در بین متقاضیان اقامت در فرانسه در سال ۲۰۱۹، دانشجویان برای نخستین بار توانستند نسبت به سایر متقاضیان پیشی گیرند.
بر اساس گزارشی که روزنامه لوفیگارو به نقل از آماری از سوی وزارت کشور فرانسه منتشر ساخته، در سال ۲۰۱۹ تعداد کارت اقامت هایی که فرانسه برای دانشجویان صادر کرد، از مرز ۹۰ هزار عنوان فراتر رفت و این رقم برای نخستین بار از رقم مربوط به متقاضیان "تجمیع خانوادگی" فراتر رفت. این روزنامه با اشاره به این مطلب می افزاید: جذابیت دانشگاه های فرانسه برای دانشجویان خارجی در سال ۲۰۱۹ در مقایسه با سال های دیگر به بالاترین میزان خود رسید. بر همین أساس میزان کارت های اقامت صادره برای دانشجویان خارجی در فرانسه ۳/۹ درصد رشد نشان داده و به ۹۱ هزار مورد رسید. این آمار صرفا در مورد افرادی است که اولین درخواست کارت اقامت خود پس از ورود به فرانسه را ارائه دادند.
در همین ارتباط گزارش یاد شده به سایر بخش های متقاضیان کارت اقامت در فرانسه نیز اشاره دارد و می افزاید: تعداد افرادی که در همین سال به دلایل خانوادگی موفق به دریافت کارت اقامت شدند ۸۸ هزار و ۷۰۰ مورد (۵/۲ - درصد)، به دلایل اقتصادی ۳۳ هزار و ۶۷۵ مورد (۳/۱۵ + درصد) و متقاضیان اقامت به دلایل حقوق بشری ۳۸ هزار و ۱۵۸ مورد (۱/۹ + درصد) بوده است. همچنین در این گزارش تصریح شده است که شمار کارت اقامت های صادره برای دانشجویان در سال ۲۰۱۹ در مقایسه با سال ۲۰۰۷ از ۴۶ هزار و ۶۶۳ به ۹۱ هزار مورد یعنی دو برابر رسیده است.
به گزارش لوفیگارو در خصوص ملیت هایی که متقاضی اقامت در فرانسه می باشند تغییر اساسی رخ نداده است که بر أساس آن مراکش، چین، الجزایر و تونس در صدر کشورهای متقاضی اقامت در فرانسه می باشند. در این دسته بندی هند، سنگال، امریکا، کره جنوبی و برزیل در رتبه های بعدی قرار دارند. از نظر کمی بر أساس آخرین اطلاعات ثبت شده مراکش بیش از ۱۱ هزار درخواست، چین بیش از ۹ هزار و ۶۰۰ درخواست و الجزایر بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ درخواست داشته اند.
در بخش پایانی گزارش روزنامه لوفیگارو به شمار دانشجویان خارجی مقیم فرانسه اشاره شده و در آن آمده است که "کامپوس فرانس" آماری در این خصوص منتشر کرده که بر أساس آن شمار دانشجویان خارجی مقیم فرانسه ۳۴۰ هزار نفر می باشد که حدود یک صد هزار نفر آن از کشورهای شمال افریقا و خاورمیانه، ۸۶ هزار نفر آن از کشورهای اروپایی، ۷۲ هزار آن ها نیز از کشورها آفریقای سیاه، ۵۴ هزار نفر از کشورهای آسیایی و اقیانوسیه و بالاخره ۳۰ هزار نفر نیز از کشورهای قاره آمریکای شمالی بودند.
در همین خصوص لوفیگارو به نقل از "ادوارد فیلیپ"، نخست وزیر فرانسه آورده است: این ارقام بار دیگر جذابیت دانشگاه های فرانسه را به نمایش می گذارد و از عزم فرانسه برای جذب متخصصین و دانشجویان متبحر از خارج حکایت دارد. این روزنامه در ادامه اضافه می کند که دولت فرانسه در نظر دارد ترتیباتی اتخاذ نماید تا موسسات آموزشی و دانشگاهی فرانسه در عرصه بین المللی بهتر و بیش تر دیده شوند و بدین منظور ۵ میلیون یورو تخصیص داده است.
نخست وزیر فرانسه در این خصوص می گوید: این که دانشجویان خارجی از پکن یا کینشاسا باشند و برای تحصیل در حوزه هوش مصنوعی یا تحقیق در مورد زبان قرون وسطی بخواهند تحصیل کنند باید دانست که فرانسه (از بسیاری کشورهای دیگر) قوی تر است. وی در همین مورد اعلام کرد که دولت این کشور در نظر دارد شمار دانشجویان خارجی را از ۳۲۰ هزار نفر کنونی افزایش داده و تا سال ۲۰۲۷ میلادی به ۵۰۰ هزار نفر برساند.
لوفیگارو با این حال اضافه می کند: البته رشد ۳/۹ درصدی شمار دانشجویان خارجی در سال ۲۰۱۹ تا حدی به دلیل نحوه محاسبه وزارت کشور بر أساس برنامه رایانه ای جدیدی می باشد که این وزارتخانه به کار گرفته و اگر با همان شیوه سال گذشته عمل می شد، این درصد به جای ۳/۹ درصد حداکثر ۴ درصد می بود.
لوفیگارو در انتهای این گزارش به موضوع دیگری یعنی این که چه میزان از دانشجویان خارجی در فرانسه می مانند و باز نمی گردند پرداخته و می افزاید: شمار این دانشجویان غالبا اندک است. "میشل اوبن"، یکی از مدیران سابق وزارت کشور که در این خصوص بررسی هایی انجام داده می گوید: برخی از این دانشجویان که تحصیلات خود را به پایان می برند در مقطع فوق لیسانس هستند و مایلند در کشور دیگری دنبال کار بگردند. برخی دیگر نیز تا جایی که بتوانند کارت اقامت خود را تمدید کنند تحصیل خود را به درازا می کشانند یا دوره های تکمیلی طی می کنند تا کار بیابند اما حجم این موارد بر خلاف باور بسیاری چندان زیاد نیست و تقریبا به ۱۰ درصد دانشجویان خارجی می رسد.
نظر شما