شبکه دوم تلویزیون فرانسه گزارشی به موضوع گسترده شدن روز به روز فیس بوک اشاره دارد و آورده است در سال ۲۰۳۰ احتمالا این شبکه اجتماعی به یک دولت تبدیل خواهد شد.
در این گزارش آمده است که شبکه های اجتماعی امروز بیش از ۵/۳ میلیارد کاربر دارند. اما در سال ۲۰۳۰ فیس بوک به تنهایی ۵ میلیارد کاربر عضو خواهد داشت که این رقم معادل نیمی از جمعیت کره زمین می باشد. در سال ۲۰۳۰ از طریق بالن هایی که در لایه های جو مستقر خواهند شد، همچنین شبکه های ۶جی اینترنت در سراسر جهان از جمله هند و آفریقا در دسترس خواهد بود.
افراد به راحتی قادر خواهند بود با عینک های مجازی که چندان بزرگ تر از عینک های آفتابی نخواهد بود، با دوستان و نزدیکان خود صحبت کنند یا در تالارهای مجازی سه بعدی به مباحثه با یکدیگر بپردازند. در واقع بدون این که در آن جا باشید حضور خواهید داشت. شما حتی قادر خواهید بود دستیار هوشمند مجازی خود را به جای خود در این نشست ها به کار گیرید و تصاویر مورد نظر را ارسال کنید. در واقع نیمی از کاربران این شبکه ها را ربات ها و نیمی را انسان ها تشکیل می دهند.
نکته جالبی که در این گزارش مفصل بدان اشاره شده آن است که در سال ۲۰۳۰ این شبکه به دولتی تبدیل خواهد شد که از سوی سازمان ملل متحد نیز به رسمیت شناخته خواهد شد. این حکومت که بزرگ ترین حکومت جهان خواهد بود قرار است در سال آینده میلادی پول خود را راه اندازی کند و برای سال ۲۰۲۵ نیز گذرنامه ویژه خود را ارائه دهد. حتی برای رفع اختلافات بین کاربران دادگاه ها و همچنین یک سپاه سایبری برای حفاظت از شهروندان سایبری خود پیش بینی کرده است. رئیس جمهوری این حکومت سایبری یک هوش مصنوعی است که تلفیقی از نیازهای شهروندان سایبری و أصول انسانی تعریف شده از سوی سازمان ملل متحد را تامین خواهد کرد.
در چنین فضایی پیام های ترویج دهنده نفرت به طور منظم با پیام های مثبت توسط ربات ها پوشانده خواهد شد. اخلال گران به سرعت از طریق الگوریتم های هوش مصنوعی پلیس سایبری شناسایی شده و دفع خواهند شد. آن ها مجوز وصل شدن به شبکه را به طور موقت یا دائم از دست خواهند داد.
در واقع اکثر شبکه های اجتماعی مانند واتس آپ که شمار محدودی کاربر دارد، به فضای خصوصی تبدیل خواهند شد. استفاده از این شبکه ها پولی خواهد شد تا سیستم بتواند هزینه خود را تامین کند و آن هایی که امکان پرداخت هزینه های اشتراک را نداشته باشند در بخش های رایگان این شبکه باقی خواهند ماند. در پایان این گزارش آمده است: آری این شبکه جتماعی در آینده چنین خواهد بود مگر این که تا سال ۲۰۳۰ شمار علاقه مندان فیس بوک به صفر رسد که طبعا بساط این شبکه نیز جمع خواهد شد.
نظر شما