-
دشمنی با ایران، دشمنی با امت اسلامی است
شکری بولوت ستون نویس روزنامه ینی آسیا چاپ ترکیه در جدیدترین مقاله خود که روز گذشته منتشر شد، دشمنی با ایران به بهانه انتقام از حمص و حما را دشمنی با امت توصیف کرد و نوشت: کسانی که در روزهای انقلاب اسلامی ایران در حمایت از آن شعار می دادند، امروز به بهانه مسئله سوریه با ایران دشمنی می ورزند.
-
معرفی دانشگاه دولتی بی نظیر بوتو در کراچی
در شهر کراچی، ده ها دانشگاه دولتی وجود دارد که با تدبیر دولت ایالتی در بخش های مختلف این شهر بزرگ پراکنده شده اند تا دانشجویان هر منطقه به راحتی بتوانند با صرف هزینه و وقت اندک به تحصیلات عالیه بپردازند. دانشگاه بی نظیر بوتو نخست وزیر اسبق پاکستان که در شهر راولپندی در نزدیکی پایتخت پاکستان…
-
مسجد سه گنبدی نارسینگدی، یادآور معماری با عظمت دوران گورکانی
مسجد تاریخی سه گنبدی در نارسینگدی حتی پس از گذشت حدود ۳۰۰ سال نیز همچنان قد علم کرده و گواهی بر میراث غنی باقی مانده از معماری مسلمانان در دوران مغول است. این مسجد که در "پالاش" در "پارولیا" واقع شده است، همچنان به عنوان یک نقطه عطف مذهبی و معماری جلب توجه می کند و عظمت صنعت و هنر معماری مغول…
-
جایگاه رفیع علم النفس در اسلام در مقایسه با مسیحیت
جایگاه رفیع علم النفس در اسلام در مقایسه با مسیحیت
این تحلیل به بررسی جایگاه رفیع علم النفس در اسلام در مقایسه با مسیحیت میپردازد. مفهوم نفس به عنوان یکی از مفاهیم بنیادین در دین اسلام ، دارای ابعاد مختلفی از جمله روانشناختی و اخلاقی است. این پژوهش با تحلیل متون مقدس و بررسی تفاسیر معتبر، تلاش میکند تا شناختی عمیقتر از جایگاه نفس و تأثیر…
-
صادرات فرهنگی و لزوم شناخت رسانه ای از کشور میزبان
صادرات فرهنگی و لزوم شناخت رسانه ای از کشور میزبان
یکی از مهمترین اصول در صادرات فرهنگی شناخت رسانه ای از کشوئر میزبان و ظرفیت های رسانه ای این کشور است . رسانه ها اعم از رسانه های برودکست و برودبند همگی نقشی تعیین کننده در تکمیل زنجیره صادرات فرهنگی دارند بنابراین باید با شناخت ظرفیت ها و تعامل مناسب با آنها ضمن همکاری و همفکری نسبت به معرفی…
-
راهاندازی مدارس دینی علویان در بلغارستان ؛ فرصتها و چالشها
بلغارستان، بهعنوان کشوری با تاریخچهای عمیق از همزیستی فرهنگی و مذهبی، میزبان گروههای مذهبی متنوعی است که یکی از آنها جامعه علویان است. علویان که شاخهای از اسلام شیعی محسوب میشوند، دارای آیینها و باورهایی متمایز هستند که آنها را از دیگر گروههای مذهبی جدا میکند. این جامعه عمدتاً در بخشهای…
-
نگاهی به مساجد معروف بلغارستان
بلغارستان با وجود اینکه اکثریت جمعیت آن مسیحی هستند، میزبان چندین مسجد معروف و تاریخی است که نشاندهندهی حضور طولانی مدت مسلمانان در این کشور به ویژه در دوران امپراتوری عثمانی است. در این مقاله چند مورد از مساجد معروف بلغارستان آورده شده است: مسجد بایازید دوم (مسجد قدیمی) در پلوودیو این…
-
دانشگاه علوم مدیریت لاهور (LUMS)
دانشگاه علوم مدیریت لاهور بعنوان یک دانشگاه ملی بوسیله گروهی از مدیران موسسات صنعتی و مالی بخش خصوصی از جمله سید بابر علی شاه در سال ۱۹۸۵م در لاهور تاسیس گردید
-
«مومچیلگراد» بلغارستان ماه رمضان را با افتتاح مسجد جدید برای ۵۰۰ نمازگزار جشن می گیرد.
