با گسترش همه گیری و شیوع کرونا در ترکیه جلسات و نشستهای ستاد علمی مبارزه با کرونا بیشتر شده است، آمار رسمی تعداد مبتلایان و فوت شدگان هم هر شب از سوی وزیر بهداشت ترکیه با حضور در مقابل دوربین  رسانه های ترکیه و یا از طریق حساب توئیتری وی به اطلاع افکار عمومی رسانده می شود.

ترکیه از جمله کشورهایی بود که ویروس کرونا به گفته مسئولان بهداشتی با اتخاذ تدابیر، دیرتر از سایر کشورها در آن شیوع پیداکرد. فخرالدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه در تاریخ ۱۰ مارس ( ۲۰ اسفندماه ) اولین مورد ابتلا به ویروس کرونا  توسط فردی که از اروپا وارد ترکیه شده را بصورت رسمی اعلام کرد. پس از آن ستاد علمی مبارزه با کرونا به ریاست وزیر بهداشت ترکیه تشکیل و تصمیمات لازم از سوی این ستاد در خصوص جلوگیری از شیوع این ویروس و مقابله با آن صورت می گیرد.

رجب طیب اردوغان رییس جمهور ترکیه هم در همان روزهای آغازین شیوع این بیماری با تشکیل جلسه هیات وزیران تصمیماتی را در خصوص مقابله با این ویروس گرفت که مهمترین آن اعلام بسته حمایتی – اقتصادی یکصد میلیارد لیری بود. رییس جمهور ترکیه جلسات دیگری را هم  چه بصورت حضوری و در این اواخر بصورت ویدیو کنفرانس با وزرا و استانداران تشکیل و نتایج آنرا از طریق رسانه ها به اطلاع افکار عمومی می رساند. وزارت کارترکیه هم اعلام کرده است به دو میلیون خانواده کم درآمد ترکیه، کمک ۱۰۰۰ لیری خواهد کرد.

تعطیلی مدارس و دانشگاههای ترکیه از تاریخ ۱۶ مارس از جمله نخستین تصمیماتی که مقامات ترکیه برای مقابله با شیوع ویروس کرونا گرفتند . پس از یک هفته وزارت آموزش ملی و سازمان آموزش عالی ترکیه ( یوک ) اعلام نمودند، آموزش آنلاین  را در دستور کار دارند، سپس از تاریخ ۲۳ مارس از طریق کانال های تلویزیونی و فضای مجازی امر آموزش در ترکیه آغاز گردید. با توجه به آخرین تصمیم ستاد علمی مبارزه با کرونا مقررشد تا پایان ماه آوریل تعطیلی مدارس و دانشگاههای ترکیه ادامه یابد. 

قرنطینه زائران حج عمره و دانشجویان بازگشتی از سایر کشورها از جمله ایران و در این اواخر مسافران بازگشتی از اروپا به مدت ۱۴ روز در خوابگاههای دانشجویی و مراکز درمانی از جمله اقداماتی بود که دولت ترکیه برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا در ترکیه اتخاذ کرد.

ممنوعیت ورود توریستهای خارجی به ترکیه و لغو تمامی فعالیتهای فرهنگی و هنری از سوی وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه اعلام و مقررشد تمامی نمایشگاههای داخلی در سطح ملی و بین المللی در کشوری همانند ترکیه  که سالانه تعداد بیشماری نمایشگاه در حوزه های مختلف از جمله تجاری ، گردشگری و فرهنگی در آن برگزار می شود تا پایان ماه آوریل به تعویق بیفتد.

سازمان دیانت ترکیه هم اعلام کرد موقتا برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نماز جمعه در مساجد ترکیه برگزار نمی شود، این تصمیم باعث واکنش برخی از نمازگزاران و جماعت های اسلامی قرار گرفت و برخی از افراد با تجمع در پشت درب مساجد خواستار برپایی نماز جمعه شدند. همچنین سازمان دیانت پس از اذان عشاء از مردم خواسته برای دفع این بلا و سلامتی کادر درمانی ترکیه دعا کنند. در این بین فتواهایی از سوی شورایعالی دینی و سازمان دیات ترکیه درباره موضوعات دینی صادر و به اطلاع مردم رسانده می شود.

ممنوعیت خروج افراد بالای ۶۵ سال از منازل به منظور حفظ سلامت این طبقه از جامعه ترکیه از جمله اقداماتی بود که دولت ترکیه اتخاذ نموده و اعلام کرد در صورت مشاهده افراد بالای ۶۵ سال در خیابانها و معابر عمومی این افراد جریمه نقدی خواهند شد. پس از این تصمیم، کمپین های متعددی در ترکیه به منظور تهیه ملزومات و موادغذایی مورد نیاز افراد سالمند در ترکیه به راه افتاد،  شهرداریها، پلیس، سازمانهای مردم نهاد در قالب گروه اجتماعی وفا راه اندازی شد که بازتاب گسترده ای در رسانه های داخلی و خارجی داشت.

رسانه های ترکیه هم در این روزها اغلب برنامه های خود را به ویروس کرونا اختصاص داده و سعی دارند با دعوت از پزشکان و متخصصان در آگاه سازی مردم ترکیه اقدام نمایند. هشتگ های " در خانه بمان " و "زندگی در خانه است" و دیگر هشتگ ها  در راستای همراهی با سیاستهای دولت ترکیه در  مقابله با ویروس کرونا در ترکیه گسترش یافته و هنرمندان  ترکیه سعی دارند مردم را به خانه درماندن تشویق نمایند. برگزاری کنسرتهای موسیقی از طریق فضای مجازی از سوی هنرمندان ترکیه این روزها رواج یافته است.

با گسترش همه گیری و شیوع کرونا در ترکیه جلسات و نشستهای ستاد علمی مبارزه با کرونا بیشتر شده است، آمار رسمی تعداد مبتلایان و فوت شدگان هم هر شب از سوی وزیر بهداشت ترکیه با حضور در مقابل دوربین  رسانه های ترکیه و یا از طریق حساب توئیتری وی به اطلاع افکار عمومی رسانده می شود.

وزارت بهداشت ترکیه از ابتدا هیچ گونه آمار و اطلاعاتی در خصوص وضعیت استانها و شهرهای مبتلا به ویروس کرو نا اعلام نکرد و لیکن با افزایش تعداد مبتلایان بالاخره شب گذشته ۱۳/۱/۹۹ اعلام کرد از میان ۱۵۶۷۹ مبتلا ، استان استانبول با هشت هزار مبتلا در صدر قرار دارد و استانهای ازمیر و آنکارا در رده های بعدی قرار دارد.

کلیه پروازهای خارجی ترکیه لغو و پروازهای داخلی برای ۱۴ کلانشهر ترکیه با مجوز استانداریها و فرمانداریهای انجام می شود. سفرهای بین شهری با اتوبوس هم با مجوز استانداریها و در شرایط خاص برای کادر درمانی و افرادی که دارای بیمار در شهرهای دیگر هستند داده می شود.

قرنطینه در برخی از شهرها، بخش ها و روستا های ترکیه اعمال شده است و در مبادی ورودی شهرها، خودروها کنترل  و وضعیت سلامتی سرنشینان کنترل می شود. البته شهردار کلانشهر استانبول از دولت ترکیه خواسته است در این شرایط قرنطینه اجباری و ممنوعیت رفت و امد در استانبول را به اجرا در آورد. اردوغان رییس جمهور ترکیه هم بصورت مرتب از مردم درخواست می کند در خانه هایشان بمانند و قرنطینه داوطلبانه را اجرا کنند، همچنین وی گفته است اگر مردم قرنطینه داوطلبانه را اجرا نکنند، مقررات سختگیرانه تری را به اجرا خواهد گذاشت.

کمپین "ترکیه ام، ما برای خودمان  کافی  هستیم" چند روزی است که در ترکیه راه اندازی شده و اردوغان در اولین اقدام هفت ماه حقوق خود را برای کمک به مبارزه با ویروس کرونا اختصاص داده است، پس از اعلام این کمپین کمکهای فراوانی از سوی برخی از نهادها و شخصیتها و هنرمندان به این کمیپن شده است.

شب گذشته (سیزدهم فروردین)  فخر الدین کوجا وزیر بهداشت ترکیه آخرین آمار مبتلایان در ترکیه را ۱۵۶۷۹  نفر و تعداد فوت شدگان را ۲۷۷ نفر اعلام کرد.

بنا گفته متخصصان و مسئولان بهداشتی ترکیه، این کشور دو هفته سخت را پیش رو خواهد داشت.

کد خبر 1088

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =