روند افزایش مهاجرت از قزاقستان سال هاست که ادامه دارد و هنوز هم در حال رشد است.

https://static.365info.kz/uploads/2017/07/18b17c4b35699dbca1dceb127ab0844e.jpg

به گزارش پورتال Ranking، ز ۳۴.۲ هزار نفر در ۲۰۱۹ از کشور مهاجرت کرده اند و فقط ۸ هزار نفر به کشور وارد شده اند می توان گفت ۲۶.۲ هزار نفر کشور را ترک کرده اند. در مدت مشابه در سال ۲۰۱۸ این میزان ۲۲.۲ هزار نفر بوده است

کسانی که در سن کار (از ۱۶ سال تا بازنشستگی) بوده اند بیشترین سهم را به خود اختصاص داده اند ۶.۲ هزار نفر به کشور آمده اند و ۲۳.۶ هزار نفر از کشور مهاجرت کرده اند..

اگرچه به نظر می رسد که این ارقام ناچیز است اما روند افزایش مهاجرت سال هاست که ادامه دارد و هنوز هم در حال رشد است. این امر باعث نگرانی است. می توان گفت اگر این سرعت حفظ شود، با گذشت ده سال ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت قزاقستان کم می شود. کارشناسان می گویند زاد و ولد طبیعی این کاهش را جبران می کند اما مشخص نیست تا چه زمانی روند مهاجرت ادامه خواهد داشت.  بولات سلطانوف کارشناس علوم سیاسی چند علت را برای افزایش مهاجرت از کشورذکر می کند او مهم ترین عمل را در این زمینه اوضاع اجتماعی و اقتصادی کشور می داند.

به گفته این کارشناس، درآمد اکثر مردم در حال کاهش است به این جهت است مردم به مهاجرت فکر می کنند اکنون هزینه زندگی برای هر نفر ۳۱ هزار تنگه است و حداقل حقوق ۴۲ هزار تنگه است. آیا می توان با این مبلغ در یک ماه زندگی کرد؟

سلطانوف می گوید: وقتی یک پزشک برای تجویز یک قطره چشم ۶ هزار تنگه و پزشک دیگر برای داروی معمولی ۱۰ هزار تنگه حق ویزیت می گیرد وزمانی که برای هرگونه خدمات باید مبالغ زیاد پرداخت کرد زمانی که در آمدها هم پایین است طبیعی است که مهاجرت زیاد شود . مهاجرت بویژه به کشورهای دیگر همیشه با نگرانی همراه است .

مدل ازبکی حمایت از مهاجران کاری برای قزاقستان مناسب نیست:

لازم است بدانیم تعداد بسیار کمی از  افراد بدون دلایل جدی کشور را ترک می کنند. گاهی اتفاق افتاده که پس از مهاجرت زندگی مهاجرین حتی بدتر شده است اما آنها انتظار دارند که با گذشت زمان همه چیز بهتر شود.این کارشناس علوم سیاسی معتقد است که ۳۰ هزار مهاجر در سال برای قزاقستان زیاد است. این فقط آمار رسمی است و احتمالاً تعداد واقعی حتی بیشتراز این باشد

او معتقد است اکنون در دانشگاه های روسیه و شعبه های آن چند ین هزار نفرقزاق تحصیل می کنند. اولا ارزانتر است، دوم این که در موارد زیاد کیفیت آموزش در این دانشگاه بالاتر است و سوم، پس از اتمام می توان در روسیه شغلی پیدا کرد. در واقع اکثر آنها، مهاجر هستند.

پزشکان می روند، بجای آنها سرایداران می آیند:

 به گفته سلطانوف، یکی دیگر از عوامل مؤثر ، ملی گرایی افراطی است. متأسفانه در جامعه این اتفاق رخ می دهد - و باید کاری انجام شود. وی افزود: اخیرا، یکی از دلایل مهاجرت افراد تغییر الفبا به گرافیک لاتین است.  است درست است که ما می خواهیم تمام افراد جامعه به زبان رسمی دولتی تسلط داشته باشند اما این امر می بایست با رعایت تمام جوانب امر صورت پذیرد،ضمن اینکه نباید از نظر دور داشت  که گرافیک لاتین سبب پیچیده شدن پیشرفت زبان می شود،.

لازم به ذکر است مهاجرت ۷۵ هزار نفر به قزاقستان در سال ۲۰۰۵ یک رکورد بود. این میزان در سال ۲۰۱۴ -۱۴ هزار نفر، در سال ۲۰۱۵-۱۳ هزار و در سه ماهه سال ۲۰۱۹ به ۸ هزار نفر رسیده که نشان می دهد تمایل قزاق هایی که در کشورهای دیگر زندگی می کنند برایبازگشت به قزاقستان کم شده است. در عین حال اغلب متخصصان حاذق کشور را ترک می کنند و جایگزینی برای این افراد نیست.زیرا عموم مهاجرت کنندگان به قزاقستان فاقد هرگونه تخصص و مهارت  هستند

سلطاناف ادامه داد اکنون مرحله جدیدی از توسعه کشور ما آغاز شده است زمان آن رسیده که شرایط اقتصادی و اجتماعی تغییر کند. من امیدوارم که رئیس جمهور توکایف نیز نگاهی تازه به اوضاع داشته باشد و اقدامات لازم را برای این کار انجام دهد.

چرا جوانان از قزاق مهاجرت می کنند؟

در رتبه بندی بهترین کشور ها برای تربیت فرزندان قزاقستان در جایگاه ۷۳ قرار گرفته است،این رتبه بندی مبتنی بر یک بررسی جهانی است و کشور ها را در ۸ دسته اصلی رتبه بندی می کند،

  • حمایت از حقوق بشر
  • احترام به خانواده
  • برابری جنسیتی
  • احساس عمومی خوشبختی
  • امکان دریافت درآمدهای عادلانه و برابر
  • احساس امنیت
  • آموزش و پرورش دولتی پیشرفته
  • سیستم توسعه یافته مراقبت های بهداشتی

در رتبه بندی بهترین کشورها برای آموزش و پرورش قزاقستان در میان ۷۳ کشور در جایگاه ۷۰ قرار گرفت. کشور های لبنان در جایگاه ۶۹ و میانمار ۷۱ قرار گرفت، این رتبه بندی در یک بررسی جهانی براساس ۳ پارامتر اصلی تهیه شده است.

  • سیستم توسعه یافته آموزش و پرورش دولتی
  • تحصیل در مقاطع آموزش عالی
  • اطمینان از کیفیت بالا اموزشی در سطوح عالی

۳/۱۱/۱۳۹۸

https://۳۶۵info.kz/

کد خبر 860

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =