جایزه موسیقی ملی روسیه به اختصار РНМП، جایزه‌ی سالانه‌ی موسیقی در کشور روسیه است که توسط "صندوق حمایت موسیقی ملی" و چهره های برجسته موسیقی روسیه تأسیس شده است. این جایزه هر سال در پایان دسامبر به بالاترین دستاوردهای موسیقی اهدا می شود. بنیانگذاران صندوق و مولفان ایده این جایزه: میخائیل گوتسریف شاعر و سرمایه¬گذار، ایگور کروتوی آهنگساز و تهیه کننده و مدیر رسانه، یوری کوستین نویسنده هستند. یوری کوستین، رئیس صندوق حمایت از موسیقی روسی و جایزه موسیقی ملی روسیه است.

تاریخچه جوایز ادبی در روسیه- بخش دوم

الف- موسیقی:

جایزه موسیقی ملی روسیه به اختصار РНМП، جایزه‌ی سالانه‌ی موسیقی در کشور روسیه است که توسط "صندوق حمایت موسیقی ملی" و چهره های برجسته موسیقی روسیه تأسیس شده است. این جایزه هر سال در پایان دسامبر به بالاترین دستاوردهای موسیقی اهدا می شود.

 بنیانگذاران صندوق و مولفان ایده این جایزه: میخائیل گوتسریف[۱] شاعر و سرمایه­گذار، ایگور کروتوی[۲] آهنگساز و تهیه کننده و مدیر رسانه، یوری کوستین[۳] نویسنده هستند. یوری کوستین، رئیس صندوق حمایت از موسیقی روسی و جایزه موسیقی ملی روسیه است.

 اعضای آکادمی موسیقی روسیه، نمایندگان برجسته صنعت موسیقی این کشور هستند: آنا نتربکو[۴]، دنیس ماتسوئف[۵]، آلا پوگاچوا[۶]، یوری باشمت[۷]، ایگور کروتوی[۸]، میخائیل گوتسریف[۹]، یوری کوستین[۱۰]، ایگور ماتوینکو[۱۱]، ماکسیم فادئف[۱۲]، کنستانتین ملادزه[۱۳]، والری ملادزه[۱۴]، ویکتور دروبیش[۱۵]، یوسیف پریگوژین[۱۶]، یانا رودکوفسایا[۱۷]، نیکولای باسکوف[۱۸]، فیلیپ کرکوروف[۱۹]، کریستینا اورباکایت[۲۰]، آندری ماکارویچ[۲۱] و بسیاری دیگر هستند.

معرفی نامزدهای دریافت جایزه اصلی موسیقی کشور روسیه توسط نمایندگان شرکت کنندگان یعنی شرکت های ضبط موسیقی، تولیدکنندگان و مراکز تولید انجام می شود. هر نماینده حق معرفی یک نامزد در هر شاخه ی موسیقی را دارد. رأی گیری توسط اعضای هیئت داوران جایزه - نمایندگان برجسته صنعت موسیقی روسیه انجام می شود.

پس از معرفی نامزدها، اعضای هیئت داوران در وبسایت جایزه به متقاضیان رأی می دهند و در هر گروه فقط یک نفر را انتخاب می کنند. شمارش آرا به طور خودکار و با نظارت بر رویه رأی گیری توسط بازرس جایزه انجام می شود. پس از پایان رای گیری، نتایج برای شمارش آرا به شرکت حسابرسی بین المللی ارائه می شود.

پس از محاسبه، اطلاعات مربوط به برندگان و برگزیدگان نهایی توسط ممیزی طبقه بندی می شود پاکت های مهر و موم شده توسط بازرس تا روز مراسم اهدای جایزه نگهداری می شود. طی این مراسم، رئیس آکادمی بنیاد موسیقی روسیه برای اعلام عمومی برندگان جایزه، مستقیماً روی صحنه پاکت نامه هایی را به شرکت کنندگان در مراسم تحویل می دهد. بنابراین نامزدها مستقیماً در صحنه شناخته می شوند و حتی برگزارکنندگان مسابقه نیز به این اطلاعات دسترسی ندارند.[۲۲]

  به برندگان یک دیپلم و یک تندیس طلایی منحصر به فرد «Prima»  (اثر آلکسی سچنوف و آنتوان سیمانی) اعطا می شود، که این تندیس بر اساس زندگی دختری الهام گرفته از موسیقی، شخصیت پردازی شده است. آیین نامه اعطای جایزه  РНМП از سال ۲۰۱۶ تصویب شده است.

اعطای جایزه موسیقی ملی روسیه در چند مرحله انجام می شود:

-  معرفی نامزدها و تأیید درخواست ها.

- رای گیری الکترونیکی اعضای هیئت داوری.

- شمارش آرا توسط یک سیستم خودکار با نظارت بر رویه رأی گیری توسط مسئول مربوطه ی جایزه.

-  انتخاب پنج نامزد نهایی و مشخص شدن برندگان توسط بازرس جایزه.

-  اعطای رسمی جایزه به برندگان.

ب- سینما

پس از جنگ جهانی دوم ، فقط چند فیلم شوروی در خارج از کشور موفق بودند. این امر به این دلیل است که ویژگی های خاص زندگی شوروی برای تماشاگران خارجی قابل درک و جالب نبود. از طرف دیگر، در اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی، دسترسی به سینمای خارجی به دلایل ایدئولوژیک بسیار محدود بود. در داخل اتحاد جماهیر شوروی، سینمای شوروی رواج داشت، صنعت فیلم سازی درآمد قابل توجهی برای این کشور به همراه داشت.

در اواخر دهه ۱۹۵۰ ، اوضاع شروع به تغییر کرد. دوره ذوب شدن یخ ها به این واقعیت کمک کرد که سبک سینمای شوروی تغییر کند- میزان آسیب های موجود در فیلم ها کاهش یافت  و به نیازها و نگرانی های مردم عادی نزدیک شد.

با آغاز پرسترویکا، سینمای شوروی تغییر شکل داد (پنجمین کنگره اتحادیه سینماگران در ماه مه سال ۱۹۸۶ برگزار شد و در اواخر دوره تاریخ سینمای شوروی به یک رویداد مهم تبدیل شد). فیلم هایی که تاکنون به سبب صراحت، اکران نمی شدند، به نمایش درآمد که این امر نشان دهنده تغییرات جامعه شوروی بود.

تا سال ۱۹۸۷ ، سال تأسیس جایزه ملی نیکا، شاخص ترین و بی نظیرترین نوع در اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی جایزه طلای جورج در جشنواره بین المللی فیلم مسکو بود. در سال ۲۰۰۲، جایزه فیلم عقاب طلایی به عنوان نمادی از احیای سینمای ملی و جستجوی اصالت فیلمبرداری روسیه به دو نشان مهم فیلم روسیه اضافه شد.

جشنواره بین المللی فیلم مسکو

جشنواره فیلم مسکو برای اولین بار در سال ۱۹۳۵ به ابتکار ژوزف استالین "رهبر همه مردم" برگزار شد. بعد از جشنواره فیلم ونیز، دومین جشنواره مشهور جهان محسوب می شد و برای پخش شیوه زندگی شوروی در سراسر جهان تاسیس شده بود. اولین جشنواره فیلم "جشنواره فیلم شوروی در مسکو" نام داشت. این فیلم ها از نوزده کشور جهان ارسال شده بودند. افتتاحیه در ۲۱ فوریه در سینما «اودارنیک »انجام شد. ریاست هیئت داوران را سرگئی آیزنشتاین بر عهده داشت. با این وجود، ایده جشنواره با خیال راحت از بین رفت - جنگ آغاز شد و سینما در پس زمینه محو شد.

جشنواره بین المللی فیلم مسکو تنها بعد از گذشت ۲۴ سال، در سال ۱۹۵۹ احیا شد. اولین جشنواره بین المللی فیلم مسکو (ММКФ) با شعار: "برای اومانیسم سینمایی، برای صلح و دوستی بین مردم!" برگزار شد. از آن زمان تا سال ۱۹۹۷، جشنواره هر ۲ سال یکبار برگزار می شد. در سال ۱۹۹۸، جشنواره به دلیل مشکلات مالی لغو شد. از سال ۱۹۹۹ تا به امروز رئیس جشنواره بین المللی فیلم مسکو نیکیتا میخالکوف است و از همان سال این جشنواره هر ساله برگزار می شود.

در سال ۱۹۷۲، جشنواره بین المللی فیلم مسکو رده "A" را دریافت کرد، بنابراین در رده­ی جشنواره های کن، برلین، سن سباستین، ونیز قرار گرفت. طبق قوانین، فیلم هایی که هنوز در سایر نمایش های بین المللی فیلم به نمایش درنیامده اند، می توانند در کلاس "A" جشنواره شرکت کنند.

جشنواره فیلم "کیناتاوار[۲۳]"

کیناتاوار جشنواره فیلم روسی است که از سال ۱۹۹۱ در سوچی برگزار می شود. این دومین جشنواره مهم فیلم در روسیه پس از جشنواره بین المللی فیلم مسکو است.

" کیناتاوار" در تابستان، در نیمه اول ماه ژوئن برگزار می شود و هشت روز طول می کشد. در این مسابقه فیلم هایی که در روسیه فیلمبرداری شده اند و همچنین فیلم هایی که جوایز فیلم های بین المللی را دریافت کرده اند شرکت می کنند.

جشواره ی "کیناتاوار" با طیف گسترده ای از نامزدها مشخص می شود، از جمله دسته بندی "فیلم ها برای همه"، "سینما برای نخبگان"، فیلم های روسی، "رقابت بزرگ"، بهترین بازیگران زن و مرد، بازیگران خارجی، جوایز ویژه فیلمنامه نویسان. به برندگان جایزه ویژه ریاست جمهوری به دلیل سهم خود در توسعه فیلمبرداری در روسیه اعطا می شود.

جایزه ملی فیلم "نیکا"[۲۴]

جایزه نیکا در سال ۱۹۸۷ توسط دبیرخانه اتحادیه سینماگران اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی تاسیس شد. بنیانگذار و مدیر هنری جایزه جولیس گاسمن است.

این جایزه حرفه ای ابتدا بر اساس رأی دموکراتیک اعطا شد که در آن همه اعضای اتحادیه اتحادیه فیلمسازان مجاز به شرکت در آن بودند. از اوایل دهه ۱۹۹۰، برندگان با رأی مخفی اعضای آکادمی هنرهای سینمایی مشخص می شوند که شامل نمایندگان کلیه تخصص های فیلمبرداری است که از شعب منطقه ای اتحادیه سینماگران روسیه به نمایندگی اعطا می شوند. امروز آکادمی هنرهای سینمایی تمام روسیه ۶۲۱ نفر دارد. اولین رئیس آکادمی هنرهای سینمایی روسیه "نیکا" ویکتور مرژکو، فیلمنامه نویس و نمایشنامه نویس بود.

مطابق با مقررات فعلی "نیکا"، نویسنده حق دارد به طور رسمی از شرکت در مسابقه خودداری کند. با این حال، میخالکوف به نامزدی های "نیکا" در دو دسته که شخصاً مربوط به او نبود اعتراض نکرد - "بهترین موسیقی برای یک فیلم" و "بهترین بازیگر". الکساندر سوکوروف کارگردان همچنین در نامزدهای "بهترین فیلم بلند" و "بهترین کارگردانی" فیلم "اسکندر" را از "نیکا" به خاطر آورد.

جایزه عقاب طلایی:

جایزه عقاب طلایی در ۴ مارس ۲۰۰۲ در جلسه بنیانگذار آکادمی ملی علوم و هنرهای سینمایی تاسیس شد.

در ۲۴ سپتامبر ۲۰۰۲، تصمیم بر این شد که مراسم اعطای جایزه اصلی فیلم عقاب طلایی، برنامه ریزی شده در ۲۷ سپتامبر ۲۰۰۲، به دلیل حوادث غم انگیز در اوستیای شمالی، هنگامی که سرگئی بودروف و گروه فیلمبرداری اش در اثر سقوط یخچال طبیعی جان باختند ، لغو شود. به همین دلیل، اولین مراسم اهدای جایزه فقط در ۲۵ ژانویه ۲۰۰۳ برگزار شد.

مجسمه جایزه "عقاب طلایی" از برنز طلاکاری شده ساخته شده و روی پایه های یاس قرار گرفته است. سازنده و طراح آن مجسمه ساز ویکتور میتروشین است.

