-
اثرات منفی درگیری ایران و اسرائیل بر افغانستان
برنامه غنیسازی اورانیوم ایران پس از انقلاب اسلامی در سال ۱۳۵۷ دستخوش تغییرات عمدهای شد. در دوران حکومت پهلوی، ایران همکاریهای گستردهای با کشورهای غربی داشت و حتی پیشنهادهایی برای مشارکت در کنسرسیومهای غنیسازی دریافت کرده بود.
-
آتش؛ دامن آتش افروزان را گرفت
تخطی، ظلم و بیدادی که طی بیشتر از یک سال گذشته از سوی رژیم خون آشام صهیونیستی بر مردم غزه اعمال گردید؛ در هیچ قاموس، فرهنگ و دین و آئینی جا ندارد.
-
تنشهای تازه ایران و اسرائیل: پیامدها و چشماندازهای امنیت منطقهای و جهانی
در یکی از مهمترین و بحثبرانگیزترین تحولات امنیتی منطقه خاور میانه، در حملات هدفمند، تعدادی از فرماندهان ارشد نظامی جمهوری اسلامی ایران که نزدیکی با رهبر جمهوری اسلامی داشته و افرادی بودند که از دل انقلاب اسلامی بیرون آمده و تاکنون در ردههای مختلف ساختار نظامی ایران فعالیت داشتند را به شهادت…
-
بیانیهی شورای علمای شیعه افغانستان در رابطه با تهدید به قتل آیت الله العظمی خامنهای
در حالیکه تجاوز وحشیانه اسرائیل با حمایت آمریکا به خاک جمهوری اسلامی ایران ادامه دارد، بر اساس گزارش برخی از رسانههای غربی، رئیس جمهور قلدر مآب آمریکا و نخست وزیر کودک کش رژیم صهیونیستی، آیتالله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی را به تهدید به قتل کرده است.
-
ترفندهای مغرضانه و شعبده بازانه غرب
وضعیت سیاسی و نظامی جهان؛ روز به روز به وخامت و ناهنجاریها میگراید، عوامل این ناهنجاری ها را میتوان در سیاستهای استیلاگرانه وخودکامگیهای غربیها دریافت.
-
سربلندی ایران در نبرد با رژیم صهیونیستی؛ پاسخی کوبنده به جبهه کفر و الحاد
حجتالاسلام والمسلمین سید عیسی حسینی مزاری، رئیس مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان افغانستان در یک بیانیه در واکنش به پاسخ کوبنده و قاطع جمهوری اسلامی ایران در عملیات «وعده صادق 3» به جنایات رژیم صهیونیستی، گفت: در طول تاریخ، کمتر شب هایی، شاهد چنین شاهکاری از سوی ملت و نظام جمهوری اسلامی…
-
ترور رسانهای؛ تلاشی بزدلانه برای خاموشسازی صدای مقاومت و افشاگر جنایات صهیونیستی
در پی حمله موشکی جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به ساختمان سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران؛ خبرگزاری صدای افغان(آوا) با صدور بیانیهای، این اقدام تروریستی را تلاشی بزدلانه برای خاموشسازی صدای مقاومت و افشاگر جنایات صهیونیستی دانست و با ابراز همدردی با کارکنان صدا و سیما، بر نقش محوری این…
-
محاکمه سران رژیم کودککش؛ ضرورتی بینالمللی
با توجه به اینکه هدف قرار دادن منازل مسکونی و افراد غیرنظامی از جمله جنایات جنگی و نقض آشکار قوانین بینالمللی جنگ به شمار میرود
-
جنگ میان کفر و اسلام
شورای علمای شیعه کشور افغانستان تجاوز نظامی اخیر رژیم صهیونیستی به خاک جمهوری اسلامی ایران را به شدت محکوم کرده و آن را جنگ آشکار میان کفر و اسلام توصیف نموده است.
-
واکنشها در افغانستان نسبت به حمله نظامی اسرائیل به ایران
امارت اسلامی در واکنش به حمله اسرائیل؛ آن را «نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بینالملل، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی ایران» توصیف کرده و از جامعه جهانی خواسته است تا برای جلوگیری از گسترش ناامنی و بیثباتی بیشتر در منطقه اقدام کند.
-
چرا از ایران باید حمایت کنم؟
شاید بسیاری از دوستان در دو روز گذشته مانند من درباره درگیری ایران و اسرائیل دچار پارادوکس همدلی و یا به عبارتی، دو دلی شده باشند.
-
افغانستان در کنار غزه؛ فریاد حمایت در اوج محرومیت
از آغاز تجاوز وحشیانه و بیرحمانهی رژیم صهیونیستی بر نوار غزه تا امروز، صدای نالهی کودکان مظلوم، زنان داغدار و پیرمردان بیپناه فلسطینی، دل هر مسلمان آزادهای را به درد آورده است.
-
«روز فرهنگ هزاره: بازسازی هویت و مقاومت فرهنگی در دیاسپورا»
فرهنگ ملت هزاره یکی از کهنترین و بومیترین خردهفرهنگهای حوزه تمدنی خراسان و آسیای مرکزی به شمار میرود و نقش بیبدیل در توسعهی فرهنگ، هنر، ادبیات و تاریخ این سرزمینها داشته است.
-
اندیشه امام خمینی (ره) از طریق علما و حوزههای علمیه به مردم افغانستان منتقل شد
معاون شورای علمای شیعه افغانستان، دربارهی تأثیرگذاری علمی و فکری امام خمینی(ره) بر حوزههای علمیه شیعه و عالمان دینی افغانستان تاکید کرد: امام خمینی(ره) نشان داد که دین با سیاست تضاد ندارد و یک انسان میتواند هم عالم دینی و هم سیاستمدار انقلابی باشد.
