"اتحادیه ملی دانشجویان فرانسه" در گزارش سالانه خود آورده است که هزینه های زندگی دانشجویان در شرایطی که نرخ تورم در فرانسه ۱.۳۱ درصد اعلام شده، ۲.۳۸ درصد افزایش نشان می دهد.

رونت خبری "ولتر" با اشاره به نتیجه یک بررسی صورت گرفته که اخیرا از سوی برخی اتحادیه های دانشجویی این کشور منتشر شده آورده است:

"اتحادیه ملی دانشجویان فرانسه" در گزارش سالانه خود آورده است که هزینه های زندگی دانشجویان در شرایطی که نرخ تورم در فرانسه ۱.۳۱ درصد اعلام شده، ۲.۳۸ درصد افزایش نشان می دهد. بیش ترین بخش هزینه ها مربوط به مسکن می باشد که به طور میانگین از ۴۴۵۸ یورو در ماه به ۴۷۱ یورو افزایش یافته است. به این رقم هزینه های دیگری مانند هزینه ایاب و ذهاب که در شهرهای مختلف متفاوت است را نیز باید افزود. خصوصا برخی شهرها مانند پاریس، بوردو و لیون این افزایش به ویژه در بخش مسکن بسیار محسوس و تا مرز ۱۱ درصد نیز می رسد.

روزنامه لوموند نیز با انتشار مقاله ای در این خصوص به نگرانی های شدید تشکل های دانشجویی در این زمینه اشاره کرده و می افزاید: این تشکل های دانشجویی در گزارش خود آورده اند که به ویژه پس از طرح جدید دولت یک دانشجوی ۲۰ ساله در مقطع لیسانس که به دور از خانواده خود زندگی می کند باید به طور متوسط ۲۲۸۵ یورو در سال تحصیلی جدید هزینه کند.

اما مهم ترین نکته ای که در گزارش یاد شده بدان اشاره گردیده است، نگرانی ها نسبت به افزایش شهریه های تحصیلی است که قرار است از سال تحصیلی جدید اعمال شود. سازمان های دانشجویی با اعتراض به این مساله خواستار آن می باشند که در صورت تحقق این مساله کمک هزینه های دانشجویی نیز افزایش یابد.

یادآوری می شود "ادوارد فیلیپ"، نخست وزیر فرانسه در پاییز سال گذشته طرح خود با عنوان به فرانسه خوش آمدید را ارائه داد که بر اساس آن دولت فرانسه در نظر دارد تا سال ۲۰۲۷ میلادی شمار دانشجویان را از ۳۲۰ هزار نفر (که هم اکنون ۴۶ درصد آن ها از کشورهای افریقایی می باشند) به ۵۰۰ هزار افزایش دهد. در همین راستا در طرح فوق شهریه های دانشگاهی در مرحله لیسانس به ۲ هزار ۷۷۰ یورو (به جای ۲۴۳ یورو)، فوق لیسانس به ۳ هزار و ۷۷۰ یورو (به جای ۲۴۳ یورو) افزایش یابد. این رقم ها بعضا تا ۱۶ برابر میزانی است که دانشجویان فرانسوی و اروپایی می پردازند. طرح فوق از مدل امریکایی گرته برداری شده با این تفاوت که بین دانشجویان فرانسوی/ اروپایی و سایر دانشجویان تفاوت قائل شده است.

همین سیاست سبب شده که برخی رسانه ها از کاهش ۳۰ تا ۵۰ درصدی دانشجویان غیراروپایی در سال تحصیلی جدید خبر می دهند. در شرایط کنونی با توجه به اعتراضات صورت گرفته ۱۹ دانشگاه از ۶۷ دانشگاه موجود از اعمال این تغییرات فعلا امتناع کردند.

برخی نیز تصمیم گرفته اند که به صورت موردی پرونده دانشجویان خارجی متقاضی را بررسی کنند. در این میان به طور مثال دانشگاه لیموژ که نامش در فهرست طرح جدید پیشنهادی دولت می باشد از جمله دانشگاه هایی است که هنوز موضع مشخصی را اتخاذ نکرده است. این دانشگاه سالانه ۲ هزار دانشجو که بین ۱۰ تا ۱۱ درصد آن ها را دانشجویان خارجی تشکیل می دهند، پذیرا می باشد. ظاهرا این دانشگاه در نظر دارد برخی معافیت هایی را به صورت موردی برای برخی دانشجویان خارجی اعمال کند.

از طرفی دولت فرانسه نیز سالانه از طریق سفارتخانه های خود ۱۴ هزار نفر را راهی دانشگاه های خود می کند که این دسته افراد نیز از هزینه های جدید اعمالی معاف می باشند.

کد خبر 1376

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =