-
حلال و حرام طالبان؛ ازتدابیر ویژه برای «پورن استارها» تا حذف زنان از جامعه
سفر ویتنی رایت، ستاره معروف فیلمهای پورن آمریکایی، به افغانستان واکنشهای زیادی را برانگیخته است.
-
هیچکس از قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان در امان نیست
ریچارد بنت، گزارشگر ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر در افغانستان، در پنجاهوهشتمین نشست شورای حقوق بشر، از تشدید بحران حقوق بشری و سرکوب گسترده شهروندان توسط طالبان هشدار داده است.
-
زندگی نامه میر محمدصدیق فرهنگ
«میر محمدصدیق فرهنگ» تاریخدان و مؤلف افغانستانی؛ فرزند سید حبیبخان در سال ۱۲۹۴ ه.ش. در کابل به دنیا آمد. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در زادگاهش به پایان رساند.
-
فرهنگ ماه رمضان در اندونزی: رنگینکمانی از آداب و رسوم ( بخش دوم )
اندونزی، بهعنوان بزرگترین کشور مسلماننشین جهان با بیش از 280 میلیون نفر جمعیت، نقش ویژهای در جهان اسلام ایفا میکند. این کشور پهناور که از بیش از ۱۷ هزار جزیره تشکیل شده، تنوع فرهنگی و قومیتی گستردهای دارد که در آداب و رسوم مختلف آن، بهویژه در ماه مبارک رمضان، بهخوبی نمایان است.
-
ماه رمضان رنگینکمانی از آداب و رسوم دراندونزی (بخش اول)
ماه رمضان در اندونزی
اندونزی، بهعنوان بزرگترین کشور مسلماننشین جهان با بیش از 280 میلیون نفر جمعیت، نقش ویژهای در جهان اسلام ایفا میکند. این کشور پهناور که از بیش از ۱۷ هزار جزیره تشکیل شده، تنوع فرهنگی و قومیتی گستردهای دارد که در آداب و رسوم مختلف آن، بهویژه در ماه مبارک رمضان، بهخوبی نمایان است.
-
نگاه برخی اندیشمندان اسلامی نیجریه نسبت به :
فقر و راه حل های اسلامی
دیدگاه اسلام به فقر در جامعه نه تنها بهعنوان یک وضعیت اقتصادی و اجتماعی مورد توجه قرار گرفته است، بلکه بهعنوان یک مسأله اخلاقی و معنوی نیز اهمیت ویژهای دارد. اسلام بر این باور است که فقر نه تنها بر معیشت افراد تأثیر میگذارد، بلکه میتواند به زوال کرامت انسانی، اختلافات اجتماعی و کاهش همبستگی…
-
حکم اعدام توهین به مقدسات در پاکستان و سوء استفاده از قانون
هر دینی اعتقادات و آیین های مقدس مختص خود را دارد، مسلمانان قرآن کریم و پیامبر اکرم (ص) را مقدس می دانند و سایر ادیان مقدسات خود را دارند. بنابراین برای صلح متقابل و عشق و مدارا در یک جامعه چند مذهبی بسیار مهم است که مردم از توهین به مقدسات یکدیگر خودداری کنند. در همین راستا در کشور اسلامی…
-
نقش حمایت مالی منابع الجزایری از کارزار انتخاباتی مکرون در سال 2017 در روابط فرانسه و الجزایر (قسمت اول)
بررسی تاریخی حمایت مالی منابع الجزایری ازکارزار انتخاباتی مکرون ( بخش اول )
مقاله حاضر، به حمایت هایی که مکرون به صورت خاص از کشور الجزایر جذب کرد، و تاثیر این کمک ها بر روابط کشور فرانسه با دول منطقه مغرب (الجزایر، مراکش و تونس) و سیاستهای کشور فرانسه در زمان ریاست جمهوری مکرون در این منطقه خواهد پرداخت.
-
ماه مبارک رمضان در الجزایر
محیط اجتماعی الجزایر همواره فضایی دینی ومذهبی داشته است وشاید به همین دلیل بود که استعمارگران فرانسوی علیرغم همه جنایات وتهدیدها وفشارهای گسترده نتوانستند باورها واعتقادات دینی مردم الجزایر را تغییر دهند.
-
انتخابات در هامبورگ – احزاب چه برنامههایی برای اسلام دارند؟
هامبورگ در حال انتخاب یک مجلس شهر جدید است. احزاب برنامههای انتخاباتی خود را ارائه کردهاند. اما احزاب چه وعدههایی به مسلمانان دادهاند؟ یک مرور کلی.
-
جشنواره ادبی گال(دنیای امپراطوری)
جشنواره ادبی در فضای تاریخی " قلعه گال "
جشنواره ادبی گال که در قلب قلعه گال برگزار شد، صداهای متنوعی را در شعر و نثر دعوت کرد تا بحث های قابل تاملی برگزار کنند.
