-
چرا پناهجویان به صورت قانونی مهاجرت نمیکنند؟
سیستمهای بینالمللی پناهندگی، که عمدتاً بر اساس کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل متحد بنا شدهاند، اغلب محدودکننده هستند. بسیاری از کشورها با استفاده از رویههای اداری و موانع قانونی، تلاش میکنند تعداد پناهجویانی را که میپذیرند، به حداقل برسانند. حتی در کشورهایی که ادعای حمایت از حق پناهندگی…
-
چرا مسئله فلسطین در کشورهای آسیای مرکزی در حاشیه قرار دارد؟
علیرغم این که اکثریت جمعیت آسیای مرکزی مسلمان هستند، همبستگی با جهان اسلام در مورد مسئله فلسطین در این منطقه به طور ضعیفی ابراز میشود. مسئله فلسطین در واقع در پسزمینه منافع ژئوپلیتیکی و اقتصادی اولویتدار نخبگان به حاشیه رانده شده است.
-
مسجد اصلی آستانه: نماد بیداری معنوی قزاقستان
مسجد اصلی آستانه، بزرگترین مسجد در قزاقستان و آسیای مرکزی است که در پایتخت کشور واقع شده است. این مسجد نه تنها به یکی از شاخصترین نمادهای معماری شهر تبدیل شده، بلکه نمایانگر بیداری معنوی مردم قزاق نیز است.
-
زنان کارگردان سینمای پاکستان
وقتی عبارت فیلم سازان زن پاکستانی به گوش میرسد، احتمالاً برخی نامهای آشنا به ذهن میرسند — شاید شرمین عبید چنوی یا مهرین جبار. اینها چهرههایی هستند که شهرتی جهانی یافتهاند. اما داستان زنان پشت دوربین در پاکستان بسیار غنیتر و پیچیدهتر از آن چیزی است که غالباً تصور میشود.
-
کتاب آبی صنایع فرهنگی چین 2024
کتاب آبی صنایع فرهنگی، اثری مرجع در حوزه سیاستگذاری، تحلیل بازار و بررسی روندهای جهانی در صنایع فرهنگی است. این کتاب معمولاً به صورت سالانه منتشر میشود و مجموعهای جامع از اطلاعات آماری، تحلیلی و راهبردی در زمینههای گوناگون فرهنگی چون سینما، موسیقی، نشر، رسانههای دیجیتال، گردشگری فرهنگی،…
-
وضعیت چاپ و نشر در ایران و پاکستان
پاکستان و ایران دو کشور برادر اسلامی و همسایه هستند که با هم روابط فرهنگی عمیقی دارند. چاپ و نشر عمده ترین بخش فرهنگ است،زیرا صنعت چاپ و نشر به عنوان شاخصترین نماد توسعه فرهنگی و فکری جوامع، همواره آیینهای از شرایط اجتماعی، اقتصادی و سیاسی کشورها بوده است. در عصر سلطه فناوری دیجیتال، کاهش…
-
توسعه گردشگری میراث روستایی در چین (2024)
این گزارش به چهار بخش یعنی گزارش عمومی، گزارش فرعی، مطالعه ویژه و مطالعه موردی تقسیم می شود، و با تمرکز بر ویژگی ها و پیشرفت میراث فرهنگی کشاورزی، میراث فرهنگی ناملموس روستایی و توسعه گردشگری روستایی سنتی، مرجع و راهنمایی عملی برای احیای روستایی و توسعه با کیفیت و پایدار گردشگری میراث روستایی…
-
روز جهانی چای؛قدرت نرم با رایحه و طعم چای هند در سازمان ملل
دیپلماسی چای هند در سازمان ملل
نمایندگی دائم هند در سازمان ملل، روز چهارشنبه(31 اردیبهشت ماه) میزبان رویداد روز جهانی چای با موضوع «چای برای معیشت، چای برای اهداف توسعه پایدار (SDGs)» بود. هدف این رویدادجهانی، برجستهسازی سهم این نوشیدنی در توانمندسازی جوامع و تقویت رشد اقتصادی فراگیر بود.
-
احزاب مخالف در کیپتاون از درخواست روشنکردن تالار شهر به رنگ پرچم فلسطین در روز نکبت حمایت کردند
حمایت احزاب مخالف در کیپتاون از درخواست روشنکردن تالار شهر به رنگ پرچم فلسطین
کارزار همبستگی با فلسطین (PSC) از شهردار کیپتاون خواسته است که در روز ۱۵ می، روز نکبت، تالار مرکزی شهر را به رنگهای پرچم فلسطین روشن کند. احزاب مخالف در استان کیپغربی حمایت قاطعی از این فراخوان مردمی و جامعه مدنی برای ابراز همبستگی با مردم فلسطین از طریق نورپردازی تالار شهر به رنگ پرچم…
-
زانو زدن در برابر قدرت گستاخ
مانی شانکار آیر، دیپلمات سابق و نماینده چهار دوره پارلمان هند، در مقاله ای با عنوان«زانو زدن در برابر قدرت گستاخ» به مقایسه سیاست خارجی هند در دوران نخستوزیران جواهرلعل نهرو و نارندرا مودی میپردازد. او استدلال میکند که سیاست خارجی هند که زمانی جسور و مستقل بود، اکنون در برابر«کیش شخصیتی»…
-
جشن وساک در یونسکو
اصلی ترین و مهمترین مراسم مذهبی سالانه برای همه بودائیان در سراسر جهان روز وساک است که در سریلانکا با عنوان جشنواره وساک و در هند به عنوان بودا جایانتی و در مالزی وایساک پورنیما شناخته شدهاست.
-
بانو مشتاق، پرترهای از یک زن قدرتمند و متعهد هندی
بانو مشتاق، نویسنده، وکیل و فعال برجسته کانادایی، که کتابش«چراغ دل» نامزد جایزه بوکر شده است، در مصاحبهای به چالشکشیهای خود با مردسالاری، بهویژه در جامعه مسلمانان، و موانعی که زنان مسلمان در هند با آن روبرو هستند، میپردازد.
-
انستیتو فرهنگی و بشری معارف اندونزی
اساسنامه انستیتو فرهنگی و بشری معارف (2003) تعهد اساسی این مؤسسه را به عنوان یک جنبش فرهنگی در چارچوب اسلام، انسانیت و اندونزی بودن بیان می کند. این سه حوزه اصلی ترین و مهم ترین موضوع در سیر فکری و کنشگری پروفسور دکتر احمد شافعی معارف، رئیس اسبق سازمان محمدیه و رئیس اسبق کنفرانس جهانی دین برای…
-
معرفی دانشگاه زیمبابوه
دانشگاه زیمبابوه، به عنوان قدیمیترین و معتبرترین دانشگاه این کشور، با برخورداری از ظرفیتهای پژوهشی بالا، شبکه بینالمللی گسترده و برنامههای آموزشی متنوع، یکی از نهادهای کلیدی آموزش عالی در جنوب آفریقا به شمار میآید. در ژوئیه ۱۹۵۳ ملکه الیزابت، سنگ بنای آن را گذاشت و در سال ۱۹۵۵، دولت بریتانیا…
-
صنایع دستی و هنرهای سنتی در زیمبابوه
زیمبابوه، کشوری در جنوب قاره آفریقا، دارای میراث فرهنگی غنی و چندلایهای است که در صنایع دستی و هنرهای سنتی آن بهخوبی بازتاب یافته است.
-
شرطبندیهای ورزشی و سقوط اخلاقی؛ بحرانی خاموش در زیمبابوه
میلیونها زیمبابوهای به شرطبندیهای ورزشی معتاد شدهاند. آنان هر ماه میلیونها دلار خرج میکنند تا شانس خود را در پیشبینی نتایج مسابقات فوتبال، راگبی، تنیس و کریکت امتحان کنند، به امید دستیابی به ثروتی ناگهانی. یکی از تلخترین نمونهها، خودکشی کلود ژل، افسر پلیس در گورو، پس از باختهای سنگین…
-
همکاری مشترک هنری میان زیمبابوه و اروپا
اتحادیه اروپا و زیمبابوه همکاری های های مشترکی در حوزه های فرهنگی و هنری دارند و اتحادیه اروچه سالانه بیش از 1.8 میلیون دلار در حوزه فرهنگی در زیمبابوه سرمایه گذاری می کند.
-
زوئی راموشو؛ فیلمساز و هنرمند چندرشتهای زیمبابوهای
زوئی راموشو هنرمندی چندوجهی و برجسته از زیمبابوه است که در زمینههای فیلمسازی، نویسندگی، بازیگری و روزنامهنگاری فعالیت دارد.
-
دوم ژوئن روز جمهوری در ایتالیا
ایتالیا! سودای جمهوری ،آرمان اتحاد
۲ ژوئن، روز ملی ایتالیا و دقیقا "جشن روز جمهوری" می باشد که به یاد همهپرسی سال ۱۹۴۶ برای تاسیس جمهوری ایتالیا نامگذاری شده است. برنامه اصلی این روز رژه خاص نیروهای مسلح در برابر یادمان معروف و بنای ویکتورامانوئله در میدان ونیز رم و برخی برنامه ها در شهرستان های دیگر است، البته در مدارس…
-
اِرکین سالییِف: «با فروپاشی شوروی، ما یک فضای فرهنگی عظیم را از دست دادیم»
اِرکین سالییِف، یک هنرمند، نویسنده و فیلمساز مشهور قرقیز در پاسخ به دانشجویان بیشکک در مورد اینکه چرا قرقیزستان باید متحد شود و دقیقاً با چه کسی متحد شود، بیان کرد: «وقتی در مورد همکاری صحبت میشود، در درجه اول منظور اتحادیههایی مانند اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه گمرکی است، یعنی در مورد…
-
موزه های قرآن دراندونزی
اندونزی به عنوان یکی از کشورهایی با بیشترین جمعیت مسلمان درجهان، دارای چندین موزه قرآن است که در مناطق مختلف پراکنده شده اند. این موزه ها دارای مجموعه ای از مصاحف قرآن و تاریخ گسترش و توسعه اسلام در اندونزی است.
-
هنرمندان خارجی در سینمای پاکستان
در طول تاریخ سینمای پاکستان، بسیاری از هنرمندان خارجی در فیلمهای پاکستانی بازی کردهاند. از شیلا رومانی تا سبیتا، شیوا، لیلا، نازان سانچی و اوم پوری، هر یک اثری از خود در سینمای پاکستان بهجای گذاشتهاند.
-
ده روند برتر در توسعه صنعت فرهنگی چین در سال 2025
"گزارش دانشگاه پکن 2025" اخیرا در بیست و دومین مجمع سال نو صنعت فرهنگی چین که توسط دانشگاه پکن برگزار شد، منتشر شد که شامل گزارش پیش بینی روند سالانه توسعه صنعت فرهنگی در سال 2025 است. "گزارش دانشگاه پکن در سال 2025" دستاورد مرحله ای "کتاب آبی صنایع فرهنگی" یعنی «گزارش توسعه صنایع فرهنگی…
-
پاکستان: گنجینهای نادیده و ناشنیده از گردشگری مذهبی
در سراسر جهان، گردشگری مذهبی یک صنعت چند میلیارد دلاری است. میلیونها زائر هر سال به مکانهای مقدس سفر میکنند. پاکستان نیز گنجینهای غنی از اماکن مذهبی دارد، اما برای توسعه گردشگری مذهبی، باید زیرساختهای مناسب فراهم شود.
-
هنر ایرانی از طریق اکریلیک و عرفان در فضای فرهنگی صربستان
در موزه تاریخی صربستان، در تاریخ ۱۵ مه ۲۰۲۵، نمایشگاهی افتتاح شد و نشست تخصصیای با موضوع «میراث فرهنگی ایران و صربستان» برگزار گردید. سخنرانان این نشست شامل دکتر دوشیتسا بویچ، مدیر موزه تاریخی صربستان؛ امیر پورپزشک، مدیر مرکز فرهنگی ایران در بلگراد؛ پروفسور دکتر فضلالله افشار، هنرمند برجسته…
-
افغانستان و ناتوانی در فرهنگسازی
رشد و بالندگی فرهنگی یکی از اصلیترین و بنیادیترین مؤلفههای توسعه انسانی به شمار میرود.
-
بحران بلوچستان؛ راه حل چیست؟
بلوچستان، بزرگترین استان پاکستان از نظر وسعت، از موقعیت جغرافیایی بسیار مهم و میراث تاریخی غنی برخوردار و سرشار از منابع معدنی است. با وجود این اهمیت راهبردی و جغرافیایی استثنایی و منابع فراوان، بلوچستان مدتهاست که با تروریسم و مشکلات و چالشهای مرتبط با آن دستوپنجه نرم میکند. به جای آنکه…
-
فرار مغزها از قزاقستان: دلایل، پیامدها و راهحلها
موضوع فرار مغزها یکی از مسائل مهم در دستور کار کنونی قزاقستان است. هر ساله هزاران متخصص ماهر، دانشمند جوان، دانشجو و کارآفرین کشور را بهمنظور یافتن شرایط بهتر زندگی، تحصیل و کار ترک میکنند. این پدیده، با وجود جهانی بودنش، در ارتباط با قزاقستان-کشوری با برنامههای بلندپروازانه برای توسعه سرمایه…
-
آغاز به کار شصت و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب بیروت
آغاز به کار شصت و ششمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب بیروت
-
اعتراض شیخ خطیب به ممنوعیت پرواز هواپیماهای ایرانی به لبنان
• تأکید نایب رئیس مجلس اسلامی اعلای شیعیان لبنان پس از بازگشت از جمهوری اسلامی ایران و شرکت در کنفرانس "صدسالگی حوزه علمیه قم" بر عمق روابط فرهنگی و دینی میان لبنان و جمهوری اسلامی ایران • اعتراض شیخ خطیب به ممنوعیت پرواز هواپیماهای ایرانی به لبنان