«مومچیلگراد» بلغارستان ماه رمضان را با افتتاح مسجد جدید برای ۵۰۰ نمازگزار جشن می گیرد.
مسجد جدید در شهر مومچیلگراد در جنوب بلغارستان افتتاح شد تا بنای جدیدی برای در آغوش گرفتن نمازگزاران در ماه مبارک رمضان باشد. ساخت این مسجد به ابتکار دکتر «مصطفی حاجی» مفتی بلغارستان و با حمایت شهرداری شهر مومچیلگراد به همراه کمکهای سخاوتمندانه نیکوکاران از داخل و خارج بلغارستان، انجام گرفت. این…
-
دانشگاه فنی و مهندسی لاهور (UET)
این دانشگاه با دانشگاه کارولینای جنوبی، دانشگاه منچستر و دانشگاه کوئین مری لندن همکاری قوی دارد و همچنین در پاکستان یک اداره تحقیقاتی و ترویج خدمات مشاوره ایجاد کرده است که برای ارتقا و سازماندهی فعالیت های تحقیقاتی تلاش می کند.
-
دانشگاه سوپریور پاکستان
دانشگاه سوپریور تعهد قوی به حضور مثبت در جوامعی که در آنها فعالیت میکند، دارد، چه در منطقه محلی و چه در سطح جهانی. با ارائه ۱۶۵ برنامه تحصیلی در ۷ پردیس در سراسر پاکستان و جهان، این دانشگاه محیط آموزشی متنوع و پویایی را برای دانشجویان فراهم میکند.
-
دانشگاه جی سی لاهور (دانشگاه گاورمنت کالج لاهور)
دانشگاه جی سی لاهور از قدیمی ترین موسسه آموزش عالی در پاکستان می باشد که در سال ۱۸۶۴م توسط دولت انگلیس تحت عنوان دانشکده دولتی (گاورمنت کالج) در شهر لاهور تاسیس گردید و پس از ارتقاء به سطح دانشگاه در سال ۲۰۰۲ نیز کلمه "کالج" برای حفظ جایگاه تاریخی با عنوان این موسسه باقی مانده است.
-
تنوع سنت های افطاری در اندونزی
سنت افطار را می توان به صورت فردی یا با هم دریک خانواده مسلمان انجام داد. هنگامی که اذان مغرب شنیده می شود، مسلمانان قبل از خواندن نماز مغرب با خوردن تنقلاتی مانند خرما ، آب یا آب میوه شروع به افطار می کنند.
-
زن ایرانی؛ سرآمد علم و هنر در انقلاب اسلامی
نشست تخصصی جایگاه زن ایرانی در پیشرفت ها؛ زن ایرانی؛ سرآمد علم و هنر در انقلاب اسلامی
زنان ایرانی در دهههای اخیر با غلبه بر چالشهای اجتماعی و فرهنگی به پیشرفتهای قابل توجهی در عرصههای گوناگون شامل علوم دانشگاهی، تحقیقات علمی، فعالیتهای فرهنگی و هنری، بخش صنعتی و حوزه ورزش دست یافتهاند. این موفقیتها علاوه بر حمایتهای دولتی در زمینه آموزش و برابری فرصتها، محصول اراده…
-
میراثی بر چرخها: تداوم سنت نمادین هنر کامیونی در پاکستان
در سالهای اخیر، هنر کامیونی پاکستان به شهرت جهانی دست یافته و بهعنوان سفیر فرهنگی در قلب علاقهمندان به هنر و گردشگران جایگاه ویژهای پیدا کرده است. رنگهای زنده و هنر ظریف این کامیونها الهامبخش طراحان مد، دکوراتورها و حتی برندهای جهانی بوده و روح خلاقانه پاکستان را بهنمایش گذاشته است.
-
نقد فیلم: "انعکاسهای سند": تأملی بر رکود، اشتیاق و سنگینی هیچبودگی
"انعکاسهای سند" فیلمی است که برداشت و درک مخاطب را به چالش میکشد. این فیلم دربارهی اشتیاق، اسارت و جریان کند زمان است—و در عین حال، تنها دربارهی مردم، یک رودخانه و زندگیهایی که نادیده گرفته میشوند. با سینماتوگرافی تأثیرگذار، طراحی صدای استادانه و حس عمیق رکود و یکنواختی، "انعکاسهای سند"…
-
جایگاه ارزشمند زنان در علم و آموزش در ایران و بلغارستان و حفظ هویت ملی در میراث فرهنگی جهان
جایگاه ارزشمند زنان در علم و آموزش در ایران و بلغارستان
جمهوری بلغارستان و جمهوری اسلامی ایران (که تا سال ۱۹۳۵ با نام پرشیا شناخته میشد و پس از آن بهطور رسمی نام ایران را پذیرفت)، علیرغم فاصله جغرافیایی زیاد، ویژگیهای اقلیمی متفاوت، و اختلافات فرهنگی و مذهبی، جایگاه ارزشمندی در گنجینه فرهنگی جهان دارند. هر دو کشور دارای ریشههای تاریخی چند هزار…
-
هنرپیشگان پشتون سینمای پاکستان و هند
بازیگران پشتون سینمای پاکستان و هند نقش بسیار مهمی در صنعت فیلمسازی هر دو کشور دارند. این بازیگران علاوه بر هنرنمایی خود، به دلیل پیشینه فرهنگی و زبانیشان در صنعت سینما شناخته شدهاند.
-
شورش جماعت اسلامی در لبنان به رهبری الایوبی و خالدمشعل
جنبش جماعت اسلامی در لبنان؛ شورشی به رهبری الایوبی و خالدمشعل
-
آیا یوتیوب به بدیل رسانههای اصلی در افغانستان تبدیل شده است؟
افغانستان با نمایش عمومی حریم و قصر رهبرانش بیگانه نیست. آخرینباری که چنین کاری صورت گرفت، پس از کودتای هفت اردیبهشت احزاب کمونیستی بود.
-
تنها چشم امید خانواده هستم
افغانستان سرزمینی است که جنگهای چندین ساله در آن؛ سبب شده تا هزاران زن بیوه و کودکان بیسرپرست داشته باشد. در این کشور؛ صدها کودک بیسرپناه زندگی میکنند و زنان و دختران زیادی تنها نانآور خانوادههایشان هستند، در حالی که بهسختی میتوانند شغلی برای خود دست و پا کنند.
-
«هنر و طراحی»، طرحی برای نوآوری در قطر
جشنواره هنر و طراحی (فریج الفن والتصمیم) جدیدترین ابتکار فرهنگی دولت قطر است که اخیرا در بلوار «درب الساعی» واقع در منطقه ام صلال برگزار شد.
-
بازتاب فرهنگی-اجتماعی تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد در کشور قطر
اعلام پیروزی معارضان سوری و سقوط حکومت بشار اسد در سوریه، تأثیراتی بر فضای فرهنگی و اجتماعی کشورهای منطقه به ویژه قطر برجای گذاشت. این گزارش به بررسی بازتابهای این تحول در کشور قطر به عنوان یکی از مراکز اصلی حضور اتباع سوری با تمرکز بر واکنشهای اجتماعی در جامعه قطری میپردازد.
-
رویکرد فرهنگی تایلند به جشنها و فستیوال های توریستی
جشنهای تابستانی تایلند با هدف معرفی و تقویت میراث فرهنگی و سنتهای تایلندی در سطح جهانی، علاوه بر جذب گردشگران، به ارتقاء هویت فرهنگی و رشد اقتصادی کشور کمک میکند. از طریق برگزاری این جشنها، تایلند بهعنوان یک مقصد گردشگری سالانه و با ویژگیهای فرهنگی منحصر بهفرد، در سطح جهانی مطرح میشود.
-
تبلیغ اکبر در اندونزی
جامعه اندونزی دارای انواع سنت های دینی پیش و پس ازاسلام است.مراسم و سنت های محلی موجود درمیان جامعه اندونزی مورد احترام قرارگرفته و با تلفیق این سنت ها معانی جدیدی از سنت دینی بوجود آمده است. مراسم شکرگزاری در برابر حوادث مهم در زندگی همچون ازدواج، مراسم هفت ماه از حاملگی، تولد و مرگ و…
-
آیین ها و سنت های مردم جمهوری آذربایجان پیش از نوروز
چهارشنبه آتش
شبهای برفی زمستان دیگر به پایان میرسد و مردم نسیم گرم بهار را احساس میکنند. در گوشه و کنار آذربایجان، مشعلها افروخته میشوند و شعلههای آتش، گویی نفس سرد زمستان را میسوزانند. دومین چهارشنبه از چهار چهارشنبه مانده به نوروز چهارشنبه آتش (چهارشنبه آتشین) است، روزی که مردم با روشن کردن آتش،…
-
قلعه بالاحصار:ارگ بمی در پیشاور
قلعه بالاحصار، یکی از مهمترین بناهای تاریخی در شهر پیشاور، ایالت خیبرپختونخوا پاکستان، به عنوان نمادی از تحولات تاریخی و سیاسی این منطقه شناخته میشود. برخی از مورخان بر این باورند که این قلعه تاریخی قبل از قرن هفتم پس از میلاد وجود داشته است، زیرا زمانی که سیاح چینی هیوئن تسانگ در سال 630…
-
۸ مارس در ایتالیا ، اوج گیری مطالبه گری و یادبود مبارزات زنان در روز جهانی
روز جهانی زن در تسخیر فمینیزم لیبرال
هشت مارس مشهورترین و فراگیرترین مناسبت فمینیستی در تقویم اکثر کشورها خصوصا کشورهای اروپایی و امریکایی است، روز جهانی زن، در این گزارش مروری خواهیم داشت به انواع رویدادها و فعالیت ها برای بزگداشت این روز که گفتمان مدرن و سکولار به زنان را در وسعتی بزرگ و اشتراکی جهانی پیگیری می کند. هرچند روز…
-
توافق اسرائیل و زیمبابوه برای توسعه روابط فرهنگی و اقتصادی؟
در روزهای اخیر تبادل هیئت ها و دیدار و ملاقات ها فی مابین مقامات زیمبابوه و اسرائیل افزایش یافته است. اخیرا دو کشور ابتکار "توانمندسازی زیمبابوه" را به طور رسمی با پلتفرم Zim-Israel Connect راهاندازی کرده اند.
-
زنان و مسئله آموزش؛ صد سال در جدال سنت و تجدد
ویل دورانت، تاریخنگار آمریکایی (۱۹۸۱ – ۱۸۸۵)، سخنان ژرف و ارزشمندی در باب فضایل و فواید آموزش دارد. این اندیشمند، در کتاب «برگریزان» که در واقع سخنان لحظات ویژه این نویسنده در باب دورههای مختلف زندگی، دین، اخلاق، زنان، نژاد، جنسیت، آموزش، دانش، سیاست، هنر، تاریخ و در یک کلام، «کلام آخر درباره…