-
آیا اسراییل برنده جنگ بوده است؟
پس از اینکه سازمان ملل طرح تقسیم فلسطین را به دو کشور اسرائیل و فلسطین در ۱۹۴۷ تصویب کرد، این طرح با موافقت سران اسرائیل مواجه شد؛ اما دولتهای عربی منطقه بیدرنگ آن را رد کردند. از نوامبر ۱۹۴۷ تا می ۱۹۴۸، همزمان با پایان قیمومیت بریتانیا بر فلسطین، اسرائیل با صدور منشوری، اعلام استقلال کرد.…
-
۶۰ درصد فقرای افغانستانی کودک هستند
براساس گزارش شاخص جهانی فقر چندبعدی (امپیآی)، ۵۸.۹ درصد فقراء، در افغانستان را کودکان تشکیل میدهند. در این گزارش ۳۷ صفحهای که نشر شده، آمده است که تعداد کودکان فقیر، حدود پنج میلیون بیشتر از بزرگسالان است. بر اساس آمار ارائهشده، ۱۵.۵ میلیون کودک و ۱۰.۸ میلیون بزرگسال در افغانستان در فقر…
-
جامعهشناسی افشاگری و چالشهای اجتماعی افغانستان
در دنیای امروز، بهویژه در افغانستان، شبکههای اجتماعی به یکی از ابزارهای مهم ارتباطات و تعاملات اجتماعی تبدیل شده است. این فضاها به افراد و بهویژه زنان، این فرصت را میدهد تا نظرات و تجربیات خود را با دیگران در میان بگذارند؛ اما همزمان با گسترش فضای مجازی، زنان افغانستان با افزایش قابل…
-
کارشناسان دینی از ضرورت وحدت مسلمانان سخن گفتند
حجتالاسلام والمسلمین نورعلی فهیمی ترکمنی، امام جماعت مدرسه مدینةالعلم غرب کابل میلاد پیامبر اکرم (صلالله علیه و آله و سلم) را احیا کننده جامعه بشری عنوان کرد و ایشان را منادی وحدت و اسطوره اخوت دانست.
-
ترور سید حسن نصرالله؛ خاورمیانه در حلقه آتش
سید حسن نصرالله؛ دبیرکل حزب الله لبنان توسط رژیم اسرائیل ترور شد؛ خبری که به مثابه یک زلزله سیاسی امنیتی، سراسر خاورمیانه و حتی جهان را لرزاند و گسلهای آشفتگی، بحران و بیثباتی را در هارتلند دنیای امروز دوباره فعال کرد. ترور دبیرکل حزب الله لبنان به باور بسیاری از کارشناسان در نخستین گام،…
-
امارت اسلامی حملات اسرائیل بر لبنان، فلسطین، سوریه و یمن را محکوم کرد
خارجه امارت اسلامی افغانستان روز (سهشنبه تاریخ 10/7/1403) در بیانیهای نوشت: حملات ضد انسانی رژیم اسرائیل بر لبنان، فلسطین، سوریه و یمن خلاف تمام اصول و اخلاقی بینالمللی است. در بیانیه آمده است که کشورهای جهان باید در برابر حملات روزافزون اسرائیل اقدام جدی کنند.
-
همایش «جایگاه مولانا در گسترۀ ادب و فرهنگ اسلامی» درکابل
سمینار علمی – تحقیقی یک روزه تحت عنوان «جایگاه مولانا جلال الدین محمد بلخی در گسترۀ ادب و فرهنگ اسلامی» را با حضور تعدادی از محققین اکادمی علوم، استادان دانشگاه های کابل، تعلیم و تربیت هرات، ننگرهار، کنر و سایر نهادهای علمی و نخبه گان فرهنگی کشور از سوی معاونت علوم بشری اکادمی علوم افغانستان…
-
دیدگاه رهبر سابق جمعیت اصلاح درباره شیعیان و طالبان
با توجه به اینکه فعالیت احزاب سیاسی و ایدیولوژیک در افغانستان از سوی وزارت عدلیه امارت اسلامی، ممنوع اعلام گردیده است، مولانا صبور عباسی رهبر سابق حزب جمعیت اصلاح که اکنون در کشور ترکیه به سر می برد و رهبری فعلی انجمن علمی علمای افغانستان است در اظهاراتی ضمن نقد رفتار امارت اسلامی، نحوه عزاداری…
-
دفاع مسئول مدرسه دینی طالبان در ننگرهار از 'جهاد' اعضای این گروه در خارج از افغانستان
یک تن از مسئولین مدرسه دینی امارت اسلامی در شهر جلال آباد ننگرهار به صورت خصوصی برای شاگردان خویش بیان داشته است که در شرایط کنونی جهاد برای مسلمانان در سراسر جهان فرض است. از نظر وی در شرایط کنونی که رژیم صهیونیستی با حمایت کشورهای غربی و به خصوص ایالات متحده آمریکا به طور دوامدار مردم بی…
-
قلعه چهل برج؛ جلوهای از تاریخ افغانستان
یکی از عجایب تاریخی استان بامیان قلعه چهلبرج است. نام¬هایی مانند چهلستون، چهلدختران، چهلزینه، چهلبُوری، چهلچشمه، چهل حدیث، چهلبرج و… در تاریخ فرهنگی و سیاسی مردم افغانستان جایگاه خاصی دارد. قلعه تاریخی چهل برج همانند شهر ضحاک و نریمان و بربر از شهرهای نظامی و سلطنتی نیاکان مردم بامیان…
-
بیانیه شورای علمای شیعه افغانستان درخصوص شهادت اسماعیل هنیه
شورای علمای شیعه افغانستان با انتشار بیانیهای در خصوص ترور و شهادت «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس تصریح کرد خون این شهید و دیگر شهدای فلسطینی مهر پایانی بر عمر رژیم منحوس و غاصب صهیونیستی خواهد بود و پیروزی هرچه زودتر ملت مجاهد فلسطین را به دنبال خواهد داشت.
-
واکنشها در افغانستان به ترور اسماعیل هنیه
ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران، در افغانستان نیز واکنشهای گسترده در پی داشته است و محکوم شده است. به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان، گروهها و چهرههای سیاسی مختلف افغانستان «ترور» رهبر سیاسی حماس در تهران را محکوم کردهاند و شهادت او را به خانوادهاش و مردم فلسطین تسلیت…
-
ترور هنیه؛ نشانه شکست در میدان جنگ
ترور هنیه محصول یک کار امنیتی پیچیده نیست؛ آنگونه که برخی از رسانهها تبلیغ میکنند. او در سفری علنی بهعنوان مهمان رسمیِ مراسمی به یک کشور سفر کرد بود. البته بعید است که اسرائیل تنها و بدون هماهنگی و چراغ سبز آمریکا دست به چنین اقدامی زده باشد.
-
طالبان ؛ به مطالبات جامعه تشیع رسیدگی خواهد شد
امارت اسلامی بعد از پیروزی، برخی اقدامات محدود کننده را نسبت به پیروان مذهب اهل تشیع افغانستان، اعمال نمودند که می توان به حذف مضامین فقه جعفری از مدارس و دانشگاه ها، حذف محاکم احوال شخصیه اهل تشیع، عدم عضویت روحانیون شیعه در شورای علمای ولایتی و... اشاره نمود. با این حال تعداد از اعضای شورای…
-
طالبان ؛ غرب درخصوص حقوق زنان با ما تعامل کند
در نشست دوم دوحه، امارت اسلامی به دلیل شرکت زنان و نمایندگان جامعه مدنی، شرکت نکرد و آن را تحریم نمود. اما در نشست دوحه سه که چندی قبل برگزار شد، سازمان ملل متحد که برگزار کننده این سلسله نشستها است ، به خواست طالبان مبنی بر اینکه غرب بدون در نظرداشتن مسأله حقوق زنان و دختران افغانستان با…
-
داعش بر علیه طالبان
گروه داعش خراسان که در افغانستان فعالیت می نماید، در این اواخر با استناد به صحبت های دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق ایالات متحده آمریکا، بیان داشته اند که طالبان مزدوران آمریکا در خراسان بوده و به خاطر منافع این کشور در منطقه می جنگند.
-
پاکستان به 4500 دانشجوی افغانستانی بورسیه میدهد
کشور پاکستان همه ساله تعدادی بورسیه تحصیلی برای دانشجویان افغانستانی در نظر میگیرد. با وجود نزدیک به سه سال روابط تیره و سرد بین پاکستان و امارت اسلامی، آصف درانی نماینده ویژه پاکستان از اعطای 4500 بورسیه تحصیلی به دانشجویان افغانستانی خبر داد. پاکستان نمی خواهد به طور کامل روابط خود با طالبان…
-
سمینار "قدمت تاریخی عاشورا" درکابل
سمینار علمی _ مذهبی تحت عنوان "قدمت تاریخ عاشورا" از سوی معاونت فرهنگی امور دانشجویان دانشگاه تعلیم و تربیت کابل برگزار شد.
-
محرم سال 1403 در افغانستان
هم زمان با فرا رسیدن ماه محرم الحرام همه ساله مردم مؤمن و متدین افغانستان، در اکثر ولایات با برپایی مراسم عزاداری و سیاه پوش کردن مساجد و تکایا، با شکوه تمام یاد و خاطره فداکاری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (علیه السلام) را گرامی می دارند.
-
پیشینه فعالیت حزب التحریر در افغانستان
فعالیت این حزب در افغانستان در سال ۲۰۰۳ بهصورت غیرقانونی و بدون ثبت در وزارت عدلیه آغاز شد و در این اواخر فعالیت حزب بیش از پیش گسترده شده است. حزب التحریر که بیشترین پیروان آن را مذاهب چهارگانه اهل سنت تشکیل می دهد، ستاد فرماندهی آن در کشورهای عربی قرار داشته و در چند سال اخیر فعالیت های…
-
کنشگری و نقاط عملگرایی آمریکا در تعامل با امارت اسلامی
بعد از توافق دوحه و روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان، آمریکا برای تأمین منافع راهبردی خود؛ رویکردهای ناپیوسته ای را در برخی از موضوعات در پیش گرفته که این رویکردها نتایج چندان مطلوبی را برای آمریکا به دنبال نداشته از جمله در حوزه تحصیلات دختران و حقوق زنان، تشکیل دولت فراگیر که چندان…
-
سیاست طالبان در قبال فرهنگ و زبان فارسی
بعد از پیروزی امارت اسلامی، برخی محدودیت ها و مخالفت ها با فرهنگ و زبان فارسی صورت گرفته که البته منحصر به امارت اسلامی نبوده، بلکه از دهۀ های گذشته به میراث مانده است. در زمان تدوین قانون اساسی 1343 یکی از مباحث بحث برانگیز این بود که زبان «پشتو» یگانه زبان رسمی کشور معرفی شود و با وجودی که…
-
موضع گیری امارت اسلامی افغانستان در قبال تنش های خاور میانه
در این گزارش در خصوص موضع گیری امارت اسلامی، در قبال تنش های خاور میانه پرداخته شده است. امارت اسلامی از آغاز جنگ غزه، حملات رژیم صهیونیستی بر مردم غزه را محکوم نموده و همسو با تعداد محدودی از کشورهای اسلامی از جمله جمهوری اسلامی ایران، خواهان پایان اشغال سرزمین های فلسطینی توسط رژیم صهیونیستی…
-
سرنوشت آثار باستانی در نظام امارت اسلامی
آثار باستانی و اماکن تاریخی در افغانستان در زمره دغدغه¬های ملی، منطقه¬ای و بین المللی بوده و هست. امارت اسلامی افغانستان در حکومت اول خویش، ضدیت با فرهنگ و آثار باستانی را سرلوحه کار خویش قرار داده بود. چنانچه با وجود درخواست¬های مکرر جهانی، بُت بامیان را منفجر نموده و افراد این گروه تعدادی…
-
آیا آمریکا باعث رشد داعش در افغانستان شده است؟
اینکه واقعیت چیست، هنوز مشخص نیست اما آنچه مشخص است اینکه آمریکا با رویکار آوردن طالبان به گسترش و افزایش نفوذ گروههای تندرو بهویژه داعش در افغانستان کمک کرده است و با گذاشتن میلیونها دلار جنگافزار، برای سالها مواد اولیه کشتار را برای گروههای تروریستی تأمین کرده است.مسالهای که حالا…
-
وضعیت شیعیان افغانستان
وضعیت شیعیان تحت حاکمیت امارت اسلامی موضوعی است که هم در داخل از سوی شیعیان و هم در بیرون از این کشور از سوی شیعیان خارج از افغانستان مورد توجه قرار گرفته است. وضعیت شیعیان در افغانستان در شرایط فعلی از جهت امنیتی قناعت بخش بوده، بعضی مشکلات کوچک و محدودیت هایی امارت اسلامی برای شیعیان وضع…
-
چرا روسیه در تلاش حذف طالبان از فهرست سازمانهای تروریستی است
وزارت خارجه روسیه اعلام کرد وزارتهای دادگستری، خارجه و نهادهای مربوطه دولت روسیه، موضوع حذف طالبان از فهرست سازمانهای ممنوعه را بررسی میکنند.
-
سیستم حکومتداری امارت اسلامی افغانستان
امارت اسلامی افغانستان با خلاف شرع دانستن قوه مقننه و مجلس قانونگذاری، عملاً این نهاد را از ارگان امارت اسلامی افغانستان حذف نموده و تمرکز خویش را بر روی قوۀ اجرائیه و قضائیه قرار داده است.
-
سیستم اداری امارت اسلامی افغانستان
بعد از آنکه امارت اسلامی افغانستان در سال 1401 به پیروزی رسیدند، نظام اداری باقی مانده از جمهوریت را حفظ نموده و تمام اقدامات اداری خویش را در بخش غیر نظامی بر اساس «قانون خدمات ملکی» و در بخش نظامی بر اساس «قانون امور ذاتی افسران» به پیش می برند.
-
چرا ایران باید به اسرائیل حمله می کرد؟
حمله چند شب قبل جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل و اعلامیه های امارت اسلامی و شخصیت های برجسته در افغانستان در سطحی قابل ملاحظه مورد توجه قرار گرفت که هنوز هم این مساله به عنوان یکی از موضوعات مهم در عرصه سیاسی اجتماعی افغانستان در حال رد و بدل شدن است. از نظر جامعه افغانستان حمله موشکی چند شب…