-
عصر جدید آموزش، حضور در دانشگاه یا دوره آنلاین؟
نسل جوان قزاقستان؛ مهارت آموزی یا اخذ مدرک تحصیلی
تا ده سال گذشته، تصور رایج از یک مسیر شغلی «نرمال» در میان جوانان قزاقستان چنین بود: اتمام دبیرستان، قبولی در دانشگاه، تحصیل به مدت ۴ تا 6 سال، دریافت مدرک و شروع به ساختن آینده شغلی. در جامعه، مدرک دانشگاهی نشانهای از هوش، آینده نگری و حتی منزلت اجتماعی بود. اما در سال ۲۰۲۰، با آغاز همهگیری…
-
آیا امری سیاسی، کارناوالیزه شده است؟
رویکرد روز جهانی کارگر در ایتالیا
سالهاست همه جهان اول ماه می رابا عنوان روز کارگر می شناسد اما نکته مهم این است که در کشور ایتالیا صبغه جشن بر این روز فائق است و البته مطالبات و مشکلات کارگری و پاسخگویی یا همراهی مسئولان دولتی در دل جشن ها و حتی کنسرت ها انجام میشود. جنبش کارگری قطعا با دوران اوج دهه های قبلی خود در ایتالیا…
-
سرویس تبادلات آکادمیک آلمان DAAD
سرویس تبادلات آکادمیک آلمان یکی از معتبرترین سازمانهای بین المللی در حوزه حمایت از تبادلات علمی و دانشگاهی است. این نهاد با ارائه بورسیه ها و برنامه های تحصیلی تا کنون به بیش از سه میلیون دانشجو و پژوهشگر در سراسر جهان کمک کرده تا تجربه های علمی و فرهنگی جدیدی در خارج از کشور کسب کنند.
-
اعراب خریدهشده
اسرائیل پایگاه امپریالیست برای کنترل خاورمیانه
طارق علی، روشنفکر چپگرای پاکستانی-بریتانیایی، در مصاحبه با نشریه انگلیسی زبان فرانت لاین هند بهشدت از سیاستهای آمریکا، اسرائیل و دولتهای عربی در قبال فلسطین و منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) انتقاد میکند و معتقد است که اسرائیل، که خود را شکستناپذیر میپندارد، ممکن است در آینده خود به محاصره…
-
سال ۲۰۲۴ و سینمای پاکستان: "تنهایی، تنهایی است"
سال ۲۰۲۴ و سینمای پاکستان
فیلمسازی یک تجارت است و هیچ تاجری نمیخواهد متحمل ضرر شود، اما فیلمسازان پاکستانی در سال ۲۰۲۴ تقریباً هیچ سودی کسب نکردند. داستان سینمای پاکستان مانند یک بازی مار و پله است که در آن تعداد مارها بیشتر از پلههاست. بهمحض آغاز سفر، دوباره به همان خانهای بازمیگردید که از آنجا شروع کرده بودید.
-
مقبره بهاول حلیم: شاهکاری از کاشیکاری ایرانی نیازمند مرمت و بازسازی
مقبره بهاول حلیم ؛ شاهکاری از کاشیکاری ایرانی
اگرچه هیچ کتیبهای برای تعیین تاریخ دقیق ساخت یا بانی مقبره باقی نمانده است، اما این بنا عموماً به جهانیان جهانگشت (۱۳۰۷-۱۳۸۳)، که از شاگردان بهاول حلیم و خود نیز یک صوفی برجسته بود، نسبت داده میشود. با این حال، این بنا در طول قرنها دچار آسیبهای شدیدی شده است، بهویژه در اثر سیلاب عظیم سال…
-
احیای آموزش ابتدایی در پاکستان: چالشها، شکافها و مسیر پیش رو
احیای آموزش ابتدایی در پاکستان
نظام آموزش ابتدایی در پاکستان با چالشهای متعددی از جمله بیانگیزگی معلمان، سیاستهای ضعیف و نابرابری بین مدارس شهری و روستایی مواجه است. برای رفع این مشکلات، باید اقدامات استراتژیکی مانند بهبود آموزش معلمان، افزایش کادر آموزشی، تأمین بودجه بهتر و مشارکت اجتماعی انجام شود تا آموزش باکیفیت برای…
-
موزه گَلجی: ادای احترامی از سوی پسر به استاد هنر
اسماعیل گَلجی که در سال ۱۹۲۶ در پیشاور با نام اصلی «عبدالمحمد» متولد شد، نام خود را برای انعکاس میراث پشتونش تغییر داد. او بهخاطر آثار انتزاعی خود که تحت تأثیر خوشنویسی اسلامی و جنبش نقاشی اکشن (Action Painting) بود، شهرت جهانی یافت. وی کار خود را با پرترهنگاری آغاز کرد، اما پس از دیدن نمایشگاهی…
-
٪8 از پاکستانیها به دلیل نگرانیهای امنیتی سلاح حمل میکنند
بر اساس یک نظرسنجی اخیر که توسط گالوپ و گیلانی پاکستان انجام شده است، ۸٪ از پاکستانیها برای محافظت از خود به دلیل نبود امنیت، چاقو، اسلحه یا سلاح دیگری حمل کردهاند.
-
روند آینده مهاجرت در قزاقستان: رشد یا کاهش
قزاقستان پس از استقلال، شاهد تحولات عمیقی در ساختار جمعیتی خود بوده است که یکی از بارزترین آنها، موج مهاجرت از مناطق روستایی به سوی شهرهای بزرگ، به ویژه پایتخت، بوده است. این پدیده که ریشه در تغییرات تاریخی، سیاستهای دوران شوروی و آزادیهای پس از استقلال دارد، به طور قابل توجهی چشمانداز…
-
توجه به ارزش های خانوادگی در جامعه از دیدگاه اسلام به قلم «نوزبای حاجی تاغان اولی» رئیس مفتیات و اداره مسلمانان قزاقستان
توجه به ارزش های خانوادگی در جامعه از دیدگاه اسلام
هر خانواده اساس و پایه اصلی دولتهای جهان است. هرچه خانوادهها شادتر و باهم هماهنگتر باشند، بنیان کشورها محکمتر و پایدارتر خواهد بود. با این حال، ممکن است زندگی یک خانواده الگوی کاملی برای دیگری نباشد. با این وجود، واضح است که ارزشهای خانوادگی هیچگاه در هیچکجا با اهمیتتر از دین شریف اسلام،…
-
نقشه مهاجرت در قزاقستان چگونه تغییر کرده است؟
در چند دهه اخیر، آستانه از شهری حاشیهای به یکی از کلانشهرهای بزرگ قزاقستان تبدیل شده است. این دگرگونی با رشد چشمگیر جمعیت و تغییر در جریانهای مهاجرتی داخلی کشور همراه بوده است. در این مقاله، به بررسی دلایلی میپردازیم که چرا شهروندان قزاق آستانه را برای زندگی انتخاب میکنند، مشکلات تراکم…
-
مستند «اشغالشده»
مستند «اشغالشده» نهتنها چهره واقعی فلسطین را به تصویر میکشد، بلکه روایتهای رسمی و یکجانبهای را که در رسانههای غربی ارائه میشود، به چالش میکشد. و یکی از نکات کلیدی آن این است که «هنر بهعنوان ابزار مقاومت» است.
-
اجلاس «شکوفایی بهارت» 2025
اجلاس «شکوفایی بهارت» 2025 به مدت دو روز از 19 تا 20 فروردین ماه( 8 و 9 آوریل 2025 ) توسط شبکه خبری 18 News در بهارت ماندپام دهلی نو با شعار «آرزو کنید، به دست آورید، اوج بگیرید» برگزار شد. این اجلاس بزرگترین رهبران هند، سیاستگذاران جهانی، بزرگان صنعت، نوآوران فناوری و انقلابیون استارتآپ…
-
چیستی فرهنگ و چگونگی سیر آن در افغانستان
در چند سال اخیر بحث فرهنگ، بی فرهنگی و فرهنگ داشتن؛ داغتر شده و دربارهی آن در رسانهها، سمینارها و تریبونها صحبت شده است.
-
دین دریایی؛ در آفریقا سنت یا فرقه گرایی؟
باور و اعتقاد به " ارواح دریایی " درآفریقا
ارواح دریایی و آیینهای مرتبط با آن، بخش مهمی از سنتها و باورهای معنوی در فرهنگهای مختلف، بهویژه در آفریقا هستند. در زیمبابوه، آیین مانجوزو نماد ارتباط انسان با ارواح آبی، طبیعت و نیاکان است. با این حال، در سالهای اخیر این آیین مورد سوءاستفاده و تحریف قرار گرفته و از مسیر سنتی خود فاصله…
-
شکست سیاست زبانی قزاقستان
مسئله زبان در قزاقستان همچنان یکی از حساسترین موضوعات گفتمان اجتماعی و سیاسی باقی مانده است. از زمان استقلال این کشور در سال ۱۹۹۱، تلاشهای فراوانی صورت گرفته تا زبان قزاقی به عنوان زبان رسمی و ابزار ارتباط بینقومی جایگاه شایستهای بیابد. اما با وجود اقدامات گسترده، هنوز درصد قابل توجهی از…
-
سومین کنگره اتحادیه علمای آفریقا در داکار
سومین کنگره اتحادیه علمای آفریقا در داکار
داکار میزبان سومین کنگره عادی اتحادیه علمای آفریقا است. این رویداد پنج ساله که برای 26 و 27 آوریل 2025 (ششم و هفتم اردیبهشت1404)در هتل فهد برنامه ریزی شده است، با موضوع: "الوقف (اهدا) بین عبادت و ابزار توسعه برگزار می شود.
-
تعداد مسلمانان فیلیپین محل اختلاف دولت و رهبران مسلمانان
مستثنی شدن مسلمانان فیلیپین از اجرای فرمان 1975 ریاست جمهوری
مسلمانان از اجرای فرمان ریاست جمهوری شماره 856 مورخ 1975 میلادی مستثنی هستند. به موجب این فرمان هیچ جسدی نباید بدون گواهی رسمی فوت صادر شده از سوی سازمان آمار کشور دفن یا سوزانده شود.
-
آداب و رسوم، سنتها و جشنها
آیین شناسی عید پاک در ایتالیای امروز
عید پاک (پاسکوآ) یکی از مهمترین جشنهای مذهبی جوامع کاتولیک و سایر مسیحیان است که با سنتهای غنی و مراسم فرهنگی متنوعی برگزار میشود.ایام عید پاک معمولا در میانه ماه آوریل و طبعا بهار می باشد و سابقه آن به مهمترین رویدادهای زندگی عیسی مسیح و تاسیس مسیحیت باز می گردد.
-
زبان رسمی در سایه زبان رایج؛ قزاقستان همچنان روسیزبان است
بررسی ناکامی سیاست های قزاق سازی زبانی در قزاقستان
مقامات قزاقستان اعلام کردهاند که برنامه ترویج زبان قزاقی و کاهش استفاده از زبان روسی در این کشور با موفقیت همراه بوده است و استراتژی جدیدی برای سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۹ در این زمینه به تصویب رسیده است. طبق اعلام رسمی، بیش از ۹۰ درصد مردم به زبان قزاقی «کاملاً» مسلط هستند، ۸۳ درصد از محتوای رسانهای…
-
زیبایی لعاب عاشقانۀ ایران و چین
از نقاط قوت «زیبایی لعاب»، همکاری هنرمندان ایرانی و چینی است که به داستان، عمقی واقعی و اجرای طبیعی بخشیده است. این سریال، صرفاً اثری سرگرمکننده نیست؛ بلکه پلی میان دو تمدن بزرگ محسوب میشود. در خلال روایت، جادۀ ابریشم بهعنوان مسیری برای تبادل فرهنگی، هنری و علمی، نقشی اساسی ایفا میکند…
-
نگرشی بر نقش جنسیتی دختران در افغانستان
در افغانستان قول معروفی وجود دارد که میگویند «دختر مال مردم است.» این قول کوتاه به تنهایی خود دنیایی از حرف و حدیث را در خود جای داده و بیانگر نگرش مردم بر نقش جنسیتی زنان و دختران میباشد.
-
چالشهای فرا روی پژوهشهای تاریخی در افغانستان
چالشهای پژوهشهای تاریخی در افغانستان
در جهان امروز ما؛ تحقیق و پژوهش یکی از محورهای اصلی پیشرفت و ترقی کشورها محسوب میشود و دانشمندان در مراکز پژوهشی گردهم میآیند درباره مسایل گوناگون تحقیق مینمایند و یافتههای خود را در اختیار دانشگاهها، نهادها، مدیران ارشد و رسانهها قرار میدهند.
-
انتصاب فرمانده ارتش زیمبابوه به عنوان وزیر فرهنگ!
پس از بالاگرفتن اختلافات سیاسی در زیمبابوه آنسلم سانیاتو، فرمانده ارتش ملی زیمبابو(ZNA)، از سمت خود عزل و رسماً بهعنوان وزیر ورزش، تفریح، هنر و فرهنگ منصوب شد
-
اقدامات زیمبابوه در جهت برابری جنسیتی و چالش های پیش رو
در زیمبابوه، تعهد به برابری جنسیتی در قالب اصلاحیه شماره ۲۰ قانون اساسی سال ۲۰۱۳ وارد قانون اساسی شد؛ اصلاحیهای که مقرر میدارد حداقل ۵۰ درصد از کرسیهای پارلمان باید در اختیار زنان قرار گیرد. هدف از این چارچوب حقوقی، تنها جبران نابرابریهای تاریخی جنسیتی نیست، بلکه تقویت صدای زنان در فرآیند…
-
«پایان تاریخ» و «برخورد تمدنها»؛ دو برداشت سیاسی از آینده نامعلوم
ماهیت انسان سیاسی در جهان امروز چگونه تعریف میشود؟ مطالبات او چیست و ریشه¬ی جنگهایی که از این مطالبات برمیخیزد، در کجا نهفته است؟ آیا مبارزه¬ی انسان برای انتخاب یک ایدئولوژی و پیوستن به یک جبهه¬ی فکری است، یا تلاشی است برای یافتن و تثبیت هویت خود؟ برای پاسخ به این پرسشها، دو نظریه¬ی…
-
نشستی برای گفتگو درباره رمان ایرانی آذر نفیسی در بیروت
نشستی برای گفتگو درباره رمان ایرانی آذر نفیسی در بیروت
-
"تلویزیون لبنان" مانع استخدام زنان محجبه در بخش گزارشگری می شود
"تلویزیون لبنان" زنان محجبه را از استخدام در بخش گزارشگری ممنوع می کند
-
بیش از نیمی از زنان مسلمان در آلمان تبعیض را تجربه کردهاند
اینکه در آلمان افراد بهدلیل باور دینی یا رنگ پوست خود مورد تبعیض قرار میگیرند، پدیدهای نسبتاً رایج است؛ موضوعی که یک مطالعه جدید آن را تأیید میکند. همچنین، مبارزات انتخاباتی اخیر این کشور نیز تأثیر خود را گذاشتهاند.