براساس گزارش سالانۀ «مؤسسۀ رویترز» که به موضوع میزان اعتماد مردم کشورهای مختلف به رسانه‌های خود می‌پردازد، مردم فرانسه جزو افرادی هستند که به رسانه‌های کشورشان ‌اعتماد ندارند.

براساس گزارش سالانۀ «مؤسسۀ رویترز» که به موضوع میزان اعتماد مردم کشورهای مختلف به رسانه‌های خود می‌پردازد، مردم فرانسه جزو افرادی هستند که به رسانه‌های کشورشان ‌اعتماد ندارند. به‌نوشتۀ هفته‌نامۀ اکسپرس چاپ پاریس، در گزارش یادشده این بی‌اعتمادی در رسانه‌های مکتوب، دیداری و شنیداری قابل‌مشاهده است. در نسخۀ امسال این گزارش که هر سال منتشر می‌شود، نتایج بررسی‌ها در ۳۸ کشور مختلف (۲۴ کشور از اروپا از جمله فرانسه، ۶ کشور از قارۀ آمریکا، ۶ کشور از آسیا، یک کشور از اقیانوسیه و یک کشور از آفریقا) ارائه شده است.

در گزارش یادشده، تحقیق و بررسی با نظرسنجی بر روی ۷۵ هزار نفر انجام شده است. حدود ۴۲% از افرادی که در فرانسه از آن‌ها نظرسنجی شد، اظهار کردند که به رسانه‌های کشورشان اعتماد دارند. این نسبت در سال میلادی گذشته ۴۴% بوده است.

به‌رغم آنکه بسیاری از فرانسویان اخبار را از شبکه‌های اجتماعی دریافت می‌کنند، فقط ۲۳% اذعان کردند که می‌توان به این اخبار اعتماد کرد و ۳۳% نیز بیان کردند که به نتایج تحقیقات خود از طریق اینترنت، می‌توانند اعتماد کنند. این نسبت در برخی کشورهای اروپایی بسیار بیشتر از فرانسه است، به‌گونه‌ای که بیش از ۵۹% از مردم فنلاند، ۵۸% از مردم پرتغال، ۵۷% از مردم دانمارک و ۵۳% از مردم هلند، اعتماد خود را به رسانه‌های کشورشان اعلام کرده‌اند.

همین بررسی حاکی از آن است که در نظر ۵۱% از مردم، رسانه‌ها به فهم بیشتر رویدادهای خبری و تحولات جاری کمک می‌کنند در حالی که ۲۹% دیگر معتقدند که رسانه‌ها در واقع ابزاری برای کتمان و انحراف افکار از موضوعات جدی هستند. هرچند نتایج این بررسی نشان می‌دهد که موضوع کاهش اعتماد مردم به رسانه‌ها در بسیاری از کشورها دیده می‌شود، اما در فرانسه پدیده‌ای مانند بروز بحران جلیقه‌زردها در تشدید این کاهش سهم بسیاری داشته است. طبق نتایج این بررسی، در میان رسانه‌های فرانسوی، روزنامۀ لوموند با کسب ۶.۳۶ از نمرۀ ۱۰ بالاترین میزان و شبکۀ اول تلویزیون فرانسه با کسب ۴.۹۴ پایین‌ترین میزان اعتماد را نزد مردم فرانسه دارند.

همچنین در بخش پایانی این بررسی آمده است که فقط ۹% از فرانسویان در رسانه‌های آنلاین عضویت دارند که این نسبت در مقایسه با کشورهای همسایۀ فرانسه مانند اسپانیا (با ۱۰%)، آلمان (با ۸%)، ایتالیا (با ۷%) تقریباً مشابه است، اما از کشورهای اسکاندیناوی مانند سوئد (با ۳۵%) یا نروژ (با ۳۴%) بسیار فاصله دارد.

منبع: هفته نامه اکسپرس مورخ  ۲۰۱۹/۱/۲۴

کد خبر 486

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 4 =