فرهنگ
-
سنت نام گذاری در پاکستان
نام های پاکستانی از ریشه های عربی، هندی-فارسی یا ترکی گرفته می شود. هویت قبیله ای و خانوادگی به شدت مورد احترام است. بنابراین، بسیاری از مردم نام قبیله خود را با نام خانواده خود اضافه می کنند.
-
کبدی؛ ورزشی محبوب در شبه قاره
کبدی یک ورزش تیمی و سنتی است که بیشتر در کشورهای آسیای جنوبی مانند هند، پاکستان، بنگلادش، ایران و نپال محبوب است. در این ورزش، دو تیم با هفت بازیکن بهطور معمول در یک زمین مستطیلشکل بازی میکنند. هدف بازی این است که هر تیم سعی کند تا بازیکنان تیم مقابل را با لمس کردن آنها و بازگشت به نیمه…
-
قبیله کالاش پاکستان
قبیله کالاش یکی از قبایل باستانی و منحصر به فرد پاکستان است که در ناحیهای کوهستانی و دورافتاده در شمال غربی این کشور زندگی میکند. زندگی، فرهنگ، و باورهای مذهبی این قبیله به دلیل ویژگیهای خاص و منحصر به فردش مورد توجه محققان و گردشگران بینالمللی قرار گرفته است.
-
سهم پشتون ها در سینمای پاکستان
سینمای پاکستان، با نام "لالیوود" (Lollywood)، بخشی از فرهنگ و هنر این کشور است و تاریخ پرفراز و نشیبی دارد. این صنعت از اوایل قرن بیستم تاکنون تغییرات زیادی را تجربه کرده و در طول این دوره، شاهد ظهور و سقوط دورههای مختلفی بوده است. سینمای پاکستان در دوران قبل از استقلال، بخشی از سینمای هند…
-
بزرگترین مجسمه کشف شده در جهان و موزه شهر تاریخی پیشاور
موزه پیشاور یکی از قدیمیترین و معتبرترین موزههای پاکستان است که در قلب شهر پیشاور، مرکز ایالت خیبرپختونخوا واقع شده است. این موزه که در سال ۱۹۰۷ میلادی تأسیس شد، از زمان تأسیس خود تا به امروز به عنوان یکی از مهمترین مراکز فرهنگی و تاریخی کشور شناخته میشود.
-
کنترل کاربران به منظور تنظیم محتوای رسانههای اجتماعی در پاکستان
کراچی: دولت پاکستان در حال بررسی نصب فایروالی جامع در سطح ارائهدهندگان خدمات اینترنت (ISPs) به منظور تنظیم محتوای رسانههای اجتماعی است. این تصمیم پس از تصویب قانون افترا ۲۰۲۴ در پنجاب اتخاذ شده است.
-
موزه ملی کراچی، بزرگترین گنجینه آثار باستانی پاکستان
کراچی: موزه ملی کراچی ، برجستهترین و بزرگترین مؤسسه باستانشناسی در این کشور است که ازجایگاه برجسته ای از ارزش ملی برخوردار می باشد. این موزه شامل مجموعه ای غنی ازآثار باستانی است که فرهنگ رنگارنگ از مناطق مختلف پاکستان را به تصویرمی کشد. این موزه در سال1951در سالن "فریر" تأسیس گردید وجایگزین…
-
تاریخ پر جنب و جوش تئاتر در پاکستان
کراچی: تئاتر در پاکستان دارای تاریخ طولانی و متنوعی است که از سنت های مختلف فرهنگی و منطقه ای تأثیر می پذیرد. ریشههای تئاتر مدرن پاکستان را میتوان به اوایل قرن بیستم، زمانی که گروههای تئاتر آماتور و هنرمندان شروع به تجربه نمایشهای دراماتیک کردند، جستجو کرد. اردو و پنجابی زبانهای برجستهای…
-
مقبره های چوکندی در ایالت سند پاکستان
کراچی: قبرهای این گورستان به سبک اسلامی، در جهت جنوب به شمال و با سنگ های ماسه ای ساخته شده اند. تزئینات حکاکی شده روی قبرها هنر نفیس معماری را ارائه می دهد. اینجا قبرها یا به صورت تک قبر یا گروهی ساخته شده اند و برخی از قبرهای گروهی به تعداد هشت قبر روی یک سکوی مشترک برافراشته شده، دیده می…
-
معرفی شاعر مرثیه سرای پاکستان آقای دکترسید هلال نقوی
کراچی: وی شعرگویی را از سال 67 با سرودن غزل شروع کرد. بعد از آن روی شعر آزاد تمرکز کرد. با این حال، او را دردرجه اول می توان به عنوان شاعر سرشناس شعر نو معرفی کرد. او بیش از همه به خاطر سبک جدید خود در مرثیه گویی(شعر عاشورایی) معروف است.
-
آئین عزاداری عاشورا در قوم پشتون شمال پاکستان
هر ساله میلیون ها نفر از مردم مسلمان پاکستان بویژه شیعیان با حضور پرشکوه و خودجوش در مجالس عزاداری در مساجد و حسینه ها و همچنین آیین های مختلف در سطح شهر، عشق و ارادت خود را به امام حسین(ع) و یاران با وفای آن حضرت ابراز می کنند. در پاکستان با جمعیت 250 میلیون نفر که 80 درصد آن را اهل تسنن…
-
نگاهی به سبک زندگی و فرهنگ و هنر مردم پاکستان
کراچی: در بخشهای سنتی پاکستان، سازماندهی اجتماعی حول محور خویشاوندی میچرخد نه حول محور نظام کاست که در هند استفاده میشود. برادری ( نسب پدری، به معنای واقعی کلمه «برادری») مهمترین نهاد اجتماعی است. ازدواج درون فامیلی به طور گسترده انجام میشود، یک مرد در بسیاری از جوامع پاکستانی ترجیح می…
-
قانون 144 از اول تا دهم محرم الحرام در استان سند برای حفظ نظم و امنیت در ایام محرم اجرا می شود
کراچی : در پاکستان، مردم حق دارند برای هر هدفی تجمع مسالمت آمیز داشته باشند. هر گاه در تجمعی خطر نقض صلح وجود داشته باشد، دولت با اعلام غیرقانونی بودن آن بر اساس قانون، از این نوع تجمعات جلوگیری می کند. و برای این منظور قانون 144 توسط دولت اجرا می شود.
-
سیستم آموزشی پاکستان
کراچی : برای درک وضعیت سیستم آموزشی پاکستان، ابتدا باید ساختار آن را بررسی کنیم. سیستم آموزشی به سه سطح ابتدایی، متوسطه و عالی تقسیم می شود. آموزش ابتدایی شامل پنج سال تحصیل است، در حالی که آموزش متوسطه دارای دو سطح است: متوسطه پایین و متوسطه عالی، که هر کدام دارای سه سال تحصیل هستند. در نهایت،…
-
"بازار تاریخی قصه خوانی شهر پیشاور"
پیشاور یکی از قدیمی ترین شهرهای جنوب آسیا است که قدمت آن به بیش از 2500 سال قبل باز می گردد. این شهر در دوران باستان به نام "پوشکالاوتی" (Pushkalavati) شناخته می شد و بخشی از تمدن گندهارا بود که یک مرکز فرهنگی و تجاری مهم در منطقه بود.
-
شورای (فرهنگی) بریتانیا (British Council)
کراچی: شورای(فرهنگی) بریتانیا (British Council)یکی از سازمان های فرهنگی آموزشی بزرگ و فعال در عرصه بینالملل، متعلق به کشور بریتانیا است که به شکل ارائه فرصتهای آموزشی، فرهنگی و هنری، بیشتر در کشورهای مستعمره سابق بریتانیا به نفع کشور انگلیس فعالیت می کند.
-
ریشه ستارگان بالیوود در پیشاور
بزرگترین ستاره های بالیوود ریشه در پاکستان فعلی دارند. در کتاب هنرمندان پیشاور، ابراهیم ضیاء تاریخ شناس محلی گفته است که بیش از صد هنرمند، خواننده و آهنگساز اهل ایالت خیبر پختونخوا به مرکزیت پیشاور وجود دارد که در بالیوود مشارکت داشتهاند.
-
مهمترین شبکه ها و سکوهای پخش فیلم و سریال در پاکستان
کراچی: پلتفرم های پخش فیلم و سینما در پاکستان مبتنی بر یوتیوب می باشند و زیرساخت مستقل ندارند. دسترسی به این پلتفرم ها بدون عضویت و قابل دسترس عموم می باشد.
