-
خودکشی جوانان و ضرورت آگاهی بین نسلی
حوادث اخیر در رسانه های سریلانکا در مورد خودکشی جوانان نشان داده است که سلامت روانی و عاطفی فرزندان ما به شدت در حال کاهش است.
-
اندونزی سرزمین تنوع فرهنگی و مذهبی
اندونزی، کشوری متشکل از هزاران جزیره و اقوام گوناگون، یکی از متنوع ترین کشورهای جهان ازنظر فرهنگی، مذهبی و قومی است. این کشور با جمعیتی بالغ بر ۲۸۰ میلیون نفر، بیش از ۳۰۰ گروه قومی و زبانی مختلف را درخود جای داده است. اندونزی با داشتن بزرگ ترین جمعیت مسلمانان جهان، خانه ادیان متنوع دیگری…
-
نگاهی به رهبری دینی قزاقستان
رهبر دینی قزاقستان کسیت؟ اسلام در دست چه کسی است، یا چه کسی رهبری دین را در قزاقستان بر عهده دارد؟ در این مقاله تصمیم گرفتیم صفحات تاریخ معاصر را ورق بزنیم و به یاد بیاوریم که چه کسانی فعالیت اداره معنوی مسلمانان قزاقستان DUMK را رهبری کردند، یعنی مسئول تبلیغ اسلام، حفظ وحدت مسلمانان قزاقستان…
-
دیپلماسی مردم با مردم، پیشران دیپلماسی بنیادین کشور بزرگ چین
در سالهای اولیۀ چین جدید، وظیفۀ مبرم دیپلماسی، جلب درک و حمایت بیشتر کشورها و مردم آنها بود. با توجه به شرایط، رئیس مائو تسه تونگ، نخست وزیر ژو انلای و دیگر بنیانگذاران جمهوری خلق تصمیم گرفتند که در جبهۀ دیپلماتیک، باید بر مردم تمرکز کنیم، با مردم کار کنیم و به آنها امیدوار باشیم.
-
انتشار کتاب «دانشنامه اسلام» قزاقستان
مراسم رونمایی از این کتاب که توسط انتشارات MUFTIYAT منتشر شده، با حضور نورزبای حاجی تغاناولی، رئیس اداره دینی مسلمانان قزاقستان، مورخان، زبانشناسان، فرهیختگان، اعضای شورای ریشسفیدان و کارشناسان وابسته به اداره دینی و همچنین نمایندگان رسانهها برگزار شد.
-
تصوف در سریلانکا
رونمایی از کتاب "زیارت" نوشته خلیفة الحلاج ابراهیم باقر عبدالمجید مکتار در شهر آکراپاتور صورت گرفت.
-
افزایش ترویج خشونت در زیمباوه
سیاست مداران و فعالان سیاسی هشدار داده اند که دموکراسی در زیمبابوه در حال تضعیف است. این مسئله نشان میدهد که هر ارزیابی از انتخابات باید گستردهتر از چارچوبهای محدود نظارت و ارزیابی معمول باشد که غالباً تنها بر فرایند رأیگیری تمرکز دارد.
-
کتاب کودک؛ خون آشام، مد روز و زندگینامه فوتبالیست ها
آخر هفته نمایشگاه کتاب بودم. معمولاً به صورت هدفمند برای خرید کتاب به این قبیل فروشگاه ها می روم. کنجکاو شدم ببینم جوانان کجا هستند، چه کتاب هایی می خوانند، برای گرفتن امضا از کدام نویسنده جلوی چه غرفه ای صف کشیده اند.
-
بیگانه سازی مسلمانان هند
رسانههای راستگرا و جناحهای تندرو هندوتوا، شهروندان مسلمان هند را هدف قرار داده و آنها را به عنوان افراد بیگانه نشان میدهند و شبکه های اجتماعی با ایجاد کمپین های هماهنگ، ساختارها و مشاغل مذهبی مسلمانان هند را مورد هدف قرار می دهند. این مقاله چندین موضوع و موضوعات به هم پیوسته از جمله افزایش…
-
دیدگاههای تحلیلی کارشناسان اندیشکدههای روسی:
جنگ در خاور نزدیک ادامه مییابد
در میان چندین دیدار مهم ولادیمیر پوتین طی ۱۱ اکتبر ۲۰۲۴ در عشقآباد، جالبترین گفتگوی وی با مسعود پزشکیان، رئیس جمهور جدید ایران، منتخب در انتخابات زودهنگام تابستان امسال بود. در این مذاکرات علاوه بر روابط مسکو و تهران، مسائل امنیتی جاری در منطقه خاورنزدیک نیز مورد بررسی قرار گرفت.
-
دیدگاههای تحلیلی اساتید دانشگاههای روسیه:
پیامدهای انتخابات آمریکا برای ایران
نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا برای روسیه اهمیت بسیار کمی دارد. همچنین بعید است که انتخابات مسیر سیاست خارجی آمریکا در قبال چین را اساساً تغییر دهد؛ با این حال، برای ایران نتیجه آن مهمتر است.
-
ترکیب و ساختار جمعیتی قرقیزستان
جمعیت دائمی جمهوری قرقیزستان در آغاز سال ۲۰۲۴. بالغ بر ۷ میلیون و ۱۶۲ هزار نفر و جمعیت واقعی ۶ میلیون و ۴۸۷ هزار نفر بوده است که بیش از یک سوم جمعیت دائمی (۳۴.۹ درصد) در مناطق شهری و تقریباً دو سوم (۶۵.۱ درصد) در مناطق روستایی زندگی میکردند. تراکم جمعیت به طور متوسط ۳۶ نفر در هر کیلومتر مربع…
-
صنایع دستی و صادرات فرهنگی زیمبابوه
سالانه بیش از 50000 اثر هنری از زیمبابوه به بازار اروپا راه پیدا می کند. هنرمندان بیشتری در حال تکمیل سبک خود برای مطابقت با تقاضای این بازار پرسود هستند.
-
قزاقستان و نقش جهانی آن به عنوان یک کشور در حال توسعه
قزاقستان و نقش جهانی آن به عنوان یک کشور در حال توسعه
قزاقستان به عنوان یک قدرت متوسط در آسیای مرکزی دیده می شود. این کشور دارای منابع استراتژیک مهمی نظیر نفت ، گاز و اورانیوم است و به طور فعال در سیاست بینالملل مشارکت دارد و به دنبال تقویت نفوذ خود در منطقه است. این کشور تاکنون به عنوان میانجی در مناقشات مختلف از جمله مذاکرات بحران سوریه عمل…
-
نقش دانشگاه ها در تحقیق و توسعه هوش مصنوعی در زیمبابوه
انشگاههای زیمبابوه به تدریج به شبکههای تحقیقاتی بزرگتری در قاره آفریقا و فراتر از آن متصل میشوند
-
تصویر چهره روسیه در کتاب های درسی تاریخ در کشورهای مختلف
موسسه اطلاعات علمی علوم اجتماعی آکادمی علوم (فرهنگستان) روسیه تحقیقی را تهیه کرده است که چگونگی تصویر چهره روسیه در کتاب های درسی تاریخ کشورهای پس از شوروی، شرق و چین، از جمله کشورهایی مانند قزاقستان، آذربایجان، ازبکستان، قرقیزستان، تاجیکستان، اسرائیل و ایران نشان داده شده است.
-
غزه همان هیروشیما است
ماونگ زارنی در مقاله ای با عنوان «مقایسه برنده صلح نوبل از غزه با هیروشیما» مقایسه قانع کننده و غم انگیزی را بین بمباران اتمی هیروشیما و ناکازاکی و رنج امروزی در غزه ارائه می دهد.
-
با تمرکز بر مثبت اندیشی، به پیشرفت کشور خود کمک کنیم
بیایید نگرش خود را تغییر دهیم و بر نکات مثبت تمرکز کنیم. این به معنای نادیده گرفتن مشکلات نیست، بلکه به معنای برخورد سازنده با آنهاست. با جشن گرفتن پیروزیها و پذیرفتن شکستها برای بهبود، میتوانیم زیمبابوهای متحدتر و امیدوارتر بسازیم.
-
نخستین انیمیشن پاکستانی در اسکار
این فیلم در حال حاضر در سینماهای سراسر پاکستان در حال اکران است و اولین فیلم از این دست از پاکستان به شمار می آید. داستان شیشه گر حول محور شیشهساز جوانی میچرخد که در میان جنگ و آشفتگیهای سیاسی با فراز و نشیبهای عشق و زندگی روبرو میشود.
-
بابا چلاسی، شاعر فارسی گوی معاصر که هرگز فارسی نیاموخته بود!
شیخ غلام نصیرمعروف به بابا چلاسی، شاعر معاصر فارسی و یکی از چهرههای برجسته شعر و ادبیات پاکستان که در سال ۱۹۳۸میلادی در مرکز چلاس در ایالت گلگت به دنیا آمد.
-
واپ پویا ، اصیل ترین فعالیت مذهبی بودایی
روز پویا ماه کامل واپ به ویژه برای بوداییان سریلانکا از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با توجه به کاتینا چیوارا پوجا، لباس های فصل مرطوب به راهبان بودایی که در فصل بارانی استفاده می کنند ارائه می شود.
-
دانشگاه موراتووا سریلانگا
دانشگاه موراتووا یک دانشگاه دولتی مستقل است که در کاتوپتا، موراتووا، سریلانکا واقع شده است
-
دیدار مودی و شی در بریکس مصرف سیاسی دارد
پراوین ساهنی نویسنده کتاب «آخرین جنگ: چگونه هوش مصنوعی رویارویی نهایی هند با چین را شکل خواهد داد» در مقاله ای به بررسی این موضوع میپردازد که چرا اعتماد متقابل بین هند و چین با وجود ژستهای دیپلماتیک اخیر، همچنان مبهم باقی خواهد ماند.
-
شیخ مجیب الرحمن را در چه جایگاهی باید دید ؟
شیخ مجیب الرحمن شخصیتی غیر قابل چشم پوشی در تاریخ بنگلادش است. با این حال، او در دوره حکومت ساقط شده ی شیخ حسینه و حزب عوامی لیگ، به دلیل مبالغه و بزرگ نمایی بیش از حد در باره اش، موقعیت خود را از دست داد. بعد از ۵ اوت ( فرار شیخ حسینه )، مجسمه های عظیم شیخ مجیب در جاهای مختلف به زیر کشیده…
-
هند و آمریکا هر دو به بنگلادش باثبات نیاز دارند
پروفسور محمد یونس، برنده جایزه نوبل، در مصاحبه ای با یک شبکه تلویزیونی هند، اظهار داشت که اگر بنگلادش بی ثبات شود، میانمار، بنگال غربی و کل شمال شرق هند را تحت تاثیر قرار خواهد داد.
-
«تخت باهی» مهمترین اثر بودیسم در پاکستان
تمدن گندهارا یکی از برجستهترین تمدنهای باستانی جنوب آسیا است که تأثیر زیادی بر هنر، فرهنگ، دین و معماری منطقه داشت. این تمدن در شمال غربی پاکستان کنونی و بخشهایی از شرق افغانستان قرار داشت و از حدود قرن ششم پیش از میلاد تا قرن پنجم میلادی، دوران اوج خود را سپری کرد. گندهارا به ویژه به عنوان…
-
جشنواره ها و محصولات رسانه ای برای مد پایدار
مد و فشن ، قاتل یا ناجی محیط زیست جهان ناپایدار
هفته مد ونیز ۲۰۲۴ درحالی برگزار می شود که فست فشن یا صنعت توده وار پوشاک، از مخرب ترین شاخه های صنعت و سرمایه داری برای زیست و فرهنگ معرفی شده است.
-
جوانان هندی در عصر مخرب دیجیتال
«پیتر رونالد دسوزا» در مقاله ای با عنوان «بیشتر از سود جمعیتی: بررسی برآمدگی جوانان هند» تحقیق ظریفی از چالشهای پیش روی جوانان هند را ارائه میکند که با تحول دیجیتال سریع و پویاییهای اجتماعی مشخص شده است. او به این موضوع می پردازد که چگونه دنیای دیجیتال، تحت سلطه مدرنیته غربی، جوانان هندی…
-
زوال حافظه فرهنگی با اشباع دیجیتالی
مقاله «گوتام بهاتیا» با عنوان«رمانهای ChatGPT و CG Mona Lisas: سیل دیجیتالی هنر متوسط، آثار با کیفیت را تهدید میکند» بازتابی انتقادی بر وضعیت فرهنگ مدرن و آفرینش هنری در عصر دیجیتال ارائه میکند. آیا «افزایش بینظیر» هنر فوری، حافظه فرهنگی ما را پاک میکند؟ یا شاهد مرگ هنرمند گرسنه هستیم؟
-
نقش مسلمانان در پیشرفت جنوب غرب نیجریه
سرزمین یوربولند (Yorubaland) یکی از مناطق فرهنگی و قومی مهم در نیجریه است که متعلق به قوم یوروبا میباشد. این منطقه عمدتاً در جنوبغربی نیجریه قرار دارد و شامل ایالتهایی مانند لاگوس، اویوی، ایبادان و ایلورین و کوارا میشود.