مسئولین دولت در کویته شش مدارس ایرانی را به دلیل فعالیت های غیرقانونی، پلمپ کردند

براساس گزارش مسئولین دولت بلوچستان، تیمی از بخش آموزش و پرورش کویته به همراه نهادهای امنیتی عملیاتی را انجام داده و موادی غیر قابل قبول را از مدارس کشور خارجی، در حین عملیات بازیابی کردند.

     محمد ذوهیب الحق، معاون بخشدار شهر کویته به اردو نیوز گفت: برنامه درسی ایران به جای برنامه درسی پاکستان در این مدارس که بدون اجازه در منطقه جاده کرانی و مناطق مجاور کویته فعالیت می کردند، آموزش داده می شد.

     وی گفت: روسای این موسسات آموزشی ایرانی هستند و معلمان این موسسات آموزشی نیز شامل تعدادی از معلمان خارجی هستند.

   براساس اظهارات شبیر احمد، مدیر نظارت و ارزیابی" بنیاد آموزش و پرورش بلوچستان"  شکایتی دریافت شده بود که مدارسی به طور غیرقانونی در مناطق مختلف کویته برنامه درسی خارج از کشور را آموزش می دهند.

  پس از تحقیق، مشخص شد ده مدرسه در مناطق مذکور وجود دارد. شش مدرسه واقع در جاده کرانی و منطقه هزاره هستند که این مدارس پلمپ شدند، همچنین علیه چهار مدرسه دیگر نیز اقدام قانونی بعمل می آید.

  وی گفت: مدارسی که پلمب شدند از سه دهه گذشته فعالیت های غیر قانونی داشتند و به صدها دانش آموز پاکستانی دوره های برنامه آموزشی خارجی به زبان فارسی آموزش داده می شد و این کار غیرقانونی است.

  وی افزود: مدارس پلمپ شده به دلیل نبودن برنامه درسی مناسب و دانش آموزان واجد شرایط، هیچ گونه وابستگی به یکی از هیأت های آموزشی و امتحانی پاکستان نداشتند و حضور آن ها در امتحانات هیات های امتحانی پاکستان ممکن نبود، زیرا هیچ یک از هیأت های مدیره پاکستان برای آن ها مدرک تحصیلی صادر نمی کرد.

   محمد ذوهیب الحق گفت: طی این عملیات، موادی"غیرقابل قبول" نیز از مدارس مذکور کشف شده و آژانس های امنیتی آن را بازداشت کرده و تحقیقات را در این زمینه آغاز کردند.

    شبیر احمد مدیر بنیاد آموزش و پرورش بلوچستان گفت: مدارس پلمب شده در سال ۱۹۹۱ براساس تفاهم نامه ای تأسیس شدند، اما پس از آن مدارس مذکور ثبت نام نکردند و مجوزی را دریافت نکردند، در حالی که بر اساس قانونی که توسط مجلس بلوچستان در اکتبر ۲۰۱۵ تصویب گردید، مدارس خصوصی در سراسر بلوچستان ملزم به ثبت نام در اداره ثبت و بخش موسسات آموزشی خصوصی بلوچستان (BPEIRA) هستند.

   براساس اظهارات شبیر احمد، مدارس خارجی در بلوچستان وجود دارند، اما آن ها به هیأت های آموزشی پاکستان وابسته هستند.

   شبیر احمد گفت: مدارس مذکور نیز درخواست ثبت کرده بودند، اما به دلیل واجد شرایط نبودن آن ها، از جمله واجد شرایط نبودن برنامه درسی و دانش آموزان این مدارس، درخواست آنها برای ثبت رد شد، اما این مدارس تا کنون فعالیت های آموزشی خود را به طور غیر قانونی ادامه داده اند.

   شبیر احمد گفت: معلمان و کارمندان این مدارس، ایرانی هستند و ممکن است آن ها از کشور همسایه بودجه ای دریافت کرده باشند لذا وضعیت مالی این مدارس توسط نهادهای امنیتی در دست بررسی است.

  وی گفت: برخی از معلمان محلی این مدارس به "سایت شهروندان" در مورد عدم دریافت حقوق، شکایت کرده بودند. وی گفت: مدارس خارجی در بلوچستان وجود دارد، اما آنها به هیأت های آموزشی پاکستان وابسته هستند و برنامه درسی آنها نیز پاکستانی است.

   عبدالخالق هزاره، وزیر آموزش و ورزش بلوچستان و رئیس حزب دموکراتیک هزاره به اردو نیوز گفت: در اکثر مدارس پلمب شده ایرانی، دانش آموزان جامعه هزاره تحصیل می کنند و پس از اتمام تحصیلات ابتدایی، به دلیل واجد شرایط نبودن برای مدارج بعدی، در مدارس پاکستان پذیرش نمی شوند، زیرا برای آموزش عالی به کشور همسایه (ایران) می روند.

   عبدالخالق هزاره، ضمن حمایت از اقدام علیه مدارس پلمب شده گفت: فارغ التحصیلان مدارس مذکور در پاکستان شغلی نیز به دست نمی آورند.

   وی گفت: به جای اجرای برنامه درسی خارجی در مدارس پاکستان و ترویج فرهنگ بیگانه، فقط می بایست برنامه درسی ملی اجرا شود.

 

کد خبر 6655

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =