آقای فواد نجفلی در تاریخ 1 دی ماه 1401 بعنوان نماینده تام الاختیار رئیس جمهور آذربایجان در جمهوری خودمختار نخجوان منصوب گردید مصاحبه وی در تاریخ 15 اردیبهشت 1402، با ساهیل طاهیرلی رئیس شرکت سهامی محدود «تلویزیون و رادیو جمهوری خودمختار نخجوان» افکار ، برنامه های آتی و همچنین نظر وی درباره کریدور زنگزور منعکس می گردد

مورخ 15 اردیبهشت 1402، فواد نجفلی نماینده تام الاختیار رئیس جمهور آذربایجان در جمهوری خودمختار نخجوان با ساهیل طاهیرلی رئیس شرکت سهامی محدود «تلویزیون و رادیو جمهوری خودمختار نخجوان» مصاحبه کرد. خبرگزاری نوح چیخان این مصاحبه را ارائه می دهد:

سلام آقای فواد معلم، از دیدن شما خوشحالیم! علیرغم مشغله کاری شما، از اینکه دعوت ما را قبول و وقت خود را در اختیار ما قرار دادید سپاسگزاریم.

- ممنون، من هم برای شما و تیم شما آرزوی موفقیت دارم...

مصاحبه فواد نجفلی نماینده تام الاختیار رئیس جمهور آذربایجان در جمهوری خودمختار نخجوان با تلویزیون نخجوان

- ما نیز در یک سال قابل توجه - "سال حیدر علی اف" ملاقات می کنیم ... معلوم است که به مناسبت صدمین سالگرد حیدر علی اف، بنیانگذار و معمار آذربایجان مستقل، رهبر ملی مردم ما، طبق فرمان رئیس جمهور جشن گرفته می شود. حیدر علی اف شخصیتی است که در دوره اول و دوم رهبری خود در آذربایجان خدمات استثنایی به رفاه مردم و پیشرفت کشورمان کرد.

- اعلام سال 2023 به عنوان "سال حیدر علی اف" در کشورمان و تصویب برنامه اقدام در بررسی مسیر زندگی، میراث، فعالیت های سیاسی و دولتی این شخصیت برجسته بسیار مهم است. زیرا سیره و فعالیت های رهبر مردم آذربایجان، تاریخ سربلندی و افتخار ملت ماست. در سال‌های 1990-1993، دوره نخجوان از فعالیت‌های سیاسی و کشوری حیدر علی اف رهبر مردم، از چشم‌گیر است. به یاد دارم که در آن زمان حملات نظامی ارمنستان به جمهوری خودمختار نخجوان و از سوی دیگر بی تفاوتی کشورهای همسایه نسبت به این موضوع و در آن سال هایی که صدای جمهوری خودمختار نخجوان به گوش نمی رسید، حیدر علی اف رهبر مردم توانست نخجوان را از تهاجم و ویرانی حفظ کند.

به یاد دارم که حتی در آن سالهای سخت و بحرانی، حیدر علی اف رهبر مردم توانستند 75 دانش آموز از جمهوری خودمختار نخجوان را با هزینه دولت در ترکیه به تحصیل بفرستند.

مصاحبه فواد نجفلی نماینده تام الاختیار رئیس جمهور آذربایجان در جمهوری خودمختار نخجوان با تلویزیون نخجوان

پشت همه اینها ایده ها و دیدگاه های حیدر علی اف رهبر مردم از آینده بود. و حتی امروز هم خوشحالم که این سیاست توسط آقای رئیس جمهور با موفقیت انجام می شود و نشان می دهد که آذربایجان در دستان خوبی قرار دارد و میراث آن در آینده با موفقیت پیش می رود. امروز آذربایجان دستور کار منطقه را دیکته می کند، قدرت های بزرگ با واقعیت های جدیدی که آذربایجان ایجاد کرده را قبول می کنند. با افتخار می توان گفت که در طول 20 سال گذشته، رویاهای رهبر ملی در نتیجه سیاست مصمم رئیس جمهور جمهوری آذربایجان آقای الهام علی اف محقق شده است. مسائل برنامه ریزی شده برای جمهوری خودمختار نخجوان در این زمینه حل شده است. اساس استراتژی توسعه اقتصادی-اجتماعی آینده جمهوری خودمختار نخجوان خط سیاسی رهبر ملی حیدر علی اف و وظایفی است که توسط رئیس جمهور جمهوری آذربایجان آقای الهام علی اف پیش روی ما گذاشته شده است.

  • به طور کلی اصلاحات اقتصادی-اجتماعی نخجوان در چه مرحله ای است و چگونه پیش می رود؟

- می دانید که در نتیجه سیاست مصمم و پیگیر رئیس جمهور ما، کریدور زنگزور هم اکنون در حال تحقق است. پس از تحقق کریدور زنگزور، چشم اندازهای بزرگی برای نخجوان باز می شود. یکی از وظایف اصلی ما این است که نخجوان را برای این چشم اندازها و واقعیت ها آماده کنیم.

در میان طرح های چشم انداز، تبدیل جمهوری خودمختار نخجوان به کریدور «انرژی سبز» یکی از اولویت ها است. برنامه های توسعه در حوزه های مختلف اقتصادی در حال تدوین است. به ویژه به توسعه بخش کشاورزی به دلیل نقش آن در تامین امنیت غذایی و اشتغال جمعیت توجه بیشتری می شود. نوسازی سیستم های احیاء و آبیاری ارتباط تنگاتنگی با این حوزه و بهبود تامین آب و کیفیت آب یکی از موضوعات مهم ما می باشد. توسعه بخش خصوصی، حمایت از کارآفرینی و جذب سرمایه گذاری در جمهوری خودمختار نخجوان از اهداف اصلی ما است. به طور کلی یکی از مهمترین نکات، حمایت و یارانه به مزارع خانوادگی، مشاغل کوچک و متوسط ​​در مناطق ما با پتانسیل مواد اولیه بیشتر است.

 یکی از اهداف اصلی ما در آینده تشکیل زنجیره تولید، فرآوری، عرضه و تحویل محصولات غذایی دوستدار محیط زیست «نخجوان ارگانیک» برای بازارهای داخلی و خارجی است.

یکی از کارهای تازه آغاز شده در جمهوری خودمختار نخجوان، مطالعه مجدد منابع معدنی منطقه است. ما معتقدیم که می توان بر اساس پتانسیل موجود، بنگاه های صنعتی جدید رقابتی ایجاد کرد که در نتیجه سرعت توسعه اقتصادی تسریع خواهد شد. یکی از اهداف استراتژیک رئیس جمهور آقای الهام علی اف این است که اقتصاد جمهوری آذربایجان مبتنی بر تجربه، سنت و نوآوری است. احداث بنگاه های صنعتی بر اساس سنت و مواد اولیه بومی، اجرای نوآوری ها در اولویت نخجوان است. ورود ده ها برند متخصص در حوزه تولید و خدمات به نخجوان در 3 ماه اخیر نشان می دهد که نخجوان مکانی جذاب برای سرمایه گذاری است. در آینده نزدیک کارخانه جدید تولید نمک و مناطق تولید آب معدنی در نخجوان آغاز به کار خواهد کرد. احیای کنسرو سنتی و سرامیک سازی در اردوباد نیز هدف ماست.

  • پس از انتصاب شما به جمهوری خودمختار، مشاهده می کنیم که اصلاحات اساسی ساختاری و پرسنلی در نخجوان انجام شده است. فرآیند در چه مرحله ای است و چه نتایجی خواهد داشت؟

- آقای ساحل، اگر در نظر بگیریم که جمهوری خودمختار نخجوان بخشی از جمهوری آذربایجان است، اصلاحات ساختاری به عنوان یک نکته مهم برجسته می شود. باید در نظر داشت که برای همکاری نزدیک بنگاه‌ها و سازمان‌های ما با مقامات اجرایی مرکزی جمهوری آذربایجان، تغییرات ساختاری ضروری و فرآیندی اجتناب‌ناپذیر است. تصور کنید که نهادهای کافی از مقامات اجرایی مرکزی جمهوری آذربایجان مستقر در نخجوان به 4-5 قسمت تقسیم می شوند. اساس روش شناختی آن تقریباً وجود ندارد. در اینجا برخی از واحدهای ساختاری ناقص هستند. پایه مادی و فنی تقریباً به طور کامل شکل نگرفته است. بنابراین، همانطور که امروز در جمهوری خودمختار می بینید، اصلاحات ساختاری با سرعت تمام ادامه می یابد. همانطور که قبلا اعلام کردیم، شفافیت و حرفه ای بودن یکی از اصول اصلی ماست. از این رو روسای دستگاه هایی که این الزامات را نداشتند و نتوانستند این الزامات را برآورده کنند نیز باید از وظایف خود خداحافظی می کردند. ده‌ها رؤسای وزارتخانه‌ها، کمیته‌ها و ادارات با پرسنل مبتکر، پرانرژی، حرفه‌ای و شفاف جایگزین شدند که قادر به کار در یک محیط شفاف بودند.

  • آقای فواد می دانید که وضعیت اجتماعی جمعیت در جمهوری خودمختار نخجوان در اثر محاصره سنگین و دوره بحرانی دهه 90 و همچنین جنگ تهاجمی آغاز شده توسط ارمنستان و فروپاشی مزارع بسیار اسفناک بود. ... بحران اقتصادی-اجتماعی و بیکاری صدها خانواده نخجوانی باعث مهاجرت آنها شد. آیا در رابطه با بازگشت مردم به سرزمین مادری خود، برای انجام فعالیت های اقتصادی و اقتصادی، ایده و ابتکاری دارید؟

- همانطور که اشاره کردید این مشکلی است که در طول سال ها اتفاق افتاده است نه 1 سال یا 5 سال. وظیفه ای که پیش روی ماست این است که این موضوع را نیز مانند سایر مسائل گام به گام حل کنیم. در درجه اول جذب سرمایه های داخلی و خارجی در نخجوان و ایجاد اشتغال مهم است. همزمان کار در زمینه شکل گیری طرح های دولتی-خصوصی در حال انجام است. می‌توان گفت تقریباً همه شاخص‌های حوزه اقتصاد کلان مورد بازنگری و تحلیل قرار می‌گیرند، هر جا که عقب‌نشینی‌ها وجود داشته باشد، هر جا که نرخ توسعه ممکن باشد، به سریع‌ترین شکل در مسائل دخالت می‌کنیم. و من معتقدم که بازگشت جمعیت در چند سال آینده تضمین خواهد شد. اما این بازگشت باید به شکل اساسی باشد. اکنون گاهی اوقات به شرایطی برمی خوریم که بسیاری از افراد در مورد بازگشت از طریق تماس صحبت می کنند. اما این موضوع نه تنها با مراجعه، بلکه با پرداخت معیشت مردم، ایجاد شغل و تامین کار باید حل شود. می توانم بگویم این موضوع یکی از کارهای اصلی پیش روی ماست و در این راستا تلاش می کنیم.

  • بعد از قرار ملاقات شما، بازدیدهای فشرده ای از نخجوان را مشاهده می کنیم. به ویژه هیئت هایی به سرپرستی معاون نخست وزیر، وزیر نیرو، وزیر اقتصاد و سایر مقامات در نخجوان جلساتی برگزار کردند و فرصت های آینده را ارزیابی کردند. همچنین مشخص است که مفاهیم توسعه برای تعدادی از مناطق مهم قبلاً تهیه شده است. به طور مشخص نتایج این بازدیدها چه نویدی برای نخجوان می دهد؟

-  به خاطر این سئوال تشکر می کنم. در مدت کوتاهی - در ژانویه 2023، ما مشکلات جمهوری خودمختار نخجوان را خلاصه کردیم، اولویت مناطق را مشخص کردیم.

در این راستا گزارشی به آقای الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان ارائه و تکالیف آتی مشخص شد. با دستورات جناب رئیس جمهور به نهادهای ذیربط، بازدیدها جهت بازدید، تحلیل و ارزیابی در محل آغاز شده است. در چارچوب سفر روسای مختلف دستگاه های اجرایی مرکزی کشور به نخجوان، بار دیگر به بررسی موضوعات پرداختیم. متذکر می شوم که در 4 محور اصلی جلسات مقدماتی و مفیدی داشتیم و بر اساس آن مفاهیم راهبردی شکل گرفت و برنامه عملیاتی تدوین شد. این ها چه هستند؟ قبل از هر چیز، اجازه دهید اشاره کنم که کمیسیون آب به رهبری معاون نخست وزیر، محترم شاهین مصطفی اف، یک سفر 3 روزه به این جمهوری خودمختار داشت. در نتیجه این بازدید، برنامه عملیاتی گسترده ای را تهیه کردیم. می دانید که جمهوری خودمختار نخجوان دارای آب و هوای شدید قاره ای است. منابع آب در قلمرو جمهوری خودمختار بسیار محدود است. مهمترین و پایدارترین منبع آبی ما در نخجوان رودخانه آراز است. احتمالا این واقعیت در سال های آینده تغییر نخواهد کرد. مشخص است که منبع هر یک از منابع اصلی آب نخجوان در قلمرو کشورهای همسایه است. همه اینها یا مسائل دیگر ارزیابی می شوند. برنامه عملیاتی که به همراه کمیسیون آب تشکیل دادیم قبلاً در جلسه مقدماتی کمیسیون تصویب شده و برای توجیه فنی، مالی و اقتصادی به وزارت اقتصاد جمهوری آذربایجان ارائه شده است.