-
راهکارهایی برای ایجاد همگرایی در افغانستان
افغانستان، سرزمینی با پیشینه بلند تاریخی و فرهنگ غنی، در طول قرنهای گذشته بحرانهای بیشماری را تجربه کرده است.
-
یما رحیمی؛ آثار هنری بهدلیل نگرانیهای امنیتی نابود شدهاند
مصاحبه با یما رحیمی؛ هنرمند معاصر افغانستانی
یما رحیمی، هنرمند، گردآورنده آثار هنری و فعال حقوق هنرمندان است. او ریاست نهاد «بوم آزادی» را بر عهده دارد.
-
سانسور کتاب در حکومت طالبان چگونه انجام میشود؟
سانسور کتاب در حکومت طالبان
طالبان از زمان بازگشت به قدرت، برای تولید محتوا، از جمله چاپ و توزیع کتاب، قوانینی سختگیرانه وضع کرده که باعث فروپاشی صنعت چاپ و انتشار در افغانستان شدهاند.
-
دانشگاه بامیان؛ حذف استادان هزاره و مهندسی قومیتی تحلیلی از تعدیل پستهای دانشگاهی توسط طالبان
در هفتهی اخیر، خبر تعدیل و حذف ۵۳ پست در دانشگاه بامیان از سوی طالبان، از جمله برکناری ۳۴ عضو کادر علمی، واکنشهایی را برانگیخته است.
-
توسعه انسانی؛ مفهوم کم رنگ در افغانستان
امروزه مفهوم توسعه انسانی به یکی از مفاهیم مهم و حیاتی در جهان مبدل شده است
-
تصفیهسازی برای طالبسازی؛ ۱۸ عنوان کتاب از سیستم تحصیلی حذف شد
کمیته بررسی و بازنگری برنامه درسی تحصیلات عالی طالبان، تدریس ۱۸ عنوان کتاب را از برنامه درسی تحصیلی حذف و در دانشگاهها ممنوع اعلام کرده است.
-
سیر مولانا پژوهی در سرزمین افغانستان؛ استاد خلیلی، سرآمد مولانا پژوهان معاصر افغانستان
در گسترهی پر رمز و راز عرفان اسلامی، مولانا جلالالدین محمد بلخی مانند آفتابی است که سدههاست بر جانهای حقیقتجو و معناطلب، نور میتاباند.
-
عید سعید قربان مهمترین آیین و بزرگترین عید مردم مسلمان افغانستان است
مردم افغانستان تلاش دارند در هر جایی از این سرزمین که مشغول کار هستند در ایام عید قربان در کنار خانواده ی خود باشند و برای عید قربان لباس نو تهیه و گوسفند قربانی کنند.
-
مرگ معنا در عصر زیبایی
در کشوری که هنوز بوی خاکستر جنگ از دیوارهایش میبارد، در سرزمینی که هنوز صدای گریه مادران از زیر خاک تاریخ به گوش میرسد، «زیبایی» به مضحکهای بدل شده که هیچ نسبتی با معنا ندارد.
-
پیامدهای فرهنگی جهانی شدن در خراسان/افغانستان
چگونگی وضعیت فرهنگهای ملی و بومی در عصر جهانی شدن و جایگاه اسلام در برابر آن، یکی از موضوعات جدّی و در خور بحث در شرایط کنونی میباشد.
-
بی کاری مخفی؛ پدیده ویرانگر در نظام اداری افغانستان
بی کاری مخفی به وضعیتی گفته میشود که در آن؛ افراد و کارمندان سازمانها به ظاهر شاغل هستند؛ اما بهرهوری و دستاوردهای کاری آنان به اندازهای پائین است که در واقعیت امر، بی کار محسوب میشوند.
-
وضعیت دانشگاههای افغانستان در چهار سال اخیر
پس از تغییر رژیم افغانستان در اوت ۲۰۲۱ و تأسیس مجدد «امارت اسلامی افغانستان»، نظام آموزش عالی این کشور دستخوش تحولات عمیق و چالشبرانگیزی شده است.
-
انگیزههای سیاسی پشت طرح تعدیل کارکنان ادارات
در روزهای اخیر روند تعدیل کارکنان دولتی، فضای روانی جامعه را تیره و تار کرده است.
-
هویت فرهنگی و قوممداری در افغانستان
فرهنگ هر ملت، در ساحت خود، دارای یکسری ارزشهای منحصر به فرد است و شناخت یک فرهنگ و هویت آن، از مسیر شناخت همین ارزشهای مرتبط به فرهنگ میگذرد.
-
مهاجرت کادرهای متخصص از افغانستان، بخشهای مختلف را متأثر کرده است
به دنبال تحولات سیاسی، افغانستان بار دیگر با بحران فرار مغزها روبهرو شد؛ بحرانی که ظرفیتهای کاری در بخشهای مختلف را با چالش جدی روبهرو و هزاران شهروند را متأثر کرده است.
-
امکانسنجی فدرالیسم در افغانستان بررسی نظری، تطبیقی و چشمانداز بومی
در روزگاری که تحولات سیاسی و اجتماعی افغانستان پیوسته در معرض بازتعریف قرار دارد، بحثهایی دربارهی شکل و ساختار آیندهی نظام سیاسی کشور، بار دیگر به صدر گفتوگوهای ملی و مجازی بازگشته است.