"امانوئل ماکرون"، رئیس جمهوری فرانسه در جریان سفرش به مولوز، طی سخنانی تند و طولانی ناراحتی خود نسبت به "جدایی طلبان اسلامگرا" را بیان کرد.

"امانوئل ماکرون"، رئیس جمهوری فرانسه در جریان سفرش به مولوز، طی سخنانی تند و طولانی ناراحتی خود نسبت به "جدایی طلبان اسلامگرا" را بیان کرد. وی اعلام کرد که از سپتامبر آینده تدابیری در زمینه آموزش های اسلامی و تربیت ائمه فرانسوی و پایان دادن به نظام ائمه وابسته به کشورهای خارجی را به اجرا در خواهد آورد.

وی این سخنان را پس از پایان دیدارش از این شهر و برخی سکنه مسلمان آن در نشستی مطبوعاتی اظهار داشت. ماکرون در همین حال گفت: نباید روی باورهای و اعتقادهای برخی شهروندان فرانسوی (مسلمانان) متمرکز شد و شهروندان مسلمان را دائم مقصر معرفی کرد. 

هفته نامه لوپوئن در خصوص اظهارات جدید رئیس جمهوری که در فاصله یک ماه مانده به انتخابات شهرداری ها آن هم در یکی از محلات مسلمان نشین و حساس شهر مولوز، صورت گرفت، آورده است: یکی از محورهای اساسی صحبت های ماکرون در مولوز کاهش تدریجی ائمه خارجی در فرانسه و برنامه افزاش حضور ائمه تربیت شده در فرانسه بود. وی همچنین روی کنترل بیش تر وضعیت تامین مالی اماکن مذهبی تاکید کرد. ماکرون حتی در صحبت های خود با اشاره به پروژه ساخت مسجد بزرگ نور در این شهر که دارای حمام، مدرسه، استخر و ... می باشد و بخش قابل توجهی از هزینه ساخت آن توسط یک بنیاد قطری تامین می شود، در خصوص کارآیی این مکان عبادی به طرح سوال پرداخت.

به نوشته هفته نامه لوپوئن از زمان شروع دوره ریاست جمهوری امانوئل ماکرون اپوزیسون راست فرانسه و حتی برخی از جناح چپ هوادار ماکرون به وی در اتخاذ چنین مواضعی فشار وارد می آورند. در ماه های اخیر نیز با توجه به حضور برخی نمایندگان اسلامی در فهرست نامزدهای شهرداری ها یا در خصوص موضوع حجاب مادران دانش آموزانی که برای اردوی دانش آموزی آن ها را همراهی می کنند، مباحث تندی علیه مسلمانان جریان یافت.

روزنامه لاکروآ، ارگان جامعه کاتولیک های فرانسه در مقاله ای با عنوان "پیش به سوی پایان سلطه اسلام کنسولگری ها"، می نویسد: امانوئل ماکرون در صحبت های خود در اصل به مبارزه با نفوذ خارجی اشاره داشت. اظهارات وی در اصل کنایه به ائمه خارجی که در فرانسه فعالیت می کنند همچنین تامین مالی مساجدی بود که وضعیت مالی آن ها از عدم شفافیت برخوردار است.

روزنامه لاکروآ در مقاله جداگانه دیگری به موضوع اهتمام فرانسه برای پایان دادن به سیستم به کار گیری ائمه خارجی در این کشور اشاره دارد و می افزاید: امانوئل ماکرون در صحبت های روز سه شنبه خود به این موضوع  اشاره داشت و به طور ضمنی با اشاره به ترکیه افزود که قصد پایان دادن تدریجی این سیستم موسوم به اسلام کنسولگری ها را دارد.  

بر اساس آمار وزارت کشور فرانسه در بین ائمه حاضر در فرانسه که در 2 هزار و 500 مکان اسلامی به کار مشغول می باشند 301 امام حقوق خود را از کشورهای خارجی دریافت می کنند. حضور آن ها در فرانسه در پی توافق های دو جانبه بین پاریس و پایتخت های این کشورها صورت گرفته است. عمده این ائمه از سه کشور ترکیه (با 151 نفر که 65 درصد آن ها کارمند رسمی ترکیه می باشند)، الجزایر (با 120 نفر) و مراکش (با 30 نفر) هستند. جامعه مغربی ها در فرانسه بیش از ترک ها از ائمه دارای ملیت فرانسوی برخوردار می باشند.

در بخش دیگری از صحبت های رئیس جمهوری فرانسه خواستار انحلال سیستم آموزش به زبان و فرهنگ خارجی را که هم اکنون 80 هزار دانش آموز از آن استفاده می کنند، شد. در چنین سیستمی مربیان و آموزگاران خارجی که بعضا حتی زبان فرانسه را نمی دانند و نظام آموزش ملی فرانسه بر آن ها هیچ نظارتی ندارد، به امر تدریس مشغول می باشند.

بسیاری از تحلیلگران ضمن انتقاد از برخی مطالب رئیس جمهوری فرانسه به این نکته اشاره داشتند که ماکرون در صحبت های خود بیش از هر کشوری ترکیه را هدف قرار داده است. حتی یکی از مشاوران ماکرون در این خصوص به خبرنگار این نشریه گرفته است که نمی توان قوانین ترکیه را در فرانسه اجرا کرد.

این در حالی است که برخی منتقدان معتقدند که ماکرون در صحبت هایش به عربستان که حامی شدید سلفیسم و وهابیسم همچنین قطر که از حامیان جدی اخوانی ها و داعش بوده و می باشد، و هر دو هزینه های کلانی در فرانسه انجام می دهند، هیچ اشاره ای نکرده است.

در همین حال برخی از سیاسیون مانند "ژان لوک ملانشون"، رهبر یکی از احزاب چپ فرانسه، نیز در واکنش به این مطالب منتقدانه سخنرانی امانوئل ماکرون را موجب "تحریک افکنی و اختلاف" در جامعه فرانسه توصیف کردند. ملانشون در این خصوص همچنین گفت که چرا ماکرون در خصوص کلیساهای انجیلی در فرانسه که مستقیما با قدرت های خارجی مانند امریکا و برزیل در ارتباط می باشند و از آن ها کمک می گیرند، صحبتی نمی کند

رئیس جمهوری فرانسه در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: دشمن ما "جدایی طلبی" است. اما ارائه طرحی علیه اسلام نیز اشتباه عمیقی است. با این حال رئیس جمهوری فرانسه تصریح کرد که تمام ادیان و مذاهب باید ارزش های جمهوری به ویژه برابری زن و مرد را احترام بگذارند. نمی توان پذیرفت که مردی در فرانسه نتواند با زنی دست دهد، یا زنی بیمار نخواهد توسط پزشکی مرد درمان شود ... در جمهوری فرانسه ممانعت از رفتن فرزندان (دختر) به مدارس قابل قبول نیست، در جمهوری فرانسه هرگز نمی توان پذیرفت که قانون مذهب بر قوانین جمهوری اولویت داشته باشند. مساله به همین سادگی است.

حتی پیش از این اظهارات وی در خلال بازدید از مناطق مهاجر نشین شهر خطاب به برخی از سکنه مسلمان این مناطق اظهار داشت: اسلام سیاسی در فرانسه جایی ندارد. بسیاری استفاده از واژه "جدایی طلبان" را نوعی خامی و خطا از سوی ماکرون مطرح کرده و آن را تداعی کننده بحران ها و جریان هایی مانند "جدایی طلبان باسک"، "بروتون"، "کورس" و ... می دانند. 

لاکروآ در مقاله دیگری در مورد علت به کارگیری واژه "جدایی طلبان اسلامگرا" توسط ماکرون که برای نخستین بار در فرانسه به کار گرفته می شود، می نویسد: این نخستین بار است که رئیس جمهوری از مبارزه با جدایی طلبان اسلام گرا را به کار می برد و بدین ترتیب وی به طور مشخص مخالفتش با أراده ای مبنی بر جدا شدن از سایر بخش های جامعه را ابراز می کند. وی در صحبت هایش با استفاده از این واژه سنگین که با هدف نمایش جدا شدن از جامعه ملی برخی تندروها بیان شد، کوشید تا سفر خود به مولوز را به پیروزی جمهوری (در این منطقه) و مبارزه با اسلامگرایان جدایی طلب مبدل سازد.

شبکه تلویزیونی ثی نیوز نیز در همین خصوص طی گزارشی اعلام کرد: این واژه برای نخستین بار در مقاله ای به امضای 100 روشنفکر از جمله "برنار کوشنر"، "سیلون تسون"، "آلن فینکیل کرو" و ... (که غالبا یهودی اند – م) در روزنامه لوفیگارو به کار گرفته شد. آن ها در این مقاله از اسلامگرایی با عنوان نوع جدیدی از "تمامیت گرایی جدید" و "آپارتاید" نام بردند که می کوشد همه جا را تسخیر سازد.

در مجموع، امانوئل مکرون بدون اشاره به افزایش موج اسلام‌هراسی در فرانسه، با هدف آنچه جلوگیری از مداخله خارجی و ترویج افراط گرایی در کشورش اعلام کرده، از مقامات دولتش خواسته است مانع ورود مبلغان دینی از جمله مبلغان اسلامی به فرانسه شوند. رئیس جمهوری فرانسه با اعلام اراده خود برای مبارزه با «جدایی‌طلبی اسلام‌گرایانه» در این کشور، شماری از برنامه‌های دولت برای مقابله با دخالت‌های خارجی بر دین اسلام را اعلام کرد. پایان تدریجی فعالیت امامان جماعت خارجی و محدودیت تامین مالی مساجد از سوی دولت‌های بیگانه از جمله بندهای این طرح دولتی هستند.

نکته دیگر جالب توجه، انتشار تصویر رئیس جمهوری فرانسه در کنار زنی محجبه در جریان سفرش به شهر مولوز خبرساز شده و در رسانه‌های گروهی و شبکه های اجتماعی دست به دست می‌شود. امانوئل مکرون که روز چهارشنبه گذشته برای سخنرانی درباره جدایی طلبی به مولوز سفر کرده بود، در این عکس در کنار زنی با حجاب کامل دیده می شود که قانون مصوب سال ۲۰۱۰ را نقض کرده است. بر اساس این قانون پوشاندن کامل صورت در انظار عمومی در فرانسه ممنوع است.

کد خبر 925

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 11 =