پاک کردن کلمه «شهادت» و حذف نام حقانی: معامله پشت پرده آمریکا و طالبان

طالبان پیش از سفر یک هیات آمریکایی به کابل، عبارت «لا اله الا الله محمد رسول الله» و شعارهای ضد آمریکایی را از دیوار سفارت آمریکا در کابل پاک کرده‌اند.

طالبان پیش از سفر یک هیات آمریکایی به کابل، عبارت «لا اله الا الله محمد رسول الله» و شعارهای ضد آمریکایی را از دیوار سفارت آمریکا در کابل پاک کرده‌اند. تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌ها نشان می‌دهد که طالبان قبل از ورود هیات آمریکایی به کابل، دیوار سفارت آمریکا را رنگ کرده‌اند. هیات آمریکایی به رهبری آدم بولر، نماینده ویژه رییس‌ جمهور آمریکا در امور گروگان‌ها، روز پنجشنبه، ۳۰ اسفند، برای گفت‌وگو با طالبان وارد کابل شد. زلمی خلیل‌زاد، نماینده پیشین آمریکا در امور افغانستان، نیز در ترکیب این هیأت حضور داشت که منجر به رهایی یک گروگان آمریکایی از نزد طالبان شد.

پس از رهایی این گروگان آمریکایی از نزد طالبان، تصاویر و ویدئوهایی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد، واکنش‌های گسترده‌ای را به همراه داشت. در این تصاویر، دیده می‌شود که طالبان شعارهای ضد آمریکایی و کلمه «شهادت» را از دیوارهای سفارت آمریکا، که در زمان ورودشان به کابل نوشته شده بود، پاک کرده‌اند. این اقدام طالبان باعث شد که سیاستمداران و سایر شهروندان به‌طور گسترده‌ای این عمل را زیر سئوال ببرند. آنان از طالبان پرسیده‌اند: «جهادتان چطور است؟» بسیاری این اقدام طالبان را متناقض با ادعاهای قبلی این گروه مبنی بر جهاد علیه آمریکا دانسته و آن را نماد تغییرات رفتاری برای جلب رضایت مقامات آمریکایی تلقی کرده‌اند.

رحمت‌الله نبیل، رئیس عمومی امنیت ملی حکومت پیشین، در واکنش به این اقدام طالبان پرسیده است: "دیوار را شستند/سفید کردند، اما خون را چطور می‌شویند؟ طالبان با برس و رنگ سفید افتادند به جان دیوار سفارت آمریکا؛ شعارهای ضد آمریکایی و کلمه شهادت را پاک کردند، گویی همین دیوارها، در چند قدمی‌شان، شاهد ریخته‌شدن خون بی‌گناه‌ترین مردم ما توسط اینها طی بیست سال گذشته نبوده‌اند. دیروز، زیر همین پرچم کلمه شهادت و به نام جهاد با همین دیوارها، همه و همه را می‌کشتند؛ اما امروز، با سکوت مصلحت/سیاست، همان کلمه شهادت را از دیوارها پاک می‌کنند؛ بی‌آنکه حتی شرمی از خون‌های ریخته‌شده در چند قدمی این دیوار احساس کنند."

آقای نبیل افزوده است: "ما که بارها گفته‌ایم دین را جاهلان به ابزار جنگ، تجارت و قدرت بدل کرده‌اند. همین تصویر کوچک، نمونه‌ای روشن از آن است: همان‌هایی که روزی با نام دین می‌کشتند، حالا همان دین و همان کلمات مقدس را از دیوارها هم می‌زدایند. اینجا نه دین در خطر است و نه دیوار؛ آنچه قربانی شده، حقیقت است. و آنچه در جریان است، تلاشی است سیستماتیک برای پاک کردن حافظه جمعی یک ملت، آن‌هم با یک سطل رنگ."

عبدالله خنجانی، رئیس کمیته سیاسی جبهه مقاومت ملی، نوشته است: "خلیل‌زاد یک بار دیگر ثابت ساخت که ایمان طالب زیر فشار آمریکا قابل تعدیل است و طالب حتی حاضر به معامله کلمه شهادت نیز می‌باشد. هیجان و تجلیل عسکر و رهبر طالب پس از دیدن یک متقاعد سیاسی بیانگر عقده‌ی حقارت تاریخی این گروه است که دیگر نمی توانند پنهان نمایند."

شاه‌گل رضایی، عضو مجلس نماینده‌گان سابق، نوشته است: "طالبان در حالی کلمه شهادت را برای خشنودی هیات آمریکایی از دیوار سفارت آمریکا پاک کردند که ده‌ها هزار انسان بی‌گناه را به نام دین و جهاد و با استفاده از کلمه شهادت برای دستیابی به قدرت در افغانستان قربانی کرده‌اند".

حامد حیدری، یکی از خبرنگاران نوشته است: "برای جلب رضایت آمریکا، کلمه شهادت و شعارهای ضد امریکایی را از دیوار سفارت در کابل پاک کردند؛ خوش‌خدمتی تا این حد که حتی دیوار نویسی‌های ضد آمریکایی را هم حذف کردند! این میزان اشتیاق برای نزدیکی به آمریکا، بیش از یک‌ بازی سیاست، جنونی برای طالبان است."

