتماعی ادناکلاسنیکی قرار می گیرند و از این طریق کاربران می توانند عکس سلفی خود با یکی از این نقاشی ها در شبکه های اجتماعی را با هشتگ ShedevryIzZapasnikov# منتشر کنند. در نتیجه شبکه اجتماعی ادناکلاسنیکی با استفاده از سیستم تشخیص چهره، در میان تمامی تصاویر منتشر شده در روز، این تابلو را تشخیص داده و تمام عکس های مرتبط با این نقاشی ها را در یک فایل در اختیار کاربران قرار می دهد.
بنابراین، انتشار این سلفی ها در کنار مشهورترین نقاشی ها در روسیه، در شبکه اجتماعی می تواند میزان محبوبیت آنها را در میان کاربران و شهروندان مشخص کند. در آینده، شبکه اجتماعی ادناکلاسنیکی به همراه وزارت فرهنگ در نظر دارد، پروژه ایجاد پروفایل هایی از نقاشی های معروف روسیه را در شبکه های اجتماعی ایجاد نماید. این پروفایل بر اساس میزان انتشار عکس های کاربران از نقاشی های معروف از بزرگترین موزه های هنر در سراسر روسیه بوجود خواهد آمد.
وادیم ونوکوف مشاور وزیر فرهنگ روسیه در خصوص این طرح گفت، «ما از فناوری های جدیدی که بتوانند مخاطبان بیشتری را به میراث فرهنگی کشور جلب نمایند، حمایت می کنیم. هوش مصنوعی به شبکه اجتماعی ادناکلاسنیکی کمک خواهد کرد تا توجه کاربران شبکه های اجتماعی را به میلیون ها شاهکار و آثار هنری در موزه های روسیه جلب نماید.»
مدیر شبکه اجتماعی ادناکلاسنیکی در روسیه در این خصوص گفت، «هدف ما این است که با استفاده از فن آوری، شبکه های اجتماعی را به یک تجربه جدید برای کاربران تبدیل کنیم؛ تا کاربران نه تنها از این شبکه ها برای برقراری ارتباط با دوستان و به اشتراک گذاری لحظات زندگی خود بپردازند، بلکه یادگیری را نیز موضوع اصلی زندگی خود قرار دهند.»
گفتنی است، شب موزه در ۱۸ ماه می در سراسر دنیا جشن گرفته می شود. در سال ۱۹۷۷ در یازدهمین کنفرانس بین المللی شورای بین المللی موزه به ابتکار شورای اتحاد شوروی، پروژه شب موزه تاسیس گردید. بدین ترتیب از سال ۱۹۹۷ تا کنون در بسیاری از کشورهای جهان «شب موزه ها» جشن گرفته می شود و شهروندان امکان استفاده رایگان از موزه ها را تا پاسی از شب دارند.
این پروژه فرصتی برای موزه ها برای افزایش تعداد بازدید، افزایش پتانسیل خود، استفاده از رویکردهای جدید خلاقانه می باشد. همچنین در این شب، موزه ها کارگاه های آموزشی، کنسرت ها، مسابقات فکری و برنامه های تفریحی برگزار می کنند.
"Kultura.RF" - پروژه آموزشی در خصوص شناسایی فرهنگ روسیه در عرصه های تاریخ ادبیات، معماری، موسیقی، سینما، تئاتر، و همچنین سنت های قومی و آثار تاریخی به شهروندان می باشد. این پورتال شامل مقالات، عکس ها، تحلیل ها و یادداشت های مرجع، پروژه های چند رسانه ای، آرشیو ها و بایگانی های هنر روسی، فیلم های مستند و انیمیشن، ادبیات کلاسیک است. در این وب سایت شما می توانید سفر مجازی خود را به صدها موزه کشور انجام دهید و به سفرهای توریستی مجازی به شهرهای دیگر روسیه بروید.
منبع خبر: وزارت فرهنگ فدراسیون روسیه
نظر شما