محمت نوری ارسوی وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه با اعلام این خبر در ارزیابی خود از افزایش شاخص ایجاد شده در مشارکت سازمان های بین المللی گردشگری و مسافرتی اظهار داشت: این گزارش به افزایش ظرفیت رقابت پذیری ترکیه در زمینه گردشگری اشاره دارد و نشان می دهد که ترکیه برای رسیدن دستیابی به هدف نهایی درآمد بالا، توسعه رقابتی و پایدار در گردشگری تلاش می کند.
ارسوی گفت: در گزارش منتشر شده ۱۱۷ کشور تحت ۱۷ معیار مورد ارزیابی قرار گرفتند و عواملی که به توسعه پایدار کشورها از طریق بخش مسافرت و گردشگری و در نتیجه رقابت پذیری آنها کمک می کنند، مد نظر قرار گرفته است. وی افزود: در بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱، علاوه بر وزارت فرهنگ و گردشگری، با همکاری و هماهنگی با آژانس توسعه و ترویج گردشگری ترکیه، در مجموع ۱۵ نهاد از جمله وزارت محیط زیست، شهرسازی و تغییرات اقلیمی، وزارت کشاورزی و جنگلداری، وزارت حمل و نقل و امور زیربنایی، وزارت کشور، وزارت خزانه داری و دارایی، در نتیجه کار سخت و فشرده، بهبود در ۵۰ شاخص از شاخصهای توسعه سفر و گردشگری ترکیه حاصل شد. بهترین شاخص های ترکیه برای این رتبه بندی؛ دارایی های فرهنگی، رقابت در قیمتها، زیرساخت های حمل و نقل هوایی، تعداد میراث ثبت شده در یونسکو و به روز رسانی داده ها بودند. ضمن این که دارایی های فرهنگی ترکیه رتبه سیزدهم در رتبه بندی جهانی را کسب کرده است.
وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه با تاکید بر موفقیت ترکیه در ارتقای جایگاه این کشور در حوزه گردشگری، آن را نشانه موفقیت این کشور در رقابت بین المللی و نتایج مثبت سیاست های گردشگری پایدار دانست. وی افزود: این گزارش نشان می دهد که ترکیه به رشد روزافزون خود ادامه می دهد. رقابت پذیری در حوزه گردشگری و هدف نهایی آن در گردشگری نشان دهنده تلاش برای رسیدن به اهداف با درآمد بالا، توسعه پایدار و رقابتی است.
وی ابراز امیدواری کرد که ترکیه بتواند با کار فشرده و منظم، خیلی سریع به سطوح بالاتری که در این شاخص و شاخص های مشابه بین المللی ملاک ارزیابی قرار می گیرند، دست یابد.
لازم به ذکر است که ترکیه در آخرین ارزیابی مشترک، مجمع جهانی اقتصاد، سازمان جهانی گردشگری و اتحادیه حمل و نقل هوایی در سال ۲۰۱۹ به دلیل همه گیری کرونا رتبه ۴۹ را به خود اختصاص داده بود که در ارزیابی جدید در رتبه ۴۵ قرار گرفت.
منبع: سایت رسمی وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه
تاریخ: ۰۸/۰۳/۱۴۰۱
نظر شما