-
چگونه آرامگاه کوروش کبیر پادشاه ایران برهنر معاصرصربستان تأثیر گذاشت
الهام گیری معماری مزار سرباز گمنام صربستان از مقبره کوروش
آنچه که معما است این سوال است که چگونه مقبره کوروش، الهام بخش مجسمه ساز بزرگ صرب کروات (یا بهتر است بگوییم یوگسلاوی) ایوان مشتروویچ بوده است.
-
نخبگان فرهنگی و اجتماعی پاکستان
نخبگان فرهنگی و اجتماعی نقش اساسی در شکل دهی به هویت ملی، تقویت انسجام اجتماعی و پیشبرد توسعه پایدار در هر جامعه ای ایفا میکنند. در این گزارش به بررسی نخبگان فرهنگی و اجتماعی پاکستان می پردازیم.
-
نقش حمایت مالی منابع الجزایری از کارزار انتخاباتی مکرون در سال 2017 در روابط فرانسه و الجزایر
بررسی تاریخی حمایت مالی منابع الجزایری از کارزار انتخاباتی مکرون (بخش دوم)
امانویل مکرون، هشتمین رییس جمهور جمهوری پنچم فرانسه، از ابعاد مختلف در میان روسای جمهور این کشور صاحب نصاب است: وی در زمان اولین دوره خود، جوانترین رییس جمهور تاریخ فرانسه بود. همچنین، اولین رییس جمهور منتخب است که از قالب و چارچوب احزاب سنتی فرانسه به قدرت نرسیده است. نحوه به قدرت رسیدن این…
-
واقعیت خشونت در سریلانکا
سریلانکاییها وسواس زیادی به پیوند دادن همه چیز در بخش امنیت ملی دارند، از واردات تخم مرغ گرفته تا کمک هزینه ۴۸۰ میلیون دلاری تعاونی هزاره، که این کشور به دلیل تصور اشتباه مشابهی از دست داد.
-
جشن شیواراتری در سریلانکا
شیواراتری که با نامهای ماها شیوراتری یا ماها شیواراتری (تامیل) نیز شناخته میشود، یک جشن هندو است که هر ساله به افتخار لرد شیوا، یکی از خدایان اصلی هندوئیسم برگزار میشود.
-
سازمانهای مردم نهاد آسیای مرکزی و مسایل مشترک
شکل گیری جامعه مدنی در کشورهای آسیای مرکزی مسیری طولانی و پیچیده را طی کرده است. در دوران شوروی، خود مفهوم "جامعه مدنی" از فرهنگ لغت اجتماعی-سیاسی حذف شد، زیرا با ایدئولوژی دولت سوسیالیستی در تضاد بود. تا 1 مه 2020، 26100 سازمان غیرانتفاعی (NGO) در قرقیزستان ثبت شده است که بیشترین سهم را انجمن…
-
آیین 900 ساله استقبال از نوروز در پاکستان با رسوم ایرانی
مردم مناطق شمالی پاکستانی پیوندهای عمیق و ناگسستنی با فرهنگ و رسوم ایرانی دارند. این مناطق شامل گلگت و بلتستان در شمال پاکستان است. در این مناطق شعیان 12 امامی و شیعیان 6 امامی و نیز پیروان اهل سنت با صلح و صفا در کنار هم زندگی می کنند. هر ساله همزمان با فرا رسیدن اسفندماه و در آستانه نوروز…
-
فرآیند ملت سازی در بستر تنوع قومی
در این نوشته؛ روند «ملت سازی» و «دولت – ملت سازی» در افغانستان در پرتو رویدادها و حوادث تاریخ معاصر کشور بررسی شده است و تلاش شده تا عوامل عدم شکل گیری «ملت» و «دولت – ملت» در افغانستان شناسایی شوند. این نوشته یک متن سیاسی نیست؛ بررسی ها، دریافتها و نتیجه گیریهای که در این نوشته آمده اند…
-
زنان در افغانستان از حقوق اولیهای که شریعت اسلامی به آنان در نظر گرفته، محروم اند
یافتههای سلاموطندار نشان میدهد که ۲۳ نفر از ۲۶ زن گفتوگوشده در ۱۰ ولایت افغانستان، از حقوق اولیهای که شریعت اسلامی به آنان در نظر گرفته، محروم هستند.
-
رقابت احزاب بی ان پی و جماعت اسلامی در انتخابات آینده بنگلادش
پروفسور محمد یونس رئیس دولت موقت در سخنرانی خود به مناسبت 100 مین روز فعالیت دولت موقت خطاب به هموطنان گفت: "قطار انتخابات راه افتاده است و متوقف نخواهد شد. اما در ادامه راه، کارهای زیادی برای انجام دادن داریم. اینکه این قطار چه زمانی به آخرین ایستگاه برسد، بستگی به این دارد که چقدر زود بتوانیم…
-
سازمان های فرهنگی و اجتماعی در پاکستان
فرهنگ، یکی از مهمترین مؤلفههای هویتی هر ملت است که ارزشها، باورها، آداب و رسوم، هنرها، و تاریخ آن ملت را منعکس میکند. پاکستان، کشوری با تاریخی طولانی و غنی، میراث فرهنگی بینظیری دارد که ترکیبی از تمدنهای باستانی، فرهنگ اسلامی، و تأثیرات مدرن را در بر میگیرد. تنوع قومی، زبانی، و دینی…
-
ترویج هویت فرهنگی و ملی پاکستان
نهادهای فرهنگی در پاکستان
این پژوهش به بررسی مطالعات موجود در زمینه سیاست های هویتی میپردازد. در این تحقیق، حفاظت از هویت فرهنگی و ملی در نهادهای فرهنگی پاکستان مورد بررسی قرار گرفته و تحلیل میشود که چگونه بهصورت جمعی خود را با دیگران همسان یا متفاوت تعریف میکنند.
-
رمضان 2025:
مسلمانان روسیه و ماه رمضان
با در نظر گرفتن جمعیت بیش از 25 میلیون نفری مسلمانان روسیه و اسلام به عنوان پرشمارترین دین پس از مسیحیت ارتدوکس در این کشور، آنان را به یک ظرفیت در روسیه تبدیل کرده است. از این رو، به آداب دینی ایام مخصوص دین اسلام در طول سال و فراهم کردن تسهیلات مربوط به آن توجه شده و احترام گذاشته میشود.…
-
دیدگاه کارشناسان اندیشکدههای روسی:
پلتفرمهای متقاطع هویت تمدنی روسیه و جهانبینی محوری
روسیه متعلق به کدام تمدن است؟ مناقشات در این باره دو قرن است که ادامه داشته و در دهههای اخیر با قدرتی تازه مجدد شعلهور شده است. نویسنده این گزارش در مطالعه دقیق خود (1) جهتگیریهای اندیشه تمدنی روسیه را در هفت پلتفرم بزرگ دستهبندی کرده است. ماهیت این پلتفرمها تعاریف متفاوتی از تمدن ما…
-
تحلیل آینده پژوهانهی وضعیت زنان در افغانستان
وضعیت آتی زنان در افغانستان
اندیشمندان آینده پژوهی، آینده را با «وضعیت ممکن»، «محتمل» و «مطلوب» تحلیل میکنند. به باور آنها شرایط ممکن، شامل تمامی وضعیتهای ممکنی است که میتواند در آینده محقق شود و برای کشف آن باید وضعیت موجود را با روشهای جدید و متفاوت بررسی نمود.
-
اقوام ساکن در افغانستان
افغانستان کشوری است دارای گروههای قومی متعدد که برخی از اقوام آن، هنوز ناشناخته هستند. البته مردم شناسان در این اواخر تلاشهای فراوان نمودند و پیشرفت های خوبی در این حاصل شده است. از جمله مردم شناسان «اروین، اورال» و همکارانش هستند که 55 قوم را در افغانستان شناسایی کردهاند.
-
مرکز تحلیلی زیر نظر دولت فدراسیون روسیه گزارشی آماری ارائه داد:
پروژه ملی «اقتصاد داده» گام بعدی در توسعه دیجیتال روسیه است
پروژه ملی «اقتصاد داده» از توسعه صنعت فناوری اطلاعات داخلی حمایت میکند که طی 5 سال گذشته، رشد فزایندهای را تجربه کرده است. سهم آن در تولید ناخالص داخلی کشور تقریباً دو برابر شده و تعداد متخصصان 1.5 برابر افزایش یافته است؛ امروزه تقریباً یک میلیون نفر در این زمینه مشغول کار هستند.
-
گاندی و جناح در دوران معاصر: آیا ایدههای آنها هنوز برای صلح هند و پاکستان قابل اجرا هستند؟
گاندی و جناح در دوران معاصر ؛ آیا ایدههایشان برای صلح قابل اجرا هست
تنشهای سیاسی و تاریخی میان هند و پاکستان باعث ایجاد روابط پیچیده و اغلب خصمانهای شده است. در حالی که هر دو کشور همچنان با چالشهای دیپلماتیک دست و پنجه نرم میکنند، میراث رهبران بنیانگذار آنها—مهاتما گاندی و محمدعلی جناح—اغلب در بحثهای مربوط به صلح و آشتی مطرح میشود. با اینکه فلسفه عدم…
-
رمضان در مسجد استقلال
ماه رمضان برای مسلمانان کشور اندونزی یکی از مهمترین ایام سال محسوب می شود و آنها سنت ها و فرهنگ های مخصوصی را برای این ماه دارند.