اسلام آباد، ۲۶ اکتبر (APP): دکتر عارف علوی، رئیس جمهور پاکستان خواستار اتخاذ رویکردی مسئولانه برای ترویج تفکر و رفتار مثبت در جامعه شد و گفت: هماهنگی کامل و تنوع فرهنگی مردم باید به وحدت تبدیل شود زیرا صلح و مدارا نیاز جامعه است.

براساس این گزارش، رئیس جمهور پاکستان روز سه شنبه در کنفرانسی با عنوان "همبستگی ملی و هماهنگی فرهنگی" در شورای هنرهای ملی پاکستان(PNCA) گفت: فرهنگ پاکستان ترکیبی زیبا از آداب و رسوم و سنت های همه ایالت ها و ملیت ها است.

این کنفرانس دو روزه توسط اداره میراث و فرهنگ ملی پاکستان زیر نظر وزارت آموزش و پرورش و حرفه آموزی، با حضور دانش پژوهان سراسر کشور برای بررسی موضوع یکپارچگی فرهنگی ملی برگزار شد.

رئیس جمهور گفت: فرهنگ پاکستان ریشه در مفهوم همزیستی و هماهنگی دارد و مردم باید رهنمودهایی برای نشان دادن پذیرش اجتماعی ارائه کنند. وی با بیان اینکه تعامل دین و خواسته ها گاهی می تواند انسان را از مسیر تساهل و مدارا دور کند، گفت: هرگاه ایده خاصی بر دیگران تحمیل شود، رنج و درگیری به وجود می آید. وی گفت: فرهنگ اسلامی می تواند جامعه کشور را به هم پیوند دهد که بر هماهنگی تاکید دارد. وی از مردم خواست تا مراقب کسانی باشند که تروریسم و ​​افراط گرایی را در پوشش دین ترویج می کنند و در نتیجه به درگیری های اجتماعی دامن می زنند. وی همچنین خواستار ترویج پیام بزرگان صوفیه با تمرکز بر مدارا برای اتحاد دل ها شد.

رئیس جمهور عارف علوی گفت: ایدئولوژی "دو ملت"  (یعنی مسلمان و هندو نمی توانند یک ملت باشند، زیرا براساس اعتقاد، فرهنگ و تفکر دو ملت جداگانه ای هستند و هر کس برای استقلال مذهبی، سیاسی و فکری کشوری جداگانه ای می خواهد) اساس ایدئولوژیک پاکستان است که بر هویت جداگانه مذهبی، فرهنگی و سنتی یک ملت متمرکز است. وی با بیان اینکه در هند امروز، آر، اس ،اس افراطی هندو در حال انجام اقداماتی برای محو هویت فرهنگی مسلمانان است، هشدار داد که این وضعیت می تواند منجر به تخریب فرهنگی در هند هم گردد.

رئیس جمهور به همین مناسبت از مردم خواست تا از روند اخبار جعلی که باعث تفرقه در بین مردم شده است دست برداشته و با رویکردی مسئولانه در جهت ترویج تفکر و رفتار مثبت در جامعه رفتار کنند.

شفقت محمود، وزیر آموزش و پرورش و آموزش حرفه ای پاکستان طی سخنانی گفت: فرهنگ پاکستان متشکل از آداب و رسوم، زبان ها و سنت های مختلف است که زیبایی و رنگ منحصر به فرد آن ها را در بر می گیرد. وی بر ضرورت یک بیانیه مشترک در زمینه فرهنگ، تاریخ و همه واحدهای کشور برای ارتقاء وحدت و وفاق ملی تاکید کرد. وی خاطرنشان کرد: میراث دوران استعمار موجب زوال فرهنگ این سرزمین شده است، اما استقبال از تنوع در عین ارتقاء وحدت نیز مهم است.

پروفسور دکتر محمدعلی، معاون آموزشی دانشگاه قائد اعظم اسلام آباد هدف از برگزاری این همایش دانشگاهی را یافتن راهکارهایی برای تدوین بیانیه ملی فرهنگ به منظور تامین هماهنگی بین مردم تمامی ایالت ها دانست. وی خواستار برجسته سازی شخصیت صوفی های منطقه و ترویج پیام صلح و امینت آنها، از جمله صوفیانی مانند بابالعل شاه، خواجه فرید، میان محمد بخش، رحمان بابا، پیر مهرعلی شاه و بسیاری از صوفی ها شد، تا جامعه ای مبتنی بر ایثار، بردباری و هماهنگی ایجاد شود.

به همین مناسبت، جمعی از دانشجویان دانشگاه قائد اعظم، سرودهای ملی را بر اساس رنگ‌های فرهنگی تمامی استان‌ها، گیلگیت بلتستان و کشمیر اجرا کردند. علاوه بر این، گروهی از هنرمندان این شورای هنری با لباس های سنتی به اجرای رقص فرهنگی با آهنگ های محلی پرداختند.

کد خبر 11095

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =