اخیرا طرح تعیین هفت خانه های جم در استان ازمیر بعنوان عبادتگاه با اکثریت آراء از سوی شورای شهر ازمیر تصویب شد.

   اخیرا طرح تعیین هفت خانه های جم در استان ازمیر بعنوان عبادتگاه با اکثریت آراء از سوی شورای شهر ازمیر تصویب شد. اعضای موافق این طرح، شواری شهر را مرجع صالح برای چنین تصمیمی اعلام کردند و با استناد به تصمیمات دادگاه حقوق بشر اروپا مبنی بر تعیین محل عبادت از سوی پیروان هر عقیده، این اقدام را در جهت احقاق حقوق شهروندان علوی خواندند.

  انجمن های علوی ضمن مهم خواندن این اقدام آن را برای به رسمیت شناختن خانه های جم بعنوان عبادتگاه کافی ندانستند و خواستار توجه دولت به این موضوع شدند.

    بدنبال تصویب طرح مذکور در ازمیر ، لایحه مشابه ای از سوی دو حزب CHP و İYİ برای تعیین خانه های جم بعنوان عبادتگاه به شورای شهر استانبول ارائه شد که با مخالفت اکثریت آراء روبرو شد. مخالفین طرح شورای شهر را مرجع صلاحیت دار برای رسیدگی و تصمیم گیری در این خصوص ندانستند و به ضرورت طرح موضوع در مجلس ترکیه و صدور قانون از سوی مجلس منوط کردند.

توضیحات:

-   درخواست علویان برای به رسمیت شناختن خانه های جم بعنوان عبادتگاه مسبوق به سابقه می باشد. این موضوع در ایام نزدیک به انتخابات برای جلب آراء علویان ، از سوی احزاب مختلف مطرح می گردد و در این باره وعده داده می شود.آقای اردوغان نیز در سال 2013 در طرح کلان توسعه دموکراسی ، در زمینه علویون به این نکته اشاره کرده و وعده تحقق آن را داده بود.همچنین در انتخابات سال 2018 وعده های مشابه از سوی ایشان داده شده بود.

-   در دوره ریاست جمهوری آقای احمد نجدت سزر و نخست وزیری آقای بولنت اجویت در سال 2002 بر اساس مصوبه هیئت دولت با درخواست علویان مبنی بر به رسمیت شناختن خانه های جم بعنوان عبادتگاه مخالفت شده بود.

-   نکته مهم اینجاست که حاکمیت ترکیه با استناد به این که علوی گری جدا از اسلام نبوده و همانند مسیحیت و یهودیت نیست تا خانه های جم مشابه کلیسا و کنیسه بعنوان عبادتگاه به رسمیت شناخته شود. از آنجا که علویون مسلمان هستند و از آنجا که تنها محل عبادت در اسلام مسجد می باشد لذا نمی توان خانه های جم را بعنوان عبادتگاه شناخت.

  آقای محمت گورمز رئیس سابق سازمان دیانت در این خصوص چنین اظهار نموده بود:

" همواره دو خط قرمز داریم که هیچوقت از آن عدول نکردیم. اول اینکه علوی گری را خارج از دایره اسلام به حساب نیاورده ایم، چرا که سابقه هزار ساله نشانگر این است که علوی گری  از اسلام جدا نیست. دوم اینکه به همین علت خانه های جم را همانند عبادتگاه دیگر ادیان در کنار مساجد بعنوان عبادتگاه به رسمیت نمی شناسیم.

کد خبر 772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 11 =