متاسفانه مصرف مواد الکلی و مخدر در میان اقشار مختلف جامعه به ویژه نسل جوان در حال افزایش است. در این میان مسلمانان نیز به علت های مختلف همچون بیکاری بالا، شرایط اقتصادی نامناسب و غیره به سوی مواد مخدر سوق داده شده اند.

وزارت توسعه عدالت اجتماعی در پاسخ به سوالی درباره مصرف الکل و مواد مخدر در مجلس گفت: ۳ میلیون نفر از افراد گروه سنی ۱۰ تا ۱۷ ساله در کشور الکل مصرف می کنند که به معنای شیوع ۱.۳ درصدی این معضل در این گروه سنی است.

در همین گروه سنی ، ۲ میلیون نفر نیز حشیش استفاده می کنند که شیوع آن ۰.۹ درصد است. همچنین ۴ میلیون نفر (۱.۸ درصد) از مواد افیونی استفاده می کنند. داروهای آرام بخش و استنشاقی نیز به ترتیب ۲ میلیون (۰.۵۸ درصد) و ۳ میلیون نفر (۱.۱۷ درصد) مصرف کننده دارند.

علاوه بر این ، بیش از ۴۰۰ هزار نفر مصرف کننده مواد مخدر محرک از نوع آمفتامین (حدود ۰.۱۸ درصد) و ۲۰۰ هزار نفر(۰.۰۶ درصد) نیز کوکائین و ۲۰۰ هزارنفر (۰.۰۷ درصد) نیز در این گروه سنی مواد مخدر توهم زا مصرف می کنند.

درگروه سنی ۱۸-۷۵ سال نیز ۱۵۱ میلیون نفر(۱۷.۱ درصد) الکل ، ۲۹ میلیون نفر(۳.۳ درصد) حشیش، ۱۹ میلیون نفر (۲.۱ درصد) مواد افیونی، ۱۱ میلیون نفر (۱.۲۱ درصد) داروهای آرامبخش، ۶ میلیون نفر (۰.۵۸ درصد) مواد استنشاقی، ۲ میلیون نفر (۰.۱۸ درصد) مواد محرکِ آمفتامین، (۰.۱۳ درصد) مواد توهم زا  و حدود یک میلیون نفر (۰.۱۱ درصد) نیز کوکائین مصرف می کنند.

این ارقام در سال ۲۰۱۸ در یک بررسی ملی برای یافتن داده های میزان و الگوی مصرف مواد مخدر براساس ایالتهای مختلف در کشور به دست آمده است. وزارتخانه توسعه عدالت اجتماعی در ادامه پاسخ خود به نمایندگان گفته است که اقدام به تدوین و اجرای برنامه اقدام ملی برای کاهش تقاضای مواد مخدر کرده است.

روزنامه: ایندین اکسپرس 

کد خبر 4284

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =