شهادت مظلومانه سردار پر افتخار سپهبد قاسم سلیمانی و تشیع پرشکوه و میلیونی پیکر ایشان، همچون دیگر نقاط جهان بازتاب گسترده ای در رسانه های مختلف فرانسوی داشت و این رخداد مهم، موضوع گفتگو و میزگردهای مختلفی در شبکه های مختلف رادیو و تلویزیون و مطبوعات فرانسوی قرار گرفت.
مقامات رسمی فرانسه ضمن موضع گیری دیرهنگام و عدم محکومیت صریح آمریکا، عموما با اعلام نگرانی زیاد از افزایش بی ثباتی در منطقه، طرفین را به آرامش و کاستن از تنش ها فراخواندند. همچنین خانم «آن ژنوته» و آقای «فیلیپ بونکارر» روسای گروه دوستی پارلمانی فرانسه-ایران در مجلس ملی و سنا که به ترتیب از حزب جمهوری در حرکت و حزب اتحاد میانه رو هستند، در اعلامیه ای مشترک اعلام داشتند: کشتن رهبر نظامی با نقش سیاسی قوی یک کشور مستقل در خاک یک کشور مستقل دیگر، موضوع کوچکی نیست. انجام چنین کاری در یک خاورمیانه درحال انفجار که در آن مجموعه ای از تنش های امروز و تقابل های دیروز در هم تنیده شده اند، موجب سردرگمی بیشتر خواهد شد.
روسای گروه دوستی پارلمانی فرانسه و ایران در مجلس ملی و سنا همه طرف های ذیربط را به اجتناب از تشدید خشونت و یافتن راهها و ابزار لازم برای یک مسئولیت جمعی فرا می خوانند.
حزب اتحاد مردمی جمهوریخواه فرانسه نیز ضمن غیرمسئولانه خواندن سیاست آمریکا در قبال ایران از دولت فرانسه خواست تا در سیاست های خود و عضویت در ناتو تجدید نظر کند.
هر چند در اظهارات دیگر چهره های غیر دولتی و به ویژه تحلیل گران شاخص حوزه روابط بین الملل فرانسه موضع گیری های دیگری را شاهد بودیم که نمونه شاخص آن دیدگاه های «پاسکال بونیفاس» پژوهشگر ارشد، نویسنده و مدیر موسسه روابط بین الملل و راهبردی فرانسه بود.وی در بخشی از سخنان خود در تلویزیون فرانسه اظهار داشت:از دید ترامپ آنچه که برای همه کشورهای دیگر ممنوع است برای آمریکا مشروع می باشد. لذا ماجرای به شهادت رساندن ژنرال سلیمانی نماد روشن سیاست دوگانه است و جهانی که قوانین بین المللی اینگونه زیر پا گذاشته می شود جهان مطمئنی برای زندگی نیست. عملکرد آمریکا مبتنی بر قانون «قوی تر» است یعنی کاری را غیر قانونی انجام می دهد و بعد بدون دادگاه و بدون سیستم دادرسی، تصمیم می گیرد که متهم کیست. (سردار) سلیمانی را هیچ دادگاهی محکوم نکرده بود و او بر مبنای تصمیم یکسویه آمریکا به شهادت رسید.وی همچنین می افزاید: مشکل دیگر در این خصوص عکس العمل اروپاییهاست که برای آرام کردن وضعیت فراخوان می دهند و از ایرانی ها می خواهند تنش را افزایش ندهد. اگر ایران یک مقام آمریکایی را به قتل رسانده بود آیا ما آمریکا را به آرامش و عدم افزایش تنش فرا می خواندیم. طبیعتا نه، بلکه برعکس فورا از آمریکا حمایت می کردیم. آیا چنین شرایطی قابل تحمل است؟ آمریکا در هر چیزی حق داشته باشد و سایر کشورها فقط تعهد؟ پس چه حقی برای کشورهای دیگر باقی می ماند؟
بزرگداشت سردار سلیمانی در پاریس
در پی این اتفاق پرچم سفارت جمهوری اسلامی ایران در پاریس نیز مانند دیگر کشور ها به صورت نیمه افراشته درآمده و جایگاهی جهت دفتر یادبود و ادای احترام مقامات و شخصیت های سیاسی در سفارت ج.ا. ایران تدارک دیده شد. در همین رابطه آقای بهرام قاسمی سفیر جمهوری اسلامی ایران در پاریس طی پیامی که در رسانه ها و فضای مجازی منتتشر شد اظهار داشت: «سردار رشید و پر افتخار ایران که آوازه صلابت و جوانمردی اش در مقابله با ظلم و دفاع از حریم انسانیت و مبارزه با دیوصفتان افراطگرای تروریست در تمامی منطقه زبانزد بود، با شجاعت و کیاست نقشه های شوم ضد بشری آمریکای متجاوز و مرتجعین منطقه را نقش برآب ساخت.سردار نامی بزرگ ایران و اسلام نهایتا در اقدام رذیلانه و ذلیلانه نیروهای آمریکایی، جان خود را تقدیم تمامی آزادی خواهان و ستم دیدگان جهان نمود. نام و یاد و خاطره او برای همیشه ی تاریخ بر تارک مبارزات ضد استعماری مردم منطقه خواهد درخشید».
همچنین مراسمبزرگداشتی از سوی جمعی از علاقمندان، مراکز و شخصیت های پشتیبان صلح و عدالت در روز پنح شنبه در محل تالار ملیندا در منطقه اپینه در حومه پاریس با حضور علاقمندان این شهید بزرگوار برگزار شد و شامل برنامه های همچون قرائت قرآن کریم، سخنرانی تنی چند از مدیران مراکز فرهنگی و اسلامی فرانسه و نیز مداحیاهل بیت (ع) بود.
نظر شما