-
برگزیده های نشر در پاکستان
کراچی: برگزیده های نشر در پاکستان : نخستین ترجمه قرآن کریم زبان شینا،/وضعیت سیاسی بلو چستان،/ می سوزم،/گلدسته اهل بیت علیهم السلام،/زن ،جستجو و طرز فکر زنانه
-
به زبان و فرهنگ خود افتخار کنید
عتیق انور راجا، نویسنده معروف پاکستانی طی نگارش این متن، برگزاری جشن فرهنگ پنجابی در 9 مارس 2024 میلادی، در تالار شورای هنری حمرا" در لاهور با حضور مریم نواز، سروزیر جدید ایالت پنجاب پاکستان را باعث امید پیشرفت فرهنگ پنجاب قرار داده است. وی گفت: خانم مریم نواز، سروزیر پنجاب برای اهمیت دادن…
-
دانشگاه خصوصی اقراء در پاکستان
کراچی: دانشگاه اقرا، یکی از بزرگترین و مهمترین دانشگاه های خصوصی در پاکستان به عنوان "موسسه مدیریت آسیایی(AMI)"، در ژانویه 1998میلادی توسط گروهی از صنعتگران مستقر درکراچی به سرپرستی حنید لاکهانی تأسیس شد و با تصویب دولت سند فعالیت های آموزشی خود را همان سال در شهرکراچی آغاز کرد.
-
اشتراکات موسیقی ایران و پاکستان
موسیقی ایران و پاکستان دارای اشتراکات تاریخی هستند که ریشه یابی آن، به خوبی عمق ارتباط معنوی دو ملت با یکدیگر را نمایان می کند. موسیقی بی ارتباط با شرایط جغرافیایی نیست و هرچه اشتراک جغرافیایی بیشتر باشد اشتراکات موسیقی نیز بیشتر رخ خواهد نمود
-
موسسات کنفوسیوس در پاکستان برای گسترش فرهنگ چینی
مؤسسه کنفوسیوس در پاکستان حیاتی است و نقش مهمی در گسترش فرهنگ چینی و افزایش تفاهم بین کشورهای ما خواهد داشت.
-
اطلاعیه دولت برای راه اندازی صندوق مالی فیلم
مریم اورنگ زیب وزیر فدرال در مراسم جشنواره ملی فیلم کوتاه آماتوری گفت: دولت اعلام کرده است که صندوق مالی فیلم راه اندازی شود. توسعه صنعت فیلم پاکستان طی سال های 1970 تا 2000 متوقف شد. پس از سال 2000 توسعه در صنعت فیلم آغاز شد. در صنعت سینما به دلیل کمبود سینما پیشرفت زیادی وجود ندارد.
-
هفته فرهنگی پاکستان در چنگدو به پایان رسید
این رویداد 7 روزه با مضمون«دست در دست هم برای پیوند نزدیکتر چین و پاکستان تحت ابتکار کمربند و جاده» لباسهای سنتی پاکستانی، جواهرات خیرهکننده و فرشهای دستباف کپیبرداری شده از هنرمندان چین باستان را به نمایش گذاشت که به وضوح ترکیب و برخورد را تفسیر میکرد.
-
جشنواره بهار چیلام جاش
جشنواره بهار چیلام جاش در سه دره کلاش رامبور، بومبورات و بیریر در ناحیه چترال پایین برگزاری شد.
-
خانه تاریخی باشگاه خان و تمدن گندهارا، مرکز جذب فاتحان، بازرگانان و گردشگران پیشاور
شهر پیشاور به عنوان دروازه ای به شبه قاره، با تاریخ باستانی تقریباً 3000 ساله و مهد تمدن گندهارا، همیشه مرکز جذب فاتحان، بازرگانان و گردشگران بوده است.
-
پاکستان تعدادی از بهترین موزه های جهان را دارد
همه ما در مقطعی از زندگی خود از یک موزه بازدید کرده ایم، چه در طول اردو با مدرسه یا همراه با خانواده در تعطیلات. موزه ها ابزار مهمی برای تبادل فرهنگی، غنی سازی فرهنگ ها و توسعه درک متقابل، همکاری و صلح میان مردم هستند. شورای بینالمللی موزهها در سال 1977 «روز بینالمللی موزهها» را به منظور…
-
انتقال حجم بزرگی از آثار باستانی پاکستان به چین، نقطه عطف توسعه روابط فرهنگی دو کشور
در بزرگترین رویداد مشترک فرهنگی هنری و تاریخی پاکستان و چین که قرار است بزودی به صورت برپایی نمایشگاه تمدن گندهارا در شهر پکن برگزار شود یک محموله بزرگ آثار باستانی از شش موزه پاکستان جمع آوری و به پایتخت چین انتقال یافت.
-
حکم دادگاه عالی لاهور برای رسمیت زبان اردو در پاکستان و چرایی موانع آن
با حکم دادگاه عالی لاهور مبنی بر استفاده از زبان اردو در دفاتر و نهادهای دولتی و خصوصی و همچنین محیط های آموزشی و دانشگاهی این کشور ظرف یکماه آینده به عنوان زبان ملی، بار دیگر بحث و جدل ها در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی بین کاربران پاکستانی بر ضرورت اجرای حکم دادگاه بالا گرفت.