حوزه دیگر مربوط به مسائل مدیریتی وزارت نیرو جمهوری آذربایجان بود. همانطور که می دانید پرویز شهبازف وزیر از جمهوری خودمختار بازدید کرد. پس از آن جلسات کمیسیون انرژی برگزار شد، مقامات جمهوری خودمختار نخجوان نیز در این کمیسیون عضویت دارند و برای تبدیل نخجوان به کریدور «انرژی سبز» کار جدی در حال انجام است و برنامه عملیاتی نیز در دست تهیه است. . ذخایر انرژی تجدیدپذیر در جمهوری خودمختار نخجوان که ما شناسایی کردیم بیش از 3000 مگاوات است. و بخش بزرگی از آن از انرژی خورشیدی ناشی می شود. تشعشعات در قلمرو جمهوری خودمختار نخجوان بسیار زیاد است و فکر می کنم در آینده نزدیک بتوانیم از این منابع به طور کامل استفاده کنیم.

یکی دیگر از حوزه های مهم کشاورزی است. در ابتدا به اهمیت این حوزه اشاره کردم. بخش کشاورزی برای ما برای تامین امنیت غذایی و اشتغال مردم بسیار مهم است. کاملاً درست می گویید، ما هم مفهوم و هم برنامه عملیاتی توسعه کشاورزی را تدوین کرده و به دولت مرکزی ارائه کرده ایم و احتمالاً در آینده نزدیک در بحث آن شرکت خواهیم کرد. در این میان یکی از کارهای مهم ثبت نام خانوارها در جمهوری خودمختار نخجوان با حمایت ریاست جمهوری در سه ماهه اول سال بود.

توجه به خانواده شهدا، جانبازان و نیازمندان به مراقبت اجتماعی همچنان در بالاترین سطح خواهد بود. در سه ماهه اول سال جاری ده‌ها آپارتمان و خودرو از سوی دولت در اختیار افراد این رده در نخجوان قرار گرفته است. این ناحیه کاملا شفاف است. هم اکنون ساخت پروژه های مهمی همچون مرکز "آسان خدمات" و مرکز دوست در نخجوان در مرحله پایانی قرار دارد. این خود تأییدی بر اجرای برنامه های مهم اجتماعی دولت در نخجوان است.

  • در مورد بهداشت و درمان چطور؟

- ناگفته نماند که با برشمردن همه این مسائل، نمی توان از مراقبت های بهداشتی دور ماند. وظایف مشخصی وجود دارد که رئیس جمهور در رابطه با سلامت مردم پیش روی ما قرار داده است. در حال حاضر روش های مدیریتی مدرن و اصول مدیریت انعطاف پذیر در حال توسعه است. در اسرع وقت شاهد نوآوری هایی در این زمینه خواهیم بود. همه مواردی که برشمردم بدون شک موجب حفظ سلامت مردم نخجوان، افزایش درآمد و رفاه اجتماعی و اقتصادی خواهد شد.

  • - از روز اولی که شروع به کار کردید، توجه ویژه ای به کار با شهروندان داشتید، خیلی جدی به آن برخورد کردید. همچنین از مطالب ویدئویی منتشر شده در مطبوعات و پخش شده از تلویزیون نخجوان دیدیم که شما در همه مناطق جمهوری خودمختار با شهروندان ملاقات کردید و در محل به پیشنهادات، شکایات و مشکلات آنها رسیدگی کردید. در حال حاضر شاهد هستیم که بر روی شکایات و پیشنهادات شهروندان کارهای مشخصی در حال انجام است. من می خواهم یک موضوع را روشن کنم: ساکنان عمدتاً چه درخواستی داشتند و مشکل اصلی آنها چه بود؟

