به نوشته هفته نامه اکسپرس برای نخستین بار در تاریخ پاریس موقعیت خود به عنوان نخستین شهر فرانسه زبان جهان از دست داد.

          این هفته نامه در مقاله ای که به همین مناسبت منتشر ساخته با طرح این سوال می پرسد: بزرگ ترین شهر فرانسه زبان جهان کدام است؟ پاریس؟ خیر دیگر پاریس نیست ... می گویید بروکسل؟ خیر بروکسل نیز نیست. پاسخ درست کینشاسا پایتخت جمهوری دمکراتیک کنگو می باشد. بعد از کینشاسا پاریس در جایگاه دوم و پس از آن شهرهای ابی جان، مونترال، کازابلانکا، یائونده، دوآلا، آناناناریوو، داکار و الجزیره درجایگاه های بعدی قرار دارند.

          این نشریه با استناد به گزارش اخیر سازمان ملل متحد در مورد شهرهای جهان می افزاید: کینشاسا ۱۲.۱ میلیون سکنه دارد و بدین ترتیب از پاریس و حومه آن با ۱۰.۹ میلیون نفر جمعیت پیشی گرفته است. در همین ارتباط روزنامه لزاکو چاپ پاریس نیز با درج خبری مشابه به نقل از "الیاس زواری"، رئیس "مرکز مطالعات و تفکر در مورد جهان فرانسه زبان" (CERMF) اضافه می کند: جمعیت کینشاسا در حد فاصل سال های ۲۰۰۰ الی ۲۰۱۶ با رشد ۴.۲ درصدی روبرو بوده به گونه ای که امروز جمعیت این شهر از جمعیت پاریس و حومه آن فراتر رفته و بدین ترتیب در صدر رده بندی شهرهای فرانسه زبان قرار گرفته است. جمهوری دمکراتیک کنگو همچنین با ۷۸ میلیون سکنه  بزرگ ترین کشور فرانسه زبان جهان محسوب می شود.

          پیش تر بر أساس آمار سازمان جهانی فرانکفونی ۹۲ درصد مردم این کشور به زبان فرانسه سخن می گویند. با این حال در این کشور بیش از ۲۰۰ زبان و گویش وجود دارد اما مقامات این کشور تصریح می کنند که زبان فرانسه در سراسر این کشور در کنار زبان های مادری مورد استفاده قرار می گیرد و در إدارات نیز به عنوان یکی از دو زبان رسمی کشور شناخته می شود.

          با این حال جمهوری دمکراتیک کنگو هر سال چیزی کم تر از ۲ درصد کمک های دولتی فرانسه  (APD) برخوردار می شود. این کمک ها که به ۲۵ کشور افریقایی فرانسه زبان و مراکش صورت می گیرد سالانه بالغ بر ۲.۸ میلیارد یورو و کمک های اتحادیه اروپایی به کشورهای افریقایی ۹/۷ میلیارد یورو در سال می باشد. همین کم بودن کمک ها سب شده که بسیاری از این کشورها تدریجا به سمت آلمان، اتریش و چین و .. رو آورند.

          از طرفی بی علاقگی فرانسه به کشورهای فرانسه زبان جنوب آفریقا سبب گردیده که در عرصه اقتصادی چین و حتی مراکش فعال تر شوند به گونه ای که هم اکنون محصولات چینی بالغ بر ۲۰.۶ درصد واردات آن ها را تشکیل می دهد.

           از سوی دیگر در حوزه تحصیلی نیز تعداد دانشجویان جمهوری دمکراتیک کنگو تنها یک درصد کل دانشجویان افریقایی حاضر در فرانسه می باشند و از طرفی سهم طرح هایی که در قالب همکاری از سوی بخش های مختلف فرانسه با این کشور انجام می شود کم تر از یک درصد کل پروژه هایی است که فرانسه با کشورهای افریقایی انجام می دهد. 

          این بی علاقگی فرانسه در حالی است که تا سال ۲۰۳۰ جمعیت این کشور به ۱۲۴ میلیون نفر یعنی دو برابر فرانسه خواهد رسید و جمعیت پایتخت آن نیز مرز ۲۰ میلیون نفر (یعنی دو برابر جمعیت پاریس) را رد خواهد کرد و بر أساس گزارش سازمان ملل متحد به یکی از بزرگ ترین پایتخت های جهان مبدل خواهد شد.

          از طرفی در بررسی صورت گرفته از سوی سازمان ملل متحد پاریس بعد از مسکو (با ۱۲.۳ میلیون نفر سکنه) دومین شهر بزرگ اروپا محسوب می شود و پس از آن لندن (با ۱۰.۴ میلیون نفر) در جایگاه سوم این رده بندی قرار می گیرد.

          در بخش پایانی مقاله لزاکو آمده است: فرانسه از نظر جمعیتی رشد محسوسی نداشته است به گونه ای که بین سال های ۱۷۵۰ تا ۱۹۴۵ جمعیت آن تنها ۵۰ درصد رشد داشته و از این بابت به کشور بیمار اروپا لقب یافته است. این در حالی است که جمعیت دیگر کشورهای اروپایی (به جز ایرلند) در این مدت سه برابر، چهار برابر و حتی پنج برابر شده است.

کد خبر 1428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =