مؤسسه "الامانه السوریه للتنمیه" در صفحه فیسبوک خود اعلام نمود "الورده الشامیه" به عنوان یکی از عناصر میراث فرهنگی سوریه در فهرست میراث انسانی یونسکو ثبت گردید .

مؤسسه مردم نهاد الامانة السوریة للتنمیة (دبیرخانه توسعه سوریه) به مناسبت ثبت "الورده الشامیه" در فهرست میراث انسانی ، مراسم ویژه ای را در میدان الامویین دمشق برگزار و از ماکت "الورده الشامیه" پرده برداری نمود . در این مراسم همچنین فیلم مستندی از روستای المراح و عادات و رسوم مردم آن در مورد تولید محصولات مختلف از الورده الشامیه و ارزش اقتصادی ، درمانی ، میراثی و فرهنگی آن و ضرورت توسعه کاشت آن به نمایش در آمد . یونسکو در پایگاه اینترنتی خود اعلام کرده است کمیته دولتی بین المللی برای حمایت از میراث فرهنگی غیر مادی خلال چهاردهمین نشست خود در بوگوتا پایتخت بولیوی "الورده الشامیه" و حرفه ها و آداب و رسوم مرتبط با آن را به فهرست میراث فرهنگی غیر مادی افزود . این فهرست تلاش بر معرفی آداب و رسوم سنتی و دانش های بومی بدون منحصر نمودن آن دارد.

مؤسسه "الامانه السوریه للتنمیه" در صفحه فیسبوک خود اعلام نمود به فضل تلاش مشترک برنامه میراث زنده این مؤسسه و اهالی روستای المراح و تعدادی از دستگاه های دولتی و غیر دولتی "الورده الشامیه" به عنوان یکی از عناصر میراث فرهنگی سوریه در فهرست میراث انسانی یونسکو ثبت گردید . آقای فارس کلّاس عضو هیئت امنای مؤسسه در سخنانی ضمن تشکر از کسانی که در این رویداد نقش داشتند ، افزود "الورده الشامیه" از قرن های گذشته تاکنون الهام بخش داستان ها برای نسل های سوری بوده و ارتباط آن ها با زمین و خانواده و جامعه را مستحکم نموده است . "الورده الشامیه" جایگاه خاصی در قلب و عقل سوری ها دارد و سمبلی است که در صنایع دستی دمشق به کار می رود و عطرش فضای مساجد و کلیساها را پر می کند و جشنواره سالانه آن نمایشی از ارزش ها و سنت های مشترک می باشد .

"الورده الشامیه" در ماه می ( بین اردیبهشت و خرداد ) می شکفد و موسم چیدن و برگزاری جشنواره فرا می رسد . از "الورده الشامیه" محصولات متعددی از جمله دمنوش ، گلاب ، مربا و شیرینی تولید می شود و خشک شده آن به دلیل خواص طبی اش توسط عطاری ها به فروش می رسد . روستای المراح در استان حومه دمشق و در منطقه القلمون شرقی قرار دارد و مرکز کاشت این نوع گل به شمار می رود .

یادآور می شود برای دومین سال پیاپی است که یکی از عناصر میراث فرهنگی غیر مادی سوریه در فهرست یونسکو ثبت می شود . سال گذشته نمایش عروسکی "خیال الظل" ثبت گردید و امسال "الورده الشامیه" . 

برگرفته از روزنامه الوطن شماره  ۳۲۹۵  مورخ ۱۵/۱۲/۲۰۱۹

به نظر می رسد الورده الشامیه و گل محمدی  دو عنصر مشترک در میراث فرهنگی ایران و سوریه باشند که آداب و رسوم مشابهی از جمله مراسم گلابگیری را در بردارند و محصولات مشابهی را به طور سنتی در زندگی مردم جا داده اند . این موضوع می تواند فرصت مناسبی را برای فعالیت های فرهنگی مشترک و معرفی عناصر مشترک فرهنگی دو ملت فراهم آورد . سازمان میراث فرهنگی و گردشگری می تواند در این زمینه فعالیت نماید و به عنوان مثال در هنگام فرا رسیدن موعد گلابگیری با اعزام هیئتی از گلابگیران کاشان جشنواره مشترکی برپا شود .

کد خبر 667

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =