دکتر سید ابوالحسن نواب، رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب و همچنین دکتر عبدالله متعمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی همراه هیأت های علمی و دانشگاهی از دانشگاه ها و موسسات آموزشی پاکستان از جمله دانشگاه آزاد علامه اقبال در اسلام آباد، جامعه الکوثر اسلام آباد، دانشگاه قائد اعظم در اسلام آباد، دانشگاه نیروی دریایی پاکستان و دانشگاه بین المللی رفاه در اسلام آباد بازدید کردند و یادداشت تفاهم نامه های همکاری نیز امضاء شدند.
روسای دانشگاه های ایران با تاکید بر نقش تعیین کننده علما و نخبگان جهان اسلام برای شناسایی چالشهای مشترک و تقویت تعاملات فی مابین گفتند: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان بر معادلات ملل اسلامی تاثیرگذارند و با کمک یکدیگر اهداف آموزشی، تحقیقی و تقریبی را تحقق می بخشند.
دکتر سید ابوالحسن نواب طی سخنرانی درگردهمایی علمای ارشد شیعه و طلاب دینی در حوزه علمیه جامعه الکوثر در اسلامآباد با حضور علامه شیخ محسن علی نجفی، مفسر قرآن کریم، سرپرست زنجیره مدارس دینی اهل بیت (ع) و جامعه الکوثر در اسلام آباد، احسان خزاعی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در پاکستان و جمعی از استادان حوزههای علمیه، از تلاشهای تقریبی علمای پاکستان و نخبگان متعلق به مذاهب اسلامی این کشور همسایه در تقویت روحیه برادری، رواداری و جلوگیری از تفرقه تمجید کرد.
رئیس دانشگاه ادیان و مذاهب درباره وضع جهان اسلام و نقش اندیشمندان، نخبگان و علمای مذاهب اسلامی برای همگرایی و توازن همزیستی با سایر ادیان آسمانی گفت: پیروان ادیان در حقیقت با هرگونه حرکت توهین آمیز علیه سایر مذاهب مخالفند. مقام معظم رهبری نیز بر پرهیز از اهانت به مقدسات و نمادهای مورد احترام اهل سنت همواره تاکید دارند.
وی تصریح کرد: آینده متعلق به اسلام است، البته هیچ رقابتی یا تقابل بین ادیان مطرح نیست ولی در عین حال مسلمانان یکهتاز تبلیغ و ترویج براساس تعالیم دین مبین اسلام هستند.
دکتر نواب با اشاره به اینکه آموزههای دین مبین اسلام منطبق با فطرت انسانها است، گفت: باید به مرحله اعتدال و تقویت تحمل و مدارا میان صاحبان مذاهب برسیم و به همه بفهمانیم که ما امت واحده هستیم.
وی با تاکید براهمیت پاکستان و ایران بعنوان دو کشور اسلامی مهم، بر تقویت عملی وحدت و انسجام امت اسلامی و ضرورت تقریب مذاهب اسلامی برای بازیابی اقتدار جهان اسلام تاکید کرد.
همچنین دکتر عبدالله معتمدی، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به دعوت کمیته دائم همکاریهای علمی و فناوری کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با نام اختصاری کامستک (COMSTECH) به پاکستان سفر کرد و در طول سفر چند تفاهم نامه همکاری میان دانشگاههای دو کشور از جمله یادداشت تفاهم نامه همکاری بین دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه قائداعظم، دانشگاه نیروی دریایی پاکستان، دانشگاه بین المللی رفاه را به امضا رساند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص ظرفیتهای این دانشگاه به عنوان بزرگترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی و اجتماعی در ایران و غرب آسیا توضیحاتی به طرف پاکستانی ارائه داد.
روسای دانشگاه قائداعظم، دانشگاه نیروی دریایی و دانشگاه بین المللی رفاه پاکستان نیز ضمن برشمردن پتانسیلهای این دانشگاه و چندین دانشکده آن ابراز تمایل خود برای توسعه همکاریها با دانشگاههای ایران اعلام و پیشنهاد اجرای برنامه تبادل استاد و دانشجو بین دانشگاه های خود در آینده نزدیک را مطرح کردند.
(روزنامه وفاق تایمز/ رسانه های اجتماعی/ سایت موسسات آموزشی مورخ 24 اردیبهشت ماه 1401 ).
نظر شما