- کاملا صحیح است... از همان روزهای اول شروع به برگزاری پذیرایی در مناطق کردیم. پروتکل هایی بر اساس این پذیرش ها شکل گرفت. سپس مشکلات را بر اساس قلمرو جمهوری خودمختار دسته بندی کردیم. ارقام آماری حاکی از آن است که بیش از 9000 شکایت و شهروند هم در شهرستان نخجوان و هم در مناطق استماع شده و برای رفع مشکلات آنها برنامه عملیاتی تهیه شده است. برای هر منطقه پروتکل هایی وجود دارد. مشکلات در جمهوری خودمختار نخجوان عمدتاً به نقض حقوق مالکیت مردم مربوط می شود. با کمال تاسف باید متذکر شوم که این نیز نتیجه برخی فعالیت های غیرقانونی بوده است که در سال های گذشته صورت گرفته است. اکنون مراجع قضایی از نزدیک با این مسائل درگیر هستند. تصمیمات منصفانه و راه حل های شفاف آشکار می شود. موضوع دیگر مشکلات پیش روی مردم در تامین شغل بود. و مسائل نقض حقوق اجتماعی در راس امور قرار داشت. البته در مورد جبران خسارات وارده به مردم در اثر خشکسالی که متناسب با اقلیم نخجوان و عموماً به دلیل تغییرات اقلیمی در چند وقت اخیر رخ داده و از تامین آب و هوا کم نبود.

  • در ابتدای سال جاری نسبت به سال های گذشته رکودی در بخش ساخت و ساز وجود داشت. لطفاً به ما توضیح دهید که چرا. به طور کلی چه احیا و تغییراتی در بخش ساخت و ساز انتظار می رود؟ چه پروژه های مهمی برای جمهوری خودمختار برنامه ریزی شده است؟

- کاملاً درست می گویید... بخش ساخت و ساز چنین رشته ای است که با 42 رشته مختلف مرتبط است. و زمینه اشتغال مردم را فراهم می کند. با این حال، کاملاً حق با شماست که در سال 2023 در جمهوری خودمختار نخجوان رکود در بخش ساخت و ساز وجود دارد... مایلم متذکر شوم که ساخت و سازهای انجام شده در جمهوری خودمختار نخجوان طی سال های گذشته تنها بر اساس دستورات بخش دولتی انجام شده است. من با تأسف متذکر می شوم که شفافیت در این زمینه به طور کامل تضمین نمی شود. به طور کلی، این کارها با تعیین اختیارات بیش از حد به کمیته شهرسازی و معماری انجام شد و این موضوع سوالات جدی را ایجاد کرد. هدف ما افزایش سفارش های خصوصی در کنار سفارش های دولتی در نخجوان و شکل گیری این سفارش های خصوصی بر اساس تقاضای بازار است. پیشرفت های جدی در این زمینه حاصل خواهد شد. در 2 تا 3 ماه آینده کارهای مربوط به صنعت ساختمان در خود شهر نخجوان انجام می شود. پروژه بزرگ شرکت های خصوصی در خصوص ساخت آپارتمان های یارانه ای و خانه های اجتماعی پیش روی ماست. بر اساس محاسبات ما این روند با افتتاح حدود 3000 شغل جدید به پایان می رسد.

به موضوع دیگری اشاره می‌کنم که بسیاری از ساختمان‌هایی که بر اساس دستورات دولتی در جمهوری خودمختار نخجوان ساخته شده‌اند، متأسفانه به دلیل کارکردشان در وضعیت ناقصی قرار دارند. در این زمینه هم کارهای جدیدی خواهیم داشت. پروژه های ساختمانی جدید با سفارش دولتی آغاز می شود. به اطلاع میرسانم طرح جامع شهر نخجوان هم اکنون در دست تهیه است. البته همه اینها بر اساس الزامات مصوبات قانونی مؤثر جمهوری آذربایجان شکل خواهد گرفت. برای این کار ناگزیر به یک دوره زمانی معین نیاز است. انتظار برای این مدت یکی از شروط اصلی برای تشکیل اسناد هنجاری است. اما این منطقه تحت کنترل ماست. به نظر من توسعه حوزه ساخت و ساز به عنوان یکی از اهداف اصلی امری اجتناب ناپذیر است.

  •  آقای فواد!

شما نظر خود را در مورد کریدور زنگزور بیان کردید. افتتاح کریدور زنگزور یک موضوع استثنایی در سرنوشت تاریخی کشور ما و همچنین جمهوری خودمختار نخجوان است و همانطور که اشاره کردیم هم فرصت های لجستیکی و هم از نظر ترانزیتی افزایش چشمگیری خواهد داشت. می‌خواهم بپرسم فرصت‌های حمل‌ونقل، ترانزیتی و گردشگری جمهوری خودمختار را با توجه به افتتاح کریدور زنگزور چگونه ارزیابی می‌کنید؟

- من می خواهم از رهبر بزرگ حیدر علی اف ...یاد کنم اگر یادتان باشد در سال هایی که استراتژی نفت در حال تدوین بود، رهبر ملی می گفت: آذربایجان مانند خورشید به جهان خواهد درخشید. از این نظر چشم انداز و تحقق کریدور زنگزور نه تنها برای نخجوان، بلکه برای منطقه و جهان به طور کلی بسیار مهم است. نخجوان نیز سهم خود را از این پروژه بزرگ خواهد گرفت. من از عزم و اراده آقای رئیس جمهور مطمئن هستم و سیاست ایشان موفق خواهد بود. کریدور زنگزور در جمهوری خودمختار نخجوان چشم اندازهای وسیعی را به روی خود می گشاید. فقط به گردشگری ختم نمی شود. در عین حال، به شکل گیری یک زیرساخت حمل و نقل بزرگ کمک خواهد کرد. کریدور نخجوان از طریق کریدور شکل می گیرد.

پس از کریدور زنگزور، درهای ما به اروپا از طریق کریدور نخجوان باز خواهد شد. در قلمرو جمهوری خودمختار نخجوان، قرار است پارک‌های لجستیکی بزرگ و انبارهای بزرگ تشکیل شود که منجر به توسعه مناطق وسیع با ده‌ها بخش خدماتی در اطراف آنها می‌شود. ناگفته نماند که این امر ساخت امکانات پذیرایی عمومی و سایر امکانات را برای خدمت رسانی به این کریدور در قلمرو جمهوری خودمختار تسهیل می کند. همچنین شامل انواع دیگر خدمات نیز می شود. باز هم می گویم: مطمئنم در مدت کوتاهی شاهد تحقق آن خواهیم بود.

  • به طور کلی یکی از اولویت دارترین حوزه ها در مدیریت و توسعه آموزش است. زیرا بدون پرسنل بسیار ماهر، به خصوص اگر در زمان نوآوری زندگی می کنیم، تربیت پرسنلی که با الزامات عصر مدرن سازگاری داشته باشند بسیار مهم است. بنابراین، فضای آموزشی در جمهوری خودمختار را چگونه ارزیابی می کنید؟

امروزه دانشگاه دولتی نخجوان، دانشگاه «نخجوان»، انستیتوی معلمان نخجوان نه تنها در زمینه آموزش، بلکه به طور کلی در توسعه نخجوان مسئولیت خطیر را بر عهده گرفته اند. از این منظر، من از امکانات دانشگاه دولتی نخجوان بیشتر قدردانی می کنم. چرا که دانشگاه دولتی نخجوان یکی از دانشگاه های منحصر به فرد کشورمان است. خود دانشگاه پردیس بزرگ و امکانات عالی دارد. این یکی از تنها دانشگاه های جمهوری آذربایجان است که کشاورزی، حقوق، پزشکی، فرهنگ، فناوری اطلاعات و ارتباطات، زبان های خارجی، روابط بین الملل و بسیاری از تخصص های دیگر را ترکیب می کند. در آینده ایجاد خط جدید انگلیسی زبان در پایگاه دانشگاه دولتی نخجوان یکی از اولویت های ماست. شرکت مشهور جهانی IBM برای افتتاح یک موسسه مهندسی جدید همراه با موسسات آموزشی جمهوری خودمختار نخجوان درخواست داد. در حال حاضر احتمالات اجرای آن در حال بررسی است. دانشگاه «نخجوان» هم برای ما خیلی مهم است. فکر می کنم دانشگاه «نخجوان» می تواند نقش زیرساخت اصلی تأسیس دانشگاه را به صورت مشترک با کشورهای خارجی ایفا کند.

من به آینده آموزش و پرورش اعتقاد دارم. البته قصد داریم از تجربیات مختلف بین المللی در زمینه های دیگر و در سایر مقاطع تحصیلی استفاده کنیم. ضمناً در زمینه تشکیل مدارس متوسطه با زبان روسی و انگلیسی به عنوان زبان های اصلی آموزشی به کار ادامه می دهیم. ما تحقیقاتی در این زمینه داریم. به طور کلی آموزش باید با روش های شایستگی محور، تجربه محور و نوآورانه انجام شود. این حوزه نیز تمرکز اصلی ماست.

      - بسیار از شما متشکرم!

کد خبر 15303

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =