اخبار اسراییل در سایت خود آماری از وضعیت اسلام در فرانسه منتشر کرده و در آن شماره مسلمانان در فرانسه را بین ۵ تا ۶ میلیون نفر اعلام کرده است که دارای ۲۵۰۰ مکان عبادی در این کشور می باشد.

          اخبار اسراییل در سایت خود آماری از وضعیت اسلام در فرانسه منتشر کرده و در آن آورده است: اسلام دومین دین در فرانسه محسوب می شود. شماره مسلمانان در فرانسه بین ۵ تا ۶ میلیون نفر اعلام شده است که دارای ۲۵۰۰ مکان عبادی در این کشور می باشد.

          این نشریه اسراییلی با اشاره به نتایج یک بررسی صورت گرفته توسط موسسه امریکاییPew Research Center  تصریح دارد که جمعیت مسلمانان فرانسه در سال ۲۰۱۶ میلادی حدود ۸.۸درصد جمعیت این کشور می باشد.

          بر أساس این بررسی بدین ترتیب فرانسه بالاترین جمعیت مسلمانان را در بین کشورهای اروپایی دارا می باشد. پس از آن آلمان با ۴.۹۵ میلیون نفر (۶.۱ درصد کل جمعیت) در جایگاه دوم، انگلیس با ۴.۱۳ میلیون نفر (۶.۳ درصد) در جایگاه سوم و ایتالیا با ۲.۸۷ میلیون نفر (۴.۸ درصد* در جایگاه چهارم قرار دارند. در دسته بندی این موسسه امریکایی هر کسی که صرفا خود را مسلمان اعلام کرده باشد به دور از این که به دستورات دینی عمل می کند یا نه، قرار می گیرد.

          در بخش دیگری از این مقاله با اشاره به نتایج دو بررسی جداگانه دیگر که توسط "موسسه ملی آمار فرانسه" (Insee) و "موسسه ملی مطالعات مردم شناسی" این کشور (Ined) انجام شده، آمده است که جامعه مسلمانان در گروه سنی ۱۸ تا ۵۰ سال ۸ درصد جمعیت فرانسه را تشکیل می دهد. از همین رو این بررسی ها نشان می دهد که اسلام به نخستین دین در بین اقلیت های این کشور محسوب می گردد.

          همچنین نتایج برخی بررسی های دیگر که در این گزارش بدان اشاره شده نظیر بررسی صورت گرفته توسط موسسه مونتین حاکی است که تنها ۳۰ درصد مسلمانان یک بار در هفته به مسجد می روند. همچنین بر أساس نتایج موسسه نظرسنجی ایفوپ بیش از ۶۰ درصد مسلمانان هیچ ارتباطی با اماکن دینی ندارند و تقریبا هرگز به مسجد نمی روند یا به ندرت می روند.

          در همین ارتباط به نقل از نتایج بررسی های یاد شده آمده است که ۷۴ درصد مسلمانان فرانسه خود را صرفا معتقد و ۴۰ درصد معتقد و عامل به دستورات دینی می دانند. همچنین ۳۱ و ۴۱ درصد افراد می گویند که هر روز نماز می خوانند و ۱۶ تا ۲۵ درصد نیز اظهار داشتند که روزهای جمعه برای نماز جمعه به مسجد می روند.

          در بخش پایانی این گزارش آمده است که با این حال در مورد تعداد اماکن مذهبی و مساجد موجود در فرانسه اتفاق نظر وجود ندارد. بنا به گزارش مسجد بزرگ پاریس حدود ۲ هزار و ۵۰۰ مسجد و نمازخانه و محل عبادی مسلمانان در فرانسه وجود دارد. اما دفتر ادیان وزارت کشور فرانسه به این آمار اشاره ای ندارد. برخی سایت های دینی مسلمانان که حالت مرجع دارند و نشانی اماکن مذهبی را ارائه می نمایند به رقم ۲ هزار و ۴۰۰ مسجد و نمازخانه اشاره دارند. در بین مساجد، حدود یک صد مسجد دارای مساحتی بالای هزار متر مربع می باشند و تقریبا در کل، ۳۰ مسجد دارای مناره (که فرانسوی های به آن حساس می باشند) هستند.

          در همین ارتباط تعداد ائمه در فرانسه ۱۸۰۰ نفر می باشد که برخی از آن ها حقوق بگیر مسجد و برخی نیز به طور داوطلبانه فعالیت می کنند. نکته حائز توجه این است که اکثر این ائمه خارجی می باشند که غالبا از کشورهای مراکش، الجزایر، ترکیه و تونس هستند و تنها ۲۰ درصد ائمه دارای تابعیت فرانسوی می باشند.

          مهم ترین سازمان اسلامی در فرانسه "شورای فرانسوی آیین اسلام" (CFCM) است که نهاد نمایندگی جامعه مسلمانان فرانسه محسوب می شود و مخاطب رسمی دولت به شمار می رود. بسیاری از تشکل ها و انجمن های اسلامی در فرانسه که سابقه بیش تری دارند با منافع کشورهای اسلامی ارتباط نزدیکی دارند به طور مثال "فدراسیون مسجد بزرگ پاریس" (GMP) با الجزایر، "اجتماع مسلمانان فرانسه" (RMF) با مراکش، "کمیته هماهنگی مسلمانان ترک فرانسه" (CCMTF) با ترکیه در ارتباطند. برخی از تشکل های دیگر اسلامی به دوره های اخیر باز می گردند نظیر "اتحادیه مساجد فرانسه" (UMF) که در سال ۲۰۱۳ ایجاد شده و به مراکش نزدیک است یا جنبش مسلمانان فرانسه (یا همان "اتحادیه سازمان های اسلامی فرانسه" - UOIF) که در سال ۱۹۸۳ تاسیس شده اما به جریان اخوان المسلمین وابسته می باشند.

کد خبر 836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =