نشست شورای روابط بین اقوام در جولای امسال در شهر یوشکاراولا برگزار شد و درک متقابل اقوام به عنوان مهمترین مساله در همزیستی مسالمت آمیز اقوام مختلف، مرکز توجه این نشست بود؛ موضوعی که باید در همه سطوح و همه مناطق بسط پیدا کند. «ماریال» بهترین مکان برای چنین نشستی است، چرا که در این منطقه اقوام مختلف به طور مسالمت آمیز در کنار یکدیگر زندگی میکنند؛ در اینجا مانند مراکز کشور مساله سیاست ملی در جایگاه اول قرار دارد. این نشست به راهبردهای دولتی در امور منطقه ای و شهری اختصاص داشت.
ولادیمیر پوتین در این نشست اذعان داشت هدف، حفظ تنوع اقوام و ملیتهای روسیه و تقویت این اقوام است؛ البته مساله زبان مادری نیز در اینجا بسیار مهم است. وی در مورد زبان اضافه کرد: "آموزش زبان مادری به هیچ وجه نباید نادیده گرفته شود. زبان روسی به عنوان زبان دولتی و زبان تعاملات بین اقوام است و آن را نمیتوان با هیچ چیز جایگزین کرد. این زبان تنها مرجع معنوی کشور چند ملیتی ما است و این باید بر همه ما روشن باشد. زبانهای ملل روسی همچنین بخش جدایی ناپذیر فرهنگ ملیتهای آنها است." وی همچنین به جایگاه ظریف فرهنگ و سنتهای اقوام گوناگون پرداخت و برخورد خردمندانه با این سنتها را گوشزد کرد.
رئیس جمهور، سران مناطق را به کار اثر بخش و کار در حوزه های مختلف دعوت کرد. به اعتقاد وی، روابط میان اقوام در روسیه نسبت به ۱۵-۱۰ سال گذشته بسیار بهبود یافته است و باید از صلح و سازگاری صورت گرفته در جامعه به خوبی مراقبت کرد.
پوتین افزود: "نظر سنجیها نشان میدهد از هر پنج نفر در روسیه یک نفر فعالیتهای دولتهای محلی در حوزه روابط میان اقوام را ناکافی میشمرد."
پوتین در ادامه گفت: "در همه سازمانهای مدیریتی محلی به همان شکلی که در سطح فدرال و منطقه ای انجام میشود، باید مسئولانی جهت روابط بین اقوام گمارده شوند و به طور کل سوابق موجود در کشور ما در حوزۀ تحقق راهبردهای سیاست ملی دولتی گسترش یابد."
رئیس جمهور همچنین به میراثهای دیرینه کشور اشاره کرد که مردم از آنها بی اطلاع بودهاند و به خاطر عدم پرداختن به آنها به دست فراموشی سپرده شدهاند. وی در پایان به وحدت هر چه بیشتر در امور اقوام دعوت کرد و از سران خواست تا به دستیابی هر چه بیشتر به این مهم بپردازند.
منبع: سایت رسمی کرملین
نظر شما