نشان شوالیه هنر و ادب کشور فرانسه اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی به "آناهیتا قبائیان"، مدیر "گالری راه ابریشم"، اهدا شد. قبائیان که نزدیک به دو دهه است که گالری راه ابریشم را تأسیس کرده می گوید: نمایشگاههایی را در طول این سالها به طور دائم در فرانسه برگزار کردهایم؛ به عنوان نمونه در سال ۲۰۱۷ نمایشگاهی با عنوان «ایران، سال ۳۸» را به همراه "نیوشا توکلیان" در یک فستیوال عکاسی برگزار کردیم. این نمایشگاه از یک طرف اشارهای به سیوهشتیمن سال پیروزی انقلاب بود؛ چون عکسها را از سالهای اول انقلاب شروع میکردیم و هم اینکه اشارهای به ابتدای عکاسی معاصر بود که همزمان با انقلاب به صورت فعال شروع شد.
وی دکترای تاریخ و کارشناسی ارشد کامپیوتر در زمینه علوم اجتماعی دارد و می گوید: ۱۸ سال پیش به پیشنهاد "عباس کیارستمی" تصمیم گرفتم این گالری را به صورت تخصصی در زمینه عکاسی تأسیس کنم.
نشان "لژیون دونور" نشان عالی فرانسه در تجلیل از فرانسویان و شخصیت های خارجی است که در جهت اعتلای فرانسه و کمک به آن نقش داشتند و از سال 1802 میلادی توسط ناپلئون بناپارت، ایجاد شده است. از زمان ایجاد این نشان که در رده های مختلف و زمینه های گوناگون می باشد بیش از یک میلیون نفر موفق به دریافت آن شده اند. از ایران نیز شخصیتهایی چون "اصغر فرهادی" (کارگردان)،"عباس کیارستمی" (کارگردان و عکاس)، "داریوش شایگان" (نویسنده و شاعر بود)، "لیلا حاتمی" (بازیگر)، "یدالله رویایی" (شاعر)، "شهرام ناظری" (خواننده)، "دکتر حسابی" و "محمدعلی سپانلو" (شاعر و مترجم ایرانی) و ... نشان شوالیه را دریافت کردهاند.معمولا مراحل ابلاغ افراد جدیدی که موفق به دریافت این نشان می شوند، بدین گونه است که در اول ژانویه سال میلادی جدید یا 14 ژوئیه (روزملی فرانسه) بنا بر پیشنهاد وزرای ذیربط به رئیس جمهوری و تایید وی و نهایتا درج نام آن ها در روزنامه رسمی در فرانسه صورت می گیرد. شایان ذکر است افرادی که این نشان را دریافت می کنند مبلغی را نیز دریافت می نمایند اما این مبالغ کاملا نمادی است و به تناسب اهمیت نشان از 10/6 یورو تا 59/36 یورو متغیر است.
نظر شما