دانشگاه لاهور که زوج جوانی را به دلیل پیشنهاد ازدواج در دانشگاه و سپس در آغوش گرفتن یکدیگر اخراج کرد

دانشگاه لاهور که زوج جوانی را به دلیل پیشنهاد ازدواج در دانشگاه و سپس در آغوش گرفتن یکدیگر اخراج کرده بود اکنون لعل چند مالهی، دبیر پارلمانی وزارت حقوق بشر به صحنه آمده و نسبت به این موضوع مخالفت خود را به دانشگاه اعلام نموده و درخواست ورود مجدد هر دو را کرده است. وی اقدام دانشگاه مذکور را ظلم و سوء استفاده خوانده است.

         براساس جزئیات گزارش، لعل چند مالهی این موضوع را طی نامه ای به مدیریت دانشگاه لاهور نوشت و در آن نامه گفت: فرصت ندادن به دانشجویان برای توضیح جزئیات حادثه و اخراج آن ها از دانشگاه  مذکور بدون بررسی سخت گیری بیش از حد محسوب می شود.

       وی در نامه خود اقدام دانشگاه را به عنوان روشی نامناسب توصیف کرد و گفت: می توان با مشاوره چنین رفتار را بهبود بخشید. اما چنین امکانات از طرف مدیریت دانشگاه ها ارائه نمی شود. وی گفت: اخراج دانشجویان از دانشگاه قطعاً یکی از موارد واضح نقض حقوق بشر دانشجویان است.

         وی در این نامه گفت: پسر و دختر هیچ جنایت جدی مرتکب نشده اند که به خاطر آن به سختی مجازات و از دانشگاه اخراج شوند واین تصمیم دانشگاه باعث خرابی مشاغل آن ها خواهد شد.

         در این نامه آمده است زوج مذکور به مناسبت روز جهانی زن به یکدیگر پیشنهاد ازدواج داده بودند و این نوع آزادی در ماده ۱۶ اعلامیه جهانی حقوق بشر که پاکستان هم عضو آن است، گنجانده شده و موجود است. همچنین این آزادی تحت کنوانسیون حقوق مدنی و سیاسی سازمان ملل متحد است.

         دبیر پارلمانی وزارت حقوق بشر گفت: این تصمیم جدی دانشگاه پیام منفی را در سطح ملی و بین المللی ارسال کرده است که دانشگاه پاکستانی پیشنهاد ازدواج دانشجویان را نپذیرفت.

        وی گفت: هیچ زنی در کمیته بررسی انضباطی وجود ندارد در حالی که در این پرونده دختر و پسری در این ماجرا دخیل هستند.

        لعل چند مالهی گفت: بیشتر جمعیت پاکستان را نسل جوان تشکیل می دهد بنابراین ما باید آرزوهای نسل جوان را درک کنیم. وی تصریح کرد: من طرفدار ایجاد شخصیت اخلاقی به عنوان بخشی از برنامه درسی آموزش عالی و فعالیت های خارج از برنامه هستم، اما فکر نمی کنم اقدامات شدید مانند اخراج دانشجویان بتواند این هدف را محقق کند، تأکید می کنم اخراج دانشجویان از دانشگاه نقض حقوق بشر است.

       وی در پایان نامه خود، لعل چند مالهی دبیر پارلمانی وزارت حقوق بشر از مدیریت دانشگاه خواسته است که این دو دانشجو را مجدداً در دانشگاه پذیرفته و در تصمیم خود تجدید نظر کند.

ملاحظه:

      نزد همه مذاهب اسلامی قبل از عقد شرعی در آغوش گرفتن نامحرم آن هم در ملاء عام جایز نیست لذا شاید تصمیم دانشگاه به دلیل پیشنهاد ازدواج زوج مذکور نبوده، بلکه به دلیل در آغوش گرفتن یکدیگر بوده است، اما با توجه به انظباط داخلی این دانشگاه که توسط مطبوعات منعکس شده و دانشجویان دختر در لباس نامناسب هستند و با دانشجویان پسر نیز در اختلاط هستند، چنین حوادثی در محیط دانشگاه خلاف انتظار نیست و با اینکه در جامعه این جرم بسیار سنگین است، ولی بدون بررسی جزئیات اخراج می شوند لذا با توجه به امضاء قطعنامه سازمان ملل، به نظر می رسد این حادثه مقدمه ای برای آزادی نسل جوان خواهد بود زیرا دولت پاکستان در مقابل جامعه جهانی نمی تواند استقامت نماید و مدیریت دانشگاه مذکور می توانست به جای بزرگ جلوه دادن این مسئله در سطح جهان، با سرزنش، جریمه و هشدار این مسئله را کنترل و مدیریت نماید.

کد خبر 6421

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =