به گزارش شبکه فرانس انفو بسیاری از آثار هنری که در مناطق جنگی خاورمیانه به سرقت رفته اند امروز در برخی سایت های اینترنتی و حتی در فرانسه به طور آشکار به فروش می رود.

شبکه فرانس انفو در گزارشی به موضوع خرید و فروش آثار هنری به عنوان شیوه ای برای تامین عملیات تروریستی پرداخته و می نویسد: بسیاری از آثار هنری که در مناطق جنگی خاورمیانه به سرقت رفته اند امروز در برخی سایت های اینترنتی و حتی در فرانسه به طور آشکار به فروش می رود.

شبکه فرانس انفو در گزارشی به موضوع خرید و فروش آثار هنری به عنوان شیوه ای برای تامین عملیات تروریستی پرداخته و می نویسد: بسیاری از آثار هنری که در مناطق جنگی خاورمیانه به سرقت رفته اند امروز در برخی سایت های اینترنتی و حتی در فرانسه به طور آشکار به فروش می رود.

در این گزارش آمده است که حتی در برخی سایت های شناخته شده مانند eBay ارابه ای تاریخی از سوریه به قیمت های نازلی حدود۱۳۰۰یورو به فروش می رود. ده ها قطعه تاریخی دیگر نیز روی همین سایت وجود دارد. خبرنگاران مشخصات فروشنده را رهگیری کرده و رد وی را در یکی از شهرستان های فرانسه زده اند. بعد از قرار با وی و حضور در محل، مشخص گردیده که وی به تنهایی حدود ۲ هزار قطعه باستانی را در اختیار دارد.

بر أساس این گزارش، اکثر این أقلام از سوریه و عراق به فرانسه منتقل شده است و از طریق اینترنت مورد معامله قرار می گیرد. این در حالی است که از سال ۲۰۱۶ ورود کالاهای عتیقه یا آثار باستانی از کشورهای در حال جنگ یا جنگ زده به فرانسه ممنوع شده است. در ادامه این گزارش همچنین به برگزاری نمایشگاهی اختصاصی از آثار باستانی متعلق به یکی از شاهزادگان قطری به نام "الثانی" در کاخ "فونتن بلو" در نزدیکی پاریس اشاره دارد و می افزاید: یکی از کارشناسان "مرکز ملی پژوهش های علمی فرانسه" (CNRS) در بین آثار ارائه شده در این نمایشگاه برخی أقلام متعلق به یمن را شناسایی کرده است این در حالی می باشد که یمن کشوری در حال جنگ است و به احتمال زیاد بسیاری از این آثار از جمله آثار به غارت رفته می باشد.

به دلیل وجود یک خلاء قانونی نمایش این نوع اشیاء تاریخی در فرانسه با مشکل روبرو نمی باشد زیرا بر أساس قوانین موجود به محض ارائه سندی که نشان دهد آن شئی تاریخی از فردی خریداری شده است، قانون با خریدار مشکلی ندارد. در ادامه این گزارش تصاویری از برخی اشیاء عتیقه و باستانی که از لیبی در دوره سلطه داعش از طریق اسپانیا وارد اروپا شده نشان داده شده و آمده است: داعش از طریق فروش این نوع اشیاء تاریخی بخشی از نیازهای مالی خود را تامین می کرد.

در این خصوص ماموران گمرک اسپانیا اخیرا با رهگیری برخی آثاری که در نمایشگاه ها و مراکز فروش عرضه شده، توانسته اند یک تاجر آثار هنری تاریخی در بارسلون را به اتهام کمک به فروش آثار هنری برای تامین مالی اقدامات تروریستی شناسایی و تحویل دستگاه قضایی اسپانیا دهند که وی نیز محکوم و روانه زندان شد. این نخستین بار در جهان است که فردی با اتهام فروش آثار باستانی و کمک به تامین مالی تروریسم دستگیر و زندانی می شود. پلیس اسپانیا برای شناسایی این فرد که از افراد معتبر بازار هنر و اشیاء تاریخی در اسپانیا محسوب می شود، بیش از ۳۰ هزار ایمیل را کنترل کرده است.

در بخش پایانی این گزارش در مورد این که اشیاء به سرقت رفته از لیبی چگونه به اروپا راه می یابد، آمده است: داعش از طریق برخی قبایل بدوی در صحرا آن ها را به صحرای سینا در مصر و سپس اسراییل می فرستاد و از اسراییل نیز به برخی کشورهای عربی مانند اردن و امارات متحده عربی و نهایتا به کشورهای اروپایی منتقل می کردند. سپس بسیاری از این غارتگران فرهنگی از طریق اینترنت این أقلام تاریخی را می فروشند.

در یکی از بخش های این گزارش به برخی کشفیات گمرک فرانسه اشاره شده و به نقل از "سرهنگ کلود برژه"، رئیس اداره مبارزه با قاچاق آثار فرهنگی و تاریخی که تنها ۲۶ نیرو برای شناسایی، رهگیری و توقیف آن ها در سراسر فرانسه در اختیار دارد، می گوید: این امکانات بسیار اندک برای مقابله با حجم قاچاق این أموال بسیار کم است از طرفی امروز اینترنت به مکانی نسبتا امن برای قاچاقیان و تروریست هایی که در این زمینه تلاش می کنند، مبدل شده است. با توجه به درخواست شدید در بازار این آثار، شمار زیادی از فروشندگان غیرقانونی به ویژه آثاری که ارزش آن ها زیر ۴ هزار یورو می باشد، از طریق اینترنت به معرفی و عرضه این آثار می پردازند. و بالاخره در انتهای این گزارش در خصوص عاقبت آن دسته از اشیاء تاریخی که کشف، ضبط و توقیف می گردد، آمده است که فرانسه آن ها را به کشورهای اصلی (که هنوز درگیر می باشند) باز نمی گرداند و اشیاء باستانی قیمتی را در مکانی پنهان در پاریس نگهداری می کند. قرار است برخی از این آثار بعد از انجام برخی تشریفات اداری، در ماه ژوئن در موزه لوور در معرض دید علاقه مندان قرار گیرد. برخی دیگر نیز در نمایشگاه ها یا سالن های حراج عرضه خواهد شد. 

یادآوری می شود که حجم معاملات بازار اشیاء تاریخی و باستانی در کل حدود ۶۰ میلیارد یورو و بازار قاچاق اشیاء عتیقه غیر قانونی بین ۳ تا ۱۰ میلیارد یورو می باشد که سومین بازار قاچاق در دنیا را تشکیل می دهد. آمار دیگری که در این گزارش بدان اشاره شده این است که حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد اشیاء تاریخی و آثاری که حتی آن هایی که امروز در موزه ها نگهداری می شوند تقلبی می باشد حتی لوور از وجود این آثار تقلبی که برخی بسیار حرفه ای ساخته شده اند، در امان نیست.

کد خبر 1650

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 4 =