تامرلان کامبالوف پروفسور دانشگاه دولتی اوستیای شمالی گفت، زبان باید از محدوده خانواده و روزمره که جایی برای گسترش آن نیست، خارج شود.

این استاد دانشگاه اوستیای شمالی در خصوص گسترش زبان اقوام در روسیه گفت: «زبان ­های ملی اقوام مختلف روسیه باید بیشتر مورد استفاده قرار گیرد، از جمله باید در حوزه ادارات دولتی و ملی به این امر توجه بیشتری نمود، این امر موجب حفظ و توسعه زبان­های اقوام مختلف روسیه می ­گردد.»

تامرلان کامبالوف در این خصوص گفت: «موضوع حفظ و توسعه زبان مادری در فدراسیون روسیه تنها به یک قوم خاص مربوط نمی ­شود بلکه کل جامعه را در برمی ­گیرد. زبان ملی باید فراتر از خانواده و ارتباطات روزمره باشد. از زبان­ های اقوام مختلف روسیه باید در حوزه­های اجتماعی، از جمله حوزه ادارات دولتی نیز استفاده کرد. برای انجام این امر، مطالعه گسترده­تر بر زبان­ های اقوام باید در راستای طرح­ های اجرایی دولت قرار گیرد تا ضمانت حفظ زبان­ های اقوام را شامل گردد.»

به گفته وی، این موضوع در خصوص زبان­ های مناطق شمال قفقاز به ویژه برای جمهوری ­های چند ملیتی در روسیه از اهمیت بسزایی برخوردار است؛ «اگر ما اوستیای شمالی را در نظر بگیریم، بیش از ۱۰۰ ملیت همراه با اوستیایی­ ها در این جمهوری زندگی می­کنند. در این جمهوری حدود ۱۵۰ هزار نفر گویش­ور زبان روسی و حدود ۳۰ هزار نفر به زبان اینگوشتیایی گویش می­کنند. علاوه بر اینگوشتی­ ها حدود ده ها هزار گرجی و ارمنی در این جمهوری زندگی می­کنند. باید توجه داشت که در اوستیای شمالی باید طرحی اجرا گردد که در آن تمامی ساکنان این منطقه بتوانند به زبان محلی خود سخن بگویند. مشکل حفظ زبان بومی تقریبا همه مردم روسیه را در برمی­گیرد.»

به گفته این متخصص، تمام زبان­های بومی روسیه، به جز زبان روسی که در اطلس زبان­های جهان قرار دارند، به گونه­ ای در معرض خطر هستند. سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل (یونسکو) بارها این امر را گوشزد نموده است. به عنوان مثال زبان تاتار یا باشقیری که میلیون ­ها نفر در روسیه به آن سخن می­گویند، از دسته زبان­ هایی هستند که در معرض تهدید و انقراض قرار گرفته ­اند.

کاهش حجم یادگیری زبان در این اواخر در روسیه مشهود شده است. کاهش آموزش زبان­ های اقوام مختلف در حوزه آموزش و همچنین در دیگر حوزه ­های اجتماعی، در اواسط قرن گذشته آغاز شد. در طول این دوره، در اکثر جمهوری­ های روسیه، مطالعه زبان مادری در برنامه درسی مدرسه اختیاری بود و اکثریت مدارس ملی با آموزش زبان اقوام تعطیل شد. در حال حاضر وظیفه دولت این است که به آموزش زبان­ های اقوام در روسیه توجه بیشتری نشان دهد.

تامرلان کامبالوف در پایان افزود، «نسل­ هایی که در سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۹۰ در روسیه بزرگ شدند، در موقعیتی قرار گرفتند که زبان مادری آنها در مدرسه به صورت اجباری تدریس نمی شد. این امر، باعث آسیب فراوان به توسعه زبان­ های اقوام و کناره­ گیری جوانان از ادبیات ملی، درام و تئاتر ملی شد.»

منبع خبر: خبرگزاری تاس

http://tass.ru/obschestvo/۴۹۷۷۴۳۶

کد خبر 2457

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 2 =