هم زمان با این، وزارت دادگستری آمریکا نام سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان، را از فهرست افراد تحت تعقیب این کشور حذف کرده است. طالبان نیز این اقدام را تأیید کرده‌اند و شماری از اعضای شبکه حقانی در شبکه‌های اجتماعی آن را تبریک گفته و به‌عنوان نشانه‌ای از قدرت و زور طالبان در برابر آمریکا توصیف کرده‌اند.

این در حالی است که نام سراج‌الدین حقانی، رهبر شبکه حقانی، هنوز در وب‌سایت‌های پلیس فدرال امریکا (اف‌بی‌آی) و وزارت خارجه این کشور به‌عنوان تروریست تحت تعقیب درج است.

نام سراج‌الدین حقانی در حالی از وب‌سایت وزارت دادگستری آمریکا حذف شده است که نام خلیل‌الرحمان حقانی، که اخیراً در حمله داعش در کابل کشته شد، همچنان با پنج میلیون دلار جایزه در فهرست افراد تحت تعقیب وزارت دادگستری آمریکا قرار دارد.

سارا ادمز، مأمور سابق (CIA)، در واکنش به حذف نام سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان از فهرست جایزه وزارت دادگستری آمریکا، در توییتی نوشته است: "به نظر می‌رسد حقانی‌ها پس از دیدار با دولت جدید ایالات متحده پاداش دریافت می‌کنند. هم سراج‌الدین حقانی که ۱۰ میلیون دلار جایزه داشت و هم عبدالعزیز حقانی که پنج میلیون دلار جایزه داشت، بی‌سر و صدا از صفحه جوایز ایالات متحده حذف شده‌اند."

ادمز افزوده است: "سراج‌الدین شخصاً بیش از هزار بمب‌گذار انتحاری را علیه نیروهای ایالات متحده و ناتو مدیریت کرد، در حالی که عبدالعزیز به‌عنوان یک تسهیل‌کننده کلیدی برای دکتر ایمن الظواهری، رهبر سابق القاعده که در سال ۲۰۱۲ حمله علیه ما را در بنغازی مدیریت کرد، خدمت کرد. در حمله طرح‌ریزی شده این‌ها در فرودگاه بین‌المللی کابل که جان ۱۳ نظامی آمریکایی را گرفت. علاوه بر این، سراج‌الدین و عبدالعزیز مجراهای کلیدی در توطئه در حال تحول القاعده علیه سرزمین ایالات متحده هستند."

این در حالی است که سراج‌الدین حقانی، وزیر داخله طالبان، در یک گردهمایی در شهر قندهار گفته است که تنها یک هزار و ۵۰ تن از اعضای شبکه حقانی در یک و نیم دهه گذشته حملات انتحاری انجام داده‌اند. او همچنین در اکتبر ۲۰۲۲ با خانواده‌های اعضای طالبان که در سال‌های گذشته حملات انتحاری انجام داده و کشته شده‌اند، در هتل کانتیننتال کابل دیدار کرد و در سخنانش از این انتحارکننده‌گان ستایش کرد.

سراج‌الدین حقانی به‌خاطر دخیل بودن در رهبری این نوع حملات، در «بالاترین سطح تحت تعقیب» پلیس فدرال آمریکا قرار گرفته بود. پس از گماشته شدن به عنوان وزیر داخله طالبان، اف‌بی‌آی آمریکا جایزه «اطلاعاتی که منجر به دستگیری او شود» را از ۵ میلیون به ۱۰ میلیون دلار افزایش داده بود و در سایت پلیس فدرال آمریکا، سراج‌الدین حقانی به‌عنوان یک تروریست بین‌المللی شناخته شده بود.

این در حالی است که برخی از رسانه‌های هندی در روزهای اخیر گزارش داده بودند که سراج‌الدین حقانی از سوی رهبر طالبان از وزارت داخله این گروه برکنار شده است. او بیش از دو ماه است که به این وزارت نرفته و بعد از مدتی، ویدئویی از خود را از یک مسجد در خوست در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرده است.

با این حال، برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی معتقدند که سراج‌الدین حقانی که در بازی داخلی طالبان در آستانه حذف قرار داشت، با مداخله آمریکا، نام او از لیست تحت تعقیب این کشور حذف شد تا از رقابت درون گروهی کنار نرود.

براساس گزارش‌ها، طالبان در دو دهه گذشته در جنایت‌های مختلف از جمله مین‌گذاری‌ها، حمله‌های انتحاری بر امکان عمومی، انفجار دکل های برق، ترورهای هدفمند و انفجارهای زیاد دیگر دست داشته‌اند؛ رویدادهایی که صدها کشته و زخمی برجای گذاشته است. گروه طالبان در جریان دو و نیم سال پیش از سقوط حکومت سابق مسئولیت دست کم ۳۰ حمله انتحاری را برعهده گرفته‌ است. براساس آمارهای گردآوری شده، در نتیجه این حمله‌ها دست‌کم یک هزار شهروند کشور کشته و بیش از یک هزار و ۵۰۰ تن دیگر زخمی شدند.

منبع: روزنامه هشت صبح

لینک:

 https://8am.media/fa/erasing-the-word-martyrdom-and-removing-the-name-haqqani-the-behind-the-scenes-deal-between-the-us-and-the-taliban

کد خبر 23642

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 13 =