تصاویر و آثاری که در رده های خود چندین مقام برتر را کسب کرده اند (پنج فیلم برتر و سه اثر برتر) با توجه به نتایج رای گیری به عنوان نامزدهای این جایزه اعلام می شوند. برای رای گیری مکرر که برندگان را در هر نامزدی مشخص می کند، فهرست نامزدها فقط برای اعضای آکادمی ارسال می شود.

ج- تئاتر (هنرهای تئاتر):

جایزه و جشنواره ملی تئاتر "ماسک طلایی"[۲۵] توسط اتحادیه کارگران تئاتر فدراسیون روسیه در سال ۱۹۹۴ تاسیس شد. اولین مراسم اهدای جایزه در ۱۳ مارس ۱۹۹۵ به دنبال نتایج آخرین دوره تئاتر مسکو برگزار شد. از سال بعد، جایزه ماسک طلایی جایزه ملی را کسب کرد - تنها جایزه روسیه که انواع و اقسام هنرهای نمایشی را با هم ادغام می کند: اپرا ، باله ، رقص مدرن ، اپرت و موسیقی ، تئاتر درام و تئاتر عروسکی.

ماسک طلایی جایزه­ای حرفه ای است که به عنوان احترام و شناخت از دستاوردهای برجسته هنرمندان توسط همکاران به همکارانشان اعطا می شود. این جایزه هیچ ارزش پولی ندارد و نشانی یادبود اعطا می شود که براساس طرح طراح معروف صحنه شینسیتسا [۲۶]ساخته شده است.

برای طراحی پوستر مسابقه جشنواره، شورای تخصصی متشکل از منتقدان برجسته تئاتر از جهات مختلف تشکیل می شود. با توجه به نتایج این جشنواره که هر ساله در مسکو برگزار می شود، هیئت داوران حرفه ای، که شامل بازیگران ، کارگردانان ، هنرمندان و دیگر کارگران تئاتر است ، جوایز بهترین آثار فصل گذشته تئاتر را اهدا می کنند.

جایزه ماسک طلایی در نامزدهای سنتی رقابتی اعطا می شود: بهترین اجرای فصل ، کارگردان ، رهبر ارکستر ، هنرمند ، طراح رقص ، نقش زن و مرد و غیره.

از سال ۱۹۹۶، جایزه ویژه "منتقدان و روزنامه نگاران" معتبر در جشنواره اهدا می شود. بنابراین، نظر هیئت داوری حرفه ای نیز با قضاوت بینندگان حرفه ای بررسی می شود.

جشنواره ماسک طلایی قلمروی برای ارتباط متخصصان از سراسر جهان است. با حمایت شورای بریتانیا ، موسسه گوته، مرکز فرهنگی فرانسه و هیئت کمیسیون اروپا در روسیه، یک برنامه جدی بین المللی ایجاد و با موفقیت اجرا شد، از جمله کلاسهای استاد ، سخنرانی ها و سمینارها به رهبری معلمان برجسته تئاتر در روسیه و اروپا در سال ۲۰۰۰ ، برای اولین بار ، در چارچوب برنامه بین المللی "ماسک طلایی" ، نمایش غیر رقابتی بهترین نمایش های روسی در سال های مختلف "پرونده روسیه" برگزار شد. مهمانان این برنامه کارگردانان ، تهیه کنندگان و کارآفرینان جشنواره های مشهور تئاتر بین المللی مانند BITEF ، آوینیون ، ادینبورگ ، هلند و دیگران بودند.

"کریستالنایا توراندوت"[۲۷]

این جایزه در سال ۱۹۹۱ توسط انجمن چهره های فرهنگی "موسیقی آزادی" به ریاست باریس بلنکی تاسیس شد. این انجمن که شامل چهره های برجسته فرهنگ روسیه - نویسندگان ، موسیقیدانان ، کارگران تئاتر ، روزنامه نگاران و غیره است ، بزرگترین پدیده های زندگی تئاتر مسکو را وظیفه اصلی خود می داند. این جایزه دارای یک جایزه خصوصی و مستقل است که هر ساله براساس نتایج فصل گذشته تئاتر مسکو اهدا می شود. این جایزه ارزش پولی ندارد و با نشان مجسمه ای کریستالی اعطا می شود.

برای شناسایی "بهترین ها از بهترین ها"، شورایی از خبرگان تشکیل می شود که نامزدها را در حوزه های مختلف: بهترین کارگردان ، طراح صحنه ، نقش های زن و مرد و همچنین در یک نامزدی ویژه "برای خدمات طولانی و شجاعانه به تئاتر" معرفی می کند. هیئت ژوری که سالانه از چهره های مشهور فرهنگی تشکیل می شود ، تصمیم نهایی را در مورد تأیید برندگان می گیرد. مراسم اهدای جوایز در کاخ شرمتف در کوسکوو برگزار می شود.

جایزه استانیسلاوسکی:

بنیاد استانیسلاوسکی به پاس خدمات کارگزاران خلاق تئاتر و همچنین نمایندگان نهادهای اداری و ساختارهای تجاری که سهم بسزایی در پیشرفت هنر تئاتر داشته اند، تأسیس شده است. این جایزه به بازیگران ، کارگردانان ، طراحان صحنه ، آهنگسازان ، نمایشنامه نویسان ، مربیان تئاتر و منتقدان ، برگزارکنندگان تئاتر و حامیان هنر اهدا می شود. یکی از اهداف این جایزه حمایت از نام های جدید در همه زمینه های هنرهای نمایشی است.

جایزه استانیسلاوسکی هر ساله با تصمیم هیئت داوران متشکل از چهره های برجسته تئاتر و عمومی روسیه اعطا می شود. ترکیب هیئت داوران با تصمیم موسسان تصویب می شود.

جوایز در رشته های : بهترین نقش آفرینی مرد در این فصل ، بهترین نقش آفرینی زن ، کارگردان ، طراحی صحنه برای یک نمایش ، موسیقی برای یک نمایش ، بهترین معلم تئاتر ، نقد ، نمایشنامه نویسی و ایجاد یک تئاتر جدید اعطا می­شود. همچنین سه جایزه ویژه به دلیل سهم ویژه در توسعه هنر تئاتر در روسیه وکشورهای مستقل مشترک المنافع و تئاتر جهان اهدا می شود.

از سال ۱۹۹۷ ، بنیاد استانیسلاوسکی جایزه ماهانه برتر مسکو را تاسیس کرد که برای بهترین بازیگری یا کارگردانی در نمایش های اول ماه اهدا می شود.

برای اهدای جایزه به نمایندگان دنیای تجارت - حامیان و حمایت کنندگان تئاتر - جایزه افتخاری ویژه استانیسلاوسکی تاسیس شده است. این جایزه شامل پاداش های مالی نمی شود.

تاسیس تئاتر هنری مسکو:

چخوف و شرکت شرق و غرب در سال ۱۹۹۵. برندگان جایزه در جشنواره سالانه اجراهای رپرتوار کلاسیک تئاترهای مسکو مشخص می شوند. جوایزی به بهترین کارگردان ، برای بهترین بازی در نقش یک زن و مرد ، یک طراح صحنه و خدمات ایثارگرانه و فداکارانه به تئاتر اهدا می شود. [۲۸]


[۱] Михаил Гуцериев

[۲] Игорь Крутой

[۳] Юрий Костин

[۴] Анна Нетребко

[۵] Денис Мацуев

[۶] Алла Пугачёва

[۷] Юрий Башмет

[۸] Игорь Крутой

[۹] Михаил Гуцериев

[۱۰] Юрий Костин

[۱۱] Игорь Матвиенко

[۱۲] Максим Фадеев

[۱۳] Константин Меладзе

[۱۴] Валерий Меладзе

[۱۵] Виктор Дробыш

[۱۶] Иосиф Пригожин

[۱۷] Яна Рудковская

[۱۸] Николай Басков

[۱۹] Филипп Киркоров

[۲۰] Кристина Орбакайте

[۲۱] Андрей Макаревич

[۲۳] Кинотавр

[۲۴] Ника

[۲۵] Золотая Маска

[۲۶] О.А.Шейнциса

[۲۷] ХРУСТАЛЬНАЯ ТУРАНДОТ

کد خبر 6361

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 15 =